Cum să înveți repede un papagal să vorbească și cele 6 rase cele mai vorbărețe

Budgerigar

În acest articol voi vorbi despre cum să înveți un papagal să vorbească. Iată câteva tehnici pentru predarea unei conversații și un interval de timp estimat. Permiteți-mi să vă explic dacă genul afectează capacitatea de a vorbi. Voi descrie cele mai vorbărețe rase de papagali precum Jaco, Macaw, Cockatoo, Lori, Amazon și Corella.

Cum să înveți un papagal să vorbească

A preda budgerigar nu este dificil să vorbești, totuși, ar trebui să ai răbdare, pentru că după prima lecție pasărea nu va putea cu siguranță să pronunțe cuvintele clar și tare.

Vocabularul general al papagalilor și claritatea pronunției sunt individuale. Depinde de capacitatea unei anumite păsări, de experiența proprietarului și de specia căreia îi aparține prietenul cu pene.

Pericolele sunt considerate cele mai vorbărețe
Pericolele sunt considerate cele mai vorbărețe

Pentru a începe pregătirea, este necesar să adaptați pe deplin papagalul la locuințe, mediul din casă și membrii familiei. În acest caz, cea mai importantă condiție este îmblânzirea ondulatului către persoana care îl va învăța. Papagalul ar trebui să fie confortabil pentru a comunica și a contacta cu o persoană. Profesorul ar trebui să trezească interesul și dorința de a repeta după el.

După ce pasărea se obișnuiește cu ea, puteți începe antrenamentul.

Trebuie să începi să înveți cu cuvinte scurte. De exemplu, constând din două silabe. Nici cea mai talentată pasăre nu va învăța să transmită în propoziții întregi..

Primul cuvânt este întotdeauna mai dificil decât următorul. Aici este necesar să aveți răbdare, să nu reglați situația și în niciun caz să țipați la ondulat și să nu creați o situație stresantă.

Un alt punct important în învățare este izolarea distragerilor. Papagalii sunt foarte curioși și își schimbă rapid atenția. Prin urmare, dacă sunteți gata să vă petreceți propriul timp în fiecare zi antrenând pasărea, asigurați-vă că pasărea nu va fi distrasă de nimic, astfel încât timpul să nu fie pierdut.

Doar o singură persoană ar trebui să i se ceară să învețe budgie
Doar o singură persoană ar trebui să i se ceară să învețe budgie

Cum să predați:

  1. Pentru a învăța cum să pronunți un cuvânt, trebuie să îl repeti de multe ori. În acest caz, trebuie să contactați pasărea în sine. Acestea. privește-o, întoarce-ți capul în direcția ei, vorbește suficient de clar și tare, într-o intonație calmă. De obicei, numele papagalului este ales mai întâi. Pentru antrenament, este recomandabil să alegeți orele de dimineață înainte de hrănire. Exercițiul trebuie să fie de la 15 la 30 de minute pe zi.
  2. O altă metodă este potrivită pentru cei care au puțin timp liber. Aici puteți utiliza tehnica. Orice gadget capabil să înregistreze sunete printr-un microfon și apoi să le redea (laptop, computer, player, smartphone etc.) va funcționa. Ideea este să scrieți fraze pe care doriți să le învățați pasărea și să le jucați pe tot parcursul zilei printr-un dispozitiv tehnic. Scrieți cuvinte și fraze și apoi redați-le doar într-o cantitate care nu depășește 2 expresii. Un papagal nu își va aminti imediat un număr mare de fraze.
  3. Înregistrați cuvântul dorit ca melodie pe telefon. De fiecare dată când gadgetul sună, pasărea își va aminti. În acest caz, telefonul ar trebui să stea lângă colivie, astfel încât papagalul să îl audă bine. Dacă telefonul este rar apelat, îl puteți lăsa singur acasă și vă puteți suna prietenul cu pene în timpul zilei.

