Cum se antrenează papagalii

PapagalPapagalii sunt păstrați în multe case, deoarece nu numai că au un aspect exotic și culori strălucitoare, dar pot vorbi și. Și îngrijirea papagalilor nu provoacă mari probleme. Cu toate acestea, pentru ca cei cu pene să își dezvăluie pe deplin abilitățile, este nevoie de o pregătire atentă. A învăța o pasăre să vorbească poate face mai mult decât să lase lucrurile să meargă..

Despre inteligența penei

Papagalii pot vorbi cu adevărat: nu doar să repete cuvinte individuale după tine, ci să le pronunți conștient. Această opinie este împărtășită de etologii care studiază comportamentul animalelor. Resursele acestor păsări sunt, de asemenea, uneori izbitoare. Un exemplu viu este un papagal cacatoas numit Figaro.

Știați? Cel mai vorbitor papagal este considerat a fi Alex, un reprezentant al speciei de gri, care este recunoscut de personalul din Cartea Recordurilor Guinness. Știa 400 de cuvinte și putea spune o propoziție întreagă coerentă.

El a reușit să-și dea seama cum să scoată o piuliță în voliera sa cu un băț, pe care l-a smuls și el de pe tablă, alegând lungimea potrivită. Deci, aceste păsări nu sunt proaste și se împrumută bine educației și antrenamentului. Dar este nevoie de mult efort pentru ca pasărea ta să vorbească..Papagal

Unde să încep

Proprietarii începători de multe ori nu știu cum să se descurce cu un nou animal de companie. Cel mai important lucru este să nu uităm că pasărea este speriată, deoarece a ajuns într-un loc necunoscut. Foarte des, noul chiriaș nu mănâncă, poate nici nu bea, este trist și nu face deloc un tweet, dar nu ar trebui să vă faceți griji - pur și simplu aveți grijă de papagal în cel mai atent mod.

Probabil că veți fi interesat să citiți despre, cum să înveți un papagal să vorbească.

Și nu uitați să discutați cu animalul de companie cu afecțiune, acest lucru va accelera dependența. Când pasărea se obișnuiește cu noul mediu și începe să se comporte cu încredere, puteți continua. În primul rând, trebuie să vă asigurați că papagalul începe să mănânce alimente în prezența dumneavoastră. Este posibil să nu funcționeze imediat, dar ia-ți timp - ai răbdare și acest lucru se va întâmpla cu siguranță.

Apoi, încercați să-i oferiți un animal de companie un tratament direct din mâna dvs. Nu vă puteți obișnui într-o singură zi, dar dacă o faceți în mod constant, mai devreme sau mai târziu pasărea va accepta deliciul. Și aceasta va fi prima ta victorie. Continuați să oferiți dulciuri - și foarte curând prietenul cu pene va fi îmbibat cu încredere în voi și vă va așeza pe mână fără teamă.Papagal

Antrenamentul papagalului acasă

Când papagalul are 3-4 luni, este timpul să începeți să vă antrenați animalul de companie. Pentru a începe, trebuie doar să urmăriți pasărea cu atenție, amintindu-vă cum se distrează. Acest lucru vă va ajuta să decideți care dintre talentele sale să le dezvoltați..

Vă sfătuim să citiți despre, cum să îmbunătățiți o relație cu un papagal și cum să-l înțărcăm de la mușcături.

Ce comenzi pot fi învățate

Înainte de a începe antrenamentul, amintiți-vă regulile de bază:

 • durata antrenamentului - cel puțin 15 minute;
 • orele ar trebui să fie regulate, de preferință zilnice;
 • instruirea ar trebui să aibă loc într-un mediu relaxat, de preferință într-o cameră separată;
 • o persoană ar trebui să se angajeze în instruire;
 • nu uitați să încurajați papagalul pentru succes cu delicatețea preferată sau verbal;
 • dacă pasărea nu are chef să studieze (se așează lateral sau cu spatele la tine, arată urât), este mai bine să amâni lecția.
Papagal

Primele comenzi care trebuie învățate unui animal de companie cu pene sunt „Înainte” și „Înapoi”.

