10 Fapte interesante despre papagali

PapagaliPapagalii sunt păsări extrem de inteligente, interesante și amuzante. Ei trăiesc cot la cot cu oamenii de mult timp, oferindu-le neobosit emoții pozitive. Având un astfel de animal de companie, cu puțină grijă și o atenție adecvată, puteți găsi un prieten pe viață. Și pentru ca alegerea să fie conștientă, este necesar să distingem numeroasele mituri compuse despre aceste păsări de faptele reale..

Lipsesc corzile vocale

Papagalii nu numai că cântă frumos, dar știu și să scoată sunete care imită foarte precis vorbirea umană. Cu toate acestea, de fapt, acestor păsări le lipsește corzile vocale, dar laringele, limba și ciocul sunt surprinzător de bine dezvoltate. Și datorită combinației mișcărilor acestor organe, pasărea poate scoate o mare varietate de sunete..Papagali

Nu pot vorbi

Majoritatea oamenilor cred că papagalii pot vorbi și înțelege ceea ce se spune. Cu toate acestea, în realitate, pasărea repetă pur și simplu un set de sunete pe care le aude de la o persoană. Cu cât proprietarul spune mai des acest cuvânt sau altul, cu atât mai mult este imprimat în memoria penei.

Și dacă unei persoane îi place să ofere și dulciuri pentru cuvintele rostite corect, atunci animalul de companie le va învăța de multe ori mai repede.

Știați? Cazurile în care papagalii asociază cuvinte cu obiecte și pot forma propoziții mici suntsunt doar câteva.

Amintirea papagalilor este cu adevărat uimitoare. Sunt capabili să-și amintească un cuvânt, melodie sau sunet după ce l-au auzit o singură dată. Adesea, aceste păsări pot fredona chiar melodiile cântecelor pe care le-au auzit.

Foarte loial

Papagalii sunt foarte loiali partenerului lor. Când găsesc un partener, păsările se leagă strâns între ele și rămân împreună pentru tot restul vieții. Acest lucru este cel mai pronunțat în păsări iubitoare.IubitoriReprezentanții acestei specii își petrec literalmente tot timpul împreună - dacă îi separați, animalele de companie vor tânji, vor înceta să mai mănânce și să bea. Se merge chiar atât de departe încât, după moartea unuia dintre parteneri, și al doilea moare.

Din această cauză, păsările dragoste trebuie începute numai în perechi, întrucât un animal de companie se va oferi în mod inevitabil departe de singurătate..

Viziunea monoculară

În majoritatea cazurilor, animalele au vedere binoculară, în timp ce viziunea monoculară este un fenomen natural unic. Este cel mai frecvent întâlnit la păsări. Papagalii nu fac excepție.

Esența unei astfel de vederi este că fiecare ochi vede lumea din jurul său separat, proiectând o imagine independentă în creier - astfel, unghiul capturat de privirea păsării este de până la 300 °. În sălbăticie, această caracteristică ajută la supraviețuire văzând prădătorii și alte pericole în timp..

De asemenea, veți fi interesat să știți ce papagali sunt atribuiți la cele mai frumoase, la cele mai scumpe și rare, la cel mai mare.

Centenari

Papagalii sunt ficat lung în regnul animal. Speranța de viață a celor mai mici pergării este de până la 20 de ani. Speciile de dimensiuni mari trăiesc și mai mult.PapagalDe exemplu, cocoții, papagalii cu cap albastru, aratinii trăiesc până la treizeci de ani. Si aici macaw, gri, Amazoane, eclectus, cacadu își pot încânta proprietarii până la cincizeci de ani.

Important! Pentru ca animalul de companie să fie alături de proprietar cât mai mult timp, este necesar să îi oferim condiții favorabile de viață, să-l ducem la examen la timp și să întocmim o dietă echilibrată, fortificată.

Există școli pentru papagali

În Australia, au fost înființate școli speciale pentru a învăța papagalii să zboare, să vorbească și să efectueze diverse trucuri. Acolo, rolul profesorilor este jucat de ornitologi cu înaltă calificare, care se specializează în aceste păsări. Ei sunt, de exemplu, învățați să pronunțe cuvinte cu un magnetofon..

Și cu ajutorul unor păsări experimentate, deja antrenate, copiii învață să zboare corect. Astfel, cu un exemplu vizual, păsările înțeleg uneori toată înțelepciunea zborului mult mai repede..

Iubeste alcoolul

În sălbăticie, papagalilor le place să bea sucul fructelor fermentate, motiv pentru care păsările se îmbată literalmente.PapagalAcest lucru se vede adesea în Australia, unde uneori cad pur și simplu din cer. Locuitorii credeau că cineva otrăvea în mod deliberat păsările până când au început să studieze această problemă..

După ce au observat, și-au dat seama că papagalii sunt pur și simplu beți și din această cauză nu pot zbura..

