4 Tipuri populare de papagali cockatoo - cum arată

Cockatoo de papagal alb

În acest articol voi vorbi despre papagalii cacatoși, cum arată, despre trăsăturile, obiceiurile și obiceiurile lor, despre complexitatea creșterii și îngrijirii lor. Voi descrie mai multe tipuri de cacati, voi enumera principalele caracteristici și diferențe ale acestora și voi compara costul achiziției lor. De asemenea, articolul va evidenția elementele de bază ale reproducerii: ce mănâncă papagalul, condițiile necesare vieții, reproducerea etc..

Descriere și tipuri comune de papagal Cockatoo

Trăiesc destul de mult - de la 70 la 100 de ani.

Cacatul a sosit de departe. Habitatul lor se află pe insulele Indoneziei și în unele regiuni și orașe din Australia. Păsările sunt destul de rare, iar unele specii sunt pe cale de dispariție. Cacatii sunt papagali de marime medie. Corpul unui individ adult atinge 70 cm lungime și 1 kg greutate.

Cacatul este un papagal fermecător, incredibil de frumos și inteligent
Cacatul este un papagal fermecător, incredibil de frumos și inteligent

Păsările pot fi negre, albe sau roz. Dar diferența principală dintre această specie și altele este creasta din spatele capului, uneori numită „coroana”. Potrivit oamenilor, Cockatoo este una dintre cele mai inteligente specii de papagali. Sunt sociabili, simpatici și au un fel de carismă în comportamentul lor. Dar câștigarea încrederii lor și, mai mult, prietenia nu vor fi atât de ușoare..

Cacatii sunt impartiti in aproximativ 20 de specii. Dar doar 4 dintre acestea sunt disponibile în prezent pentru vânzare.

Molluksky

Molluksky
Molluksky

Originar din Indonezia. Penele exterioare sunt albe, iar cele interioare portocalii. Lungimea corpului - 45-50 cm. Greutatea medie - 850 g.

Galben-crestat

Galben-crestat
Galben-crestat

Locuiește în Noua Guinee. Culoarea penelor este albă cu un smoc galben. Lungime corp - 50-55 cm. Greutate - 900 g.

Alb-cu creasta

Alb-cu creasta
Alb-cu creasta

Distribuit pe insulele arhipelagului Moluccan. Penele exterioare sunt albe lucioase, cele interioare galbene. Lungimea corpului - 40-50 cm. Greutatea - 600 g.

Cacatul lui Goffin

Cacatul lui Goffin
Cacatul lui Goffin

Originar din Indonezia. Culoarea este albă cu un smoc roșu. Există o dungă roșie între ochi. Listat în Cartea Roșie Internațională. Lungimea corpului - 30 cm. Greutatea - 300 g.

Natura și obiceiurile păsării

A spune că cacatul este tare și neliniștit înseamnă să nu spui nimic. La fel ca toți papagalii, ei preferă mobilitatea și energia. Și așteaptă acest lucru de la proprietari. Au nevoie de mult timp liber, jocuri, comunicare. Firește, nu se va descurca fără zboruri. Păsărilor nu li se oferă aripi pentru a sta în cuști, așa că merită să le acordați timp și spațiu pentru zboruri, divertisment etc..

Dacă proprietarul nu acordă atenția cuvenită prietenului cu pene, acesta va primi totuși al său.

Se distinge printr-un sunet impresionant al strigătului, care îl va enerva imens pe proprietarul care l-a aruncat în cușcă. Dar, în general, dacă proprietarul are răbdare, îmbunătățește cunoștințele și alocă timp, papagalul va deveni un bun prieten, aducând doar o prietenie pozitivă și sinceră..

Reguli de îngrijire

Deci, ce ar trebui să știe un potențial proprietar de cacatoasă înainte de a merge la un magazin de animale de companie? Să începem cu „acasă”. Cușca pentru animale de companie va fi locul principal în viață, deci este atât de important să faceți următoarele:

 • Găsiți un loc potrivit pentru cușcă;
 • Ridicați o cușcă de dimensiuni suficiente;
 • Echipează-te cu elementele esențiale.
Locul în care va fi plasată cușca trebuie să fie bine luminat
Locul în care va fi plasată cușca trebuie să fie bine luminat

Atunci când alege un loc pentru o cușcă, proprietarul ar trebui să-și imagineze că este în căutarea unui loc pentru propria casă. Un loc în care nu va fi cald sau rece, unde sunetele dure, mirosurile neplăcute etc. nu vor fi tensionate. Deși papagalul iubește compania, nici timpul personal nu-l va răni. Prin urmare, locul pentru cușcă ar trebui să fie în mod optim îndepărtat de locurile de concentrare a oamenilor, astfel încât animalul de companie să nu se îngrijoreze în zadar.

Dimensiunea celulei joacă un rol imens. Pasărea ar trebui să se simtă confortabil, să nu se simtă constrânsă. Cockatoo este un fel de regi printre papagali și, prin urmare, locurile pentru ei trebuie alocate, așa cum se spune, într-un mod regal.

Dimensiunile minime ale cuștii sunt de aproximativ 120 cm lungime, 90 cm lățime și 100 cm înălțime. Într-o astfel de „casă” un prieten va fi destul de spațios.

