De ce pisica varsă lichid galben

Natura a avut grijă de toate organismele vii de pe pământ, iar pisicile nu fac excepție. Ea a dat animalelor un reflex gag ca reacție de protecție împotriva factorilor și influențelor externe. Ce înseamnă dacă o pisică varsă lichid galben? Pot exista multe motive pentru acest proces, să aruncăm o privire mai atentă.

Soiuri de vărsături de pisică:

 • Vărsături cu spumă. Un reflex gag cu un lichid spumos galben sau alb poate fi un semn al ciumei feline grave sau al panleucopeniei. O caracteristică distinctivă a vărsăturilor este absența unor impurități suplimentare (lână sau reziduuri alimentare) în ele. Fără terapie în timp util, aceste boli duc inevitabil la moartea animalului de companie..
 • Kotov vomită după ce a mâncat. Dacă o pisică mănâncă mult și repede, atunci sistemul său digestiv nu poate face față volumului de alimente primite, are loc ejecția sa spontană din gura animalului. Rezultatul este regurgitarea alimentelor, salivei, mucusului, spumei albe sau galbene imediat după masă. Alimentele uscate pot fi, de asemenea, un factor în provocarea vărsăturilor cu spumă..
 • Dieta și vărsăturile. Pisica varsă după o masă grasă - această afecțiune poate fi eliminată numai printr-o dietă specială. Greața și spuma galbenă pot apărea la animale pe o dietă uscată, aici este important să alternați corect mâncarea naturală și să păstrați hrana, furnizați întotdeauna animalului de companie apă.
 • Vărsături din lână. Lana este un vizitator frecvent al tractului digestiv al unei pisici, deoarece animalele ling și continuu să înghită saliva. Acumularea de bulgări de lână în stomac provoacă obstrucție și, ca rezultat, un reflex gag cu spumă galbenă și mucus. Blocarea tractului gastro-intestinal poate fi însoțită de scurgeri de vărsături cu spumă, bilă, sânge și resturi alimentare. Există un singur tratament în acest caz - o operație urgentă..
 • Vărsături din cauza rănirii. Leziunile organelor interne ale animalului sunt întotdeauna însoțite de un reflex de vărsătură intercalat cu sânge. Când vezica biliară și ficatul sunt traumatizate, se poate elibera spumă galbenă, iar când plămânii și bronhiile sunt rănite, spuma va ieși în evidență albă. O trăsătură caracteristică a acestei situații este absența altor simptome asociate cu funcționarea sistemului digestiv al animalului..
 • Invazii parazitare și vărsături. Infecția cu helmintii în stadiile incipiente este însoțită de eliberarea de spumă albă sau galbenă din gura pisicii, viermii și larvele pot ieși, de asemenea, prin gură. Dacă o pisică ripește cu lichid galben, înseamnă că corpul său este debordat de helminți și otrăvit de produsele activității lor vitale.
 • Vărsături datorate unei boli a organelor interne. Voma galbenă cu spumă înseamnă că animalul de companie are patologii ale ficatului și ale vezicii biliare. În același timp, mirosul vărsăturilor conține mirosul bilei. De asemenea, pisica poate avea diaree cu bilă și sânge..
 • Infecție și vărsături. Vărsăturile galbene și diareea apoasă sunt primele semne ale bolilor infecțioase la pisici. Printre acestea se numără herpesul, calicivirusul, rinotraheita și altele..
 • Operație și vărsături. Complicațiile după intervenția chirurgicală la pisici pot fi indicate de vărsături galbene cu spumă, cheaguri de sânge și salivă. Trecerea anesteziei se poate produce și însoțită de un reflex gag cu spumă.
 • Obstrucție intestinală și vărsături. Acesta este un simptom formidabil și periculos, ceea ce înseamnă că s-a format un obstacol în intestinele pisicii pentru eliberarea naturală a produselor digestive. Blocajul intestinal este eliminat urgent numai prin intervenție chirurgicală într-un cadru clinic.
 • Sarcina pisicii. Dacă o pisică gravidă varsă lichid galben, acest lucru poate indica faptul că are o boală a vezicii biliare și a conductelor, care s-au agravat în legătură cu debutul sarcinii..

Interesant! La rasa pisicilor, reflexul gag, ca instinct de autoconservare, este mult mai dezvoltat decât la alte animale de companie - câini, păsări, rozătoare și așa mai departe. Prin urmare, crescătorii de pisici se confruntă destul de des cu această problemă de viață și ar trebui să fie bine versați în acest subiect.!

Pisica are vărsături galbene - motive

În cele mai multe cazuri, bila este cea care pătează voma pisicii de culoare galbenă. Un amestec de bilă se manifestă printr-o culoare galben strălucitor și un miros specific; aceste semne sunt greu de confundat cu altceva. Cauzele vărsăturilor pisicilor se află în afecțiunile ficatului și ale tractului coleretic..

Un reflex gag similar poate apărea după consumul de alimente vechi sau de proastă calitate, deoarece încărcarea ficatului crește semnificativ.

Pisica varsă foarte des din alimente grase, care este, de asemenea, asociată cu o supraîncărcare a organelor interne - ficatul și vezica biliară. Antibioticele au un efect deprimant asupra ficatului și pot provoca un reflex gag în bilă. Supradozajul oricărui medicament poate provoca vărsături galbene cu spumă sau mucus.

