Diaree și vărsături la o pisică: cauză și tratament

Diaree și vărsături la o pisicăDiaree la pisică sau pisică

(științific - diaree) este un fenomen foarte frecvent.

Dar, în același timp, acest fapt nu înseamnă deloc că această problemă poate fi lăsată „așa cum este” și această problemă „va trece de la sine”. Adesea, chiar diareea la o pisică poate fi o reflectare a unor probleme de sănătate cu adevărat grave. Deci, ce trebuie să faceți dacă animalul dvs. are diaree și cum să o tratați pentru această boală neplăcută acasă?

Acest lucru, precum și orice posibilă cauză a diareei, vom trata în acest articol..

Cauza diareei și vărsăturilor la o pisicăDacă animalele de companie nu observă o astfel de abatere în munca de locuințe și servicii comunale ca constipație, este destul de dificil, atunci diareea pisicii nu va fi cu siguranță trecută cu vederea fără atenție.

Diareea este ușor de recunoscut. Animalul merge la toaletă de până la 9-11 ori pe zi. În același timp, consistența fecalelor poate avea o mare varietate:

 • stufos;
 • apos;
 • lichid.

Culoarea, ca și mirosul maselor, este, de asemenea, extrem de diversă. Faptul este că felinele sunt destul de pretențioase în ceea ce privește mâncarea. Prin urmare, diareea la pisici nu poate fi numită un eveniment obișnuit, iar proprietarul trebuie să trateze această afecțiune a animalului său de companie cu o atenție extremă..

Simptome de diaree la pisici și pisici

Tratamentul diareei la pisiciCel mai ușor de înțeles simptom al diareei la pisici este scaunele persistente, libere. Pot exista, de asemenea, manifestări simptomatice suplimentare ale bolii:

 1. Încercări de a defeca;
 2. flatulență frecventă;
 3. Mucus și / sau) sânge în scaun

Ocazional, poate exista o perfuzie de simptome secundare, cum ar fi

 • scăderea poftei de mâncare;
 • pierdere în greutate;
 • deshidratare;
 • febră;
 • letargie;
 • vărsături.

Dacă pisica are diaree culoare necaracteristică, de exemplu, negru sau roșu, atunci acest simptom poate indica o boală gravă. În acest caz, trebuie să vă contactați imediat medicul veterinar, deoarece viața animalului dvs. de companie va depinde de dacă aveți timp să luați măsuri la timp. Dar, pentru a nu intra în panică degeaba, trebuie să cunoașteți simptomele și motivele apariției acestora. Deoarece, la urma urmei, în cele mai multe cazuri boala se retrage și totul se termină bine.

Durata simptomelor

Tratamentul vărsăturilor la pisiciDiareea la pisici poate apărea în mod neașteptat și se poate termina la fel de brusc. De asemenea, poate chinui animalul luni întregi, apoi practic nu se oprește, apoi apare din când în când.

Un singur atac de diaree animalul de companie este încă departe de un motiv de panică, dar dacă acest lucru continuă mai mult de două zile, atunci acest fenomen va fi deja un semnal ambiguu că există problema serioasa.

În mod convențional, diareea la pisici este împărțită în trei grupe, pe baza duratei și a gradului de „neglijare” a situației actuale:

 1. Acut (dacă nu există o scădere a intensității timp de câteva zile).
 2. Cronic (dacă durează mai mult de o săptămână).
 3. Intermitent (se termină și începe din nou după câteva săptămâni sau o lună).

Formă acută

Diaree acută și diaree la pisiciDacă cauza acestei tulburări a fost dieta greșită, consumul de hrană de calitate slabă etc., atunci vă puteți limita la terapia simptomatică obișnuită. Dacă pisica are diaree scurt și nu complicat fără simptome suplimentare, atunci este recomandabil dieta rapida pana la 48 de ore (acesta va fi cel mai acceptabil tratament).

De asemenea, va fi de dorit să reduceți cantitatea de lichid pe care o beți în primele câteva ore după apariția semnelor acestei tulburări. De asemenea, va fi util să oferiți pisicii liniște și liniște..

Formă cronică

Diaree la pisici care durează o săptămână și mai mult, ar trebui considerat un semnal al necesității unei examinări timpurii a animalului de companie și al necesității unui tratament suplimentar într-o clinică specializată.

