Papagali vrabie

Papagal vrabiePapagalii vrabie sunt puțin cunoscuți de noi ca animale de companie. Motivul pentru aceasta este aclimatizarea slabă și adaptabilitatea la condițiile de acasă. Cu toate acestea, unii crescători reușesc să îmblânzească aceste păsări într-o cușcă și chiar să le reproducă cu succes. Vă vom spune despre particularitățile păstrării acestor păsări mai departe..

Descriere și caracteristici

Genul de papagali paseriformi include șapte specii, ale căror reprezentanți au propriile caracteristici în aparență, dar au și multe în comun.

Aspect și dimensiuni

Toți paserinii sunt păsări foarte mici: lungimea corpului variază între 12 și 14,5 centimetri și cântărește până la 28-30 de grame. Principala caracteristică a tuturor reprezentanților genului, care îi deosebește de alți papagali, este o coadă scurtă, rotunjită sau cu o lamă la capăt.

Știați? Papagalii vrabiei sunt cei mai tăcuți dintre rude. Nu fac niciodată zgomote puternice.
Ciocul acestor păsări este gros, ușor convex pe laturi, de culoare carne. Ceara este pronunțată, poate fi cu pene, dar goală lângă deschiderile nazale. Capul lor este mic, îmbinându-se lin în corp. Picioare puternice, cu patru degete, goale, de culoarea cărnii. Ochii sunt căprui.Papagali vrabieCuloarea femelelor este mai puțin expresivă decât cea a masculilor. Penajul lor este monocromatic și mai deschis, penele de pe cap sunt galbene. Bărbații au pene de zbor albastru-albastru, iar albastru în interior. Durata de viață a speciilor considerate de papagali este de până la 25 de ani.
Vă sfătuim să citiți despre, când și cum să scoată papagalul din cușcă, ce trebuie făcut dacă un animal de companie cu pene se teme de proprietarul său, și, de asemenea, aflați de ce un papagal țipă în mod constant și cum să-l înțărcăm să nu o facă.

Zona de distribuție și stilul de viață

Papagalii paserini provin din America: locuiesc atât în ​​partea de nord, cât și în cea sudică a țării. Se găsesc și în Brazilia, Columbia, Venezuela, Bolivia, Trinidad, pe Antilele, Jamaica, Barbados, Martinica. Habitatul preferat - tufișuri de mango lângă apă.

Se pot așeza în arbuști, poieni. Uneori se găsește în pădurile umede și uscate care cresc în câmpie. Aceste păsări mănâncă semințe, fructe de pădure, fructe, uneori insecte și crustacee..Papagali vrabie

Reproducerea în mediul natural

Paserinii cuibăresc în iunie - noiembrie. Cuibul este construit într-o movilă goală sau termită abandonată. Când structura este complet gata, femela depune 3-7 ouă albe și începe să clocească timp de 18-22 de zile.

Știați? Locuitorii țărilor în care papagalii pasărești trăiesc în sălbăticie, pentru reproducere, iau pui din cuiburi și îi îmblânzesc.
În acest moment, masculul îi oferă hranei pe alesul său. Bebelușii se nasc cu aceeași frecvență cu care au fost depuse ouăle. Până când puii ajung la vârsta de 5 săptămâni, părinții se hrănesc și au grijă de ei. La 5 săptămâni, bebelușii părăsesc cuibul, dar părinții pot continua să-i hrănească.

Conținut de acasă

Specia de păsări considerată are un conținut nepretențios. Sunt buni, dar foarte încăpățânați. Adesea manifestă agresivitate față de rudele lor, așa că nu mai mult de două persoane ar trebui să fie în cușcă.Papagal vrabie

Celulă

Dacă aveți de gând să păstrați o pereche de papagali paserici, atunci dimensiunea minimă a cuștii ar trebui să fie după cum urmează: 60x35x45 cm. Lățimea optimă este de 80-90 cm. Într-o astfel de cușcă va fi suficient spațiu pentru zborurile de încălzire.

Important! Papagalii nu trebuie ținuți într-o cușcă prea aproape, deoarece fără mișcare câștigă rapid excesul de greutate.

Este de dorit ca cușca să fie din metal, deoarece aceste păsări sunt foarte pasionați să mestece totul, astfel încât structura din lemn își va pierde rapid funcționalitatea. În formă, ar trebui să fie dreptunghiulară, cu un acoperiș plat sau bombat. În alte cuști, pasărea nu se va simți confortabil.

Când aranjați cușca, așezați în ea câteva stinghii de lemn, două sau trei hrănitoare, în funcție de numărul de păsări, un băutor. Alimentatoarele trebuie să fie separate pentru alimentele uscate și umede. Este indicat să le așezați în partea de jos a cuștii, deoarece papagalii împrăștie adesea mâncarea.

Video: cum să alegeți și să echipați o cușcă de papagaliPiatra minerală sau sepia trebuie să fie prezente. Papagalii vrabiei adoră să se joace, așa că ar trebui să existe suficiente jucării. Puteți instala un colț de joacă cu labirinturi.

Citiți mai multe despre, ce poate și ce nu poate fi hrănit papagalii.

Hrănire

În sălbăticie, păsările se hrănesc cu semințe de plante, astfel încât amestecurile de cereale ar trebui să fie baza dietei lor acasă. Acestea pot fi achiziționate gata făcute sau făcute singure. Pentru a face acest lucru, trebuie să amestecați mai multe tipuri de mei, șofran, semințe de cânepă, hrișcă, ovăz, semințe de canar și grâu. De asemenea, meniul trebuie să conțină cereale, fructe, legume, ierburi și ramuri de foioase..Papagal vrabie mănâncăAceste păsări vor mânca cu bucurie nuci, dar trebuie administrate o dată pe săptămână, deoarece sunt foarte bogate în calorii. Dacă recoltați fructe uscate, oferiți-le animalului dvs. de companie. Nu trebuie administrate cele din magazin, deoarece conțin mulți aditivi dăunători papagalilor. Boabele încolțite pot fi în meniu de două până la trei ori pe săptămână.

Important! Înainte de a agăța ramurile copacilor de foioase în cușcă, este imperativ să turnați apă clocotită peste ele, iar verdele este, de asemenea, procesat..

În perioada de cuibărit, se administrează mai des. Dacă nu-ți plac păsările zgomotoase, atunci paserinele sunt pentru tine. Pot fi învățați cu ușurință să vorbească, dar vocabularul lor este limitat. Cu o îngrijire adecvată, aceste păsări vor trăi cu tine mult timp..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Papagali vrabie