La ce ar trebui să acordați atenție atunci când vomați la un animal:

 • circumstanțele și timpul primului impuls emetic;
 • frecvența impulsului, volumul vărsăturilor;
 • consistența, compoziția și cantitatea de vărsături pe zi;
 • Pisica mai are pofta de mancare?
 • dacă rămâne dorința de a bea;
 • prezența altor simptome și natura lor;
 • durata reflexului gag în raport cu prima vărsătură;
 • dacă animalul de companie are boli cronice;
 • dacă pisica a fost vaccinată și deparazitată.

Vărsăturile verzi și galbene indică faptul că o cantitate mare de bilă a pătruns în stomac și că conținutul intestinal este, de asemenea, prezent. Dacă animalul dvs. mănâncă iarbă, voma va deveni verde. Vărsăturile galbene cu mucus indică modificări erozive ale membranelor mucoase ale diferitelor părți ale sistemului digestiv al animalului.

Vărsături de spumă și bilă - boli posibile

Pisica a vărsat lichid galben! Vărsăturile galbene repetate cu impurități de alimente și spumă indică prezența unui proces inflamator în orice parte a sistemului digestiv al animalului. Stomacul nu poate face față volumului de alimente care intră în el, spasmele încep cu eliberarea vărsăturilor. Pentru a face diagnosticul corect, este mai bine să contactați o clinică veterinară, deoarece există o mulțime de boli asociate sistemului digestiv - gastrită, pancreatită, ulcere, duodenită, colită și așa mai departe..

Atenţie! Pisica varsă cu spumă albă, un provocator în acest caz este foamea. La urma urmei, spuma albă este rezultatul unei interacțiuni chimice a mucusului protector de pe pereții stomacului gol și a oxigenului din aerul înconjurător..

Vărsături galbene cu spumă și sânge pot rezulta din sângerări interne la nivelul intestinelor, stomacului sau esofagului animalului. Cu o tumoare sau formațiuni ulcerative în voma, împreună cu spumă, vor fi prezente dungi sângeroase. Dacă nuanța este stacojie și uniformă, aceasta înseamnă că sângele este secretat în tractul gastro-intestinal superior - gura, laringele sau esofagul animalului de companie. Sângerarea este periculoasă și nu dispare singură - cu siguranță aveți nevoie de o ambulanță de la un medic veterinar!

Primul ajutor unui animal

Proprietarii de animale de companie ar trebui să știe cum să provoace vărsături dacă animalul de companie a înghițit un corp străin sau a mâncat ceva care nu este permis. Una dintre cele mai blânde metode este utilizarea unei soluții saline cu o lingură de sare într-un pahar cu apă caldă. Ar trebui să beți acest lichid până când pisica începe să vomite. Este interzisă inducerea unui reflex gag atunci când obiecte ascuțite intră în gâtul unui animal care poate provoca rănirea în interiorul corpului.

În orice caz, soluția corectă pentru vărsături repetate și spumă este o vizită imediată la medic.!

Rețineți când contactați un medic veterinar! Pisica a vărsat lichid galben. Pentru început, un medic veterinar competent va lua o anamneză, adică va face o imagine completă a cauzelor și simptomelor care au dus la acest rezultat. Mai mult, medicul va prescrie testele și testele necesare, poate aplica endoscopie, radiografie sau examen cu ultrasunete pentru a afla cauza principală a cauzelor care au cauzat complicațiile și deteriorarea bunăstării pisicii. Doar o analiză a situației dintr-un complex va face posibilă aflarea naturii bolii și prescrierea tratamentului corect pentru vărsăturile unui pisoi.

În caz de otrăvire, se recomandă administrarea de medicamente absorbante care absorb și elimină substanțele toxice și toxice din corpul animalului. Cu exacerbări ale gastritei și ulcerelor, pisica vomită cu un lichid galben cu spumă. În acest caz, sunt prescrise anumite diete terapeutice care nu permit alimente grosiere, artificiale și grase în dietă, precum și medicamente care ameliorează durerea și inflamația..

Dacă se stabilește că cauza vărsăturilor și a spumei constă în progresia helmintilor, atunci pentru tratament vor fi necesare medicamente împotriva deparazitării și profilaxia regulată a antiglustului..

În cazuri deosebit de severe, când vărsăturile galbene cu spumă și bilă sunt provocate de infecții, pisicii trebuie să i se administreze picături cu soluții și formulări medicinale speciale. Ai grija! Fiecare zi fără tratament adecvat poate deveni critică și poate duce la moartea unui animal iubit!

Vărsăturile de orice natură, cu spumă sau transparente, cu alte impurități și incluziuni, sunt întotdeauna un semn negativ în ceea ce privește sănătatea pisicii. De aceea, sarcina principală a proprietarului este de a determina relația procesului emetic cu patologiile sau circumstanțele fiziologice ale vieții animalului de companie. Trebuie să știți că soarta și viața viitoare a pisicii depind direct de corectitudinea și actualitatea reacției proprietarului la starea de rău a pisicii.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce pisica varsă lichid galben