Suspensii, injecții și tablete pentru viermi pentru pisici: o revizuire a celor mai bune remedii

Infecția cu paraziți intestinali poate afecta negativ sănătatea și aspectul pisicii. Helminții, aflați în intestinele unui animal, se hrănesc cu țesuturile și limfa acestuia. Un animal de companie infectat slăbește rapid și pierde în greutate, așa că trebuie luate măsuri imediat. Tratamentul se efectuează cu injecții, suspensii și comprimate de viermi pentru pisici. Gradul de infecție și tipul de paraziți sunt determinate de medicul veterinar prin deparazitare.

1 Clasificarea paraziților

Ouăle de helmint sunt foarte rezistente, capabile să fie în sol, iarbă, carne și pește pentru o lungă perioadă de timp. Unii paraziți sunt periculoși pentru oameni și se transmit prin contact. Toți viermii intestinali sunt împărțiți în trei grupe mari:

  • rundă;
  • apartament;
  • bandă.

Cel mai frecvent reprezentant al nematodelor rotunde la pisici este viermele rotund. La rândul lor, acestea sunt împărțite în 3 tipuri:

  • toxocara leonine;
  • toxocara catti;
  • toxocara canis.

Indivizii acestei specii sunt heterosexuali. Lungimea medie a femelelor este de 8-10 cm, masculii - 5-6 cm.

Viermii infectează stomacul și intestinele animalului, intră în organism prin lins și prin alimente, precum și prin contact.

Ascaris

Reprezentantul viermilor la pisici este viermele castravete. Cestodele, spre deosebire de cele rotunde, mor în afara unui organism viu. Lanțul parazitează în intestinele animalului, aderând în mod fiabil la pereți. Corpul viermelui este format din segmentele care conțin ouă. Tenia pătrunde în intestine după ce pisica înghite puricii. Aceștia din urmă sunt „proprietarii intermediari” ai cestodelor.

Castravete tenie

Trematodele sau viermii plate sunt mai puțin frecvente la pisici decât cele două anterioare.. Infecția cu trematode se termină adesea prin moartea animalului de companie. Paraziții distrug organele interne și trăiesc în plămâni, ficat și vezică. În aparență, aceștia sunt viermi mici (până la 2-3 cm), care provoacă opisthorhiasis și paragonimiasis.

Vierme plat

Numai un specialist poate pune un diagnostic corect. Nu se recomandă selectarea independentă a agenților antihelmintici pentru a nu dăuna sănătății animalului.

2 Pregătiri pentru viermi

Medicamentele antihelmintice sunt utilizate în scopuri profilactice și terapeutice pentru invaziile helmintice. Medicamentele antihelmintice au mai multe forme de eliberare: tablete, suspensii și soluții injectabile.

2.1 Tablete

Tabletele moderne pentru viermi sunt produse cu un gust specific de pește și carne. Medicamentele antihelmintice sub formă de tablete sunt descrise în tabel:

Fotografie și titluDescriereStructuraDozare
Dirofen Un medicament antihelmintic cu spectru larg. Aprobat pentru utilizare de către pisicile adulte. Pentru pisici este disponibil un preparat separatIngredientele active sunt fenbendazol și pirantelAdulți - 1 comprimat pe 5 kg de greutate corporală. Pisoi - 1 filă / kg
Drontal Medicament antihelmintic comprimat cu o gamă largă de efecte asupra benzii și a viermilor rotunziSubstanță activă: pironel și praziquantel embonat. Componente auxiliare: amidon, polidonă, stearat de magneziu, polietilen glicolAdulților li se administrează 1 comprimat pe 4 kg de greutate vie.
Milbemax Una dintre cele mai bune antihelmintice sub formă de tablete cu aromă de carne. Pentru pisoi se produce un produs special cu un conținut redus de substanță activăIngredientele active sunt milbemicină oximă și praziquantel. Ingrediente suplimentare: stearat de magneziu, povidan, siliciu coloidal, lactoză monohidratDozajul depinde direct de greutatea corporală a animalului și este stabilit de un specialist. Doza aproximativă - 0,5 comprimate pe 4 kg de greutate corporală
Prazicid O serie de medicamente antihelmintice împotriva benzii și a paraziților rotunzi pentru pisici și pisici adulte. Comprimatele sunt destinate adulților.Componentele principale: pamoat de pirantel și praziquantel1 comprimat la 3 kg de greutate
Pirantel Medicație antihelmintică care are un efect dăunător asupra paraziților rotunziIngredient activ: pamoat de pirantel. Excipienți: gelatină, amidon, talc, stearat de magneziuDozajul este determinat de un specialist în funcție de gradul de infecție

