Incubator automat pentru ouă de pui

Incubator pentru ouăPentru creșterea puilor sunt necesare o temperatură bună și o umiditate suficientă. Toate acestea pot fi realizate cu ușurință dacă există un incubator acasă. Atunci când îl alegeți, este necesar, de asemenea, să luați în considerare faptul că există un mecanism special pentru întoarcerea ouălor. Puiul care incubează oul îl întoarce singur, acest lucru este necesar pentru a se încălzi uniform. Incubatoarele pentru ouă de pui funcționează pe același principiu..

Ce sunt incubatoarele de ouă de pui?

Sunt:

 • automat;
 • mecanic;
 • de mana.

Manual un incubator este făcut pentru a fi controlat de o persoană. Este necesar să faceți acest lucru de mai multe ori pe zi, iar acest lucru nu este foarte convenabil. Un incubator mecanic elimină necesitatea ca o persoană să întoarcă ouăle. Mecanismul asigură rotația întregii tăvi. Dar o persoană trebuie să controleze singură rotația, umiditatea și temperatura din interiorul dispozitivului. Prin urmare, cel mai convenabil tip de incubator este o unitate automată care eliberează complet timpul unei persoane..

Proprietarul nu trebuie să monitorizeze starea procesului. Modul automat controlează totul pentru el. Criterii incubatoare Indiferent de tipul de întoarcere a ouălor care va fi instalat în incubator, este necesar să vă bazați pe următorii parametri, care trebuie să fie prezenți pe mașină:

 1. Incubator manual - ce estenumăr ouă. Incubatoarele utilizate în producția industrială pot conține sute, uneori chiar mii, de ouă. Dar pentru a conduce o afacere la domiciliu pentru creșterea puilor, este suficient un incubator care poate conține 50 și 70. Astfel de dispozitive sunt destul de compacte și, prin urmare, se potrivesc cu ușurință în orice apartament. Trebuie amintit că producătorii produc numai incubatoare pentru ouă de pui. Ouăle de gâscă și prepeliță necesită echipamente și spațiu complet diferite în el. Astfel de incubatoare pentru pui, desigur, pot fi modificate pentru a plasa nu numai ouă de pui acolo, ci va fi necesară instalarea tăvilor necesare în dispozitiv..
 2. Ventilator. Un ventilator trebuie să fie prezent în incubator, deoarece asigură încălzirea uniformă a ouălor. Ventilatorul circulă aer cald prin cameră. Beneficiile unui astfel de dispozitiv sunt evidente, dar există un dezavantaj - o cantitate foarte mare de energie va fi consumată. Și, de asemenea, este necesar să alegeți dispozitive care funcționează în liniște, deoarece zgomotul din apartament poate interfera foarte mult cu gospodăria.
 3. Confort curățare. După încheierea perioadei de incubație, puii eclozează și lasă o cantitate mare de puf fin, precum și coji de ouă. Toate acestea se vor înfunda cu siguranță în orificiile de ventilație. Și aceste locuri sunt foarte greu accesibile. De aceea, camerele trebuie curățate și sterilizate temeinic, astfel încât să nu se producă defecțiuni. Aceasta înseamnă că trebuie să vă gândiți la curățarea camerei în avans și să alegeți un dispozitiv care să fie foarte ușor de curățat. În acest moment, producătorii realizează incubatoare astfel încât curățarea să fie foarte simplă și convenabilă. Dar trebuie totuși să vă asigurați singur de acest lucru, adresându-i vânzătorului întrebările necesare. După ce vă arată cum să efectuați curățarea, puteți cumpăra dispozitivul și nu vă faceți griji că acesta va cauza multe probleme..
 4. Simplitate serviciu. Nu este un secret că orice echipament se va defecta în cele din urmă. Prin urmare, este necesar să se ia în considerare momentul în care această unitate va trebui reparată. Este mai bine să cumpărați un dispozitiv fabricat în Rusia, deoarece piesele pentru un incubator intern pot fi obținute mult mai ușor decât producătorii străini.

