Cum să crești pericole la domiciliu

Cum să crești pericole la domiciliuBudgerigars sunt foarte populare printre iubitorii de păsări. Titlul de animal de companie iubit le aparține de drept, pentru că sunt afectuoși, au o dispoziție docilă și își iubesc sincer stăpânii, ba mai mult, nu anunță strigătul sfâșietor al cartierului. Foarte des, proprietarii acestor păsări minunate doresc să-și crească numărul prin reproducere.

Obținerea descendenților este o activitate care ar trebui abordată cu toată responsabilitatea, deoarece respectarea particularităților păstrării păsărilor și atenția asupra comportamentului păsărilor joacă un rol important aici.

Formarea unei perechi de păsări

Pentru ca pasărea să poată avea descendenți, este necesar să ne dăm seama că papagalul este o pasăre școlară și, prin urmare, papagalul trebuie să aibă suficient spațiu pentru împerechere și o alegere între păsările de acest fel.

Când există multe păsări în cușcă, împerecherea este dificil de prezis. Femela alege întotdeauna și, de regulă, astfel de perechi nu se despart.

Dacă aveți deja un papagal mascul în stoc, luați-i o femeie, la vârsta de 2-4 luni.Formarea unei perechi de păsăriNu este un secret faptul că femelele domină masculul, astfel încât animalul dvs. de companie va avea ocazia să îmblânzească femela „pentru el însuși”.

În timp ce pasărea crește, va avea timp să se atașeze de partenerul ei și nu își va putea arăta caracterul în deplină forță.

Verifică soiuri de muguri, afla cum să aibă grijă de budgerigars acasă, cât trăiesc aceste păsări acasă și cum cântă.

Dacă aveți deja o femeie de un an în casa dvs. și vă gândiți să cumpărați un bărbat pentru ea, optați pentru un bărbat care a devenit deja „tătic”. Un astfel de bărbat este capabil să influențeze caracterul femeii și absurditatea ei..

Pentru reproducere, sunt selectate numai păsări sănătoase (fizic și psihologic) care au atins vârsta de un an. Păsările trebuie selectate din diferite pepiniere pentru a evita confuzia relațiilor care ar putea duce la pui urâți genetic.

Video: selectarea unei perechi pentru reproducerea papagalilor ondulatiPentru păsările care trăiesc în captivitate, vârsta optimă pentru reproducere este considerată a fi de paisprezece luni. Cu o îngrijire adecvată și o întreținere adecvată, păsările pot reproduce descendenți până când ajung la zece ani.

Pentru a preveni apariția puilor slabi sau morți, nu trebuie să împerecheați o pereche care a avut loc mai mult de două ori pe an..

Important! Păsărilor supraponderale în proces de năpârlire și păsărilor cu epuizare fizică nu li se permite să depună ouă!

Cea mai bună perioadă de împerechere

Cel mai bun moment pentru împerechere este din iunie până în septembrie.. În acest moment, păsările au suficiente vitamine, o zi însorită, temperatura aerului.

La începutul primăverii, corpul papagalilor este slăbit, le lipsește vitaminele, nu sunt capabili să reproducă descendenți sănătoși.

Se întâmplă ca apariția puilor să fie așteptată iarna..Cea mai bună perioadă de împerechere Este necesar să vă pregătiți pentru o astfel de zidărie și să maximizați condițiile.:

 • creșteți lumina zilei până la 16 ore folosind lămpi fluorescente speciale;
 • mențineți temperatura în cameră la un nivel de cel puțin +20 ° С;
 • organizează o nutriție îmbunătățită a femelei cu adăugarea de ierburi proaspete de cel puțin două ori pe zi.

Ce ar trebui să fie o celulă

Pentru o pereche de păsări este potrivită o cușcă de 60 * 40 * 40 cm, pentru două perechi - de două ori mai mare. Structura cuștii trebuie să fie simplă, din material durabil. Este de dorit ca partea inferioară a cuștii să fie scoasă afară și a fost posibilă atașarea unei case cuib la panourile laterale.

Există trei tipuri de locuințe pentru păsări: verticală, orizontală și de compromis. Indiferent de tipul de casă pe care îl alegeți, ar trebui să aibă un acoperiș pliabil sau detașabil. Acest lucru este necesar pentru inspecția la timp a zidăriei, curățarea și dezinfectarea cuibului..