Cât de repede poți învăța un papagal să vorbească

Nu poți învăța rapid un papagal să vorbească. În cinci minute sigur! Și într-o săptămână este imposibil pentru doi. Învățarea primului cuvânt va dura până la o lună, sub rezerva antrenamentului zilnic. În unele cazuri, poate dura până la trei luni. Lucrurile suplimentare vor merge mai repede.

Toată lumea o are drăguț există un anumit maxim pe care îl poate stăpâni. Dacă numărul mediu de cuvinte reproduse pentru o specie este în medie de 20, nu trebuie să vă așteptați la un talent suplimentar de la animalul dvs. de companie sub forma reproducerii a câteva sute de fraze..

Genul vă afectează capacitatea de a vorbi

Genul unui papagal vă va afecta cu siguranță abilitatea de a vorbi. În principal, este posibil să învățați să reproduceți calitativ fraze ale vorbirii umane numai de către reprezentanții sexului masculin, băiatul. Fetele rareori manifestă interes pentru astfel de activități, învață slab și cu reticență.

A învăța un băiat să pronunțe cuvinte este mult mai ușor decât a învăța o fată.
A învăța un băiat să pronunțe cuvinte este mult mai ușor decât a învăța o fată.

Prin urmare, dacă o pasăre este dobândită cu dorința de a o învăța să vorbească, este necesar să cumpărați un astfel de animal de companie numai de la crescători reali, cu reputație, care vor vinde cel mai probabil pasărea sexului necesar..

Cele mai vorbărești rase

Vorbitorul, capacitatea de a reproduce vorbirea umană, onomatopeea și asocierea cuvintelor cu situația la toate păsările sunt diferite și depinde în mod direct de specia căreia îi aparține papagalul. Ce rase sunt considerate cele mai vorbitoare din lume?

Jaco

Jaco
Jaco

Deținător de record absolut în reproducerea vorbirii umane.

Poate repeta până la 1500 de cuvinte.

O mare pasăre cenușie se distinge nu numai prin abilitatea de a difuza fraze și propoziții întregi, ci și prin inteligența sa. Jaco înțelege ce se întâmplă, știe să evalueze situația, transmite intonația adecvată, inserează fraze la loc și la timp.

Macaw

Macaw
Macaw

Sunt capabili să repete nu numai cuvinte, ci și fraze. De asemenea, pot reproduce sunetele altor animale de companie, aparate de uz casnic.

Poate învăța până la 20 de cuvinte.

Folosiți fraze memorate în situația adecvată, adică la loc. Capacitatea de reproducere este independentă de gen. Reprezentanții mai tineri învață mai repede.

Cacadu

Cacadu
Cacadu

Ei învață destul de repede. Cacadu poate memora câteva zeci de cuvinte și fraze simple. Reproduceți-le clar și lizibil. Poate copia stilul de vorbire al persoanei care îi predă.

Laurie

Laurie
Laurie

Reține o cantitate mică. Le poate reproduce destul de clar. Dar! Doar reprezentanții care trăiesc fără alte păsări în aceeași cameră de zi sunt capabili să se antreneze.

Amazon

Amazon
Amazon

Ușor de antrenat. Începeți să reproduceți rapid fraze învățate.

Capabil să memoreze până la 60 de cuvinte.

Învățarea de sine este semnul lor distinctiv. Pasărea începe să imite, observând persoana. În același timp, intonația unei persoane nu poate fi copiată.

Corella

Corella
Corella

Vorbește cuvintele mai clar decât un papagal.

Poate memora până la 250 de cuvinte.

Le pronunță suficient de clar. Pasărea se distinge prin vorbăria sa.

În articol am vorbit despre cum să înveți un papagal să vorbească. Ea a oferit anumite tehnici de predare a conversației și termeni aproximativi. A explicat dacă sexul papagalului afectează capacitatea de a vorbi. Au fost descrise cele mai vorbitoare și inteligente rase de papagali care sunt cele mai bune la învățarea vorbirii, cum ar fi Jaco, Macaw, Cockatoo, Lori, Amazon și Corella.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înveți repede un papagal să vorbească și cele 6 rase cele mai vorbărețe