Papagali alexandrini: cum să ai grijă acasă

Papagali alexandriniÎn magazinele de animale de companie, există adesea papagali mici, care nu diferă în ceea ce privește inteligența sau tendința de a reproduce cuvinte. Cu toate acestea, astăzi vom vorbi despre un mare reprezentant al familiei - papagalul alexandrin, care a câștigat inimile multor crescători cu frumusețea și ingeniozitatea sa..

Descriere și trăsături distinctive

Luați în considerare aspectul și alte trăsături caracteristice ale papagalilor alexandrini.

Cum arată, la ce dimensiune crește, cât de mult trăiește

Acest papagal inelat și-a primit numele de la Alexandru cel Mare. Legendarul rege a adus păsări în Grecia din țările sudice. În natură, este frecvent în India, Pakistan, Iran. Locuiește exclusiv în pădurile tropicale.

afla, cât sunt papagalii populari și care papagali sunt considerați cei mai frumoși.

Caracteristici externe:

 • cap mare, vopsit gri-verde;
 • cioc gros și roșu masiv;
 • penele sunt de culoare verde închis, pete de visiniu sunt prezente pe aripi;
 • coada - lungă, dreaptă, în jos;
 • anvergura aripilor - 20 cm;
 • lungimea totală a corpului cu coada - până la 60 cm.
Papagal alexandrin

În captivitate, pasărea trăiește până la 40 de ani, dar numai în condiții ideale de păstrare și îngrijire.

Important! Există aproximativ 5 subspecii, care diferă în ceea ce privește dimensiunea și detaliile culorilor..

Caracter și inteligență rapidă

Această specie și-a câștigat popularitatea datorită faptului că este foarte ușor să înveți păsările să vorbească - este suficient să petreci mult timp cu animalul tău de companie, repetând în mod regulat anumite fraze. În timp, papagalul va începe să reproducă cuvintele sau sunetele pe care le aude cel mai des..

În ceea ce privește personajul, acestea sunt păsări destul de calme și pașnice. „Alexandrienii” manifestă agresivitate numai în caz de pericol, precum și față de străini și animale. După o perioadă de obișnuință, animalul dvs. de companie vă va trata ca pe un prieten. În același timp, este important ca papagalul să fie încă tânăr, fără obiceiuri stabilite și un proprietar permanent..Papagali alexandrini

Cum să o alegi pe cea potrivită și cât costă

Prețul mediu pe tânăr variază între 400-500 USD, dar mulți oameni vând tineri și adulți cu 200-300 USD. Trebuie avut în vedere faptul că papagalii cumpărați din mâini pot avea tulburări mentale sau orice boli..

Vă sfătuim să citiți despre, de ce papagalul țipă constant, și, de asemenea, aflați ce trebuie făcut dacă un animal de companie cu pene se teme de proprietarul său și dacă papagalii se luptă între ei.

Ce trebuie să căutați atunci când alegeți un papagal:

 • penele trebuie să se potrivească perfect corpului, să fie strălucitoare și netede;
 • zgârieturile, abraziunile, precum și locurile cu pene rupte ar trebui să lipsească;
 • penele fragile indică prezența paraziților pielii, așa că refuzați imediat să cumpărați o astfel de pasăre;
 • penele murdare din zona cloacei indică probleme digestive sau prezența unei infecții intestinale;
 • nu ar trebui să existe abcese pe canalele urechii, ochii și ciocul;
 • pasărea ar trebui să fie calmă, dar să reacționeze la stimuli.
Papagal alexandrin

În mod separat, merită clarificată vârsta papagalului, deoarece indivizii cu vârsta mai mare de 5 luni sunt deja mai puțin susceptibili la antrenament și, de asemenea, necesită mai mult timp pentru a se obișnui cu noul mediu și cu proprietarul. În același timp, nu trebuie să luați pui a căror vârstă este mai mică sau egală cu 1,5 luni - vă veți confrunta cu o grămadă de probleme asociate cu hrănirea și crearea unor condiții acceptabile.