Înainte de a lua medicamentul, nu sunt necesare manipulări suplimentare sub formă de dietă și administrarea de laxative. Dacă aveți dificultăți la înghițirea comprimatului, se recomandă zdrobirea medicamentului și amestecarea pudrei cu puțin lapte. Comprimatele pot fi administrate pisoilor cu vârsta peste 3 săptămâni. Nu se recomandă administrarea comprimatelor antihelmintice femeilor însărcinate și care alăptează fără sfatul specialistului..

Înainte de a lua un consult veterinar este necesar. Supradozajul poate provoca probleme grave de sănătate animalului dvs. de companie.

2.2 Suspensii antihelmintice

Suspensia are un avantaj semnificativ față de comprimate: este mai ușor să se administreze emulsia animalului. Pachetul conține o seringă specială de măsurare care vă permite să colectați cantitatea necesară de medicament. Suspensiile antihelmintice populare sunt descrise în tabel:

Numele și fotografiaStructuraDozare
Dirofen Ingrediente active: praziquantel și pirantel pamoat. Elemente auxiliare: ulei din semințe de dovleac, aspartam, zaharină ciclamat, benzoat de sodiu, apă distilată1 ml / kg greutate corporală. Dozajul pentru pisoi trebuie determinat de un medic veterinar
Pirantel Principala substanță este pamoatul pirantel. Elemente auxiliare: gluconat de calciu, metilparaben, dioxid de siliciu, propilparabenDoza recomandată este de 1,15 ml per kilogram de greutate corporală
Prazitel Principalele componente sunt pamoat pirantel și praziquantel. Auxiliare: gelatină, stearat de magneziu, talc purificatAdulților li se recomandă să administreze 1 ml / kg de greutate corporală la fiecare 3 luni.
Helminthal Principalele substanțe sunt praziquantel și pirantel. Elemente suplimentare: ulei din semințe de dovleac, acid sorbic, polietilen glicol, aspasvit1 ml la 10 kg greutate vie
Prazicide Plus Principalele componente sunt febantel, praziquantel și pirantel pamoat. Suplimentar: glicerină, benzoat de sodiu, sorbat de potasiu, acid citric, gumă xantan1 ml per 1 kg de greutate vie

Suspensiile antihelmintice sunt concepute ținând cont de vârsta animalului de companie. Înainte ca suspensia să fie administrată oral, nu este necesar să țineți animalul la dietă. Pentru adulți și pisici, se produc medicamente cu conținut diferit de ingrediente active. Înainte de a utiliza medicamente, se recomandă efectuarea tratamentului pentru purici. Picăturile trebuie aplicate o dată la greaban pisicii.

Suspendarea este recomandată în scop profilactic la fiecare șase luni. Măsurile preventive pentru pisoi se efectuează la fiecare 3 luni.

2.3 Injecții și vaccinări

Vaccinarea împotriva infecțiilor poate reduce semnificativ riscul de helminți la pisica ta. O injecție administrată corpului menține imunitatea dobândită până la un an. Astăzi nu există o vaccinare antihelmintică specială.

Prima vaccinare se administrează la vârsta de 3 luni. Procedura trebuie repetată anual..

Dacă s-au găsit paraziți rotunzi în corpul pisicii, Ivermectina poate fi utilizată.. Soluția injectabilă conține vitamina E și substanța ivermectină. Medicamentul este rapid absorbit și distribuit prin țesuturi. Injecția este recomandată în zona coapsei. Se excretă din organism prin urină și fecale. Viermii rotunzi sunt complet eliminați din corp în 3 zile.

Conform instrucțiunilor de utilizare, medicamentul nu este recomandat pentru utilizarea cu pisici infectate cu paraziți plăti sau cu bandă. Înainte de utilizare, trebuie să consultați cu siguranță un specialist, deoarece medicamentul este puternic.

Medicamentul are o serie de contraindicații. Acestea includ:

  • sarcina;
  • alăptare;
  • boli de ficat și rinichi la pisici.

Doza recomandată este de 0,1 ml per 5 kg greutate corporală. Injecțiile nu sunt recomandate pentru pisoi: concentrația substanței active pentru un organism imatur este destul de mare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Suspensii, injecții și tablete pentru viermi pentru pisici: o revizuire a celor mai bune remedii