Formă intermitentă

Cu diaree prelungită, corpul animalului este serios deshidratat, iar starea animalului începe să se înrăutățească. În acest sens, în acest caz, în niciun caz nu ar trebui să ezite..

Ce trebuie făcut dacă diareea continuă fără complicații

Cum se tratează diareea și vărsăturile la un pisoiCu exceptia intoxicație alimentară și invazii helmintice, diareea la animalul dvs. de companie poate fi declanșată de:

 • boală infecțioasă,
 • patologia organelor interne,
 • indigestie
 • si asa mai departe.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că fiecare pisică este unică, prin urmare, simptome identice la diferite pisici nu pot vorbi fără echivoc despre aceeași boală. În acest sens, pentru a identifica cauzele bolii și selecția mod eficient tratamentul ei trebuie vizitat de un specialist.

De ce o pisică are diaree?

Cum se tratează vărsăturile acasăAceastă problemă poate apărea din diverse motive:

 1. Otrăvire.
 2. Boala intestinului.
 3. Alergie la mancare.
 4. Boală invazivă.
 5. Infecţie.
 6. Tulburare psiho-emoțională.
 7. Alimentație necorespunzătoare.
 8. Mâncare excesivă.

Desigur, este necesar să abordați tratamentul în fiecare caz specific luând în considerare motivul bolii. Dacă motivul este supraalimentarea, acest lucru nu înseamnă că trebuie să umpli imediat animalul cu pastile. Este suficient pentru a da pisicii posibilitatea de a goli intestinele și de a controla în continuare cantitatea de alimente pe care o absoarbe.

Dacă aceasta alergie la mancare, De asemenea, nu este necesar să se recurgă la medicamente serioase fără o nevoie specială. Puteți face identificarea sursei reacției adverse și excluderea acesteia din dietă.

Dar, în orice caz, este important să înțelegem că stabilirea unui diagnostic și identificarea cauzelor este o problemă pentru un specialist care are cunoștințe, abilități, calificări suficiente și care are o anumită responsabilitate. Prin urmare, nu tu, ci medicul trebuie să stabilească cauza diareei animalului de companie. Treaba ta - oferiți animalului de companie ajutor real, și nu încercări de autodiagnosticare și auto-medicație.

Cum se tratează o pisică pentru diaree acasă?

Cum se tratează o pisică pentru diareeDacă pisica se simte bine și diareea nu îi afectează pofta de mâncare și starea de spirit jucăușă, atunci schimbarea dietei sau postul pentru o zi este o bună oportunitate de a rezolva problema fără a merge la un specialist. Trebuie avut în vedere faptul că, chiar dacă scaunele libere sunt o singură dată, atunci trebuie totuși să controlați nutriția animalului de companie.

Dacă diareea nu se oprește câteva zile și cu atât mai mult dacă fecalele încep să aibă o culoare și un miros neobișnuit, atunci este urgent să luați pisica la medicul veterinar.

Multe boli feline, cum ar fi vărsăturile la pisici, ale căror cauze și tratament nu sunt foarte diferite de cauzele și tratamentul diareei, se dezvoltă foarte repede și rapid, astfel încât întârzierea poate deveni în cele din urmă fatală pentru animalul dvs. de companie.

Dacă pisica dumneavoastră are diaree cu apă

În majoritatea cazurilor, descărcarea abundentă de apă la pisici indică o problemă frivolă, de o singură dată. Dar dacă diareea pisicii dvs. cu apă a durat câteva zile, atunci aceasta poate indica o boală gravă și trebuie să apelați urgent un medic acasă sau, dacă animalul de companie este capabil, să-l duceți singur la clinică. Dacă nu este posibil să chemați un medic sau să vă duceți animalul la clinică, atunci puteți consulta următoarele recomandări:

Dacă pisica are doar diaree și nu vărsă, atunci poate fi băută cu apă fiartă și curată. Puteți utiliza o pipetă sau o seringă în aceste scopuri. Această procedură va preveni deshidratarea..

Hrana trebuie redusă drastic sau, ca opțiune, să nu hrănească deloc pisica timp de 24 de ore.

În timpul perioadei de tratament, animalul este cel mai potrivit pentru hrana ușor digerabilă..

Dacă pisica dumneavoastră are diaree și vărsături

Dar dacă pisica are diaree și vărsături?

