Voliera mare pentru papagali

Voliera papagalCondițiile naturale de viață pentru papagali sunt întotdeauna mai bune decât viața în captivitate. Prin urmare, un proprietar iubitor ar trebui să facă totul pentru cea mai confortabilă existență a animalului său de companie. Astăzi, cea mai potrivită opțiune este o volieră, o astfel de carcasă este potrivită atât pentru viața unui papagal, cât și pentru mai multe simultan.

Vă oferim să aflați caracteristicile auto-construirii unei astfel de locuințe pentru păsări, precum și ce caracteristici are.

Puncte pro și contra utilizării carcaselor papagal

Voliera papagal are ambele părți pozitive și negative.Voliera pentru papagali Să luăm în considerare ce avantaje are o astfel de structură:

 1. În sezonul cald, locuințele sunt așezate pe un balcon sau alt loc deschis pentru a mulțumi păsările și a le ajuta să intre în elementul lor natal..
 2. Iluzia libertății este creată în voliera mare.
 3. În absența multului timp pentru a comunica cu animalele de companie cu pene, păsările se vor plictisi singure. Cazarea cu balcon este o alternativă excelentă pentru a socializa cu alte păsări.
 4. Păstrarea mai multor păsări într-o singură incintă este mult mai profitabilă decât păstrarea fiecărei păsări într-o cușcă separată.

Știați? Că papagalii sunt dreptaci sau stângaci. Acest lucru poate fi determinat prin simpla observare a labei care pasăre ia mâncare sau încearcă să deschidă ușa..

Dezavantajele volierei includ:

 1. Reducerea spațiului liber în casa sau apartamentul dvs..
 2. Dacă una dintre păsări este bolnavă, altele se pot infecta și ele, ceea ce va duce la o epidemie.
 3. Este foarte dificil să crești astfel de păsări, deoarece în grupuri practic nu se împrumută la antrenament..
 4. Procesul de reproducere nu poate fi controlat și este imposibil să oferi cuplurilor case separate și o dietă.
Voliera pentru papagali

Unde este cel mai bun loc pentru plasarea volierei

Înainte de a începe construirea unei voliere, trebuie să decideți locația acesteia. Acesta ar trebui să fie un loc cu lumina soarelui adecvată. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci trebuie să furnizați cantitatea necesară de iluminat artificial..

De asemenea, ar trebui să existe acces gratuit la structură pentru curățarea acesteia, schimbarea apei și a alimentării. Dacă voliera este mare, este mai bine să faceți mai mulți paleti simultan pentru a facilita curățarea. Voliera ar trebui să fie astfel încât, dacă se întâmplă ceva, să poată fi mutată.

afla, ce ar trebui să fie o cușcă pentru un papagal gri.

Cum să faci o volieră pentru papagali cu propriile mâini

După ce locul a fost ales, trebuie să faceți un desen pe hârtie pentru a evita greșelile, precum și pentru a calcula exact cât material este necesar.Voliera pentru papagali Lucrul începe cu următoarele instrumente:

 • burghiu și burghiu;
 • capsator, ciocan și clești;
 • ferăstrău, șurubelniță;
 • șmirghel;
 • metru și nivel.

Din materialele de construcție veți avea nevoie de:

 • grilă;
 • baruri;
 • colțuri;
 • perdele;
 • zăvoare pentru uși;
 • buloane;
 • șuruburi.

Grilă

Una dintre problemele principale în realizarea unei voliere este selecția corectă a ochiurilor. Plasa sudată este ideală. Avantajul său este simplitatea și fiabilitatea fixării pe diferite cadre, precum și siguranța pentru păsări..Grilă Următoarele tipuri de ochiuri pot fi găsite și la vânzare:

 1. Oțel inoxidabil. Cea mai sigură și mai durabilă. Este rar, în timp ce are un preț semnificativ mai mare decât altele.
 2. Galvanizat. În ciuda durabilității sale, nu este în întregime sigură pentru păsări. Cu toate acestea, disponibilitatea generală și ieftinitatea îl fac popular..
 3. Fier. Nu reprezintă o amenințare pentru sănătate, dar în același timp, un dezavantaj semnificativ este coroziunea, care apare sub influența unor factori. Urmele de rugină pot pătrunde în corpul păsărilor după urcarea pe o plasă.
 4. Metal cu acoperire din plastic. Această opțiune nu este foarte acceptabilă. Grosimea plasei face dificilă observarea corectă a păsărilor, precum și accesul deplin la lumină. În plus, din moment ce papagalii au tendința de a gusta totul, pot să-l mestece. Și din moment ce plasticul poate fi otrăvitor, pasărea poate fi otrăvită..
 5. Plastic. Neadecvat, deoarece pasărea poate roade sau bloca în ea.

