Cum să îmblânzești cocoșul

Cum să îmblânzești cocoșulCockatiel-urile inteligente și ușoare au câștigat meritat dragostea și afecțiunea multor proprietari. Sunt dulci, curioși, prietenoși, aproape întotdeauna cu o dispoziție excelentă, în plus, pot fi învățați să vorbească și vă vor uimi cu sociabilitatea.

Dar, pentru a vă bucura la maximum de toate acestea, trebuie mai întâi să câștigați încrederea acestor păsări și să le îmblânziți..

Este mai ușor de antrenat: un pui sau o pasăre adultă

Papagalii cockatiel sunt păsări unice găsite în Australia. Capacitatea de a zbura mult timp, penajul strălucitor neobișnuit, capacitatea de reproducere excelentă în captivitate fac păsările din această rasă deosebite.

Important! Culoarea cockatielului se schimbă în primul an, după care pasărea capătă o culoare constantă pe viață.
Proprietarul va fi deosebit de norocos dacă papagalul cockatiel a venit la el direct din cuibul său natal și nu a avut încă timp să se maturizeze. Aceste păsări sunt cele mai ușor de îmblânzit, se împrumută la antrenament, intră mai de bunăvoie în contact cu proprietarul, încearcă să-l imite în multe feluri. Având în vedere acest lucru, cel mai bine este să începeți să îmblânziți cocoții cât mai curând posibil..Pui de cocoselDacă proprietarul a eclozat pui de cocosel, atunci are ocazia să înceapă să crească aceste păsări aproape de la naștere, deoarece o persoană va trebui să le hrănească (mai ales dacă mama a abandonat bebelușii slăbiți), ia-i în mâini (puii sunt absolut orbi, nu au puterea să se miște independent) ). Toate acestea vor contribui la absența fricii la papagali în fața unei persoane, contact mai dispus cu el în viitor, când păsările își părăsesc cuibul natal..

afla, cum să aibă grijă de cocoși și pui de cocosel acasă.

Când crește un pui de cocosel fără participarea umană și primul contact cu o persoană la o vârstă mai matură, pasărea va fi sălbatică pentru o lungă perioadă de timp. Pentru a atenua această afecțiune, se recomandă să apară mai des în ochii puilor în timp ce se află în cuibul lor natal și cel puțin cumva să ia parte la creșterea lor..

Procesul de îmblânzire a păsărilor este, de asemenea, influențat de experiența comunicării anterioare cu o persoană și, dacă este plin de amintiri negative, atunci va fi foarte dificil să începi din nou încrederea, acest proces poate dura de la câteva săptămâni la mulți ani.Pui de cocoselPăsările vor rămâne agresive, capabile de atacuri și mușcături imprevizibile. Și atunci trebuie să vă luați timp și să faceți în mod sistematic totul pentru a câștiga încrederea cockatielului, deoarece fiecare dintre aceste păsări are experiență personală și un caracter particular care necesită o abordare specială și, de asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că acești papagali, în special la vârsta adultă, se tem de mâini și, prin urmare, procesul de îmblânzire a acestora este o sarcină destul de dificilă. Dar dacă o persoană se descurcă cu ea, va primi un prieten loial și blând timp de mulți ani..

Cum să-ți îmblânzi cocatiile în mâini: instrucțiuni

Deși este mai ușor să îmblânzești puii mici, aceștia dobândesc cel mai adesea cocoși, care au reușit să devină mai puternici și maturi, dar sunt destul de neîncrezători față de oameni. Pentru a accelera și simplifica procesul de îmblânzire, trebuie să urmați câteva recomandări, reguli.

Știați? Papagalii sunt considerați cele mai inteligente păsări din lume..

De asemenea, nu uitați că durata îmblânzirii unui animal de companie cu pene depinde în mare măsură de individualitatea caracterului papagalului, de regularitatea și sistematicitatea claselor, precum și de acțiunile și comportamentul în timpul procesului de învățare al proprietarului însuși..Cum să îmblânzești cocoșul

Dependentă

După ce ați cumpărat un papagal cockatiel, primul pas este să decideți un loc pentru cușcă, care nu ar trebui să se schimbe. Aceste păsări practic nu au tendința către acțiuni distructive, așa că o cușcă de lemn cu plase le poate conveni pentru așezare..

Aceste păsări pot fi ținute acasă atât ele însele, cât și în compania altor papagali. Cockatielii adoră să zboare, așa că cușca ar trebui să fie spațioasă, lățimea ei ar trebui să fie mult mai mare decât înălțimea pentru a oferi papagalului spațiu și libertate maximă. Se recomandă umplerea cuștii cu ramuri, frânghii, frânghii, scări, jucării, deoarece aceste păsări sunt extrem de active.

