De ce strănută pisicuțele?

Fiecare iubitor de pisici și pisici știe cum să-și facă strănutul de companie. La urma urmei, este imposibil să nu fii mișcat atunci când o pană gâdilă nasul unui pisoi mic, iar acesta strănut. Cu toate acestea, acest lucru este amuzant doar atunci când se întâmplă rar. Dar dacă acest proces se repetă în mod constant, atunci apare întrebarea de ce strănută pisoiul?

Mai jos sunt cele mai frecvente cauze ale strănutului unui pisoi. Aceste informații vă vor ajuta să aveți mai multă grijă de animalul dvs. de companie și, eventual, să îi oferiți ajutor..

Alergie - cea mai comună și inofensivă sursă a acestei boli. Dacă bebelușul tău strănut nu în mod constant, ci periodic, atunci aceasta este o posibilă reacție alergică. Poate proveni dintr-o mare varietate de lucruri: praf, deodorante, detergenți, spray-uri, mucegai, fum de țigară și așternut pentru pisici. Stimulii externi, intrând în pasajul nazal, îl gâdilă. Acest lucru face ca animalul tău să strănută..

Astfel, un pisicuț strănut încearcă să scape de particulele inutile. Este recomandat să faceți curățarea umedă mai des și să monitorizați alimentele pentru animale de companie și articolele de igienă.

Obiecte străine. Se întâmplă ca în timpul divertismentului sau aleatoriu, un animal de companie să poată înghiți un obiect mic. Se întâmplă destul de rar, dar dacă este blocat în căile respiratorii, atunci alergă imediat la medicul veterinar. Numai el va putea oferi asistență corect și nu va dăuna copilului..

Vaccinare. Fiecare crescător care are grijă de animalul său de companie îl vaccinează. Adesea pisoiul strănut din cauza faptului că timpul dintre injecția anterioară și cea ulterioară nu este îndeplinit. Amintiți-vă, numărul de zile nu trebuie să fie mai mic de 21! Este important. Este necesar să monitorizați și să țineți un număr exact al timpului, altfel iubitul dvs. pisoi poate deveni victima reacțiilor alergice la nivelul nasului..

Infecții ale căilor respiratorii superioare. Multe dintre aceste boli sunt însoțite de strănut. Aceasta este o afecțiune destul de periculoasă și necesită asistență medicală imediată. Dacă, atunci când strănut, un pisoi dezvoltă simptome precum febră, tuse, mucus, umflături la nivelul ochilor, respirație șuierătoare, atunci aceasta indică o infecție respiratorie.

Cea mai gravă infecție este atunci când un bebeluș strănut cu scurgeri sângeroase. Acest lucru indică o problemă gravă de sănătate pentru animalul de companie..

Viermi ai inimii. Există o mică șansă ca pisicile să fie infectate cu această boală, dar puteți continua să luați această infecție în locuri cu o concentrație mare de țânțari. Viermii inimii se răspândesc prin mușcăturile de țânțari, intră în corpul animalului și încep să-l distrugă. În primul rând, distrug jumătatea dreaptă a inimii și arterele pulmonare - acest lucru duce la înfundarea lor.

Rezultatul este o tuse, dificultăți de respirație și chiar un atac de cord. Ar trebui să selectați cu atenție repelenți pentru insecte, de preferință cu o compoziție naturală, să monitorizați nutriția bebelușului și să mențineți imunitatea.

Boli dentare. Boala dinților și a gingiilor este mai puțin frecventă la pisici. Dar indicatori precum respirația urât mirositoare, gingiile umflate și formațiunile purulente pot indica cariile animalului dvs. de companie. Infecția afectează căile respiratorii și, prin urmare, pisoiul strănut frecvent.

Astm. Ca și la om, această afecțiune prezintă o tuse și o respirație scurtă. De asemenea, micul animal strănută din această cauză. Pentru a preveni chinul animalului, trebuie să eliminați toți alergenii posibili din casă..

Încercați să nu folosiți lacuri, parfumuri, deodorante în prezența unui pisoi, nu fumați, adică excludeți tot ceea ce îi poate complica respirația. Se recomandă să faci băi de aburi pentru bebeluș câteva minute pe zi sau să cumperi inhalatoare speciale pentru curățarea bronhiilor..

Polipi în pasajul nazal. Un polip este o creștere a nazofaringelui care determină pisicuțul să strănută constant, să respire și să descarce nazal. Animalul se va comporta foarte anxios, își va freca nasul cu laba, va respira prin gură și va arăta respirație obosită în orice mod posibil.

Cancer nazal. Nu numai că numele acestei boli este foarte înspăimântător, ci și boala în sine. Un astfel de diagnostic poate fi pus doar de către un profesionist medical experimentat pe baza rezultatelor testelor speciale..

Tratamentul și prevenirea strănutului la pisoi

Este dificil să dai un răspuns neechivoc cu privire la ce să faci dacă un pisoi strănută. Într-adevăr, pentru fiecare boală trebuie să aplicați propriile metode de tratament, care pot fi prescrise doar de către un medic veterinar..

Nu vă auto-medicați, chiar dacă sunteți sigur că pisoiul dvs. are doar iritații la praf. Un set de medicamente selectat incorect poate dăuna mult unui animal de companie., și în loc să pierdeți timp, este mai bine să aveți grijă imediat.

Cavitatea nazală poate fi grav deteriorată, astfel încât pisoiul strănută în mod constant, în urma căruia există riscul de sângerare. Imunitatea unui nou-născut este foarte slabă, iar zilele petrecute îi pot costa viața.

Numai un medic ar trebui să caute motivul pentru care animalul strănut. Puteți trata această afecțiune după cum urmează:

  • medicamente pentru alergii sau medicamente care ameliorează astmul
  • antibiotice sau medicamente antifungice - în caz de infecții.

Cele mai eficiente antibiotice sunt Maxidin și Fosprenil, care distrug microorganismele dăunătoare. Pentru a restabili imunitatea și sănătatea animalului după o boală, se poate folosi Baksin sau Gamavit.

Antihelminticele se găsesc adesea în rețete, deoarece viermii pot fi și motivul pentru care un animal strănut.

Dacă un pisoi nou-născut strănut din cauza unui diagnostic precum cancerul, medicul veterinar îl va îndruma la chimioterapie. Tratamentul dinților și gingiilor elimină problemele dentare.

Dar polipii din cavitatea nazală nu pot fi tratați, ei recurg doar la intervenția chirurgicală..

Acțiuni preventive

Ar trebui să ai grijă de sănătatea animalului tău de companie din momentul nașterii acestuia.. Vaccinarea va ajuta la protejarea împotriva multor afecțiuni, cum ar fi: rabia, leucemia, curgerea nasului și, de asemenea, animalul de companie nu va tuse de ceva timp. Prima injecție este recomandată încă din vârsta de șase luni și se repetă la fiecare două luni..

Dacă urmați toate regulile și recomandările medicului veterinar, pisoiul dvs. va fi întotdeauna activ și sănătos.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce strănută pisicuțele?