Papagalii cântec: trăsături de reproducere acasă

Papagal cântecPapagalii sunt păstrați ca animale de companie nu numai pentru comunicare și antrenament de vorbire, ci și pentru a se bucura de cântatul lor. Există chiar și o specie specială, care este renumită pentru abilitățile sale de a cânta. Vă vom spune despre caracteristicile și conținutul reprezentanților săi în acest articol..

Descrierea subspeciei

Papagalii cântec sunt originari din sud-estul Australiei. În captivitate, aceste păsări au fost crescute pentru prima dată la Londra în 1857. Una dintre cele mai frecvente subspecii ale papagalilor cântec sunt cele cu spate roșu și cele cu spate roșu moale. Vă invităm să îi cunoașteți mai bine.

Știați? Papagalii pot forma turme uriașe. Oamenii au reușit să înregistreze cea mai mare turmă, care era formată din 70 de mii de păsări.

Papagal cântec cu spate roșu

Aceasta este o pasăre de dimensiuni medii: lungimea corpului 27-28 cm, lungimea cozii - 14 cm. Penajul său este vopsit în culori pestrițe. Culoarea principală este verde, capul, spatele, pieptul, aripile, acoperind penele cozii sunt pictate în el. Burta este galbenă. Există o pată galbenă pe aripi, capetele lor sunt albastre.

Există o pată de culoare cărămidă pe sacrum. Ciocul este gri închis, aproape negru. Labe sunt bej. Ochii sunt maro închis. După culoare, puteți determina sexul cu pene. La femele, penajul este mai estompat, culoarea principală este verde cu măslin. Nu are o pată de cărămidă în regiunea sacrumului.Papagal cântec cu spate roșuÎn sălbăticie, această subspecie preferă să se așeze în zone deschise, în savane, unde sunt puțini copaci și arbuști, în pajiști, pășuni, în grădini, parcuri. Apare în zone muntoase la o altitudine de 1000 de metri deasupra nivelului mării.

Poate fi văzut aproape în toată sud-estul Australiei, cu excepția regiunilor de sud-vest Queensland, nord-estul Australiei de Sud, sud și sud-est regiunile nordice.

Știați? Oamenii folosesc talentele și abilitățile intelectuale ale papagalilor în moduri diferite. Deci, în Baltimore există un grup muzical numit Hatebeak, dintre care unul dintre vocali este un papagal din rasa gri numită Waldo. Și în Chelyabinsk, un papagal este un actor într-un teatru local.
Hrana obișnuită a acestor păsări sunt semințele, fructele de pădure, mugurii, insectele. Ele pot dăuna terenurilor agricole sau se pot hrăni cu cereale care rămân după hrănirea păsărilor și a animalelor.Papagal cântec cu spate roșu

Papagal cântec plictisitor cu spate roșu

Reprezentanții acestei subspecii sunt puțin mai mici - corpul lor atinge o lungime maximă de 25 cm. Au o culoare mai palidă a penajului decât subspecii nominale cu spatele roșu. Corpul lor este turcoaz. Au și o pată de cărămidă pe sacrum..

Vă sfătuim să citiți despre, cât costă papagalii populari și de unde pot fi cumpărați.

Femela și masculul diferă prin culoare. Femela are un penaj și mai palid și de culoare mai cenușie. Nu are o pată de cărămidă pe spate. Această subspecie se găsește în partea de sud-vest a Queensland, partea de nord-est a Australiei de Sud și regiunile sudice și sud-estice ale teritoriului nordic..Papagal cântec plictisitor cu spate roșu

Reproducerea în mediul natural

Masculul are grijă de femelă într-un mod interesant în timpul sezonului de împerechere. Cântă melodii frumoase, clătină din cap într-un mod bizar, bate din aripi, demonstrează un dans de împerechere. Dacă femeia acceptă curtarea, el își întoarce coada și îl hrănește pe cel ales.

Într-un ambreiaj, femela depune de la 4 la 6 ouă. Procesul de clocire durează 21-26 de zile. Bărbatul nu ia parte la incubație, cu toate acestea, el are grijă de sufletul său pereche în toate modurile posibile, o hrănește și o protejează.

afla unde papagalii trăiesc în sălbăticie.

Papagalii cântec cuibăresc de 2-3 ori pe an, din septembrie până în mai. Puii se nasc născuți. Puii tineri pot părăsi cuibul părintesc la vârsta de 1 lună.

Cu toate acestea, părinții își pot hrăni bebelușii încă 2-3 săptămâni. Prima moltă are loc la vârsta de 7-9 luni. Pubertatea apare la 14-16 luni. În captivitate, reprezentanții papagalilor genului cântăresc trăiesc până la 25 de ani.Papagalii cântec

Îngrijire și întreținere la domiciliu

Îngrijirea și întreținerea reprezentanților speciilor care cântă nu sunt prea diferite de alte papagali. Vor avea nevoie de o cușcă cu corpurile și accesoriile necesare, precum și crearea condițiilor adecvate.

Temperatura optimă pentru păstrare este de + 25-30 ° С, umiditatea - 60-70%. Iluminatul trebuie să fie natural. Casa de păsări trebuie să fie amplasată departe de lumina directă a soarelui, de aparatele de încălzit, de curenții de aer.

Important! Deoarece unele persoane pot avea o reacție alergică la papagali, ar trebui să vă asigurați că nu sunteți predispus la alergii înainte de a le cumpăra..

Colivie pentru un papagal

Pentru a crea condiții de viață confortabile pentru păsările cântătoare, este necesar ca acestea să echipeze o cușcă foarte spațioasă și chiar mai bine o volieră - în aceasta vor avea loc pentru zboruri gratuite.

