Cine este pasărea mare și cum arată

Cum să îmblânzești un titTitul mare este considerat o pasăre comună a familiei tit. Titul mare provine din ordinul paserinilor. De regulă, în sălbăticie, tânărul mare trăiește în diferite păduri, în special în zone deschise și de-a lungul malurilor râurilor și a altor corpuri de apă..

Habitatul acestor păsări este larg răspândit:

 • in Europa;
 • în Asia;
 • in estul Mijlociu;
 • în părți din Africa.

Adevăratul tit este o pasăre nemigratoare.. Migrează foarte rar. Zborul se poate datora iernii geroase. La fel ca multe păsări și animale, specia de șobolan este împărțită în subspecii. Dar este cel mai mare reprezentant de acest fel..

Mulți oameni nu știu cum arată un șobolan. Este destul de ușor să o recunoști. O trăsătură distinctivă a titului mare este că capul și gâtul sunt complet negre. Obrajii sunt albi. Partea inferioară a corpului este galbenă. În lunile mai calde, cățelușul preferă să se hrănească exclusiv cu insecte mici. Iarna, dieta crește semnificativ.

Păsărică tit, spre deosebire de majoritatea păsărilor, se adaptează foarte bine la influența umană. Ele pot fi adesea găsite nu numai în așezări, ci și în megalopole..

Aspect

Descrierea marelui titO pasăre din această specie este considerată o persoană foarte activă din familia sa. În Europa, cea mai mare tită, de dimensiunea unei vrăbii, are o coadă relativ lungă. Greutatea medie a păsărilor este de 17 grame. Anvergura aripilor este de aproximativ 24 de centimetri. Comparativ cu alte păsări din aceeași familie, cățelușul se remarcă prin penajul său strălucitor, în special prin burtica galbenă. Partea superioară a capului este exclusiv neagră. În lumină puternică, capul cățelușului strălucește cu o nuanță metalică. Penele de pe aripi și coadă sunt de culoare albastru deschis..

Este extrem de dificil să recunoaștem indivizii din ordine după sex. Femelele au o culoare plictisitoare în pene. Capul și pieptul la femele sunt de obicei de culoare cenușie, iar zona de sub coadă este mai albă decât la masculi.. Sânii au o culoare diferită în funcție de locația geografică.

Date vocale

Repertoriul sunetelor vocale emise de un tit este destul de vast. Există mai mult de 40 de opțiuni de sunet diferite pe care aceste păsări le pot reproduce cu vocea lor. În plus, aceste păsări pot alterna sunete într-un singur cântec, schimbând în același timp timbrul sunetului..

În sălbăticie, cintezul este înzestrat cu un ciripit similar. Dar, în comparație cu cintezul, cățelușul are o voce mai sonoră..

Unde sunt comune țâțele?

Zonă

Această specie locuiește pe întreg teritoriul Eurasiei și poate fi găsită și în partea de nord a Africii. Islanda este singurul loc din Europa în care nu veți găsi un cățeluș. Pe teritoriul Asiei nu trăiește în regiunile polare din Siberia.

Habitat

Cum arată o tânără mareÎn perioada de cuibărit, locuiește în păduri de diferite specii, dar încearcă să aleagă zone cu arbori de foioase. Cel mai adesea păsări din Europa poate fi găsit în pădurile plantate cu stejari. Practic nu trăiește în păduri întunecate.

Foarte des poate fi găsit în parcuri. Acest lucru se datorează faptului că păsările s-au adaptat perfect la oameni. Mai mult, oamenii hrănesc aceste păsări, ceea ce are un efect benefic asupra lor în timpul iernii, când nu este atât de ușor să obțineți hrană..

Reproducere

Această specie este de tip monogam. Majoritatea cuplurilor sunt împreună de câțiva ani. Sezonul de împerechere este pentru o perioadă din ianuarie până la începutul lunii septembrie. Oamenii de știință din Marea Britanie au descoperit că, recent, păsările acestei specii încearcă să își depună ouăle mai devreme decât de obicei. Acest fenomen se datorează încălzirii globale, datorită căruia o delicatesă preferată - omizi - apare mult mai devreme. Trebuie remarcat faptul că depunerea ouălor depinde direct de disponibilitatea alimentelor..

Masculul are grijă de femelă după cum urmează. El, sărind din ramură în ramură, încearcă să atragă atenția femelei cu vocea sa. Și, de asemenea, o trăsătură distinctivă a curtei este hrănirea femelelor de către bărbați..

În principal păsările se cuibăresc în scobituri de copaci. Dacă astfel de locuri sunt puține, atunci orice vizuină, inclusiv una de șoarece, precum și crăpăturile caselor sau orice alt spațiu gol și întunecat pot fi folosite ca locuință..

Ouăle sunt depuse de mai multe ori într-un singur sezon. Primul ambreiaj are loc în aprilie, al doilea pe tot parcursul lunii iunie. Cuplajul maxim este format din 12 ouă. Păsările depun cel puțin 5 ouă. Trebuie remarcat faptul că numărul ouălor din al doilea ambreiaj este mai mic decât în ​​primul..

Femelele incubează ouăle timp de 14 zile. În acest moment, masculul hrănește familia. Puii eclozați sunt acoperiți cu puf cenușiu. Ambii părinți sunt implicați în hrănirea descendenților. În medie, părinții primesc aproximativ 7 grame de mâncare pentru fiecare pui. După vârsta de șaisprezece zile, puii pot zbura. Dar în timpul săptămânii depind complet de părinții lor.

Puii născuți ca urmare a celui de-al doilea ambreiaj rămân la părinți timp de 50 de zile. Speranța medie de viață este de aproximativ 15 ani.

Alimente

În timpul sezonului de împerechere, baza dietei țâțelor include nevertebrate mici și o varietate de larve. Păsările acționează ca un fel de protecție a naturii, distrugând un număr mare de dăunători.

Principalele alimente consumate:

 • fluturi;
 • omizi;
 • diverse păianjeni;
 • furnici;
 • clești.

Pentru puii lor, părinții prind doar omizi de cel mult 1 centimetru lungime. Toamna și iarna dieta este completată cu alimente vegetale, care includ:

 • grâu;
 • secară;
 • ovăz;
 • semințe de mesteacăn, frasin de munte, tei și pin.

Tit marePasărea nu face provizii pentru iarnă, dar fură cu bucurie mâncarea de la alte păsări..

Ei nu ezită să se delecteze cu carii. Ele pot fi adesea găsite lângă cadavrele vitelor. Dintre întreaga familie, doar marea pițigoi, care își atacă prada, îi smulge creierul. O astfel de victimă este un liliac.. Deși are aproximativ aceeași dimensiune, pasărea își depășește prada fără prea multe dificultăți.

Astfel, putem concluziona că, în ciuda tuturor grației și vocii sale frumoase, aceasta cu pene este un prădător periculos pentru majoritatea locuitorilor faunei..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cine este pasărea mare și cum arată