A dezvoltat un simț al ritmului

Oamenii nu sunt singurele creaturi de pe Pământ care au dezvoltat un simț al ritmului. După ce pe internet au apărut multe videoclipuri cu papagali dansanți, oamenii de știință au fost foarte interesați - este adevărat că păsările simt muzică?.

În special, au vrut să verifice dacă sentimentul menționat a fost de fapt acolo sau dacă dansurile păsărilor au fost doar o coincidență..

După cercetarea efectuată, oamenii de știință au reușit să afirme în mod rezonabil că papagalii se mută în mod conștient la muzică. Aceste păsări uimitoare au chiar propriile lor preferințe de stil și interpreți preferați. Cel mai adesea, preferatele dansează la Queen, Lady Gaga, Backstreet Boys, precum și la dans muzică rock.Papagal

Prădători

Pe teritoriul Noii Zeelande, există un tip special de papagali numiți kea. Sunt uimitori prin faptul că, spre deosebire de celelalte rude ale lor, mănâncă carne și cârda. De asemenea, vânează oi..

Folosesc tactici unice în această activitate. Pasărea stă pe iarbă și, atunci când victima se apropie suficient, ea sare să se întâlnească. Mai mult, ea mușcă în spatele animalului și încearcă să scoată grăsimea subcutanată cu ciocul ei puternic.

Astfel, kea creează răni uriașe pe corpul oilor. Ca urmare, animalul moare fie din cauza otrăvirii sângelui, fie ca urmare a epuizării după o perioadă lungă de timp - uneori victima poate cădea de pe stâncă. Apoi, turme de kea se aruncă pe carnea proaspătă.

Știați? Acest tip de papagal este numit „clovni de munte”. Sunt extrem de curioși și le place să dezasambleze rucsacurile turiștilor, precum și să se întoarcă în bălți noroioase..

Cel mai-foarte: papagali mici, mari, grei, inteligenți

Cele mai vechi specii de papagali trăiesc în Noua Zeelandă - se numește kakapo. Aceste păsări sunt cei mai grei membri ai genului. Greutatea unui adult poate ajunge la patru kilograme.PapagalO altă caracteristică a soiului menționat este mirosul puternic și plăcut de miere și flori. De asemenea, kakapo este unic printre rudele sale prin faptul că nu poate zbura..

Macaul zambilă ocupă mai multe poziții record simultan: acești papagali sunt cei mai lungi, mai scumpi și mai puternici. În lungime, pasărea poate ajunge la doi metri, din care jumătate cade pe coadă. O persoană din această specie costă astăzi cel puțin 15 mii de dolari..

Macaw este atât de zgomotos încât țipătul lor se aude mai mult de un kilometru și jumătate.

Papagalii ciocănitoare sunt considerați cei mai mici din lume. Dimensiunea lor maximă este de zece centimetri lungime. Aceste păsări sunt dotate cu un cioc mic curbat, care este mai înalt decât lat - au și o coadă scurtă.

Cea mai inteligentă rasă de papagali este gri - aceste păsări sunt capabile să memoreze mai mult de o mie de cuvinte. De asemenea, s-a constatat că pot asocia anumite cuvinte cu obiecte. Această specie trăiește în principal în imensitatea Africii de Vest..PapagaliBudgerigars sunt cele mai frecvente păsări de curte. Și în sălbăticie, se laudă cu cele mai numeroase turme. Păsările menționate se disting, de asemenea, prin cel mai mare număr de culori diferite..

Cel mai lung și mai puternic cioc aparține cacatului de ardezie neagră. Atinge lungimea de 9 centimetri. Pasărea are nevoie de un astfel de organ pentru a sparge nucile din Canare, care sunt componenta principală a dietei sale..

Kea - singurii papagali care mănâncă atât alimente vegetale, cât și animale. De asemenea, diferă prin faptul că zboară mult mai sus decât reprezentanții altor specii..

Cele mai longevive sunt ara albastră și galbenă: în captivitate, trăiesc până la șaptezeci de ani. Dar există cazuri când o pasăre a supraviețuit mai multor generații de proprietari, trăind de mai bine de 110 ani..PapagalPapagalii sunt prieteni umani uimitori, cu multe abilități și abilități unice.

Important! Deoarece papagalii sunt mai inteligenți decât alte păsări, se pot plictisi de trândăvie. Pentru a evita acest lucru, trebuie să oferiți animalului dvs. de companie o varietate de jucării. De asemenea, nu trebuie să uităm că comunicarea cu aceste păsări este vitală. Nu le lăsați în pace mult timp, chiar dacă cușca este plină de jucării - nu vor înlocui compania unei persoane.

Cu îngrijire adecvată, atenție și o anumită pregătire, ei pot să facă cu adevărat minuni. Achiziționând un astfel de animal de companie, puteți găsi un prieten fidel pe viață..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 10 Fapte interesante despre papagali