Știați? Papagalii sunt iubitori de alcool. În Australia se întâmplă uneori "ploaie" nu pot zbura de la papagalii beți care au mâncat o plantă care provoacă intoxicație, așa că încep să cadă.

Nu va fi de prisos să aveți o casă de cuib în cușcă, unde în viitor va fi convenabil ca papagalii să se reproducă. Este mai bine să vă gândiți la toate în avans pentru a le oferi păsărilor mai mult timp să se adapteze și să se obișnuiască cu obiectele „interioare”.

Colivia ar trebui să fie amplasată departe de difuzoare, monitoare, ferestre, uși, deoarece sunetele ascuțite și mișcările neașteptate înspăimântă păsările și contribuie la nervozitatea și nesociabilitatea lor.CorellaPentru ca un animal de companie să se obișnuiască cu o nouă familie, este important să urmați aceste reguli:

 1. În prima săptămână după cumpărarea unui papagal, este mai bine să nu-l deranjați din nou, astfel încât să vă obișnuiți cu situația, să vă familiarizați cu cușca, să înțelegeți că pericolul nu-l amenință, nu trebuie să-i oferiți imediat îngrijire constantă, afecțiune, atenție.
 2. Pasărea trebuie abordată doar pentru a schimba apa și a se hrăni. În același timp, încercați întotdeauna să vorbiți cu animalul de companie cu o voce calmă și afectuoasă, nu efectuați mișcări bruște, pentru a nu speria animalul, este indicat să vă țineți mâinile mai aproape de față, astfel încât animalul de companie să se obișnuiască cu ele și să înceapă să le asocieze cu procesul de comunicare..
 3. Este mai bine să începeți să comunicați la distanță, reducând treptat distanța, la început este suficient doar să stați mai mult timp în fața animalului de companie cu pene, fără a vă apropia de el, pentru a permite papagalului să înțeleagă că toți membrii familiei sunt prietenii lui. Papagalul ar trebui să se uite treptat în jur câteva zile, să se obișnuiască cu tot ce este nou pentru el, deoarece o astfel de schimbare este un adevărat stres pentru el.
 4. Se recomandă hrănirea papagalului de două ori (dimineața și la prânz), dieta trebuie să conțină neapărat legume și fructe, apa trebuie schimbată o dată pe zi.
 5. Cusca animalului trebuie păstrată curată, este suficient să o curățați o dată la două zile (dar nu trebuie curățată în prima săptămână). În primele zile, până la terminarea procesului de adaptare, papagalul nu va arunca prea mult.
CorellaProprietarul cocoșului ar trebui, după prima săptămână, să se asigure că papagalul a început să se simtă confortabil în cușcă, să nu devină nervos când se apropie, să nu se teamă de membrii familiei, să se comporte calm în prezența lor.

Important! Faptul că animalul de companie cu pene s-a adaptat deja și s-a obișnuit poate fi înțeles prin comportamentul său: va deveni mai distractiv, va începe să se miște și să meargă mai activ în cușcă, să mănânce și să bea mai mult, vor apărea fluier și ciripit, precum și interesul pentru tot ce se întâmplă în jurul.

Dacă acest lucru nu poate fi realizat, atunci corella nu numai că nu va exprima nicio dorință de a învăța, dar va deveni și mai nervoasă atunci când apar proprietarul și va începe să manifeste agresivitate față de el.

Stabilirea încrederii

După ce cocoșul s-a obișnuit în mod vizibil cu noul mediu și cu noii proprietari, trebuie să depuneți toate eforturile pentru a acorda papagalului mai mult timp și atenție..

Știați? Papagalii nu au corzi vocale; scot toate sunetele cu ajutorul limbii și al ciocului..

Cu cât proprietarul păsărilor petrece mai des timp cu ea, cu atât va fi mai ușor și mai eficient procesul de antrenament și cu atât mai repede va fi posibil să câștigi încrederea animalului de companie cu pene..CorellaÎncrederea trebuie practic câștigată, ceea ce nu este întotdeauna ușor:

 • proprietarii ar trebui să repete întotdeauna calm și binevoitor cuvinte afectuoase destinate unui papagal, să-l cheme pe nume, să-și apropie treptat mâinile de el. Dacă pasărea nu este încă pregătită, atunci mâinile trebuie îndepărtate și încercate mai târziu;
 • îți poți face lucrurile obișnuite în apropiere (citirea unei cărți, consumul de ceai), dar în același timp, fii atent la papagal și vorbește cu el. Dovada apariției încrederii va fi prezența unei bucurii sincere din partea animalului de companie cu pene atunci când proprietarii se apropie, ceea ce este pur și simplu imposibil să nu observați.

