De ce se spune că pisicile au nouă vieți

PisicăDin cele mai vechi timpuri, pisicile au fost înconjurate de un anumit halou mistic. În diferite țări, religii și vremuri, ele erau fie venerate ca animale sacre, fie declarate aliați ai Satanei. Expresia „o pisică are nouă vieți” este încă frecvent utilizată..

Vom încerca să înțelegem originile acestei atitudini față de acest mic prădător, care a devenit un animal de companie în timpuri imemoriale.

Câte vieți au pisicile - șase, șapte sau nouă?

Trebuie spus că nu toate popoarele cred că cel mai popular animal de companie are nouă vieți. Deci, în sudul Europei, în Germania și Austria, credința despre șapte vieți feline este larg răspândită, iar arabii și turcii reduc complet acest număr la șase.

Top 20 cele mai bune fapte distractive despre pisici.

În folclorul diferitelor popoare, vitalitatea legendară a acestui animal se reflectă în moduri diferite. De exemplu, în „Dicționarul explicativ al marii limbi rusești vii”, Dahl oferă singurul proverb despre acest scor: „A noua moarte afectează pisica, este tenace”. Britanicii și americanii spun: „Pisica are nouă vieți. Ea joacă trei, rătăcește trei, iar celelalte trei rămân la locul lor ". O altă expresie engleză veche faimoasă: „O femeie are nouă vieți, ca o pisică”..PisicăGermanii afirmă pur și simplu faptul: „O pisică are șapte vieți”. Proverbul maghiar sună mai interesant: „O pisică are șapte vieți, dar o singură casă”. La fel ca germanii, arabii și turcii vorbesc despre cele șase vieți de pisici. Mai mult, turcii au încă un proverb, potrivit căruia aceste animale au un număr mare de vieți: „O pisică are nouă suflete, iar o femeie are nouă pisici”..

Important! Se presupune că această discrepanță în numărul de vieți la o pisică este asociată cu diferite numere „favorite” sau „norocoase” din diferite națiuni. Semnificațiile acestor numere sunt explicate în moduri diferite - prin concepte religioase, numerologie, ecouri ale riturilor sacre antice..

Motive care influențează judecata cu privire la vitalitatea mistică a pisicii

Credințele răspândite în lume despre vitalitatea incredibilă a pisicilor nu sunt deloc întâmplătoare. Ca orice prădător, aceste animale au o vedere perfect dezvoltată, auzul și simțul mirosului. Deci, acuitatea lor vizuală este de șase ori mai mare decât acuitatea vizuală a omului, în timp ce unghiul lor de vizualizare este de aproape 190 °, care este de o dată și jumătate mai larg decât cel uman.

Auzul și mirosul sunt, de asemenea, cu mult superioare oamenilor. Toate acestea, împreună cu o coordonare excelentă și abilități intelectuale, permit animalului să observe pericolul la timp, să evite atacul unui prădător mai mare, să se ascundă într-un loc inaccesibil urmăritorului - în general, crește foarte mult șansele de supraviețuire.De ce are o pisică 9 vieți?În plus, un sistem vestibular excelent și un fizic cresc șansele de supraviețuire. Acest lucru este deosebit de pronunțat atunci când animalele cad de la înălțimi semnificative, de exemplu, de pe acoperișul unei clădiri cu nouă etaje, după care deseori coboară doar cu vânătăi. Faptul este că, cu o astfel de cădere, animalul va putea întotdeauna să se eschiveze și să înceapă să cadă cu labele în jos. În plus, pisica se întinde ca o veveriță zburătoare. Toate acestea, combinate cu o greutate redusă, încetinesc căderea, iar structura labelor și poziția corectă a acestora în momentul contactului amortizează impactul asupra suprafeței.

Știați? Probabil cea mai scăzută înregistrare a fost înregistrată de un pisoi pe nume Sabrina. A căzut de la etajul 32 al unui zgârie-nori din New York și a supraviețuit, scăpând cu un dinte care a apărut și leziuni la piept minore.

La toți ceilalți la pisici se dezvoltă regenerarea corpului, care se reflectă în vindecarea rapidă a rănilor. De asemenea, nu uitați de faimoasa pisică care bubuie. S-a observat de mult că are un efect benefic asupra oamenilor, îi ajută să se relaxeze, ameliorează depresia, elimină gândurile anxioase, ceea ce are în cele din urmă un efect pozitiv asupra stării corpului uman. Zgomotul are același efect benefic asupra animalului însuși. Se speculează că acest lucru este legat de gama sonoră a acestui bubuit..

Interesant de știut, de ce ronțăie pisicile, de ce le este atât de frică de apă și câți ani trăiesc pisicile acasă.

PisicăDupă cum puteți vedea, vitalitatea acestui animal este asociată cu creierul său dezvoltat, instinctele naturale și caracteristicile organismului. Toate acestea s-au transformat probabil în mintea oamenilor în legenda celor nouă vieți ale animalelor de companie cu coadă..

Cum să mânuiți corect animalele

Pentru a manipula corect o pisică, nu trebuie doar să știți ce să o hrăniți, cum să aveți grijă de blana ei, unde și cum să organizați o toaletă etc. Este important să înțelegeți că nu este un hamster, a cărui existență se limitează la câteva instincte destul de simple, ci o creatură mai inteligent, capabil să distingă nuanțele de atitudine față de sine.

Aflați mai multe despre caracteristicile îngrijirii pisicilor: cum să scapi de blană cu furminator, cum să alegeți un transportator, gunoi de pisici, casa, haine pentru animale de companie, cum să speli o pisică fără efort și fără zgârieturi și de câte ori pe zi și cu ce să hrănești animalul.

Prin urmare, este important să construiți o relație cu animalul de companie, care să îi fie de folos atât lui, cât și proprietarilor săi. Și, desigur, nu trebuie să ne asigurăm experimental că poveștile despre nouă vieți de pisici sunt doar legende și că, de fapt, au o singură viață..

VIDEO: CUM GĂSEȘTI O LIMBĂ COMUNĂ CU CATUL TĂU

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce se spune că pisicile au nouă vieți