Stâncă cu dungi: descrierea rasei de găini și fotografii

Descriere rasă de pui rockDatorită apariției de rase noi de păsări de curățenie muncii minuțioase a crescătorilor. În urma încrucișării, au apărut multe rase de pui și alte animale domestice. Rasa cu dungi Plymouth Rock va fi discutată în articolul nostru. Cu ajutorul unei descrieri detaliate și a unei fotografii, vom putea afla informații despre această rasă care vor fi de interes pentru mulți care doresc să înceapă reproducerea găinilor acasă..

Descrierea rasei și fotografii

Pentru prima dată, rasa cu dungi Plymouth Rock a apărut în imensitatea Americii și cu mult timp în urmă în secolul al XIX-lea. Oamenii de știință încearcă de mult timp să obțină rezultate pozitive folosind încrucișări complexe de multe rase. În cele din urmă, au reușit și în 1910 rasa cu dungi Plymouth Rock a fost recunoscută oficial. Au reușit să se retragă prin încrucișarea mai multor rase de pui:

 • Javaneză;
 • Cochin;
 • langshan;
 • dominican.

Puii au fost încrucișați cu cocoși spanioli negri, iar rezultatul a fost o nouă categorie de păsări de curte. Există două tipuri - Plymouth Rock american și englez iar aceasta din urmă se distinge prin forme mai impresionante. Acest reprezentant aparține raselor de carne și ouă. Greutatea unui cocoș adult este de aproximativ 4 kg, iar cea a unui pui este de 3 kg. Standardele exterioare distincte sunt următoarele caracteristici externe:

 • culoare dungată;
 • dungi de aceeași lățime situate peste pană;
 • dungile ar trebui să alterneze între ele pe tot corpul păsării;
 • pentru a arăta prin linii de două tipuri - alb și negru cu o nuanță de liliac;
 • culoarea închisă ar trebui să fie la capetele penelor.

Pltmutrock găini cu dungiPuii și cocoșii Plymouthrock diferă prin culoare. Au dungi albe și negre mai înguste în zona lombară și a gâtului. Datorită acestui fapt, modelul arată mai ușor decât cel al găinilor. La cocoși, un model mai mare este clar vizibil pe aripile de zbor. În fotografia găinilor, se observă că au dungi de aceeași lățime pe pene. Puii ar trebui, de asemenea, să aibă un cap mai mic, aceasta este una dintre caracteristicile distinctive.

Plymouth rock cioc puternic și scurt Culoarea galbena. Ochii roșii portocalii trebuie să strălucească. De asemenea, un detaliu distinctiv este o creastă joasă cu o formă pronunțată asemănătoare frunzei cu 5 dinți. Urechile mici au lobi roșii aprins. Cerceii sunt ovali și de dimensiuni medii. Fața are o textură netedă și o nuanță roșie.

Plymouth Rock are un gât larg, dens acoperit cu pene și un piept ușor ridicat care iese în față. Aripile trebuie să fie de dimensiuni medii și bine fixate. Spatele este de lungime medie și suficient de larg pentru a fi orizontal și ușor ridicat spre coadă. În zona șoldurilor și aripilor, există întotdeauna un penaj dens, împletituri de lungime moderată. Metatars galben și unghiile galben deschis.

Caracteristicile rasei Plymouth Rock

Care este particularitatea îngrijirii găinilorCrescătorii de păsări sunt întotdeauna fericiți să reproducă aceste frumuseți cu dungi.. Rasa este considerată carne și ou, sunt cultivate activ pentru ouă și carne. Se crede că carnea de pasăre este fragedă și sănătoasă, deși gurmanzii au o părere diferită. În opinia lor, carnea din Plymouth Rock este gălbuie..