Plasa se spală bine cu o perie moale, se freacă cu oțet și se usucă. Puteți verifica fiabilitatea sudării aplicând o ușoară presiune pe tije individuale..

Important! Dimensiunea optimă a ochiurilor este de 15x15 mm. Grosimea trebuie să fie mai mare de 5 mm. Păsările nu pot mânca o astfel de plasă..

Cadru

Pentru fabricarea cadrului, este mai bine să utilizați bare realizate din copaci duri. Aceasta este cea mai bună opțiune, deoarece papagalii adoră să mestece totul. Arborele trebuie să fie uscat. Grosimea barelor este selectată în funcție de dimensiunea viitoare a incintei. Pot fi de 20x20 mm sau 30x30 mm.

Profesioniștii recomandă realizarea unei voliere pliabile. Astfel, dacă se întâmplă ceva, acesta poate fi demontat și transportat fără probleme.

Lucrările la construcția cadrului constau din următorii pași:

 1. Tăiați lungimea dorită pe bare. Tăieturile trebuie să fie cât mai uniforme, astfel încât îmbinările să nu aibă goluri.
 2. Gătirea barelor
 3. Arborele se curăță cu șmirghel. Acest lucru nu numai că le va face mai netede, ci va conferi structurii mai multă estetică..
 4. Barele sunt fixate împreună cu șuruburi autofiletante. Colțurile metalice sunt atașate la articulații.
 5. Fixăm barele
 6. Tăiați ochiurile la lungimea dorită și atașați-o de pereți. Acest lucru se poate face folosind un capsator de construcție, ceea ce poate economisi semnificativ timp pentru această lucrare. Se recomandă umplerea plasei din interiorul structurii, acest lucru va reduce probabilitatea de deteriorare a barelor de către ciocurile animalelor.
 7. Întindem peretele
 8. Peretele din spate este realizat din panouri din PVC, culoarea poate fi aleasă la discreția dumneavoastră. Este important să faceți totul, astfel încât păsările să nu aibă posibilitatea de a le roade..

Important! Pentru ca cadrul să devină fiabil, iar ochiurile să nu se îndoaie în același timp, barele orizontale sunt fixate pe fiecare perete, la o distanță de 60 cm.

Ușile

Dimensiunea și numărul ușilor sunt calculate pe baza următoarelor situații:

 1. O ușă ar trebui să vă permită să intrați cu ușurință în volier și să efectuați manipulările necesare.
 2. o usa
 3. A doua ușă este făcută pentru a înlocui hrana și apa din băuturi. Deoarece sunt așezate dedesubt pentru a menține curățenia, ar trebui amplasată și o ușă mică. Pot fi așezate în uși mari, realizate din bare obișnuite, acoperindu-le cu o plasă.
 4. o usa

Cele mai practice uși sunt următoarele:

 1. O gaură de dimensiunea necesară este decupată, marginile sunt prelucrate cu un fișier mic sau un fișier pentru a evita alte răni.
 2. O deschidere este realizată din grinzi. De care sunt atașate balamalele, pe care se va pune ușa în viitor.
 3. Plasa încorporată este atașată la un dreptunghi de grinzi. Dimensiunea sa ar trebui să fie puțin mai mică, astfel încât ochiul să poată intra în deschiderea făcută în voliera.
 4. De asemenea, atașează perdele care sunt puse pe balamale..
 5. Zăvorul este instalat în exteriorul ușii, astfel încât papagalul să nu poată ajunge și să deschidă ușa.

