Incubația ouălor de gâscă acasă - fotografie, video

Familia de gâște albeÎn antichitate, creșterea puilor din ouă era permisă exclusiv preoților, dar acum toată lumea poate face acest lucru. Există multe articole și videoclipuri pe Internet care îi vor ajuta pe crescătorii de păsări să învețe procesul numit incubarea gâștelor..

Incubația gâștelor

Incubarea ouălor de gâscă acasă este o cale dificilă și spinoasă. Pentru a o trece, ai nevoie aprovizionează-te cu răbdare și rezistență. Înainte de a începe practica, trebuie să vă aprofundați cunoștințele despre teorie: studiați literatura necesară, urmăriți un videoclip. Răsplata pentru eforturile tale va fi eclozarea puietelor mici din ouă.

Pentru a obține o puiet de gâscă acasă, aveți nevoie de un incubator - o cameră specializată cu reglare, încălzire artificială și modul de control.

Gâștele se pot îngriji de nașterea puiilor lor. Clocirea puilor este posibilă atunci când ouăle de gâscă eclozează. Acest lucru nu necesită costuri, cu toate acestea, descendenții vor fi mult mai mici decât utilizarea unui incubator.

Incubatorul ar trebui marcat ouă atent selectate.

Criterii pentru selectarea ouălor de gâscă

Selecția ouălor, din care vor ieși gâște mici în incubator, ar trebui abordată foarte responsabil..

  • Cel mai bun material pentru a obține copii sănătoși este furnizat de păsări, a căror vârstă variază de la doi la patru ani. De obicei, există trei până la patru femele pe bărbat..
  • Cel mai important criteriu este selecția ouălor de la animale sănătoase, deoarece puieturile sănătoase nu ar trebui așteptate de la gâștele bolnave. Acest lucru se datorează faptului că infecțiile de la părinți sunt transmise întotdeauna la ouă..
  • Masa lor trebuie să fie medie și să varieze între 130-160 grame..
  • Coaja trebuie să fie intactă, fără fisuri sau fisuri. Și cel mai important, nu ar trebui să fie contaminat cu nimic, în special cu excremente..
  • Păsările ar trebui menținute curate și bine hrănite - acest lucru afectează direct descendenții.

Pentru o cunoaștere mai detaliată și mai detaliată a criteriilor de selectare a materialului pentru incubarea gâștelor, puteți viziona videoclipul pe Internet.

Există un făt?

Selecția ouălor se face, acum urmează determina prezenta unui embrion in ele, pentru a obține un rezultat garantat. Cum să o facă? Este necesar un dispozitiv special pentru ovoscop. Dacă nu este acolo, atunci le puteți lumina cu o lampă puternică obișnuită..

Semne care indică prezența unui făt:

  • Alegerea ouălor pentru incubațiecochilia este curată și netedă
  • golul de aer se află în zona de capăt contondent
  • gălbenușul este indistinct, la mijloc sau mai aproape de capătul contondent
  • la rotirea oului dintr-o parte în alta, gălbenușul se rotește odată cu acesta, fără a-și schimba locația

Imediat după selecție este necesar pentru a decontamina materialul, care va fi plasat în incubator dacă suprafața acestuia este mai mult de jumătate contaminată.

Pentru aceasta, se utilizează soluții calde, a căror temperatură variază de la 37 la 40 de grade. Este necesar să puneți materialul în soluție și să mențineți expunerea timp de 5-7 minute. Apoi scoateți, clătiți cu apă caldă și uscați. Acest lucru trebuie făcut cu mare atenție, deoarece există posibilitatea deteriorării carcasei de protecție. Cel mai bine este să utilizați soluții slabe de permanganat de potasiu sau peroxid de hidrogen în aceste scopuri..

Ouăle nu trebuie păstrate mai mult de două săptămâni înainte de incubație, deoarece acest lucru va afecta eclozarea puilor. Gâștele obținute din astfel de ouă pot fi neproductive. Temperatura de depozitare a materialului ar trebui să fie la + 13-16 grade.

Așezarea materialului pentru incubație

Lampă de incubatorMaterialul pregătit, din care se vor naște gâște mici, ar trebui așezat orizontal. Dacă intenționați să o întoarceți manual, marcați părțile laterale cu markere de diferite culori. De exemplu, o parte va fi roșie și cealaltă verde. De asemenea, este necesar să se înregistreze data ecloziunii așteptate a puilor..

Eficiența de incubație a ouălor de gâscă va crește semnificativ dacă materialul este rotit manual cu 180 de grade timp de două săptămâni.

Puteți afla mai multe despre așezarea materialului pentru incubarea gâștelor vizionând videoclipuri speciale.

Câte zile durează incubația gâștelor?

Perioada medie de incubație este de 30 de zile. În tot acest timp, ar trebui respectat cu strictețe regimul în care se efectuează incubația acasă. Gâștele mici încep să clocească după 29 de zile, uneori până la 32 de zile. Ouăle care rămân intacte după acest timp pot fi îndepărtate în siguranță, deoarece nu se poate aștepta apariția puilor de la ele.