Pasărea este inactivă. Sunt ușor de adaptat la diferite condiții climatice. Rasa este rezistentă la diferite boli. O caracteristică distinctivă a Plymouth Rock este maturarea rapidă. Găinile ouătoare încep să depună ouă și dau ouă deja la 6 luni. În medie timp de 1 an poate depune până la 190 de ouă, supus îngrijirii adecvate și hrănirii normale. Greutatea unui ou este de aproximativ 60 de grame, cu o coajă cremoasă. Păsările au trăsături genealogice stabile și își păstrează remarcabil caracteristicile de reproducere. Deoarece puii Plymouth Rock au o atitudine calmă, sunt excelenți pentru reproducere.

Pui de reproducție

Puii eclozați Plymouth Rock cresc activ, dar penajul lor nu apare atât de repede. Pot fi hrăniți cu aceeași hrană ca și adulții, dar numai hrana pentru pui trebuie tăiată. În principal pentru hrănirea puilor utilizați următoarele produse:

 • ouă fierte tocate mărunt;
 • faina de porumb;
 • brânză de vacă.

Este recomandabil să adăugați zilnic verdeață mărunțită. La vârsta de 2 săptămâni, furajele compuse pot fi adăugate la dieta animalelor tinere. De asemenea, trebuie să le dați iaurt și să adăugați un amestec de furaje din diferite tipuri de făină.

Începând cu 5 săptămâni, puii pot fi plimbați în curte. După 1 lună de viață în dieta puilor, făina ar trebui înlocuită cu boabe grosiere. După o săptămână se recomandă hrănirea cu cereale integrale.

La vârsta de 6 săptămâni, puii au penajul complet, iar la 6 luni, găinile își pot depune primul ou..

Întreținerea și îngrijirea adulților din Plymouth Rock

Când puii ajung la șase luni, sunt considerați păsări adulte. Găinile ouătoare încep să depună primele ouă. În ciuda faptului că rasa este nepretențioasă de îngrijit, are nevoie de un pui de găină normal. Ar trebui să fie:

 • Deschis la culoare;
 • spațios;
 • uscat.

Dieta lor zilnică nu este mult diferită de cea a altor rase de pui. Pentru dezvoltarea completă, se recomandă următoarea schemă de hrănire - 2/3 din dietă sunt cereale și 1/3 ar trebui să fie deșeuri alimentare. Pentru productivitate, găinile ouătoare ar trebui să li se administreze calciu, iar puii tineri făină de oase..

Păsările trebuie umblate în mediul lor natural, astfel încât să poată ciuguli pe iarbă proaspătă. Iarba proaspăt tăiată este potrivită și pentru hrănire..

Probleme în îngrijire și boală

Crescă pui de stâncăRasa cu dungi Plymouth Rock se distinge printr-o bună rezistență și se aclimatizează rapid în diferite condiții. Datorită inactivității lor, păsările aproape niciodată nu zboară din zona împrejmuită. Le este suficient să pună gard de înălțime medie.

Straturile se disting printr-un instinct pronunțat de incubație, ceea ce face rasa foarte atractivă pentru reproducere într-o fermă mică. Pentru reproducere, puteți face fără un incubator. Puii nu se tem, așa că reacționează normal la oameni, pot mânca din mâinile lor.

Plymouthrocks au o imunitate excelentă, dar, în ciuda acestui fapt, se îmbolnăvesc și ei. Experții recomandă să acorde mai multă atenție animalelor de companie și să le separe de puii sănătoși cu primele semne de boală. Cel mai adesea găinile și animalele tinere sunt bolnave. Bolile pot include:

 • trauma;
 • boli infecțioase;
 • infestare cu paraziți.

Dacă există semne de boală, este mai bine să arătați pasărea medicului veterinar, izolând-o de puii sănătoși..

Pui de piatră Plymouth Pui mari Plymouth RockCuloarea puiuluiCe este special la puii de plymouth rockCreșterea stâncii plymouthPui cu dungi Plymouth RockCreșterea și îngrijirea găinilor de stâncăCum să hrăniți în mod corespunzător puii de stâncăGăini plimctrock cu dungiDescrierea raselor de pui
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Stâncă cu dungi: descrierea rasei de găini și fotografii