Palet

Paletul este fabricat din diferite materiale care nu se corodează cu expunerea prelungită la umiditate.Palet Cele mai populare sunt următoarele:

 1. Placaj. O opțiune acceptabilă, totuși, materialul nu este foarte durabil, deoarece se umflă și se delaminează sub influența umezelii. Pentru a preveni acest lucru, este recomandat să înmuiați placajul în ulei de uscare fierbinte.
 2. Plastic. Puteți cumpăra o versiune gata făcută, apoi voliera este construită pentru a se potrivi dimensiunii paletului sau o puteți face singură. Paletul este asamblat cu adeziv netoxic pentru a nu dăuna păsării.
 3. Tabla zincata. Material destul de dificil, dar este foarte convenabil să îl îndepărtați.

Dacă nu este posibil să ridicați paletul, atunci este recomandat să creați laturi înalte. Pentru a ușura extragerea, sunt atașate mânerele sau roțile mici.

Știați? Există școli speciale în Australia care învață papagalii să vorbească. Deoarece nu toți proprietarii au răbdare pentru acest lucru, astfel de unități sunt solicitate.

Ce trebuie echipat

Pentru a oferi păsărilor un conținut deplin, trebuie să luați în considerare cu atenție cum să echipați voliera în interior.Voliera pentru papagali Experții recomandă plasarea următoarelor dispozitive:

 • stinghii;
 • alimentatoare;
 • băutori;
 • jucării.

Atunci când alegeți stinghii, trebuie să țineți cont de tipul de papagal. Dimensiunea și numărul lor nu ar trebui să aglomereze casa și să împiedice mișcarea. În mod ideal, atunci când există doar două dintre ele pentru fiecare pasăre. Unul este situat lângă alimentator, iar celălalt este deasupra volierei.

Deoarece în natură, păsările urcă în mod constant pe ramuri de diferite grosimi, în captivitate nici ele nu ar trebui să fie private de acest lucru. De sus, bibanul este făcut conic, astfel încât grosimea unui capăt să fie de 13 cm, iar celălalt să fie de 2 cm.

De asemenea, vă va fi util să știți, cum și când poți elibera un papagal din cușcă.

Este important ca stinghii să fie doar din lemn, iar plasticul nu este potrivit în acest caz. Atunci când alegeți o grosime, este important să luați în considerare faptul că papagalul ar trebui să o îmbrățișeze complet. Uneori, proprietarii echipează incintele cu ramuri întregi de copaci din lemn de esență tare chiar cu scoarța..

Alimentatoarele și băuturile trebuie să fie durabile. În plus, trebuie să aibă elemente de fixare cu care vor fi fixate pe peretele incintei. Este mai bine ca aceste corpuri de iluminat să fie fabricate din ceramică sau oțel inoxidabil.Voliera pentru papagaliEste important să vă asigurați că marginile sunt prelucrate cu atenție, astfel încât pasărea să nu fie rănită pe ele. Forma jgheabului nu contează cu adevărat, dar este mai bine să acordați preferință unuia larg cu laturi nu foarte înalte. Plasează hranitoare și băuturi lângă ușă, astfel încât să nu deranjeze păsările încă o dată în timpul reînnoirii hranei sau a apei.

Important! Papagalii adoră să înoate în apă. Pentru aceasta, o volărie este atașată unei băi speciale. O baie de plastic poate acționa asupra ei, în timp ce este important ca fundul să fie ușor aspru, astfel încât papagalul să nu alunece.

Papagalii iubesc jucăriile diferite, deoarece sunt păsări curioase și jucăușe. Cel mai adesea, scaunele oscilante, scările și o oglindă sunt atârnate în casele lor. Numărul lor depinde de mărimea incintei. Scândurile pentru leagăne și scări trebuie selectate în același mod ca stinghii, astfel încât pasărea să nu cadă.

Balansoarele și scările sunt fixate în mijloc, astfel încât papagalul să nu se rănească în timp ce se joacă pe net.Voliera pentru papagaliOglinda va deveni un bun prieten pentru papagal. Va comunica cu el și nu se va plictisi în timp ce proprietarul este la serviciu.

Clopotele și alte dispozitive care emit sunete vor atrage, de asemenea, pasărea.

În concluzie, aș dori să mă concentrez asupra faptului că realizarea unei voliere cu propriile mâini nu numai că va economisi finanțele, ci vă va permite și să creați o casă ideală special pentru papagal sau papagali. Totul depinde de câte păsări decideți să aveți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Voliera mare pentru papagali