Unde trăiește pasărea flamingo roz

Culoare pasăre flamingoGrație, frumusețe, farmec unic și grație - acestea sunt cuvintele care pot descrie cel mai exact păsările neobișnuite și strălucitoare care locuiesc pe planeta noastră. Flamingo-urile sunt un bărbat frumos printre reprezentanții clasei lor. Este rar să vezi o creatură atât de bine construită - un gât subțire flexibil și picioare lungi și grațioase, care decorează neobișnuit această pasăre și o fac o creatură cu adevărat unică creată de natură.

Descriere

Singurul reprezentant al echipei de flamingo. Detașamentul este împărțit în șase tipuri:

 • Roz (comun).
 • Mic.
 • Roșu (Caraibe).
 • Chilian.
 • Flamingo James.
 • Andin.

Întreaga populație care există astăzi, constă doar din aceste șase tipuri. Păsările sunt similare prin constituție și formă, dar în funcție de apartenența la una dintre specii, pot avea unele trăsături distinctive. De exemplu, flamingo mai mic este cea mai mică dintre toate păsările vii din ordinul flamingo. Creșterea unui individ adult atinge doar nouăzeci de centimetri, iar greutatea se oprește la aproximativ două kilograme.

Cel mai mare reprezentant al acestei comenzi este roz sau obișnuit, greutatea unei astfel de păsări poate fi de patru kilograme, iar aceasta este de două ori mai mare decât greutatea unui mic flamingo. Înălțimea acestei specii poate ajunge la o sută patruzeci de centimetri. Bărbații sunt aproape întotdeauna mai mari decât femelele de aceeași vârstă..

O trăsătură distinctivă a acestor păsări este lungimea picioarelor lor, și mai ales distanța dintre piciorul inferior și degetele de la picioare. Degetele de la picioare sunt ușor în sus și între ele există membrane bine dezvoltate pentru înot. Degetul de la spate este cel mai mic dintre toate și este situat deasupra restului..

Observatorii de păsări observă că flamingo-urile din apă rece trag adesea un picior în sus. Acest comportament se explică prin faptul că, în timp ce stau pe un singur picior, păsările reduc cantitatea de căldură pierdută pentru a nu îngheța.

Păsările din această clasă au foarte multe cioc interesant și bine gândit. Se îndepărtează de bot în unghi drept, apoi se apleacă. Conține un fel de filtru, format din plăci speciale excitate. Cu el, flamingoii filtrează apa pentru a înghiți doar alimente..

Cu sistemul lor osos și mușchii, flamingo-urile sunt similare cu păsările, cum ar fi berzele. Gâtul lung și grațios al unui flamingo este format din nouăsprezece vertebre, dintre care ultima face parte din osul posterior. Cavitățile de aer sunt prezente în oase, ceea ce le conferă rezistență și ușurință cu o grosime destul de mică.

Culoare

Descrierea flamingoului rozCuloare flamingo variază de la alb la roșu. Culoarea penelor acestor păsări depinde de concentrația unui pigment natural special numit astaxantină. Acest pigment conferă penajului o nuanță roz sau roșie de luminozitate și saturație variabilă. Capacul de pene al flamingo-urilor se distinge prin slăbiciune..

Flamingoii tineri au pene de nuanță maroniu, dar după prima năpârlire, indivizii tineri primesc penaj, ca la păsările adulte. Interesant este că, atunci când mutați, își pierd cele douăsprezece pene primare și își pierd capacitatea de a zbura timp de aproximativ zece până la douăzeci de zile..

Flamingo-urile sunt fluturași activi. Aripile lor sunt relativ scurte pentru un corp atât de lung, așa că pasărea trebuie să le bată destul de des pentru a rămâne în aer. Înainte de zbor, fac o cursă lungă de decolare și, numai după ce au câștigat viteza necesară, pot decola solul și pot zbura. În timpul zborului, aceste păsări își îndreaptă gâtul grațios. Își întind și picioarele.

Habitat și stil de viață

Unde trăiesc flamingo-urile?

Flamingo-urile au o mulțime de locuri în care preferă să se stabilească. Ele pot fi găsite în Europa și în părți din Asia Mică, în estul și vestul Africii. India este, de asemenea, inclusă în habitatul acestor păsări uimitoare. America de Sud și Centrală, Florida - locuri comune locuite de flamingo. Franța, sudul Spaniei și Sardinia atrag, de asemenea, aceste păsări cu resursele lor naturale..

Pentru viață, flamingo-urile roz aleg țărmurile lagunelor și ale diverselor rezervoare, de mare lungime, deoarece trăiesc în turme. O colonie poate conține până la o sută de mii de păsări. Flamingo-urile tolerează bine temperaturile ridicate și scăzute, astfel încât pot fi găsite chiar și lângă lacurile montane. În rezervoarele pe care aceste păsări le aleg pentru viață:

 • Apă sărată.
 • Peștii nu trăiesc.
 • Un număr mare de crustacei trăiesc.

Unde trăiesc flamingo-urileDacă păsările trebuie să clătească sare din penele lor sau le este sete, zboară temporar spre corpuri de apă sau izvoare cu apă proaspătă curată.