Informații despre incubator automat

Acest tip de dispozitiv este foarte convenabil, deoarece nu trebuie să-l urmăriți deloc, dispozitivul întoarce independent ouăle de două sau de patru ori pe zi. Dar numărul de rotații poate fi ajustat independent și este, de asemenea, posibil să setați independent temperatura și umiditatea necesare în interiorul dispozitivului. Gestionarea incubatorului este foarte simplă, intuitivă, foarte clară și, de asemenea, simplă.

Dispozitivul este necesar a stabilit într-o cameră caldă, altfel pot apărea erori la măsurarea temperaturii. Incubatoarele de casă sunt realizate în așa fel încât să fie doar la temperatura camerei și umiditate, alte condiții pentru dispozitiv pot fi fatale. Uneori pot apărea erori în funcționarea sistemului automat, acest lucru se întâmplă când tava este parțial umplută. Dacă puține ouă vor fi încărcate în incubator, atunci cel mai bine este să puneți bucăți de plastic spumant în celulele goale, care în formă vor semăna cu ouăle.

Incubator automat - ce esteUnele tipuri de incubatoare sunt fabricate din spumă. Acest material este foarte poros și, de asemenea, respirabil. Dezavantajul său este însă că se poluează foarte repede și devine, de asemenea, un teren de reproducere pentru agenții patogeni. Acest tip de incubator trebuie curățat și dezinfectat în mod regulat.

Incubatoarele, care se bazează pe un sistem automat, sunt împărțite în funcție de cale întorcând ouă.

 • prima opțiune oferă rulare atunci când grila se mișcă;
 • al doilea setează unghiul grătarului la 45 de grade;
 • iar a treia versiune este echipată cu role speciale care se rotesc.

Niciunul dintre aceste dispozitive nu are avantaje speciale față de alte tipuri. Toate incubatoarele își îndeplinesc sarcinile în mod egal. Un mic sfat: atunci când cumpărați un incubator, care depinde de automatizare, este de preferat să alegeți un model care are o sursă de alimentare de urgență.

Prețurile pentru incubatoare, care sunt echipate cu întoarcere automată a ouălor, sunt foarte rezonabile și se ridică la aproximativ trei sau patru mii de ruble. Aceste modele sunt destul de fiabile, au o baterie încorporată. Desigur, există și unități mai scumpe, care costă aproximativ 7 mii sau 12 mii de ruble. Aceste incubatoare pot găzdui cantități mari de ouă și au, de asemenea, diverse îmbunătățiri, cum ar fi un ionizator de aer, precum și un stimulator bioacustic..

Informații despre realizarea unui incubator cu propriile mâini

A face auto incubator cu propriile mâini, trebuie să găsiți o tavă specială care să aibă o întoarcere automată a ouălor. Desigur, puteți face fără un astfel de dispozitiv, dar în acest caz va trebui să întoarceți ouăle singur. Și întrucât acest lucru trebuie făcut de trei sau chiar de patru ori pe zi, nu este foarte convenabil. De aceea, este recomandabil să faceți un incubator de casă, independent, cu întoarcere automată a ouălor. Dar incubatoarele fără automatizare sunt, de asemenea, foarte populare printre lucrătorii de ac..

Pentru a face un incubator cu propriile mâini, trebuie să găsiți următoarele Componente:

 • aparat foto;
 • ventilator;
 • lămpi cu incandescență, care au o putere de 25 de wați;
 • termostat.

Termostat

Termostat incubatorEste un dispozitiv foarte important care este utilizat pentru a controla temperatura și umiditatea aerului din interiorul camerei. Proprietar cu propria mea mână poate regla termostatul la valorile necesare, ceea ce va fi ideal pentru ouă. Ori de câte ori există o anomalie de temperatură, aparatul va emite bipuri puternice pentru a avertiza despre depozitarea necorespunzătoare a ouălor. Este important să ne amintim că temperatura din incubator trebuie calibrată cu precizie..

Precizia calibrării trebuie să fie de plus sau minus 0,5 grade Celsius. Termostatele de casă nu pot fi calibrate în această măsură. Unii cred că un termometru obișnuit poate fi potrivit pentru un aparat de casă, care va monitoriza și starea temperaturii. Da, el poate calcula temperatura. Dar el nu va putea controla umiditatea și, prin urmare, acei oameni care decid să folosească un termometru pentru dispozitivul lor ar trebui să știe că un astfel de dispozitiv nu va funcționa.