Ce ar trebui să fie în cușcă

În primul rând, vase pentru hrană și apă. În interior, trebuie să instalați 3-4 stinghii pentru a oferi păsării posibilitatea de a se distra în timp ce proprietarii nu sunt acasă. De asemenea, 2-3 jucării. Interesant este că cocoții adoră muzica și dansul. Așadar, jucăria sonoră va fi exact ceea ce aveți nevoie. Dar proprietarul ar trebui să știe că aceste sunete vor deveni muzica lui pentru o lungă perioadă de timp, așa că merită să alegi cu pricepere jucăriile. De asemenea, trebuie să puneți un obiect dur în cușcă pentru a măcina ciocul și ghearele. Apropo, ciocul este puternic, așa că cel mai bine este să nu-l mânii. Cușca și tot ce se află în interiorul ei trebuie spălate cel puțin o dată pe săptămână..

Alimente

Trebuie să hrănești pasărea de 2-3 ori pe zi. Dieta sa se bazează pe diverse amestecuri de cereale:

 • mei;
 • semințe de cânepă;
 • hrişcă;
 • semințe etc..
Papagalul iubește să mănânce și, în acest caz, este mai bine să hrăniți prea mult decât să nu hrăniți prea mult
Papagalul iubește să mănânce și, în acest caz, este mai bine să hrăniți prea mult decât să nu hrăniți prea mult

Dacă proprietarul vrea să-și răsfețe prietenul cu pene, îi poți da fructe: fructe de pădure, pere, mere, banane. Cu toate acestea, papagalului i se interzice să dea zahăr, pătrunjel, produse lactate, ciocolată, boabe de cafea.
Procesul în sine poate provoca unele dificultăți. La urma urmei, prietenul nostru cacatoasă este foarte pretențios și poate că va trebui să lucrați din greu și să-l obișnuiți treptat cu mâncare sănătoasă..

Zborurile regulate sunt cheia pentru o bună dispoziție a păsării.

Așadar, ar fi ideal dacă un prieten să se bucure de un zbor relativ gratuit în fiecare zi timp de cel puțin o oră și jumătate. Dar înainte de a deschide cușca, trebuie să pregătiți camera:

 • închide ferestrele și ușile;
 • ascundeți obiecte mici, ascuțite, vase cu lichide;
 • nu face mișcări bruște;
 • împiedicați accesul la fire, flori;
 • în cazul altor animale de companie, dacă este posibil, blocați accesul acestora în cameră.

Ei bine, când vine vorba de papagali, mulți își pun imediat întrebarea: poate vorbi? Da. Cockatoo sunt înzestrați cu această abilitate. Pot învăța până la 20 de cuvinte sau fraze diferite și au un talent extraordinar pentru parodie..

Cum și de unde să cumpăr

Prețul unui cacat depinde de specia și locul de cumpărare
Prețul unui cacat depinde de specia și locul de cumpărare

Din moment ce cacatoasele sunt atât de rare, este extrem de dificil să le cumpărați. Păsările sunt vândute atât de pepiniere, cât și de comercianții ilegali. Aici papagalii sunt împărțiți în crescători și sălbatici. Crescătorii s-au născut într-o creșă și, prin urmare, comunică cu ușurință cu oamenii, iar sălbaticilor, dimpotrivă, nu le plac oamenii. După cum sa menționat deja, 4 tipuri sunt disponibile pentru cumpărare. Prețurile medii pentru acestea sunt următoarele:

 1. Molluksky - 2500 USD.
 2. Galben-crestat - 2000 $.
 3. Alb cu creasta - 1500 $.
 4. Cacatul lui Goffin - 2500 de dolari.

Reproducere

Cockatoos este dificil atât în ​​comunicarea cu oamenii, cât și cu semenii lor. Va fi nevoie de mult timp și chiar mai mult spațiu pentru a aduce bărbatul și femela împreună. Este mai bine, pentru prima dată, să protejăm cuplul unul de celălalt pentru spațiul personal și apoi să încredințăm totul păsărilor.

Creșterea cacatului la domiciliu este posibilă, dar procesul este destul de complicat și deranjant.
Creșterea cacatului la domiciliu este posibilă, dar procesul este destul de complicat și deranjant.

În natură, apelul de împerechere al masculului este dansul. Dacă femela răspunde cu un dans ca răspuns, atunci sunt în cele din urmă obișnuite una cu cealaltă. Dar acest lucru poate dura diferite perioade de timp. În tot acest timp, proprietarul trebuie să monitorizeze îndeaproape sănătatea păsărilor și confortul acestora..

Posibile boli

Cea mai frecventă afecțiune este auto-ciupirea. Această boală se dezvoltă ca urmare a unei diete de papagali dezvoltată necorespunzător, a lipsei de atenție din partea proprietarului, eventual a absenței unei perechi. Nu este posibil să vindeci singur un prieten al acestei boli..

Cel mai bun lucru pe care proprietarul îl poate face este să ducă papagalul la medicul veterinar înainte ca sindromul să devină un obicei..

După cum puteți vedea, înființarea unei păsări atât de mândre, maiestuoase, originale va necesita o mulțime de investiții financiare, de muncă și de timp de la proprietar. Cu toate acestea, vă pot asigura că, având grijă, educație și dăruire, o persoană nu va fi mai puțin mândră că are un astfel de animal de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 4 Tipuri populare de papagali cockatoo - cum arată