Cel mai adesea, principalul motiv pentru care cocoții sunt neîncrezători față de membrii familiei este dorința persoanei de a pune mâna în cușcă și de a forța papagalul să iasă de acolo. Un animal de companie cu pene în cușca lui ar trebui să se simtă în spatele unui zid de piatră, protejat, să înțeleagă că nimeni nu pretinde teritoriul său, doar după aceea va începe treptat să aibă încredere în proprietarii care i-au furnizat o astfel de casă și o astfel de protecție..

Important! Cockatiel papagal nu poate fi învățat la mâini dacă nu are încredere în proprietarul său.

Cockatielurile se disting prin pofta de comunicare, au nevoie de ea, așa că dacă arăți răbdare și nu forțezi evenimentele, atunci papagalul o va aprecia cu siguranță și vei reuși. În curând își va arăta interesul pentru proprietar, prin vocea lui, se va apropia de barele cuștii și va începe să-și examineze proprietarul cu curiozitate.Corella

Promovarea alimentelor

După ce cocoșul s-a obișnuit cu proprietarul său, are suficientă încredere în el și, cu un interes nedisimulat, el însuși se apropie de el pentru o mai bună cunoaștere, puteți începe să îmblânziți animalul de companie cu pene cu ajutorul încurajării cu deliciile preferate.

 1. Pentru a construi încredere, puteți începe să hrăniți papagalul manual, oferind semințe sau alte alimente preferate ale papagalului prin barele cuștii. Cockatielilor le place să mănânce. Principalul lucru este să nu te grăbești, să nu te sperii de papagal. În acest proces, trebuie să continuați să purtați calm o conversație cu animalul de companie, animalul trebuie să prindă prietenia în vocea proprietarului. De-a lungul timpului, pasărea se va obișnui cu ea și va mânca cu îndrăzneală mâncare din mâna proprietarului, iar mâncarea delicioasă este un stimulent excelent pentru orice animal, care este principalul factor în construirea încrederii în oameni..
 2. De îndată ce prietenul cu pene se obișnuiește cu prezența unei mâini umane în apropiere, puteți încerca să înlocuiți degetul sub abdomenul papagalului. Cel mai probabil, el nu va înțelege imediat ideea proprietarului, dar după mai multe încercări repetate totul ar trebui încununat cu succes - papagalul va sta pe degetul proprietarului.
 3. Pasărea poate fi, de asemenea, antrenată să stea pe umăr, deoarece degetul pentru un cockatiel cu labele sale mari și degetele lungi ar putea să nu fie un loc foarte convenabil.
 4. După ce papagalul începe să stea pe mâna unei persoane, îl puteți scoate cu atenție din cușcă, lăsați-l să zboare, după ce ați închis anterior toate ferestrele și ușile. Pentru fiecare succes al unui animal de companie, acesta trebuie să fie lăudat și încurajat cu deliciile preferate..
 5. De-a lungul timpului, mutând treptat mâna cu mâncarea din ce în ce mai departe în afara cuștii, puteți învăța papagalul să zboare din ea și să vă asigurați că animalul de companie nu mănâncă doar din mână, ci se apropie de el însuși. Animalul de companie cu pene, care a zburat din cușcă, trebuie să stea pe mâna unei persoane cu mâncare. Repetând acest exercițiu din ce în ce mai des, puteți obișnui temeinic papagalul cu mâinile, dar în același timp nu trebuie să uitați că răbdarea și afecțiunea sunt cei mai buni ajutători ai unei persoane..
CorellaAceste exerciții care recompensează hrana se fac cel mai bine înainte de hrănirea principală, atunci când papagalul are un interes crescut pentru alimente..

Important! De îndată ce papagalul cockatiel se așază mai întâi pe degetul unei persoane, putem presupune că el are încredere deplină în proprietar, nu se teme de el și este pregătit pentru formare suplimentară.

Proprietarii de papagali fără experiență se înșeală uneori, crezând că, dacă un animal de companie nou dobândit ia imediat delicatese prin tije, acesta va deveni automat îmblânzit. Acest lucru este departe de a fi cazul, prin urmare, înainte de etapa de încurajare a alimentelor, este imperativ să parcurgeți etapele obișnuinței și construirea încrederii.