Important! Nu cumpărați papagalul alexandrin dacă aveți copii mici. Chiar și în absența antrenamentului, pasărea va începe să reproducă orice sunete sau cuvinte după un timp.

Îngrijire și

Pasărea trebuie să creeze condiții confortabile, astfel încât să vă placă cu aspectul său și, de asemenea, dacă este necesar, să dea urmași.

Selectarea și amenajarea cuștii

Înainte de a cumpăra, este important să se ia în considerare dimensiunea considerabilă a păsării, care nu permite achiziționarea unei cuști mici. În mod ideal, ar trebui să vă păstrați animalul de companie fără restricții sau să construiți o volieră. Dimensiuni minime colivie - 80x120x150 cm.

Video: cum să alegi și ce ar trebui să fie în interiorul unei cuști de papagaliCușca ar trebui să fie înaltă și lungă, astfel încât pasărea să nu se poată întoarce în ea, ci și să-și cheltuiască energia. „Alexandrienilor” le place să atârne de tijele coliviei, precum și să testeze rezistența acesteia, astfel încât numai oțelul este potrivit ca materiale - plasticul sau aluminiul nu vor rezista la un astfel de impact..

Băutor. Este cumpărat un băutor standard pentru speciile mari de papagali. Nu este recomandat să plasați recipiente deschise cu apă în cușcă sau voliera, deoarece alimentele sau așternutul vor intra imediat în ele. De asemenea, pe lângă băutor, este instalată și o baie cu apă caldă.Băutor de papagal

Jgheab. Alimentatorul poate fi separat sau integrat în cușcă. Este de dorit ca acesta să fie din lemn sau din metal. Dimensiunile nu contează, principalul lucru este că forma sa vă permite să obțineți hrană și, în același timp, nu forțează pasărea să devină labe pentru hrană.Alimentator papagal

Stinghii. În interiorul cuștii, trebuie să existe stinghii din lemn, al căror diametru este selectat individual. Ar trebui să fie din lemn de esență tare care nu se va sfărâma cu un impact minim.Biban de papagal

Jucării. Jucăriile sunt necesare pentru ca papagalul să se ocupe cumva în timp ce nu sunteți acasă sau sunteți ocupat cu propria afacere. De asemenea, ajută pasărea să mănânce ghearele și ciocul, prin urmare, trebuie să fie destul de ferme și sigure..

Știați? Papagalii nu au corzi vocale, astfel încât toate sunetele pe care le auzi sunt pronunțate de păsări folosindu-și limba și ciocul..
Jucăriile pot fi achiziționate de la magazinul pentru animale de companie, iar câteva crenguțe mici cu scoarță le pot înlocui. Este demn de remarcat faptul că „alexandrinii” se plictisesc rapid de lucruri, așa că în mod regulat trebuie să ofere ceva nou.Jucării de papagal

Piatra minerala. Este folosit exclusiv pentru măcinarea ciocului și ghearelor; pasărea nu-l mănâncă. Dacă papagalul nu are ocazia să-și „zgârie” ghearele și ciocul pe o piatră, atunci cu prima ocazie animalul de companie îți va strica masa sau mobilierul tapițat.Piatra minerala pentru papagali

Condițiile de detenție

Iluminat. Păsările necesită 12 ore de lumină naturală, care este asigurată de lumină naturală sau artificială. Nu contează cât de puternică este lumina, principalul lucru este că are temperatura obișnuită (să fie albă sau gălbuie).

Temperatura și umiditatea. Deoarece aveți o pasăre tropicală, este necesar să mențineți temperatura optimă pe tot parcursul anului în intervalul 15 ... 25 ° С. În acest caz, umiditatea ar trebui să fie la nivelul de 70%, ceea ce este asigurat prin pulverizare sau plasarea unui recipient cu apă lângă colivie.