Video: cum să alegi și ce ar trebui să fie în interiorul unei cuști de papagali

Aceste păsări nu sunt potrivite pentru păstrarea singură - ar trebui ținute în perechi, dar nu mai mult. Nu se înțeleg cu rudele lor, se ceartă și se luptă. Papagalii cântec se pot înțelege cu alte specii de păsări, dar nu întotdeauna.

Vă recomandăm să citiți despre, cum să faci tu o volieră mare pentru papagali.

Dimensiunea minimă a cuștii ar trebui să fie de 80x40x60 cm. Voliera ar trebui să aibă o lungime de 2-3 m. O casă de cuiburi ar trebui instalată în cușcă sau voliera. Este de dorit ca acesta să fie realizat din placaj și să aibă dimensiunile recomandate de 25x25x35 cm cu o gaură pentru robinet de 6 cm. În partea inferioară a cuștii, trebuie să așezați un așternut de rumeguș cu un strat de 3-5 cm.

Cușca ar trebui să aibă hrănitoare, băuturi, stinghii pentru odihnă și diverse dispozitive pentru joacă și distracție - scări, leagăne, jucării. În plus față de stinghii pentru ședere și odihnă, locuința trebuie să fie echipată cu bețe pentru măcinarea ciocului și ghearelor - acesta este cel mai important atribut care trebuie oferit unui animal de companie cu pene.Papagalii cântec într-o cușcăDe aceasta depinde bunăstarea generală a păsării. Pentru 1 persoană, aveți nevoie de 2 până la 3 bețișoare, din lemn natural sau acoperite cu un strat special, care sunt vândute în magazinele pentru animale de companie. Atașamentele ar trebui să fie diferite ca formă și dimensiune.

Important! La dotarea cuștii cu stinghii, trebuie evitate cele din stejar, pere, cireș de pasăre, plop, conifere, liliac, soc, salcâm. Lemnul acestor copaci poate dăuna sănătății păsărilor..

Îngrijire și igienă

Cușca este curățată și dezinfectată o dată pe săptămână, voliera - o dată pe lună. Curățarea generală și dezinfectarea se efectuează de două ori pe an. Alimentatoarele și băuturile trebuie spălate zilnic. Papagalii cântători le place să înoate, deci pentru ei trebuie să aranjați periodic proceduri de apă, de exemplu, puneți o baie cu apă curată în voliera.

Video: îngrijirea și creșterea papagalilor cântec

Dietă

Alimentele pentru papagalii cântec, în principiu, ca și pentru alte specii, sunt achiziționate în magazinele de animale de companie. Dieta păsărilor pestrițe ar trebui să fie formată din 70% din cereale și semințe de fructe ale copacilor și arbuștilor (grâu, semințe de canar, mei, ovăz, semințe de floarea-soarelui, cânepă, porumb fiert).

Vă va fi util să citiți despre, ce poți hrăni papagali și ce nu, ce le puteți oferi pe lângă mâncarea principală, și, de asemenea, aflați cât va trăi un papagal fără hrană și apă.

În fiecare zi, meniul papagal ar trebui, de asemenea, completat:

 • nuci;
 • linte;
 • fructe (măr, piersică, papaya, mango, pere, prune, banană, portocale);
 • fructe de padure (afine, cirese, coacaze, zmeura, paducel, trandafiri, struguri);
 • legume (castravete, morcovi, ardei verzi, broccoli, mazăre verde, fasole fiartă);
 • verdeață (ramuri de copaci, arbuști, cereale încolțite, frunze de păpădie, țelină, bietă);
 • terci.
Nutriția papagalului cântec

În perioada de cuibărit, cuplul trebuie hrănit cu alimente proteice, pâine albă și un ou fiert. Periodic, pasărea ar trebui să fie turnată în alimentator cu hrană specială cumpărată la magazinul de animale de companie, coji de ouă, cretă, var..

Vă rugăm să rețineți că în niciun caz alimentatorul de papagali nu trebuie să conțină:

 • mancare prajita;
 • cafea;
 • avocado;
 • ciocolată;
 • pătrunjel;
 • produse lactate și lactate fermentate (cu excepția iaurtului);
 • sare.
Important! Atunci când cumpărați alimente de la un magazin pentru animale de companie, trebuie să acordați atenție integrității ambalajului și a datei de expirare. Pentru a evita dăunarea sănătății păsării, aceasta trebuie hrănită numai cu alimente proaspete. Este necesar să se controleze faptul că fructele și legumele putrezite și mucegăite, semințele vechi nu intră în alimentator.

Papagalii cântec sunt hrăniți de două ori pe zi: dimineața și seara. Această regulă nu trebuie neglijată - o pasăre poate face doar o zi fără hrană. Apa potabilă ar trebui schimbată zilnic. Dați papagalilor să bea cu apă de la robinet, care a fost păstrată de câteva zile.Papagalul cântec mănâncăÎn concluzie, observăm că papagalii cântec sunt păsări destul de comune care sunt ținute în condiții de apartament. Sunt populari datorită vocii lor melodice frumoase și liniștite, îngrijirii și condițiilor de detenție nesemnificative, de dimensiuni reduse.

Cu toate acestea, avantajul lor are și dezavantaje - sensibilitatea la temperaturi scăzute și scăderile lor, necesitatea păstrării pereche. Înainte de a cumpăra un papagal cântec, ar trebui să evaluați dacă puteți oferi condițiile necesare pentru acesta, accesorii și dispozitive, precum și alimente.

Deoarece o pasăre poate rămâne fără hrană doar 24 de ore, ar trebui să luați în considerare cine o va hrăni dacă nu sunteți acasă. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că unele persoane sunt alergice la papagali, deci asigurați-vă că familia dvs. nu este alergică..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Papagalii cântec: trăsături de reproducere acasă