Papagal venezuelean amazon

Papagali venezueleniPatria Amazonului este jungla Americii de Sud. Genul acestor papagali are aproximativ 30 de specii, toate se disting prin penajul verde strălucitor. Soiurile acestei rase de păsări se disting prin particularitățile umbrei penajului - cu cap galben, cu cap alb, etc. Mulți reprezentanți ai acestui gen trăiesc ca animale de companie în întreaga lume. Acest lucru se datorează faptului că papagalii sunt nepretențioși, iar îngrijirea lor nu necesită cunoștințe specifice. Astăzi, articolul se va concentra asupra Amazonului venezuelean.

Descriere și fotografie

Amazonul venezuelean este o pasăre mare, verde, cu pene mici de culoare galben strălucitor. Înălțimea păsării atinge 30 cm, în timp ce greutatea este destul de modestă - aproximativ 350 g. În ciuda acestui fapt, indienii considerau papagalii destul de gustoși, dar europenilor le plăceau mai mult ca animale de companie.Amazonul venezuelean

Cum arată și cât trăiesc

Aspectul Amazonului venezuelean:

 • greutate - 350-400 g;
 • lungimea corpului - 30-34 cm;
 • coada scurta - 9 cm;
 • forma cozii este pătrată;
 • aripile sunt lungi, pot fi intercalate cu pene galbene;
 • culoare - verde strălucitor;
 • capul este mare, sunt posibile intercalări de pene albastre în zona frontală;
 • irisul ochilor este portocaliu;
 • cioc puternic, maroniu-galben cu vârful întunecat.

Un papagal poate trăi într-o cușcă de la 30 la 70 de ani.

Inteligență și caracter

Amazoanele sunt printre cele mai vorbărețe păsări. Ei pot memora multe cuvinte, le pot reda și chiar pot imita diferite sunete perfect..

afla, cum să înveți un papagal să vorbească, și Consultați cele mai bune rase de papagali vorbitori.

Un papagal poate tăcea numai într-un mediu nou, necunoscut. În plus, papagalii pot cânta dimineața și seara. Și, deși cântatul lor sună mai mult ca sunete de scârțâit, unii îl consideră original..Papagal venezuelean amazonAmazonul venezuelean nu este gelos și contactează de bună voie atât oamenii, cât și alte animale de companie. Nu este predispus la depresie, dar nu poate fi singur mult timp. Pentru ca animalul de companie să nu se plictisească, unii oameni lasă televizorul pornit la papagal când pleacă..

Știați? Unul dintre motivele pentru care papagalii sunt populari ca animale de companie este capacitatea lor de a imita diferite sunete. În interior, acestea pot fi vocile oamenilor și zgomotele obiectelor neînsuflețite - un aspirator, un telefon etc..

Habitat și stil de viață

În sălbăticie, papagalii cuibăresc în scobituri de copaci. Femela depune 3-7 testicule acolo și le incubă 2-3 săptămâni. Se hrănesc cu fructe și semințe de plante tropicale. Pentru terenurile agricole din Argentina, Brazilia și Venezuela, papagalii sunt dăunători, deoarece dăunează fructelor.Venezuelenii în naturăVenezuelenii pot trăi în perechi sau singuri: această problemă nu este fundamentală pentru întreținerea locuinței lor. Papagalul este de obicei echilibrat și calm față de toată lumea, dar în perioada de cuibărit, protejând cuibul, poate fi extrem de agresiv. Prin urmare, este mai bine să plasați o cușcă cuibăritoare departe de locurile de mișcare activă a oamenilor..

Vă sfătuim să aflați, ce arată și ce este necesar pentru a rămâne ondulat, coliere, Amazoniană, papagali toba.

Reguli de selecție și preț

Pentru ca un animal de companie să nu aducă multe probleme în casă cu el, trebuie să fie sănătos. Prin urmare, regula principală atunci când cumpărați un papagal este cumpărarea unei păsări sănătoase. Semnele de sănătate sunt:

 • activitatea papagalului (deplasarea în jurul cuștii, jocul etc.);
 • curiozitate, interes activ pentru subiecte noi, oameni, etc;
 • ochii sunt limpezi, cu pupila limpede;
 • penaj strălucitor, strălucitor, strâns, îngrijit;
 • fără scurgeri din nas sau ochi;
 • ceara este uniformă, fără creșteri, peeling și alte patologii;
 • unghiile sunt strălucitoare, curate.

Amazonul venezueleanPrețul Amazonului venezuelean variază între 350 și 600 de dolari. Cel mai adesea, magazinele nu publică prețuri specifice, deoarece pot varia în funcție de cursul de schimb, de condițiile în care magazinul a cumpărat papagalii etc. Importul de papagali din țările bazinului Amazonului se efectuează în strictă conformitate cu cotele stabilite..

Important! Pentru a învăța o pasăre să vorbească, trebuie să vă angajați cu ea timp de cel puțin 15 minute pe zi. Frazele trebuie pronunțate cu voce tare și clar, oferindu-le o culoare emoțională - acest lucru va ajuta papagalul să le amintească.

Întreținere și îngrijire la domiciliu

O achiziție obligatorie pentru un papagal va fi o cușcă. Amazonul venezuelean poate zbura în toată camera, dar are încă nevoie de o cușcă pentru relaxare și ca spațiu personal..