Important! Nu apucați niciodată un papagal de coadă, de aripi sau de picioare, deoarece acest lucru va fi perceput ca un atac și vă va distruge relația de încredere..

Procesul de învățare este după cum urmează:

 1. Luați o delicatese într-o mână și arătați-o păsării. Apoi spuneți clar: „Înainte”.
 2. După ce papagalul începe să ia recompensa fără întârziere, așezați foarte încet cealaltă mână sau cocoș pe calea pe care o urmează..
 3. Lăudați animalul de companie chiar dacă nu funcționează..
 4. Când comanda „Înainte” a fost elaborată și papagalul ia deliciul și pleacă, trebuie să spuneți „Înapoi”.

Toate aceste manipulări vor trebui cel mai probabil să fie repetate de mai multe ori, dar în cele din urmă totul va funcționa. Când aveți succes cu comenzile Forward și Back, puteți trece la altele. Pot fi astfel de comenzi: „Pentru mine”, „Adu”, „Aruncă”, „Pas”.

Video: antrenarea unui papagalCând le rezolvați, trebuie să acționați cu răbdare, fără agitație. Cel mai bine este să arăți vizual animalului ce vrei de la el și, dacă papagalul îndeplinește aproximativ porunca, laudă-l, atunci fixează rezultatul.

Cum să înveți un truc de papagal

După ce prietenul tău cu pene a stăpânit comenzile de bază, este timpul să treci la lucruri mai dificile - trucuri. Cea mai simplă dintre ele este „scara”. Nu aveți nevoie de instrumente pentru ao face. Când papagalul a călcat pe degetul dvs., puneți degetul celeilalte mâini puțin mai sus și dați comanda „Înainte” și așa mai departe.

Verifică cel mai frumos, scump și rase mari de papagali.

Repetați zilnic acest truc. De asemenea, este suficient să înveți pur și simplu pasărea să danseze. În acest caz, principalul lucru este să alegeți muzica potrivită pentru elev. Este posibil ca acest lucru să nu se întâmple imediat, deoarece păsările reacționează la sunete diferit față de noi..

În orice caz, muzica pentru dans are nevoie de distracție, ritm, ritm rapid sau mediu. Includeți diferite opțiuni și urmăriți papagalul - chiar voi înțelegeți din comportamentul lui ce îi place. Se întâmplă că de îndată ce se constată o melodie care îi place păsării, începe să danseze singură.Antrenament papagalPoate să se balanseze în direcții diferite, întorcându-se în jurul vostru. Tu însuți îi poți spune elevului mișcări simple care vor fi în puterea sa. Și dacă papagalul încă nu vrea să danseze, porniți videoclipul unde dansează rudele sale - mai devreme sau mai târziu va începe să repete mișcările. Nu uitați să oferiți deliciul preferat după fiecare curs..

Important! Nu da papagalului tău mâncare precum ciocolata, sarea și avocado! Acest lucru poate duce la moartea păsării.

Puteți încerca trucuri cu mingea. O minge de tenis simplă este cea mai potrivită pentru antrenament. Arătați păsării obiectul și faceți-l să atingă cu ciocul său. Dă-i o delectare - acest lucru îi va arăta elevului că este un mare om. Apoi, puneți mingea în fața lui și repetați: "Dați-l!".

Astfel de manipulări trebuie să fie făcute mai mult de o zi, dar treptat papagalul va înțelege ce vor de la el. Atunci când animalul tău se simte confortabil cu mingea, el va putea veni singur cu noi trucuri. De exemplu, călărește-l. De foarte multe ori, pasărea este îndemnată să improvizeze vizionând videoclipuri cu alte persoane care execută diverse trucuri.Antrenament papagalSau se poate întâmpla ca animalul dvs. să efectueze ceva unic. În acest caz, asigurați-vă că îl încurajați nu numai cu mâncare, ci și cu laude verbale. De asemenea, nu uitați să consolidați noua abilitate! Un alt truc pe care îl adoră aceste animale de companie cu pene sunt jocurile cu monede..

În primul rând, învață-ți papagalul să ia o monedă în cioc. Ia-ți timp să mergi mai departe, consolidează abilitatea. Abia după aceea, invitați pasărea să arunce o monedă într-un recipient (sticlă, pușculiță, cutie). Faceți-l mai întâi singur, apoi oferiți-l elevului. Papagalul va face fericit acest truc pentru tine.!