Procesul de incubație al gâștelor

Cheia incubării cu succes a ouălor și apariția puilor de la acestea este regimul corect de temperatură..

În primul rând, ar trebui să încălziți incubatorul la o temperatură de +39 grade, în timp ce închideți ferestrele de ventilație. După ce camera sa încălzit, puteți marca. Respectarea acestei condiții este importantă, deoarece materialul trebuie să se încălzească la o temperatură de + 38 grade, care trebuie păstrată în primele trei până la cinci ore..

În viitor, temperatura din incubator ar trebui să fie coborât la + 37,7-38 grade. Nivelul de umiditate ar trebui să fie de 60-70%.

Până în a treia zi, umiditatea este redusă la 25-35%, iar temperatura ar trebui să fie de aproximativ +37,6 grade. Din acest moment, materialul trebuie ventilat cu aer până când temperatura scade la + 32-33 grade. Acest lucru ar trebui făcut pentru a preveni supraîncălzirea și pentru a îmbunătăți difuzia oxigenului către embrion, deoarece cojile de ou de la care vor ieși gâște mici sunt foarte puternice. Materialul trebuie aerisit timp de cel puțin 10-15 minute pe zi..

Ouăle pentru incubație, din care se așteaptă să apară puietele, trebuie rotite cu 180 de grade zilnic de două ori pe zi. Acest lucru asigură distribuția uniformă a căldurii și difuzia oxigenului pe întreaga suprafață a acestora..

În a cincea zi, este necesar să începeți să utilizați metode suplimentare de răcire a materialului - pulverizarea acestuia cu o soluție slabă de permanganat de potasiu. Pentru dezvoltarea corectă și armonioasă a embrionului, este acum necesar să întoarceți ouăle cel puțin o dată la două-trei ore.

De câte ori în timpul incubației trebuie să te uiți la ouă sub un ovoscop?

Selectăm ouă de gâscăÎn timpul perioadei de incubație, examinați ouăle printr-un ovoscop sau sub o lampă de două ori. Prima dată când trebuie să faceți acest lucru în a opta zi - această perioadă este semnificativă prin faptul că puteți vedea fila sistemului circulator.

A doua oară examinarea trebuie efectuată în a paisprezecea zi - în această perioadă puteți vedea deja în mod clar embrionul.

Ouăle care nu au suferit modificări în timpul șederii lor în incubator ar trebui aruncate - gâște mici nu vor apărea din ele.

Din ziua 11, materialul trebuie irigat cu potasiu acru-mangan de două ori pe zi, reducând temperatura din incubator până la 37,4 grade. De asemenea, ar trebui să ventilați timp de 20-30 de minute pe zi..

În ziua 20, irigarea prin răcire se efectuează de cel puțin trei ori pe zi, iar în ziua 23, ouăle sunt irigate de patru până la șase ori pe zi. Pentru ventilație, tăvile de material trebuie scoase din camera incubatorului și lăsate în aer liber timp de o oră. În acest timp, ouăle vor atinge o temperatură de aproximativ + 29 de grade și vor trebui așezate înapoi pentru incubare.

În ziua 27, umiditatea din incubator trebuie crescută la 75%, iar materialul trebuie pulverizat cu apă caldă la fiecare trei până la patru ore. Puteți acoperi conținutul incubatorului cu șervețele de tifon, care trebuie umezite cu apă la fiecare două până la trei ore.

Aerisirea și rotirea în acest moment se termină.

Procesul de eclozare a gâștelor mici

Puii se nasc singuri, care clocesc singuri din ouă. Înainte de a le scoate din incubator, asigurați-vă că sunt suficient de uscate. Puteți studia acest proces mai detaliat vizionând videoclipul.

Gâscă și puștiMenținerea unei temperaturi optime este de o mare importanță pentru creșterea și dezvoltarea lor ulterioară. Umiditatea, în acest caz, nu joacă un rol deosebit de mare..

Câteva zile mai târziu, puieturile câștigă forță și începe să se hrănească singuri. De acum înainte, îi puteți obișnui treptat cu mersul independent. Ar trebui să începeți de la treizeci și patruzeci de minute pe zi, crescând treptat durata plimbărilor.

În sezonul cald, puii lunari pot fi obișnuiți treptat să deschidă rezervoare. Dacă aveți o fermă mare în curtea casei, ar trebui să monitorizați cu atenție descendenții de gâscă pentru a evita rănirea sau rănirea altor locuitori. Datorită mobilității și curiozității, bebelușii pot deveni cu ușurință victime ale câinilor sau pisicilor..

Incubarea gâștelor, deși consumatoare de timp, este un proces destul de interesant. După ce ați decis acest lucru, veți obține nu numai o experiență utilă, ci și mult așteptata descendență de gâscă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Incubația ouălor de gâscă acasă - fotografie, video