Care este viziunea papagalilor

PapagalDiferitele animale de companie au propriile caracteristici vizuale. Pisicile pot distinge obiectele în întuneric complet, păsările mici au un filtru roz sau verde. Papagalii și-au pierdut unele dintre abilitățile lor de vedere naturală în timpul domesticirii și au dobândit altele noi..

Acest articol va lua în considerare structura ochilor acestor păsări, capacitatea lor de a vedea în întuneric și diferențele dintre viziunea lor de culoare și cea umană..

Care este viziunea unui papagal

Ochii acestei păsări tropicale sunt situate pe părțile laterale ale capului, astfel încât unghiul lor de vizualizare este de aproximativ 340 °. Aceste păsări au vedere monoculară, ceea ce înseamnă că văd imagini diferite cu doi ochi diferiți..PapagalÎn același timp, ochii lor se mișcă independent unul de celălalt și se pot concentra simultan pe obiecte situate la distanțe diferite.

Important! Un obiect care dispare brusc dintr-un câmp vizual și apare în altul poate speria papagalul, așa că încercați să nu faceți mișcări bruște când vă aflați lângă animalul de companie. O pasăre înspăimântată, înspăimântată, te poate răni și se poate răni.

Ochii ocupă aproape jumătate din volumul capului unei păsări, datorită structurii lor complexe. Sistemul vizual al acestei păsări este format din pleoape, glande lacrimale și un glob ocular. Globul ocular, la rândul său, este format din sclera, irisul, pupila, corneea, umorul vitros, retina și cristalinul..

Sistemul vizual se conectează la creier prin intermediul nervului optic și îi transmite semnale electrice. Lentila este una dintre cele mai importante unități structurale ale ochiului, este responsabilă pentru focalizarea asupra obiectelor vizibile.

Ochiul uman este capabil să capteze de la cincisprezece la douăzeci de cadre pe secundă, pentru papagali acest număr este mai mare de o sută cincizeci. Rata cadrelor ochiului determină viteza de percepție și reacțiile unice ale acestor păsări..PapagalÎn doar câteva secunde, ei pot evalua situația în detaliu, iar într-o sutime de secundă, pot evita o amenințare care se apropie..

Știați? Titlul de cel mai mare papagal din lume este dat macawului zambilă. Adulții acestei specii ajung adesea la un metru lungime și au o anvergură a aripilor mai mare de șaptezeci de centimetri. Cei mai mici papagali au fost găsiți în Noua Guinee. Lungimea corpului acestor firimituri împreună cu coada este de zece centimetri, iar greutatea este de doar treisprezece grame..

Ce culoare văd papagalii în lume

Culorile strălucitoare ale penajului papagalilor sunt concepute pentru o percepție extinsă a culorilor la aceste păsări. Ochiul uman are trei tipuri de celule responsabile de percepția culorilor și nuanțelor, iar aceste păsări au patru. Aceste păsări pot distinge de trei ori mai multe nuanțe decât oamenii și pot vedea în spectrul ultraviolet..

Capacitatea de a vedea lumina ultravioletă afectează bunăstarea păsării. Cu o lipsă de lumină solară și o scădere a duratei orelor de vară, papagalii încep să se îmbolnăvească, deci este necesar să aranjați o iluminare suplimentară cu lămpi ultraviolete de joasă frecvență.Papagal

Papagalii văd noaptea

Papagalii care trăiesc în condiții naturale pot naviga în spațiu în lumină puternică și la amurg și pot orbi temporar numai în întuneric complet.

Vă va fi util să aflați mai multe despre anatomia papagalului, și, de asemenea, aflați, sunt acolo și unde sunt urechile papagalilor.

Papagalii crescuți în captivitate și-au pierdut viziunea crepusculară.

Papagalii au viziune monoculară și rate mari de cadre. Datorită acestui fapt, au reacții ridicate și au o vedere aproape generală..PapagalPapagalii au patru tipuri de celule care detectează culoarea în retină, astfel încât pot vedea mai multe nuanțe decât oamenii și pot vedea în spectrul ultraviolet..

Important! Odată cu debutul serii, papagalii domestici încep să vadă din ce în ce mai rău, iar la căderea nopții își pierd capacitatea de a distinge între obiecte. Ar trebui să acoperiți cușca cu un papagal cu o cârpă groasă, astfel încât o persoană sau un animal care merge în semi-întuneric să nu sperie pasărea.

Viziunea nocturnă la aceste păsări este limitată, prin urmare, odată cu apariția amurgului, mișcarea lor prin casă trebuie limitată.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Care este viziunea papagalilor