20 Dintre cele mai bune soiuri de budgerigar

Soiuri de budgerigari

În articol voi vorbi despre soiurile de pergament și voi descrie principalele tipuri de culori..

Papagalul aparține familiei papagalilor, singura specie din gen.

Denumirea latină Melopsittacus undulatus provine din greaca "melos" - "cântând", "psittacos" - "papagal" și din latina "undulatus" - "ondulată", prin urmare numele complet al păsării este papagalul ondulat cântător.

Budgerigarele se disting prin vorbărie, memorează cu ușurință cuvintele umane și le reproduc. Pasărea a câștigat popularitate datorită culorii sale frumoase și variate și abilității de a vorbi. Luați în considerare cele mai bune și mai neobișnuite culori.

Soiuri de culoare a budgerigarelor

Clasificarea papagalilor se bazează pe culoarea lor și este împărțită în două grupe:

  • prima include papagali cu undă „normală” (există două culori principale în culoare), aceasta include trei nuanțe de penaj (deschis, mediu și întunecat);
  • al doilea include indivizii pestriți (lutinoze, cu un model opalin, opalin maro, dantelă, arlequin, albini, cu un model maro, pestriț, versatil).

Un grup separat include pergăriile crestate și dolofane.

Verde normal Papagal normal

Verde Normal
Verde Normal

Corpul este verde. Posedă un set de bază de gene. Păsări cu dungi uniforme pe spate, mască și pete pe cap. Colorarea naturală a perrușorului. Caracterizat de linii negre standard pe cap și aripi.

Opaline Opaline

Opaline Opaline
Opaline Opaline

Papagali din seria albastră și verde. Nu are dungi strălucitoare, urme întunecate pe aripi. Această modificare afectează modelul de undă. Este o condiție pentru formarea culorilor curcubeului păsărilor.

Scortisoara Scortisoara

Scortisoara Scortisoara
Scortisoara Scortisoara

Papagali în rânduri albastre și verzi. În penaj, în loc de negru, maro, cuplat cu podeaua. Femela are o nuanță mai puțin saturată. Mutația afectează colorarea ondulării.

Scortisoara opalina

Scortisoara opalina
Scortisoara opalina

Păsări în rânduri albastre și verzi. Culoarea este legată de sex. Pasăre de colorat nu strălucitoare cu valuri maronii.

Lutino și albino Lutino și albino (alb și galben)

Lutino și Albino Lutino și Albino
Lutino și Albino Lutino și Albino

Lutino - o schimbare în rândul verde de budgerigari, albino - albastru. Culoarea este legată de sex. Albinosul este întotdeauna alb pur, iar lutino sunt întotdeauna galben pur.

Crestat crestat

Crestat crestat
Crestat crestat

Reprezentanții se găsesc în diferite culori - violet, albastru, galben, alb, verde. Ele diferă în ceea ce privește tipul de smocuri. Gena Crested nu este pe deplin dominantă, recesivă și legată de sex. Se manifestă prin interacțiunea genelor determinante și inițiate.

Spangle Spangle

Purple Spangle Spangle
Purple Spangle Spangle

Păsări în rânduri albastre și verzi. Au un model de dantelă pe aripi și coadă. Pene cu margine ușoară. Mutația este legată de natura semnelor. Are o moștenire dominantă.

Piețel pestriț

Motley Pied
Motley Pied

Papagali în rânduri albastre și verzi. Schimbarea se bazează pe suprimarea pigmentului într-o manieră haotică pe tot corpul păsării. Prin urmare, se numește pestriț.

Yellowfaced Yellowface

Față galbenă cu față galbenă
Față galbenă cu față galbenă

O formă intermediară între rândul verde și albastru. Există întotdeauna o culoare galbenă pe „față”, uneori se poate răspândi pe tot corpul.

Steam Fallow

Steam Fallow
Steam Fallow

Papagali în rânduri albastre și verzi. Mutația afectează culoarea penei și ondulația. Papagalii cu aburi diferă prin nuanța ochilor, irisul și culoarea penelor.

Saddleback Saddleback

Saddleback Saddleback
Saddleback Saddleback

Păsări în rânduri albastre și verzi. Mutația este legată de natura semnelor. Acești reprezentanți au întotdeauna aripi gri..

Curcubeu irizat

Curcubeu irizat
Curcubeu irizat

Această culoare nu este o mutație. Se dovedește un fel de combinație de culoare a penajului și linii ondulate. Sunt afișate cu ajutorul păsărilor cu fața galbenă. Sunt foarte luminoase.

Antracit Antracit

Antracit Antracit
Antracit Antracit

Papagal negru. Ultima dintre mutațiile existente generate artificial.

Ardezie Ardezie

Ardezie Ardezie
Ardezie Ardezie

Păsări cu o culoare de bază de culoare gri pal cu posibile nuanțe de albastru sau acvamarin. Mutația afectează culoarea corpului subiacent. Format în rândul albastru. Legat de sex (cromozomul X).

Lacewing Lacewing

Lacewing Lacewing
Lacewing Lacewing

Se manifestă printr-o combinație de mutații ino și scorțișoară. Mutația este legată de sex prin recesivitate. Culoare în comun cu lutino / albino cu model de aripi de scorțișoară.

Half Half-Sider

Half Half-Sider
Half Half-Sider

Culoarea corpului păsărilor este împărțită vertical la jumătate. Una este de o culoare, cealaltă este de altă culoare. Obținut prin încrucișarea papagalilor de diferite culori. Acesta este un fel de himerism (când, după fertilizarea dublă, gemenii identici se contopesc într-un singur ou într-un stadiu incipient, prin urmare, acest ou are doi ADN). Nu moștenit genetic.

Pătat

Pătat
Pătat

Culoare unică. Primul penaj al puiului arată la fel ca cel al unui peruș comun obișnuit. Apoi, pasărea dobândește treptat o culoare pestriță cu un model patrat. Este o mutație unică aleatorie. Responsabil pentru variația penajului cu luminare treptată (la fiecare năpârlire).

Misty Misty

Misty Misty
Misty Misty

Corpul papagalilor, de regulă, este de nuanță turcoaz, capul este alb, pe aripi sunt valuri maronii destul de strălucitoare. Budgerigars din seria verde și albastru. Gena mutației se manifestă prin luminarea culorii de bază.

Brownwing Brownwings

Brownwing Brownwings
Brownwing Brownwings

Se deosebesc de cele obișnuite prin prezența maro, nu negru, pe aripi. Acest tip nu arată strălucitor. Gena este legată de sex pe cromozomul x. Mutația este, de asemenea, responsabilă pentru plictiseala penajului..

Papagali cu aripi pure

Aripi albe
Aripi albe

Papagalii sunt cu aripi galbene și cu aripi albe, cu o culoare uniformă.

În articol, am vorbit despre soiurile de budgerigare și am descris principalele tipuri de culori.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 20 Dintre cele mai bune soiuri de budgerigar