Aerisire și curenți de aer. Papagalul are nevoie de aer proaspăt, din acest motiv este necesar să ventilați camera zilnic. Cu toate acestea, în acest caz, celula ar trebui să fie într-un loc în care nu există curenți, deoarece acestea duc la răceli..Papagal alexandrin

Păstrarea cuștii curate

Schimbați așternutul în unul nou în fiecare zi, curățați alimentatorul și umpleți băutorul cu apă proaspătă. Dacă există o baie cu apă în cușcă sau voliera, atunci aceasta este curățată și apoi reumplută. Curățarea și dezinfectarea completă a cuștii trebuie efectuate nu mai mult de o dată pe lună, dacă papagalul nu suferă de boli infecțioase sau parazitare..

Cum se hrănește papagalii alexandrini

Nu numai aspectul animalului de companie, ci și starea sănătății sale depinde de o dietă corect compusă și de o varietate de furaje.

Citiți mai multe despre, ce poate și ce nu poate fi hrănit papagalii, ce le puteți oferi pe lângă mâncarea principală, și, de asemenea, aflați ce să faci dacă un papagal este otrăvit.

Papagalilor alexandrini li se oferă următoarele tipuri de alimente:

 • amestecuri de cereale din fabrică pentru specii mari;
 • nuci;
 • fructe și legume proaspete;
 • fructe uscate înmuiate;
 • cantități mici de pâine albă.
Hrănirea papagalului

Este demn de remarcat faptul că mazărea, porumbul, grâul și orzul trebuie mai întâi înmuiate în apă, astfel încât tractul digestiv al păsării să poată digera astfel de alimente. În mod ideal, dați mazărea și porumbul în stadiul „maturității laptelui”, adică nu pe deplin coapte.

Reproducere

Formarea perechilor. În etapa inițială, este necesar ca partenerii să se placă. Dacă manifestă agresivitate, împart teritoriul sau luptă pentru hrană, atunci nu se poate pune problema niciunui pui. Femela și masculul ar trebui să aibă aproximativ aceeași vârstă. Maturitatea sexuală la păsări apare în medie la vârsta de 2 ani. Până în acest moment, perechea formată nu va putea naște..

Important! La papagalii acestei specii, dimorfismul sexual nu este dezvoltat. Aceasta înseamnă că puteți distinge o femeie de un bărbat numai pe baza analizei ADN..

Crearea condițiilor optime. Așezați doi papagali într-o incintă spațioasă sau într-o cușcă foarte mare. Apoi reglați temperatura și creșteți orele de lumină. Perioada de cuibărire durează din noiembrie până în aprilie.Papagali alexandriniCu 2 luni înainte de depunerea preconizată a ouălor, este necesar să amplasați o cutie mică în exteriorul locuinței, pe care păsările o vor folosi ca cuib. Dimensiuni minime - 30x30x50 cm. Fundul este căptușit cu rumeguș.

Meniu corect. Pentru a stimula împerecherea, este necesar să oferim cuplului anumite alimente. Papagalii primesc boabe încolțite, fructe proaspete, ouă de prepeliță rase și alimente bogate în vitamine și minerale.

Perioada de așezare și eclozare. După o scurtă pregătire, femela depune 2 până la 4 ouă albe, după care le incubează fără a părăsi cuibul. Puii eclozează în 24-30 de zile, după care rămân în cuib aproximativ 1,5 luni. Un bărbat hrănește mama însărcinată în timpul incubației.

Știați? Papagalii iubesc alcoolul. În sălbăticie, îl obțin din fructe fermentate..

Îngrijire pentru creștere tânără. Părinții au grijă de pui până când își pot mânca propria mâncare. Proprietarii trebuie doar să mențină condiții optime de interior și curățare regulată în cușcă / volier.Papagal alexandrin

Papagalul alexandrin și-a câștigat popularitatea datorită inteligenței și ușurinței sale de antrenament, dar este pretențios în ceea ce privește condițiile de detenție, motiv pentru care este necesar să cheltuiți mulți bani și timp pentru ca animalul să se simtă confortabil. Nu cumpărați o pasăre dacă nu puteți petrece timpul cu ea în mod regulat. În natură, „alexandrinii” trăiesc în turme, prin urmare, depind de societate.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Papagali alexandrini: cum să ai grijă acasă