Știați? Budgerigarii au stăpânit teritoriul Australiei acum 5.000.000 de ani, timp în care au supraviețuit 200 de specii ale acestor păsări.

Ce condiții trebuie create

Este necesar să pregătiți păsările pentru reproducere cu două până la trei săptămâni înainte ca casa de cuib să apară în cușcă..

Este nevoie de:

 1. Măriți treptat orele de zi până la 15 ore. O creștere accentuată a orelor de lumină a zilei poate provoca năpârlirea papagalilor și astfel de păsări nu au voie să se împerecheze.
 2. Monitorizați starea indicatorilor de temperatură din cameră, aceștia nu trebuie să fie mai mici de +20 ° С, dar o temperatură inutilă ridicată nu este binevenită, deoarece temperatura corpului păsărilor va crește și acest lucru va duce la moartea embrionului.
 3. Dezinfectați toate obiectele cu care pasărea intră în contact: cușcă, hranitoare, băuturi, jucării pentru animale de companie - scufundate în apă fierbinte cu un mic adaos de înălbitor, spălate bine cu o perie, clătite bine. Casa de cuibărit este demontată, dezinfectată cu săpun pentru bebeluși, uscată și calcinată timp de 30 de minute într-un cuptor la temperatura de +120 ° C, dacă casa este din plastic, atunci trebuie să o păstrați la soare cel puțin șase ore.
 4. În rumegușul care se toarnă în casă, puteți adăuga planta uscată de mușețel medicinal, previne apariția căpușelor și a altor paraziți.
 5. Cușca ar trebui să fie într-un loc liniștit și retras - cel mai bun dintre toate împotriva peretelui, la nivelul ochilor. Pentru perioada în care papagalii se cuibăresc, este recomandabil să anulați sunete zgomotoase străine.
Ce condiții trebuie create

Știați? Budgerigar este o pasăre destul de vorbăreață. Conform înregistrărilor din Cartea Recordurilor Guinness, este înregistrat papagalul Pak, care a funcționat cu un vocabular de 1700 de cuvinte! Pentru a aprecia capacitățile unei păsări - un astfel de vocabular este deținut de un copil în medie de cinci ani.

Ce să hrănești

Dieta papagal nu ar trebui să conste numai din semințe, cereale, fructe și legume. Ar trebui să includă: verdețuri, cereale încolțite, cereale, calciu, pansamente minerale, un ou și brânză de vaci de două procente.

Conținutul ridicat de vitamina E din hrana animalelor de companie contribuie la reproducerea lor. Este vital ca pericolele să mănânce toate alimentele.Ce să hrăneștiÎn timpul cuiburilor, femela are nevoie de o nutriție îmbunătățită, care este special îmbogățită cu suplimente alimentare și minerale.

Pentru a obține descendenți sănătoși, mulți crescători își hrănesc animalele de companie un amestec îmbogățit în fiecare zi: morcovi, ouă, brânză de vaci și cereale încolțite..

Important! Este strict interzisă reproducerea papagalilor de la păsări care mănâncă doar câteva tipuri de boabe și nu au încercat altceva decât un măr și morcov.

Curte masculină

Jocurile de împerechere pe care le prezintă budgerigars sunt o priveliște destul de emoționantă.

Bărbatul se îngrijește cu respect de femelă, încercând să o facă pe plac, încearcă să o hrănească, ia pozele amuzante, astfel încât cel ales să atragă atenția asupra lui, să scoată sunete uimitoare, să tragă (bate cu ciocul pe diferite obiecte, inclusiv pe ciocul celui ales).Curte masculinăDorința de a hrăni femela este principalul indicator pentru aleasă că bărbatul este pregătit pentru o relație serioasă, întrucât el este cel care va câștiga mâncare, cel care îl va întreține în timp ce incubează ouăle.

Știați? Este greu de crezut, dar aceste păsări își pot întoarce capul la 180 °!

Câte ouă depune femela

De obicei, femela depune ouă în fiecare zi. Numărul ouălor depuse este influențat de vârsta păsării, cel mai adesea există aproximativ șapte dintre ele, există mai multe, deși cinci ouă sunt considerate numărul optim.

Această cantitate este posibilă ca papagalul să se încălzească uniform. Dacă există mai multe ouă în ambreiaj, atunci acestea pot fi plasate într-un incubator sau plasate împreună cu o altă pereche de mușchi.