Cel mai adesea, un set de aceste semne sugerează că sistemul digestiv al animalului tău de companie este copleșitor 4 influențe negative ale factorilor externi..

Posibile cauze de diaree și vărsături la o pisică

Ce boli pot fi cu diaree și vărsături simultane la o pisică și care sunt cauzele?

Alimente de slabă calitate care conțin alergeni, alimente care irită organele digestive.

 1. Tumora.
 2. Bacterii,
 3. Toxine.
 4. Pancreatită.
 5. Antigeni paraziți.
 6. Boală de rinichi.
 7. Probleme tiroidiene.
 8. Obstrucție intestinală sau obstrucție a esofagului.
 9. Insolatie sau insolatie.

Destul de des, vărsăturile și diareea la pisici sunt o consecință a atitudinii neatente a proprietarilor lor. Când își hrănesc animalele de companie, unii stăpâni pun hrana umană în boluri pentru ei, ne gândind mult că nu toate sunt compatibile cu sistemul digestiv al animalului.

Tratament

Cum se tratează o pisică care are diaree și vărsături? Este important să oferiți animalului de companie primul ajutor corect și apoi să urmați aceste recomandări:

Apa din castron trebuie schimbată,

Clătiți bine vasele din care mănâncă animalul de companie cu un agent antibacterian.

Nu hrăniți timp de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore. În timp ce animalul este forțat să moară de foame, puteți vizita magazinul și puteți cumpăra conserve speciale pentru pisici cu boli gastro-intestinale. Acest aliment se distinge prin faptul că este bine acceptat de stomac și, în plus, adsorbe toxinele și formează fecale. Până când scaunul animalului de companie se normalizează, pe lângă conserve, puteți oferi animalelor de companie medicamente care vă ajută cu scaunele libere. Dacă ați urmat aceste recomandări, dar efectul pozitiv nu s-a întâmplat - iar diareea cu vărsături încă chinuie micuța creatură, atunci acest lucru este cu siguranță necesar asistenta medicului veterinar.

Dacă pisica are diaree cu sânge și / sau mucus

Diareea mucoasă este în principal asociată cu terapia antihelmintică și ca efect secundar al utilizării medicamentelor adecvate. Acest lucru se exprimă cel mai clar la animalele infectate cu un număr mare de helminti. Paraziții mor din cauza medicamentelor utilizate împotriva lor și părăsesc intestinele sub formă de diaree mucoasă împreună cu fecale. în plus, deseori o astfel de diaree poate provoca dezvoltarea inflamației colonului (colită). Colita poate rezulta din mai mulți factori. În această privință, cel mai optim lucru pe care un proprietar îngrijitor îl face pentru animalul său de companie bolnav într-o astfel de situație este să-l ducă la medicul veterinar.

Tratament

În multe cazuri, ajustarea dietei animalului de companie este suficientă pentru a ajuta la restabilirea performanței intestinului la nivelul dorit. Dacă proprietarul decide că pisica are nevoie de o dietă, atunci trebuie să excludeți:

 • carne afumată,
 • alimente îndulcite,
 • lapte,
 • lactate.

La dietă, terciul de orez este potrivit pentru un animal de companie (puteți înlocui fulgi de ovăz). Dacă cazul este avansat, medicul veterinar poate prescrie medicamente antibacteriene și antivirale pentru tratament. Acestea pot fi seruri și imunomodulatori vizați.

Potrivit și pentru tratament:

 • clisme dezinfectante,
 • enzime pentru a îmbunătăți munca locuințelor și a serviciilor comunale,
 • antimicrobieni cu spectru larg.

De asemenea, pisica trebuie să aibă acces constant la o sursă de apă curată. Dacă cauza diareei este otrăvirea, atunci apa fiartă curată este cea mai bună modalitate de a curăța corpul animalului de companie fără a afecta sănătatea sa subminată..

Concluzie

Diareea este un fenomen neplăcut și uneori periculos. În această chestiune, principalul lucru este să fii foarte atent la animalul tău de companie. Ar trebui să aveți o vedere foarte sobră atât a situației, cât și a propriilor puncte forte. În orice caz, cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru un animal este îngrijirea medicală de calitate. Și este garantat pe cât posibil doar cu privirea experimentată a unui medic veterinar..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Diaree și vărsături la o pisică: cauză și tratament