Important! Nu țipa niciodată la prietenul tău cu pene, dă dovadă de rezistență și răbdare! Un pas greșit - și nu mai există încredere, papagalii își amintesc insulta mult timp.

Am descris cele mai frecvente trucuri pe care le poate învăța această pasăre inteligentă. Dacă sunteți un proprietar atent, atunci este foarte posibil ca împreună cu animalul de companie să veniți cu propriile opțiuni..

Ce să faci cu indivizii agresivi

Afișarea agresivității la un papagal ar trebui să provoace anxietate proprietarului și dorința de a afla de ce se întâmplă acest lucru. De obicei, comportamentul agresiv al păsării se manifestă sub forma unei mușcături de cioc.PapagalAcest lucru poate fi foarte dureros, deoarece majoritatea acestor păsări au ciocuri mari. Primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să afli motivul acestui comportament..

Știați? Proprietarul celui mai puternic cioc este papagalul cacatu. Numele acestei specii în limba malaeză înseamnă „freze de sârmă". Rețineți că o astfel de persoană vă poate mușca cu ușurință degetul..

Următoarele opțiuni sunt posibile aici:

 1. Papagalul tău este încă un pui și nu prea înțelege ce te doare. În sălbăticie, ciocul păsării este ca o mână umană. Un individ tânăr, apucând totul, studiază pur și simplu obiectele din jur, inclusiv pe tine. Soluția la această problemă este să îmblânzești și să te antrenezi.
 2. Animalul tău se teme. Poate fi cauzat de orice obiect, sunete puternice. Aici trebuie să dai dovadă de răbdare și să-i depășești treptat temerile cu pasărea, literalmente ca la un copil.
 3. O mușcătură poate fi un semnal că papagalul vrea ceva, dar nu înțelegeți: este obosit și vrea să meargă în cușcă, nu-i oferi delicatese mult timp etc. Studiază semnalele animalului tău - și nu vor exista astfel de probleme.
 4. Manifestarea cu caracter dăunător. Vrei să tai ghearele animalului tău sau să le pui într-o cușcă, dar el nu vrea și arată agresivitate. În acest caz, trebuie să îi arăți pasărei cine este șeful în casă, corectând treptat acest comportament cu activitățile zilnice. În cazuri dificile, poate fi necesar să contactați un specialist în formarea păsărilor..Papagal
 5. Animalul tău de companie se împerechează. În acest moment, dați pasărea pace - poate fi necesar să o blocați într-o cușcă sau volier. Dar nu o lăsa să se plictisească, oferă-i jucării improvizate. Acestea pot fi ramuri cu frunziș, fructe întregi sau legume. De asemenea, puteți pune un alimentator uscat în cușcă. Este un container convenabil pentru un papagal, în care poate urca în întregime. Acolo puteți pune un amestec de semințe, nuci, ghinde, castane, precum și crenguțe mici, bucăți de scoarță, coji de nuci, flori uscate, fructe de pădure, citrice și coji de rodie. În acest fel, îți vei ține animalul de companie ocupat pentru o lungă perioadă de timp - el va roi cu interes în alimentator, căutând tot felul de bunătăți.
 6. Senzație de rău din cauza bolii. În acest caz, pe lângă agresivitate, alte ciudățenii în comportament devin vizibile, de exemplu, lipsa de dorință de a mânca, bea, juca. Duceți animalul de companie la clinica veterinară pentru examinare urgentă.
Aflați mai multe despre simptome și tratamente pentru bolile papagalilor.

Astfel, după ce ați aflat motivul comportamentului agresiv, puteți combate cu succes acest fenomen. A avea un papagal în casă este o bucurie atât pentru adulți, cât și pentru copii. Nu uitați că, la fel ca toate animalele de companie, această pasăre necesită îngrijire și atenție..PapagalGăsește timp pentru a comunica cu animalul tău de companie, învață-i comportamentul bun și trucuri - în acest fel vei evita momentele neplăcute și îți vei admira elevul, rudele și prietenii surprinzători.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se antrenează papagalii