Cum să faci o pisică să meargă la toaletă?

Orice proprietar se confruntă cu problema inițială a modului de a determina pisica să meargă la toaletă. Acest lucru poate dura mai mult de o zi. Este recomandabil ca în primele zile animalul să nu fie lăsat singur acasă. În această perioadă trebuie să fie instruit să folosească tava. În caz contrar, atunci timpul se va pierde și va fi mult mai dificil să-l faci pe animalul de companie să meargă la locul respectiv..

  • Tava se cumpără înainte de a aduce pisoiul în casă. Dacă animalul de companie găsește în mod independent un loc pentru toaletă, atunci va fi foarte greu să-l înțărci mai târziu..
  • Trebuie să cumperi o tavă mare. Pisoii cresc foarte repede și, după ce s-au obișnuit cu un singur loc, vor merge constant acolo..
  • Colțul pentru cutia de gunoi trebuie ales într-un loc retras în care animalul nu va fi vizibil atunci când se eliberează. Pisicile sunt foarte timide în această privință. În același timp, locul ar trebui să fie selectat, astfel încât animalul de companie să poată găsi rapid și urca în toaleta sa.

Mulți proprietari de pisici au pus o cutie de gunoi în toaletă, baie. Amintiți-vă, totuși, că unele pisici se tem de spațiile mici închise. În acest caz, este mai bine să plasați tava în colțul coridorului sau al camerei..

Recomandări cheie

Puteți pune unul dintre umpluturile speciale, nisip de râu sau pur și simplu rupeți hârtia în cutia pentru gunoi pentru pisici. Ar trebui să fie rupt în bucăți mari. Pentru a forța o pisică să meargă la toaleta care îi este destinată, puțină așternut, nisip sau câteva bucăți de hârtie sunt umezite într-o baltă deja făcută și puse în tavă.

Acest lucru va păstra mirosul de urină, care va ajuta animalul să găsească bolul. Cum să faci un pisoi să meargă la litiera de gunoi:

  1. De îndată ce animalul de companie începe să caute un loc unde să meargă să facă pipi sau caca (își zgârie labele, adulmecă colțurile, pantofii etc.), acesta trebuie așezat în toaletă..
  2. Puneți nasul în băltoaca făcută și duceți-l la tavă (este mai bine să șuierați sau să o plesniți ușor).
  3. Dacă pisoiul nu a scris în toaletă, spălați podeaua cu înălbitor sau alb pentru a elimina mirosul de urină și puneți mobilier, o cutie sau altceva deasupra, închideți această zonă.
  4. De îndată ce proprietarul duce pisoiul în tavă, acesta trebuie ținut acolo până când bebelușul se eliberează. În acest caz, nu puteți manifesta agresivitate, altfel animalul își poate urî toaleta..
  5. Nu forțați pisoiul să se golească într-o cutie de gunoi nespălată. Pisicile sunt foarte pasionate de curățenie și nu vor merge la o toaletă murdară.

Dacă așternutul este turnat în tavă, atunci trebuie să puneți animalul de companie în el și să scoateți puțin spațiu cu propria sa labă. Copilul va începe instinctiv să sapă mai departe. Dacă pisoiul nu învață prima dată, atunci puteți forța animalul de companie să repete procedura de mai multe ori. Unele animale de companie nu recunosc umplutura, în acest caz, toate acțiunile sunt efectuate într-o tavă cu hârtie ruptă.

Unele avertismente

Uneori pisoii vor să meargă la toaletă înainte de a ajunge la litiera. Dacă bălta este din nou deplasată, nu îl puteți certa pe copil. Trebuie să vă arătați cu răbdare unde să mergeți să scrieți și să cacați din nou. Nu trebuie să aruncați excremente imediat. Se așează cel mai bine în tavă. Pisoiul va căuta apoi un loc după miros.

De ce, dacă așternutul este în tavă, nu ar trebui să li se permită animalelor să mestece pe el? Unele dintre pelete pot pune viața în pericol dacă intră în gât sau stomac. Dacă pisoiul încearcă să mestece așternutul, cel mai probabil animalul de companie nu are vitamine. Unele pisici încearcă să meargă la toaletă pe lângă cutia de gunoi și să îngroape o baltă sau excremente în acest proces..

În același timp, încep să le îngroape, smulgând tapetul. Pentru a nu se angaja în reparații nesfârșite, pereții din apropierea tăvii pot fi plăcuți în sus cu 40 cm de podea. Apoi, animalele nu vor dezlipi pânza de ulei sau tapetul..

Regulile de bază despre cum să faci un pisoi să meargă la toaletă sunt să-l urmărești și să-l trimiți de fiecare dată la cutia de gunoi. Pentru a face acest lucru, este recomandabil în primele zile când pisica este adusă acasă, să fie acasă și să încerce să nu o lase în pace..

Dacă, totuși, animalul de companie face bălți în diferite locuri (de exemplu, când proprietarii sunt la muncă toată ziua) - umeziți o bucată de hârtie într-o băltoacă și puneți-o în tavă. Locurile în care pisoiul a căcat mai devreme trebuie spălate, astfel încât să nu rămână miros.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să faci o pisică să meargă la toaletă?