Ce ramuri de copaci pot fi date papagalilor

Papagal Când în casă apare un nou locuitor - un papagal decorativ, proprietarul nou-creat caută să ofere animalului de companie un confort maxim. Acum, în magazinele pentru animale de companie există o selecție uriașă de cuști, alimente, diverse accesorii pentru păsări, dar pentru un începător poate fi o descoperire că papagalii din cușcă au nevoie de cele mai obișnuite crenguțe. În ce scopuri sunt utilizate și care sunt potrivite pentru un animal de companie - vom lua în considerare mai departe.

Pentru ce sunt necesare

Se știe că în viața sălbatică, papagalii trăiesc în desișuri de arbuști și copaci, astfel încât cel mai natural biban pentru ei este o ramură de copac.

Cuștile moderne sunt adesea echipate cu lamele de plastic, este dificil și inconfortabil ca un papagal să stea și să se țină, acest lucru poate duce chiar la deformarea picioarelor, la apariția ulcerelor și a calusurilor. În plus, păsările au tendința de a-și ascuți ciocul și adesea o fac pe un biban - desigur, plasticul nu este potrivit pentru aceste scopuri și poate fi chiar periculos pentru sănătate.. PapagalDe aceea, este recomandat să așezați bețe de lemn în cușcă pentru așezarea păsării sau să folosiți cele mai comune ramuri ale anumitor copaci ca stinghii, fixându-le în siguranță între ramuri. De asemenea, lemnul natural conține o mulțime de substanțe utile, folosind care animalul de companie întărește sistemul imunitar..

Știați? În Australia, există un fenomen neobișnuit: din când în când, turme întregi de papagali cad din cer. Acest lucru se datorează faptului că păsările mănâncă în mod regulat planta, provocând o stare similară cu beția și lipsa temporară de coordonare..

Ramuri de papagal

În multe ghiduri pentru reproducerea păsărilor ornamentale, există informații că papagalului i se pot da ramuri ale oricărui pom fructifer. Cu toate acestea, acest lucru nu este așa - unii copaci pot dăuna animalului de companie, deci trebuie să știți exact care ramuri vor fi sigure și care sunt mai bine de ocolit și de ce. Ramuri de papagal

Ce copaci poți da

În primul rând, este important să știm care ramuri de plante sunt cele mai bine plasate în cușca unui papagal. Plantele aprobate includ majoritatea copacilor de foioase:

 • Măr;
 • arin;
 • salcie;
 • salcie;
 • cenușă de munte (pasărea poate fi oferită nu numai lemn, ci și fructele copacului);
 • Tei;
 • prună;
 • aspen;
 • Nuc;

Important! Nuiele ar trebui să fie date păsărilor fără frunziș, deoarece conține o cantitate mare de tanini care sunt periculoase pentru animalul de companie.

 • cireș (aceste ramuri pot fi date constant, numai în același timp asigurați-vă că nu există rășină eliberată pe ele);
 • prună;
 • caisă;
 • mesteacan.
Este necesar să spunem separat despre mesteacăn: acesta, ca o nucă, are tanini în compoziția sa, dar în cantități nesemnificative, iar utilizarea ramurilor de mesteacăn de către o pasăre în cantități moderate nu va face niciun rău. Mugurii și frunzele tinere ale copacului au un agent antiinflamator și antihelmintic pronunțat, de aceea este important să se asigure utilizarea acestei plante utile pentru papagal în primăvară. Ramuri de papagal De asemenea, este permis să le dați papagalilor crenguțe de zmeură și cătină - au proprietăți utile valoroase, ajută la întărirea corpului și la îmbunătățirea bunăstării. Cu toate acestea, în același timp, este imperativ să le tăiați spini și spini, astfel încât animalul de companie cu pene să nu fie rănit.

Vă va fi util să aflați dacă puteți da papagalului: portocale, banane, pâine, brânză, iarbă, struguri, castraveți, mandarine și ouă.

Ceea ce nu poate

Lista plantelor interzise de papagali domestici este relativ mică, restricțiile sunt legate în principal de prezența taninurilor în coaja lor:

 • pară;
 • stejar;
 • plop;
 • cireș de pasăre;
 • salcâm;
 • liliac (conține o substanță numită siringină, care are structura cristalelor de ac și, dacă intră în sistemul digestiv al unei păsări, poate provoca otrăviri severe).
Nuiele și papagalConiferii nu sunt sub interdicție de construcție (se crede că rășinile emise de conifere sunt dăunătoare în cantități mari), dar nu trebuie să fie abuzate.

Știați? Culoarea naturală a binecunoscutului papagal este verde, iar reprezentanții rasei de culori galbene și albastre au fost crescuți artificial.

Trebuie remarcat faptul că taninurile (taninul), în ciuda restricțiilor, trebuie să fie neapărat prezente în dieta papagalilor în cantități mici, deoarece acestea promovează o mai bună absorbție a vitaminei C și sunt un antiseptic puternic. La animale sălbatice, în păduri verzi, aceste păsări mănâncă adesea ramuri care conțin tanin, compensând apoi excesul acestuia folosind argilă.

Cum să pregătiți corect ramurile pentru papagali

Ramurile pe care le primește papagalul nu sunt întotdeauna complet sigure și utile. Dimpotrivă, dacă au fost colectate incorect, atunci mâncarea lor poate dăuna păsării..

Este mai bine să recoltați ramuri de diferite dimensiuni: mai târziu este convenabil să tăiați cele mici în bucăți și să dați papagalul împreună cu mâncarea principală, iar din ramuri mai mari puteți face stinghii intr-o cusca.

Video: cum se fac stinghii într-o cușcă de papagaliPrincipala condiție care trebuie îndeplinită este siguranța produsului pentru păsări de curte, prin urmare este inacceptabilă colectarea ramurilor întinse pe sol (pot fi infectate cu helminti), tăierea lăstarilor din copaci și arbuști care cresc pe drumuri sau lângă spitale, cimitire, în zonele contaminate.

Cele mai bune locuri de colectare a ramurilor vor fi o pădure și pădure, departe de drum, o grădină privată, un parc situat departe de sursele de poluare. Toamna, puteți tăia lăstarii și le puteți pune în apă curată până când mugurii se umflă - papagalul va aprecia o astfel de delicatețe și va primi o mulțime de microelemente și fibre utile.

Important! Nu puteți spăla ramurile cu detergenți de uz casnic, deoarece componentele lor nu sunt complet spălate nici măcar cu apă fierbinte și pot provoca otrăvirea animalului de companie.

Absolut toate piesele de prelucrat trebuie să fie curățate temeinic de contaminare, spălate cu o perie cu sifon sau săpun de rufe, clătite sub apă curentă și apoi umezite cu apă clocotită pentru a evita contaminarea păsărilor cu infecții sau viermi transmiși de la semeni sălbatici.

Deci, informațiile prezentate ne permit să concluzionăm că orice papagali decorativi, indiferent de rasă, au nevoie de o sursă naturală de vitamine și minerale împreună cu alimentele principale.PapagalO astfel de sursă poate fi ramuri de arbori și arbuști utili care cresc aproape peste tot, prin urmare, urmând regulile de bază, puteți pregăti cu ușurință un tratament sănătos pentru păsări..

De asemenea, vă recomandăm să aflați, ce poți hrăni papagali și ce nu.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce ramuri de copaci pot fi date papagalilor