Video: cum să înțelegeți că o femelă de papagal este gravidă

Cât durează să apară puii

Perioada de incubație pentru ouăle de papagal este de 18 zile. Puii clocesc în ziua 19. Este bine când, în momentul apariției puilor, umiditatea ridicată a aerului este mai mare de 60%, atunci riscul de deces al puilor datorită unei pelicule care se poate usca pe ea din cauza aerului uscat va fi egal cu zero.

Îngrijirea descendenților

Numai puii nou-născuți nu seamănă deloc cu rudele lor: goi, orbi, neajutorați. Sunt atât de slabi încât nu sunt capabili să-și țină capul, așa că stau întotdeauna pe spate..

Veți găsi util să citiți cum să numiți o fată papagal sau un băiat papagal.

În această poziție femelele de pergament le hrănesc, ea este lângă ele tot timpul, îi încălzește pe copii, nu îi lasă să înghețe. Femei papagal are grijă de puii ei, îi hrănește cu lapte de gușă și cereale.Îngrijirea descendențilorBebelușii se dezvoltă destul de repede. Judecați singuri: greutatea unui pui nou eclozat este de 1 g, iar după două zile - 4 g. Dacă femela a eclozat o ambreiaj de peste 5 ouă, atunci există pericolul ca primii pui adulți să-i zdrobească pe cei mai tineri..

Știați? În mediul natural, păsările nedomesticite, ca și oamenii, își denumesc puii. Pentru a-i apela, ei folosesc o anumită combinație de sunete, la care puii răspund..

Îngrijirea necesară în acest moment de la o persoană este monitorizarea curățeniei cuibului, schimbarea rumegușului.

Prima curățare are loc la două săptămâni după ce toți puii au eclozat și apoi în fiecare săptămână. Curățarea locuinței păsării trebuie făcută foarte repede, astfel încât puii să nu înghețe și femela să nu fie foarte nervoasă.

Când pot fi scoși puii de la părinți

Puii sunt transferați de la părinți la o altă cușcă la 3 sau 4 zile după părăsirea cuibului părintesc. De regulă, acestea ar trebui să aibă 35 de zile până acum.

În cazul comportamentului agresiv al femelei, puii sunt luați mai devreme și, dacă sunt complet bebeluși, atunci mai pun o pereche de păsări și, dacă sunt deja cu vârsta, se hrănesc singuri.

S-ar putea să fiți interesat să citiți despre particularitățile păstrării unor papagali din rase precum: Cehi, papagali nobili, lori, kakarik, papagal toba, papagali călugări și kakapo.

De ce pot exista ouă congelate sau nefertilizate

Se consideră normal când unul sau două ouă sunt înghețate într-o ambreiaj. Acest lucru se întâmplă cu femele tinere care nu au încă experiență și pur și simplu nu ar putea încălzi întregul ambreiaj. Este o altă problemă dacă toată zidăria a murit.

Cauza decesului poate fi:

 • părinți incompatibili genetic;
 • incapacitatea femelei de a incuba ouă în mod normal;
 • hrană slab compusă pentru papagali;
 • apă de proastă calitate;
 • boli infecțioase la păsări;
 • temperatură ridicată într-un apartament cu umiditate scăzută.
De ce pot exista ouă congelate sau nefertilizateOuăle fecundate sunt cauzate de pregătirea necorespunzătoare a păsărilor pentru împerechere sau semnalează că există o problemă de sănătate la pasăre.

Primele 7 cele mai inteligente rase de papagali includ pergamentele și gri, Amazoane, cacadu, macaw, cockatiel și rosella.

Creșterea cu succes a mugurilor depinde de o pregătire preliminară atentă, de atenția asupra animalelor de companie și a sănătății acestora..

Feedback de la internauți

Totul este real. Prietenul meu face asta. (Nu pe o scară atât de adevărată) - a împărțit o parte a camerei pentru o volieră, în total sunt de la 30 la 50 de persoane. contra: Miroase, dar cel mai rău lucru este când întreaga turmă începe să țipe la unison. Cei care nu au auzit nu vor înțelege ... Aceste păsări ondulate se tem de sunete șuierătoare, o glumă bună este un oaspete care nu este conștient să-l aducă la volier și cu voce tare "șuierat" - efectul va depăși așteptările ... :(

andrey35

https://diforum.ru/topic/6799-1117- reproducere- ondulat- papagali /? p = 155947

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să crești pericole la domiciliu