Astăzi, populația de flamingo scade rapid și ar putea fi în curând pe cale de dispariție. Faptul este că activitatea agricolă activă în habitatele acestor păsări distruge locurile potrivite pentru flamingo. În curând, acest lucru poate duce la faptul că aceste creaturi minunate nu vor avea pur și simplu unde să se stabilească..

Adesea acțiunile umane duc la faptul că rezervoarele, care sunt habitatul coloniei, devin superficiale sau se usucă. În astfel de cazuri, păsările trebuie să părăsească locul obișnuit și să meargă în căutarea unei case noi, care nu poate duce nicăieri. De asemenea, poluarea mediului și a apelor naturale duce la migrarea flamingo-urilor. Braconierii varsă adesea otrăvuri chimice direct în corpurile de apă pentru a facilita capturarea peștilor epuizați. În prezent, flamingo-urile sunt deja listate în cărțile roșii de date din multe țări ale lumii și se află sub protecția reprezentanților legii..

Aceste păsări au un număr destul de mare de dușmani naturali.. Acestea includ:

 • Șacalii.
 • Vulpile.
 • Lupi gri și roșu.
 • Vulturi și zmee.

Reproducere

Flamingo-urile sunt păsări care trăiesc în perechi. Femela și masculul își aleg propriul partener și rămân împreună pentru viață. Doar masculii construiesc cuiburi pentru descendenți, fetele flamingo nu iau parte la asta. Cuibul terminat arată ca o coloană tăiată, de aproximativ șaizeci de centimetri înălțime și aproximativ cincizeci de centimetri în diametru..

Pentru a construi un cuib, bărbații folosesc:

 • Scoici scoase din rezervor.
 • Il.
 • Noroi.

Cum mănâncă flamingo-urileCuiburile sunt situate pe malurile corpurilor de apă și înălțimea lor destul de mare se datorează faptului că păsările sunt îngrijorate de pătrunderea apei în ele. Dacă apa este turnată în adăpost, atunci puii se pot îneca și se pot îneca.

Femelele depun una până la trei ouă albe, destul de mare. Ambii părinți incubează pe rând pui, oferind partenerului posibilitatea de a se odihni și de a mânca. La incubarea ouălor, păsările își bagă picioarele sub ele. Pentru a se ridica, își odihnesc ciocul pe pământ și abia după aceea încep să se ridice.

Părinții hrănesc puii eclozați cu laptele lor special de pasăre. Acest așa-numit lapte este format din sucuri digestive și alimente semi-digerate. Acest aliment conține numeroși nutrienți și promovează dezvoltarea completă a puilor..

Puii au nevoie de totul pentru a deveni mai puternici trei-cinci zile. În acest moment al vieții, ei sunt deja capabili să iasă independent din cuib pentru a explora zona din apropiere. Flamingoii nu se îndepărtează de cuib și părinții prea departe, de obicei se plimbă în apropiere. În a șaizeci și cinci de zile după naștere, puii știu deja să se hrănească singuri și încep să arate capacitatea de a zbura. În acest moment, puii au ajuns deja la dimensiunea păsărilor adulte și diferă de acestea doar prin penajul lor. Penajul complet, ca la adulți, apare în flamingo în al treilea an de viață. Apoi vine maturitatea sexuală a acestor păsări..

În habitatul lor natural, flamingo-urile pot trăi timp de aproximativ patruzeci de ani, dar foarte des se dovedește că pasărea nu trăiește atât de mult, ci moare mai devreme, din diferite motive. Flamingo-urile pot duce la moarte prematură:

 • Care este modul de viață pentru flamingoIntrigile braconierilor.
 • Boală sau vătămare.
 • Lipsă de hrană.
 • Moartea unui cuplu.
 • Distrugerea habitatului și probleme cu găsirea unuia nou.
 • Prădători.

Dieta

Întrucât flamingo-urile se așează de-a lungul malurilor diferitelor rezervoare, trebuie să-și cumpere hrană acolo. Pentru asta ei caută ape puțin adânci și își pun capul în apă. Cu ajutorul unui filtru special realizat din farfurii excitate, acestea filtrează lichidul și caută alimente în el. Deasupra ciocului unui flamingo este un proces care seamănă cu un plutitor. Cu ajutorul acestuia, aceste creaturi extraordinare sunt capabile să-și păstreze capul în stratul superior de apă. Acolo flamingo aspiră o cantitate mică de apă în gură și o trece prin „filtrul” său natural. Ca rezultat, lichidul scuipă, iar planctonul care trăiește în rezervor rămâne și se duce să hrănească pasărea. De asemenea, flamingo-urile nu își refuză plăcerea de a mânca:

 • Diverse crustacee.
 • Alge.
 • Crustacee.
 • Larvele insectelor.
 • Viermi.

Incredibil, flamingo-urile roz caută hrană în mod constant, indiferent de ora din zi. Adică, aceste păsări sunt ocupate să caute mâncare atât în ​​timpul zilei, cât și în întuneric. În special, se petrece mult timp în această perioadă în timpul hrănirii puilor, deoarece aceștia au nevoie de o dietă completă și variată pentru a crește și a se întări rapid..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Unde trăiește pasărea flamingo roz