Costul un higrometru convențional, care are un afișaj de la distanță, are doar 600 de ruble, iar precizia sa îndeplinește toate cerințele ridicate. De aceea este mai bine să cumpărați un termostat decât să încercați să faceți singuri copii de calitate scăzută. Dacă doriți, puteți achiziționa și modele mai scumpe, care au multe funcții suplimentare..

aparat foto

aparat fotoCamera poate fi realizată din orice asistenți materiale disponibile la domiciliu. Poate fi cutii de carton, televizor vechi, frigider. Nu contează ce dispozitiv va fi folosit ca cameră, este important să îndeplinească următoarele cerințe: găurile trebuie să fie făcute în partea de sus și de jos a structurii, astfel încât să existe întotdeauna un flux de aer proaspăt în cameră. Fundul camerei este echipat cu un castron special cu apă. Lichidul care va evapora virgula va da umezeala necesară.

Tăvile pentru ouă pot fi aranjate în mai multe rânduri. Pentru ca aceasta să se întâmple Incalzi aer, este necesar să utilizați lămpi cu o putere de 25 wați sau mai mare (totul depinde de dimensiunea camerei) Firele către lămpi vor trece prin găurile laterale, ceea ce trebuie făcut în prealabil. Distanța minimă dintre lampă și ou trebuie să fie de 15 cm și, în mod ideal, chiar mai mult - 25 cm. Ușa nu trebuie să fie prea mare, se va potrivi de 40 cu 40 cm. Acest lucru este necesar pentru ca temperatura și umiditatea din interiorul dispozitivului să nu se schimbe la deschidere..

Tăvile pentru ouă sunt realizate din plasă, care sunt realizate din metal. Aceasta este astfel încât umezeala și aerul să poată circula liber în jurul ouălor. Toate fisurile trebuie sigilate cu grijă cu etanșant..

Incubator manual

Puteți face singur un incubator dintr-un frigider vechi. Ar trebui să conțină următoarele componente:

 • corp;
 • tăvi automate;
 • element de încălzire sub formă de becuri;
 • termostat;
 • cronometru de rotație a ouălor;
 • fir, precum și o priză pentru conectarea a 220 volți la dispozitiv;
 • ventilator care poate fi scos de pe computer.

de fabricație

 1. Frigider de acasăMai întâi trebuie să dezasamblați vechea casă frigider. Acest material este ideal, deoarece este etanș, spațios și, de asemenea, foarte ușor de curățat după ce puii au eclozat. O altă calitate pozitivă a frigiderului este că are deja grătare potrivite pentru tăvi. Ei vor avea nevoie doar să facă părți mici. Desigur, este recomandabil să echipați un incubator de casă cu acele tăvi care au un flip automat..
 2. Congelatorul trebuie demontat, deoarece nu va fi necesar.
 3. Va fi necesară o fereastră mică în ușa frigiderului pentru a monitoriza starea ouălor. Acesta trebuie închis cu sticlă durabilă și transparentă. Este foarte important ca toate golurile să fie sigilate cu atenție cu un material de etanșare..
 4. Sus și jos sunt gata găuri un diametru de aproximativ 3 cm. Acest lucru va fi necesar pentru o ventilație adecvată în interiorul camerei.
 5. Instalați un termostat de jos, precum și un vas umplut cu apă.
 6. Frigiderul are un design vertical, care permite aerului să circule fără ventilator. Dar, desigur, este mai bine să o puneți la fel pentru plasă de siguranță.
 7. Mai sunt făcute câteva găuri de dedesubt. Acestea vor fi necesare pentru a împinge firele în interior care se vor conecta la lampă. Va fi nevoie de patru lămpi. Puterea lor ar trebui să fie de 100 de wați fiecare. Doar aceste becuri trebuie utilizate, deoarece frigiderul este destul de mare și va necesita o încălzire bună. Becurile sunt plasate cel mai bine chiar în partea de jos. Atunci rece aerul va fi încălzit imediat la intrarea în dispozitiv.

Incubatorul de casă este gata. După cum puteți vedea, nu necesită mult timp, aveți nevoie doar de dorință, perseverență și abilitățile necesare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Incubator automat pentru ouă de pui