Cât va trăi un papagal de companie?

Este întotdeauna o vânătoare pentru a afla cât va trăi un animal de companie acasă. Și acest lucru se aplică pe deplin papagalilor. Prietenii ondulați sunt dobândiți cel mai adesea. Te vor încânta mult timp. Există păsări care pot trăi mai mult decât câinii și pisicile. Și în această recenzie, ar trebui să ne gândim la cât timp pot trăi papagalii.

Cât trăiesc papagalii? Dacă condițiile sunt „infernale”, durata de viață a animalului de companie va fi redusă semnificativ. În medie, ciripitele trăiesc 15 ani.

Dar aceștia sunt papagali mici. Un animal de companie de dimensiuni medii poate trăi treizeci de ani. În consecință, cu cât pasărea este mai mare, cu atât se va bucura mai mult de vorbăria sa. Există indivizi a căror durată de viață ajunge la 50 de ani. Dar astfel de animale de companie sunt aproape imposibil de găsit pe piețe și în magazinele corespunzătoare.

Dependența speranței de viață de specie

Durata de viață a papagalilor depinde de specia lor. De exemplu, cocoții sunt capabili să vă încânte mai mult decât păsările ondulate. Durata minimă de viață a unui astfel de animal de companie este de 15 ani. Dar ar trebui să se înțeleagă că acest lucru ține cont de condițiile ideale de detenție. Iubitorii (există și astfel de papagali) au reușit să trimițeze de 35 de ani. Cu toate acestea, în medie, durata lor de viață atinge doar 20 de ani..

Animale de companie de lungă durată

Macaws sunt păsări de curte. Câți ani trăiesc papagalii acestei specii? Ei s-au putut distra de 40 de ani. Și există, de asemenea, astfel de indivizi care pot fi lângă o persoană mai mult de 50 de ani..

Opiniile diferă în ceea ce privește cât de mult pot trăi cacatuii. Rozul cu galben-crestat se poate delecta cu ciripitul lor timp de 50 de ani. Vârsta crestului alb poate ajunge la 70 de ani. Și există astfel de tipuri, care mor la 80 de ani. Aceasta este o perioadă destul de lungă după standardele umane..

Urmărind videoclipul, puteți afla cum arată un ficat lung.

Deținătorii de înregistrări

Jaco este considerat titularul recordului printre papagali. Acasă trăiesc în medie 100 de ani. Puiul poate fi moștenit, deoarece va supraviețui primilor săi proprietari. Dar numai cu o îngrijire excelentă.

Cum să prelungiți viața unui prieten înaripat

Cușca ar trebui să fie spațioasă. Papagalul are nevoie de un loc unde să zboare. În plus, animalul de companie trebuie eliberat din casă, astfel încât să poată zbura prin cameră. În același timp, închideți bine ferestrele și ușile. Deplasarea prin aer acasă nu va deteriora pasărea.

Proiectele nu vor aduce beneficii papagalului. Din cauza lor, poate prinde pneumonie. Acesta este cel mai rău caz. În „cel mai bun” caz, papagalul va coborî cu o ușoară răceală. Dar nici în acest sens nu este nimic pozitiv..

Localizarea celulei

Lumina directă a soarelui poate scurta viața unui animal de companie. Aceasta nu înseamnă că papagalii ar trebui păstrați în întuneric. Pur și simplu nu așezați cușca pe pervazurile ferestrelor. Nu este nevoie să bateți ceasul biologic al prietenului tău vorbăreț. Acoperă-i casa noaptea. Respectați regimul, aranjând „zi-noapte” pentru pasăre în același timp.

Nu așezați cușca în bucătărie. Înfundarea și umiditatea vor avea un efect dăunător asupra papagalului. Îndepărtați de el aparatele electrocasnice, televizoarele și casetofoanele. Zgomot, radiații vor afecta negativ animalul de companie.

Factori negativi

Fumul din țigări, fum, abur, mirosuri neplăcute, tămâie - toate acestea afectează negativ speranța de viață a prietenilor cu pene. Nu vor beneficia de faptul că se află în condiții precare de casă, o dietă dezechilibrată. Pe lângă bolile din astfel de situații, papagalul nu va primi nimic. În plus, metabolismul său va fi întrerupt..

Determinarea vârstei unui animal de companie

Cum se determină vârsta unui papagal? Unele semne vă vor ajuta în acest sens..

  1. Imagine. O pasăre tânără are un model clar care se difuzează ușor odată cu vârsta.
  2. Coadă. Păsările tinere au coada scurtă în comparație cu adulții.
  3. Puteți determina vârsta după culoarea ochilor.
  4. Penajul devine mai luminos odată cu înaintarea în vârstă.

Caracteristici cheie

Puteți afla despre ultimii ani pe cap. Până la 3 luni, este ondulat la un animal de companie. După această perioadă, începe să apară un „capac” alb. Culoarea ochilor la persoanele tinere este neagră. După 6-10 luni, în jurul pupilelor apare un inel alb. Pentru a determina vârsta, acordați atenție ciocului. Este negru la puii care nu au încă 2 luni. Odată cu vârsta, capătă nuanțe deschise..

Determinarea după culoarea cerii

Cât de vechi va ajuta pasărea să determine ceara. La masculii tineri, este purpuriu deschis. Se va transforma în albastru strălucitor în timp. Femelele tinere se disting prin ceară albastră, care devine mai ușoară odată cu înaintarea în vârstă. Femelele adulte au ceară maro. Puii încep să zboare peste o lună. De asemenea, ar trebui să știți acest lucru dacă doriți să determinați vârsta Twitter-ului dvs..

Dar acești factori nu ajută întotdeauna. Determinarea vârstei unui prieten înaripat nu va funcționa dacă este albin sau lutinos.

Trăind în sălbăticie

Cât timp trăiesc papagalii în sălbăticie? Vârsta prietenilor înaripați poate ajunge în medie la 5 ani. Centenarii pot trăi până la 10 ani. Această scurtă durată poate fi explicată prin condițiile în care trăiește papagalul..

Păsările mici trebuie să caute în permanență hrană și un loc unde să doarmă. Ei trebuie să scape de prădători, de condițiile meteorologice nefavorabile. Păsările de acasă sunt protejate de toate acestea. Animalele sălbatice cu pene sunt adesea bolnave. Astfel de condiții agresive le afectează negativ speranța de viață..

Videoclipul „Determinați vârsta unui papagal”

Acest videoclip vă va spune cum să determinați cât de vechi este prietenul dvs. înaripat..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cât va trăi un papagal de companie?