Lesa (ham) pentru un papagal

Lesa de papagalPapagalii domestici, la fel ca rudele lor sălbatice, au absolut nevoie de aer proaspăt. Unii proprietari de păsări se limitează la o fereastră sau balcon deschis, lăsându-și animalele de companie într-o cușcă. Dar pentru cei care preferă o plimbare completă în parc în aer liber, există un accesoriu unic - o lesă (ham) pentru papagali.

De ce ai nevoie de o lesă pentru un papagal

Lesa este concepută astfel încât în ​​timp ce mergi să poți controla comportamentul papagalului, nepermițându-i să zboare sau să intre într-o situație periculoasă. Lesa se poartă numai pe o pasăre bine îmblânzită care își cunoaște și are încredere în stăpânul ei.Lesa de papagalÎn același timp, hamul în sine este destul de confortabil, compact, mobil, ușor de fixat și nu împiedică mișcările animalului de companie. O lesă montată corespunzător nu va provoca vătămări sau disconfort fizic păsării.

Știați? Indienii au fost primii care au îmblânzit papagalii macaw. Aceste păsări din triburile lor au îndeplinit adesea rolul de paznici și, cu strigătul lor puternic, au avertizat oamenii despre pericolul care se apropia..

Avantaje ale utilizării unui accesoriu:

 • plimbările în aer curat au un efect pozitiv asupra sănătății generale a animalului de companie;
 • pasărea are ocazia să exploreze un nou teritoriu în afara apartamentului sau casei;
 • Lumina UV promovează producția de vitamina D în organism, care este responsabilă pentru metabolismul normal al calciului-fosforului.

Dar există și unele dezavantaje potențiale:

 • probabilitatea de traume psihologice și respingerea completă a accesoriului cu o abordare greșită a învățării cum să poarte un ham;
 • posibilitatea rănirii dacă lesa este folosită pentru o pasăre neîmblânzită sau prea ușoară.
Ham de papagal

Ham de papagal DIY

Să vedem cum puteți face pur și simplu o lesă și ham pentru prietenul dvs. cu pene cu propriile mâini..

Instrumente necesare

Produsul necesită următoarele materiale și instrumente:

 • paracord (cordon polimeric de nylon) - 4 m;
 • snur elastic - 1,5 m;
 • carabină metalică;
 • fir subțire;
 • foarfece ascuțite.
Important! Paracordul poate fi achiziționat de la magazinul de echipamente de camping. Este folosit pentru linii de parașută, echipamente de siguranță și multe alte scopuri..

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Tăiați aproximativ un metru de paracord și agățați-l într-o cușcă, astfel încât papagalul să se obișnuiască cu el.Paracord într-o cușcă
 2. După o săptămână, încercați această bucată de paracord pe pasăre, aruncând-o peste cap și trecând-o sub aripi, asigurați lungimea necesară a lesei cu un fir..Montaj
 3. Împărțiți restul de 3 m de paracord în bază și împletitură.3m paracord
 4. Coaseți partea din spate a hamului cu o cusătură puternică, cu fire de urzeală puternice. Cusătura
 5. Coaseți aproximativ jumătate din față pe o parte, tăiați excesul și ardeți capătul cu foc.Moxibustie
 6. Repetați același lucru pe a doua parte a frontului..
 7. Coaseți din nou întregul articol vestimentar pentru o putere mai mare.Cusături
 8. Înfășurați 1,5 m de cablu elastic în 3 m de panglică, tăiați capetele cu foarfece și cântați-le, încercând să procesați atât cablul, cât și panglica..Moxibustie
 9. Faceți o buclă la un capăt, coaseți-o, încercând să fixați cablul. Coaseți cu o cusătură puternică pe ambele părți.Cusătură puternică
 10. Faceți o buclă mică la al doilea capăt, fixați carabina în ea. Lesa de ham este gata - puteți merge la plimbare! În acest caz, partea din față cu un jumper este pusă pe capul păsării, iar cele două din spate sunt ținute sub aripile sale și fixate la jumper-ul din față.Carabină
Important! Mărimea buclei pentru menținerea lesei depinde de modul în care o utilizați. Puteți face o buclă mică pentru a o atașa la brățară. Pentru a ține lesa în mâini, dimensiunea buclei ar trebui să fie mai mare.

Video: ham de papagal bricolaj

Cum să antrenezi un pene

Hamul trebuie învățat papagalului treptat, începând de la o vârstă fragedă. În acest moment, el ar trebui să fie blând, să aibă încredere deplină în proprietar și să se lase atins. Mai întâi, trebuie să îmbraci un ham în casa ta, mai târziu te poți muta pe balcon. În același timp, papagalul ar trebui încurajat pentru un comportament bun, recompensându-l cu deliciul său preferat..

afla, când să scoată papagalul din cușcă, cum să prinzi un papagal și ce trebuie făcut dacă un animal de companie cu pene se teme de proprietarul său.

Cursurile ar trebui să fie scurte, dar regulate. Cu siguranță ar trebui să fie plăcute, așa că, dacă prietenul tău cu pene nu are chef, este mai bine să amâni lecția. Prima dată, sunt suficiente 3-5 minute de „accesorii” zilnice regulate. Pasărea ar trebui să se obișnuiască bine cu acest subiect și să o ia cu calm..Ham de papagalDe obicei, 7-10 zile sunt suficiente pentru obișnuința completă. După aceea, puteți merge deja la o plimbare completă la parc sau la cabană. Este mai bine să faceți prima plimbare într-un loc îndepărtat și să monitorizați cu atenție animalul de companie cu pene pentru a evita pericolul sub formă de pisici de stradă sau corbi.

Știați? Capacitatea păsărilor de a vorbi a ajutat odată la prinderea hoților când un papagal pe nume Baby era martor într-un caz de jaf din SUA. Cel cu pene își amintea perfect și numea numele infractorilor care îi jefuiau stăpânii.

Pe stradă, trebuie să vă asigurați, de asemenea, că lesa nu se încurcă, iar papagalul nu vrea să o roată sau să o scoată. După ce s-a obișnuit cu noul său accesoriu, animalul dvs. de companie îl va aprecia cu siguranță și va stăpâni o lume nouă și luminoasă cu mare plăcere și interes. Și poți fi mândru că ai făcut o lesă prietenului tău cu pene cu propriile mâini.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Lesa (ham) pentru un papagal