Există câteva lucruri de reținut în procesul de recompensare a alimentelor:

 • ar trebui folosite numai delicii reale pentru papagali (panicule, boabe de mei, semințe, nuci și altele);
 • în fiecare dimineață este recomandat să băgați mâna cu mei în cușcă, repetând această încercare până când papagalul încetează să mai fie frică;
 • după o serie de astfel de încercări nereușite, pasărea poate începe să mănânce din mână, dar nu se va așeza, totuși, în niciun caz nu ar trebui să fie prinsă și pusă pe mână cu forța - poate deveni agresivă.
CorellaDrept urmare, după ce papagalul învață să mănânce din mână, trebuie să-l înveți să stea pe mâna proprietarului chiar și atunci când nu are mâncare pe el..

Nu este atât de greu să faci asta:

 • trebuie să vă puneți mâna pe labele papagalului, ca și când l-ar „tăia” încet de pe stâlp;
 • apoi poți învăța papagalul din mâna proprietarului să „iasă” din cușcă și să se întoarcă, mai întâi el va sări, apoi se va obișnui cu el. Principalul lucru nu este să nu uitați să vă încurajați animalul de companie cu pene cu diferite bunătăți, dar trebuie să le dați din mâini numai atunci când vă antrenați.

Pentru a determina cele mai preferate delicatese ale unui papagal, trebuie să vă asigurați că el alege în primul rând din mâncarea care i-a fost furnizată. Mai des, papagalii preferă mâncarea uscată decât fructele și legumele, dar ar trebui să fie și în dieta păsărilor ca surse de vitamine.

afla, ce poți hrăni cocoșii și ce delicatese să dai papagali.

Este mai ușor pentru papagalii foarte tineri să se obișnuiască cu ingredientele din fructe și legume; pentru adulți, pot fi aplicate mai multe trucuri:

 • agățați o bucată de fruct într-o cușcă într-un loc proeminent și ușor accesibil pentru animalul de companie, îl puteți amesteca cu cei deja familiari cu papagalul;
 • adăugați fructe și legume rase la mâncarea obișnuită, mai întâi într-o cantitate mică;
 • mâncați legume și fructe cu un papagal și, dacă arătați interes, împărtășiți cu el;
 • apasă delicatese preferate în pulpa de fructe sau legume pentru a ciuguli și pentru a obține noi senzații gustative.
Corella

Utilizarea jucăriilor

Cockatielii sunt o rasă foarte curioasă și curioasă, acești papagali sunt fericiți să manifeste interes pentru noile senzații, impresii, evenimente, astfel încât este destul de posibil să educăm, să antrenăm și să îmblânzim aceste păsări cu ajutorul jucăriilor, transformând întregul proces de comunicare cu ei într-un joc..

Acest lucru este valabil mai ales pentru papagalii tineri, deoarece jucăriile pot fi mai potrivite pentru ei în procesul de învățare, persoanele în vârstă învățând mai eficient cu ajutorul delicatese.

Papagalilor li se pot oferi elemente de joc mici (puzzle-uri, numere de bastoane și altele), pe care le vor putea păstra în cioc. Se pot juca atât în ​​cușcă, cât și în afara acesteia.

afla, cum să faci o cușcă pentru cocoși și ce jucării le plac papagalii.

Pentru ca învățarea cu jucăriile să fie mai eficientă, trebuie să înțelegeți ce îi place cel mai mult animalului dvs. de companie cu pene. Jocul împreună cu diferite obiecte va ajuta la determinarea acestui lucru..

La început, pasărea se poate speria, dar după aceea se va obișnui cu ea, dându-și seama că jucăriile nu sunt periculoase și vor da preferință anumitor elemente de joc. Unele animale de companie cu pene, cum ar fi elementele strălucitoare, altele - care fac sunet (de exemplu, clopotele), în al treilea rând, persoanelor mai inteligente le pot plăcea modele întregi de margele înșirate pe un șir..CorellaCu ajutorul jucăriilor, îți poți învăța treptat animalele de companie să efectueze diverse trucuri simple și comenzi simple, repetând în mod constant cuvinte de încurajare, de asemenea, fără a uita uneori despre delicii. Deci treptat păsările se vor obișnui și mai mult cu mâinile omului, vor deveni ascultători.

Știați? În 2011, s-a constatat că papagalii au un simț al ritmului, astfel încât să poată dansa pe muzică..