Colivie pentru un papagal

Dimensiunea recomandată a cuștii este de 70x80x60 cm. Cușca este o structură în formă de cupolă care permite păsării nu numai să își extindă aripile, ci și să zboare puțin fără a atinge stinghile și jucăriile în zbor..Amazonul venezuelean într-o cușcăCușca ar trebui să conțină:

 • stinghii de diferite dimensiuni;
 • jucării;
 • băutor;
 • alimentator.
Important! Cușca este fabricată din oțel inoxidabil. Cuștile colorate sunt dăunătoare papagalilor, deoarece pasărea poate să ciugulească pe tije, iar o parte din vopsea va pătrunde în stomac, provocând probleme digestive.

Condițiile de detenție

Un papagal nu trebuie să trăiască tot timpul într-o cușcă: pentru a menține forma fizică, trebuie să se plimbe prin cameră. Dacă papagalul nu vrea să se întoarcă singur în cușcă, atunci veți avea nevoie de o plasă de aterizare la îndemână, astfel încât să poată fi prinsă cu ușurință și transportată la locul său.

Temperatura medie a aerului în jungla Amazonului nu scade sub +29 ° C. Temperatura confortabilă a aerului în cameră nu trebuie să scadă sub + 22-25 ° С. Papagalul nu tolerează un tiraj slab, așa că cușca trebuie așezată departe de curenții de aer intensi.

Amazoanele venezuelene adoră scăldatul: pasărea poate fi pulverizată cu o sticlă de pulverizare sau spălată sub presiune scăzută, în timp ce apa trebuie să fie caldă. Nu este nevoie să vă uscați animalul de companie cu un prosop - acesta va usca perfect puful și penele de unul singur.Amazonul venezuelean zboară în jurul apartamentului

Curățarea cuștii

Cușca este curățată zilnic de excremente. Pentru a simplifica procedura, podeaua cuștii este presărată cu rumeguș al fracției medii. Jucăriile și stinghii sunt umezite cu apă clocotită și spălate o dată pe săptămână.

Apa trebuie schimbată zilnic. Fructele sau legumele nu trebuie lăsate în cușcă mai mult de 6-8 ore, deoarece atrag insecte care pot transporta microorganisme și viruși patogeni.

Știați? Localizarea celor 4 degete ale unui papagal diferă de alte păsări: 2 dintre degete sunt îndreptate înainte și 2 înapoi. Acest aranjament îl ajută să prindă mai bine ramura sau bibanul pe care stă. În combinație cu ciocul, această formă a degetelor facilitează deșurubarea piuliței, deschiderea cuștii etc..

Cum să hrănești Amazonul venezuelean

Aportul zilnic de alimente este de 50-60 g. De asemenea, băutorul trebuie să aibă întotdeauna apă. Dieta constă din:

 • cereale - 50%;
 • nuci - 10%;
 • fruct - 20%;
 • legume - 15%;
 • crenguțe tinere - 5%.
Este convenabil să achiziționați amestecuri de cereale gata preparate ca parte principală a dietei Amazonului venezuelean. Legumele includ morcovi, ardei grași, leguminoase. Fructele pot primi aproape orice. Excepția este papaya și avocado, care sunt toxice pentru papagal..Nutriția papagalului Amazonului venezueleanDe asemenea, puteți include în dietă:
 • brânză de vacă;
 • ou fiert tocat mărunt.

Amazonul venezuelean se distinge prin lacomie, de aceea se recomandă să i se ofere o doză zilnică măsurată cu precizie de alimente și să nu o depășească. Puteți observa, de asemenea, dependența animalului de companie de alimentele din carne. Papagalii sunt omnivori, dar carnea nu este necesară.

Citește despre, cum să îmblânzi un papagal în mâinile tale.

Nu poți da un papagal:

 • chefir;
 • ciocolată;
 • dulciuri;
 • zahăr și sare;
 • ciuperci;
 • orice băuturi, cu excepția apei și decocturilor din plante;
 • orice legume, cu excepția morcovilor, sfeclei, ardeiului gras și leguminoaselor;
 • papaya, avocado.

Papagalul venezuelean mănâncă struguriAmazonul venezuelean este o pasăre foarte interesantă și curioasă. Papagalul este convenabil ca animal de companie, deoarece are un conținut nepretențios, știe să se împrietenească cu oamenii și nu trebuie să creeze condiții speciale.

Recenzii

Nu puteți supraalimenta amazoanele venezuelene, acestea se îngrașă rapid și devin foarte pretențioase în ceea ce privește mâncarea. Dați semințe de floarea-soarelui și de șofră numai ca un tratament. Nu uitați de vitamine și minerale. Amazoanele venezuelene sunt păsări inteligente și curioase și sunt precauți. Unii papagali pot fi învățați să vorbească. Ar trebui să existe întotdeauna o mulțime de jucării și bastoane de mestecat în cușcă, iar cușca ar trebui să fie echipată cu bețe sau bastoane de lemn, deoarece păsărilor le place să împartă orice material cu ciocul lor. Le place să înoate.Papagalii acestei specii sunt foarte zgomotoși și fac mult zgomot. Acesta este comportamentul lor obișnuit, așa că încercarea de a le îndepărta este inutilă. Plusurile includ capacitatea lor bună de a imita vorbirea umană..

Artyom

https://volnistij-gorod.ru/venesuelskiy-amazon-soveti-t4607.html#p172607

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Papagal venezuelean amazon