Ce sa nu faci

Nu uitați că papagalii sunt păsări destul de impresionabile, prin urmare, când creșteți și instruiți, unele puncte sunt inacceptabile:

 • forțarea evenimentelor;
 • cererea este imposibilă;
 • educația prin foamete (din cauza proceselor metabolice destul de rapide din corpul cocoșerilor, chiar și o ușoară înfometare poate duce la moartea lor, prin urmare, în scopuri educaționale, nu puteți lua complet alimente din cușcă pentru a le oferi ulterior pe mână)
 • provocând durere păsării, apucând-o și scoțând-o cu forța din cușcă, deoarece încrederea se va pierde, iar papagalul te va mușca, poate fi rănit și poate insufla neîncredere oricărei persoane pe viață;
 • nu poți deranja cocoșii cu atenția ta, mai ales la început;
 • dacă papagalul nu este îmblânzit, este mai bine să nu-l lăsați să iasă din cușcă în prima lună (se poate răni, începe să lovească împotriva oglinzilor, ferestrelor);
Corella
 • este imposibil să curățați cușca în prima săptămână a șederii unui animal de companie în ea, pentru că trebuie să se obișnuiască cu noul teritoriu, să simtă „zona de confort” unde nu va fi deranjat;
 • nu este permis să ridici vocea și să faci mișcări bruște, mai ales la început;
 • îmblânzește cocoșul în primele zile ale cunoștinței tale;
 • nu puteți antrena cockatiel mai mult de 15 minute la rând mai mult de două ori pe zi, mai ales în etapele inițiale;
 • nu puteți arăta o reacție negativă la mușcăturile de păsări.

afla, cum să alegi un cockatiel de papagal, modul de determinare a genului, cum se numește.

Cum să îmblânzești un cockatiel pentru a înota

Corellas provin din clima umedă a Australiei și sunt confortabile lângă apă. Dar unii cocoși iau cu plăcere procedurile de apă, în timp ce altele sunt reticente în a se familiariza cu apa, poate fi dificil să le scăldăm.

Dar sunt necesare proceduri de apă pentru aceste păsări: ele ajută papagalii să rămână curate, cu penaj strălucitor, facilitează procesul de mutare, înmoaie învelișul penelor emergente, reduc pielea uscată, ceea ce este important datorită prezenței temperaturii corporale ridicate la aceste păsări..Corella Pentru a îmblânzi un cockatiel pentru a înota, aveți nevoie de:

 • obișnuit să se scalde treptat, nu să forțeze, pasărea însăși trebuie să decidă asupra acestui pas;
 • încercați să prindeți momentul în care animalul de companie cu pene arată în mod independent dorința de a înota în bolul pentru băut, apoi înlocuiți costumul de baie pentru el;
 • când animalul de companie se obișnuiește cu mâinile, puteți încerca să îl puneți în costum de baie;
 • pentru a te obișnui mai repede, poți pune în costum de baie o bucată din delicatețea ta preferată de papagal;
 • trebuie să alegeți o metodă de scăldat care să atragă cel mai mult animalul dvs. de companie cu pene (scăldat, pulverizator, proceduri de apă sub un robinet care curge, unii papagali nu sunt contrari să se clatine în iarbă umedă);
Corella, una dintre puținele rase de papagali care pot învăța să vorbească. afla, cum să înveți un papagal să vorbească.
 • apa de scăldat trebuie să fie la temperatura camerei, ușor caldă;
 • șampoanele și alte produse nu trebuie adăugate în apă, trebuie să fie curate;
 • nivelul apei în costum de baie nu trebuie să depășească câțiva centimetri, altfel pasărea se poate îneca din greșeală;
 • un papagal de scăldat nu trebuie lăsat nesupravegheat;
 • trebuie să evitați curenții de aer când faceți baie;
 • pentru ca pasărea să aibă timp să se usuce în condiții naturale, este mai bine să o scăldăm dimineața;
 • nu este nevoie să uscați pasărea cu un uscător de păr, este mai bine să folosiți șervețele, prosoape;
 • dacă cocoșului îi place să înoate, atunci această procedură poate fi efectuată zilnic, pentru pasăre va beneficia doar.
Corella

Practic nu este dificil să îmblânziți un cockatiel. Dar toate etapele educaționale ar trebui să vizeze consolidarea, mai degrabă decât distrugerea, încrederii dintre papagal și proprietarul său. Nu numai că pedeapsa va fi inutilă, ci va îngreuna situația..

Știați? Există mai mult de 350 de specii de papagali, mai mult de o sută dintre acestea sunt specii pe cale de dispariție.

Corella nu poate fi forțată să se trateze bine. Membrii familiei trebuie să câștige încrederea unei păsări, iar acest lucru este posibil doar cu ajutorul iubirii și răbdării, doar atunci va răspunde cu devotament, succesele sale vor încânta pe toată lumea, iar casa va fi umplută cu un fluier de pasăre care sună.

Cum să îmblânzești cocodrila: video

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să îmblânzești cocoșul