Budgerigars: câți ani trăiesc în natură și acasă

Cum să hrănești prieteniiUn papagal acasă nu este neobișnuit în timpul nostru. Budgerigars sunt deosebit de populare la magazinele de animale de companie și la piețele de păsări. Dar cât trăiesc budgerigarii? Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie avut în vedere faptul că o varietate de factori afectează speranța de viață a unui papagal acasă..

Importanța acestor factori nu poate fi subestimată. Cu o îngrijire adecvată și o întreținere bună la domiciliu, în conformitate cu toate standardele de hrănire și îngrijire, un papagal poate trăi mulți ani și se poate simți minunat. În același timp, dacă te uiți la cât timp trăiesc budgerigarii în sălbăticie, în condiții meteorologice și climatice nefavorabile, nu se știe câți ani va dura această pasăre destul de capricioasă. Este posibil ca, în condiții nefavorabile de natură sălbatică, papagalul să nu dureze nici măcar un an (doi ani). Deci, în acest sens, speranța de viață - un concept relativ.

Câți ani trăiesc pergamentele acasă

Cum să aflați cât timp trăiesc pergamentele acasă? Fără a cunoaște condițiile în care trăiește papagalul, este imposibil să prezici durata sa de viață. Este dificil de spus cât de mult trăiesc budgerigarii fără a cunoaște mediul în care această pasăre își petrece viața de zi cu zi.. Calculul speranței de viață papagal ondulat acasă, trebuie luați în considerare următorii factori importanți:

Factori determinanți

  • Câți papagali trăiescAranjamentul corect de hrănire are o influență decisivă asupra duratei de viață a păsărilor în captivitate. Păsările care mănâncă o dietă echilibrată și consumă în mod regulat suplimente de vitamine și minerale vor trăi cu câțiva ani mai mult decât cele care sunt hrănite prost;
  • Nivelul de activitate fizică depinde, de asemenea, de câți ani va trăi periculosul. Pentru ca durata de viață a prietenilor cu pene să dureze cel puțin unul sau doi ani, papagalul trebuie să se miște atât cât crede. Un papagal, care este eliberat periodic din cușcă pentru a zbura prin cameră, va trăi mai mulți ani mai mult decât „tovarășul” său, care nu primește la fel de multe emoții pozitive pe cât le primește papagalul „sportiv”..
  • Papagalii sănătoși vor trăi cu siguranță cu câțiva ani mai mult decât omologii lor bolnavi. Un papagal bolnav poate fi recunoscut imediat prin aspectul său nodulos, culoarea plictisitoare a penelor, apetitul slab și letargia generală. Nu se recomandă achiziționarea unor astfel de păsări pe piețele de păsări de curte. Poate că vor trăi câțiva ani, dar vor trebui să se gândească la ei atâta timp cât durează până la recuperarea completă..
  • Viața papagalilor, ca multe alte păsări, este adesea scurtată de paraziți și infecții ascunse. Prin urmare, animalul de companie nou achiziționat trebuie prezentat în primul rând medicului veterinar. În plus față de îngrijirea medicală, medicul veterinar nu va refuza niciodată să-și exprime opinia despre câți ani ar trebui să trăiască acest individ..

Cum să măriți durata de viață a mugurilor acasă

Pentru pentru a spori speranța de viață papagali ondulați acasă, este necesar să se asigure papagalii cu condiții de viață apropiate de cele naturale:

  • Cum să ai grijă de un papagalPasărea trebuie să trăiască într-o cușcă spațioasă;
  • Papagalul va trăi mult dacă va primi tot timpul emoții pozitive. Comunicarea este una dintre cele mai puternice surse de emoții pozitive atât pentru oameni, cât și pentru multe animale (păsări). Poate că acest lucru se datorează faptului că budgerigarii care au o pereche trăiesc mult mai mult în captivitate decât papagalii care trăiesc singuri într-o cușcă. Singurele excepții de la această regulă sunt păsările care pot vorbi bine și pot comunica cu proprietarul în mod regulat. Astfel de indivizi tind să trăiască mult.
  • Prezența sau absența stresului are, de asemenea, o influență cheie asupra duratei de viață a budgerigarelor de acasă. De exemplu, dacă o pisică se uită din când în când în cușca unui papagal, pasărea suferă inevitabil de tensiune nervoasă. Este posibil să nu fie vizibil extern, cu toate acestea, un anumit nivel de stres are un efect negativ asupra duratei de viață a păsărilor..
  • De asemenea, speranța de viață a prietenilor este afectată de caracteristicile conținutului anterior. De exemplu, este pe deplin posibil ca o pasăre cumpărată dintr-o mână de pe piață să fi suferit abuzuri de la un proprietar anterior. Astfel de lucruri nu trec neobservate și, în mod inevitabil, scurtează speranța de viață..
  • Afectează speranța de viață și dieta corectă. Dacă pasărea primește hrană în același timp, aceasta contribuie la formarea unui reflex condiționat de hrană și la normalizarea digestiei..

Câteva sfaturi utile pentru îngrijirea papagalului

Reduce durata de viață utilizând alimente necorespunzătoare în timp ce hrănești pasărea. Încercând să-și răsfețe animalele de companie, proprietarii de papagali le hrănesc deseori cu mâncarea cea mai nepotrivită: dulciuri, ciocolată, cârnați, semințe prăjite și nuci sărate. Toate acestea, desigur, îi plac pe păsări, dar în același timp le reduce semnificativ durata de viață..

Dacă proprietarul dorește ca prietenul cu pene să trăiască mulți ani, trebuie să urmați cu atenție regulile de bază pentru îngrijirea pericolului. In caz contrar, riscul unei reduceri semnificative a speranței de viață a unui animal de companie este ridicat. Pe de altă parte, îngrijirea adecvată prelungește semnificativ viața..

Papagal bugetar acasă: recomandări practice

Ce afectează durata de viață a unui papagalPentru ca bobocul să-i mulțumească proprietarului mulți ani cu penajul său luminos și cu ciripitul vesel, este necesar, în primul rând, să alegeți papagalul potrivit pe piața de păsări sau într-un magazin pentru animale de companie (a doua opțiune este preferabilă) și, în al doilea rând, să urmați recomandări practice importante pentru îngrijirea animal de companie cu pene.

Trebuie să urmezi, astfel încât animalul de companie să aibă regimul zilnic corect: hrănirea cu ceasul, evitarea gustărilor inutile și dăunătoare de pe masa stăpânului, somn adecvat vârstei și regimul de veghe, permițându-vă să evitați lucrul excesiv unei păsări fragile.

Este bine când periculul trăiește nu singur, ci în perechi. Aceste păsări drăguțe greu suportă singurătatea. Dacă nu este posibil să achiziționați un alt papagal, proprietarul trebuie să comunice zilnic, de preferință în același timp, cu pasărea sa preferată. Comunicarea ar trebui să aibă loc într-un mod calm, afectuos.. Dacă papagalul a decis să se poarte rău, în nici un caz nu ar trebui să certați un animal de companie cu pene, nu puteți decât să-i reproșați în liniște, cu afecțiune: "Ay-yay-yay, Gosha (Kesha, Arkasha), rușine pentru tine!" Este strict interzis să strigați la păsări și să le bateți, deoarece sistemul nervos al budgerigarelor este foarte vulnerabil și sensibil la influențele externe.

Pentru a trăi mai mult, papagalul trebuie păstrat curat. Este necesar să spălați cușca în mod regulat, să îndepărtați resturile de alimente, de asemenea, este o idee bună să puneți un recipient cu nisip în cușcă. Budgerigarii sunt foarte pasionați de „înot” în nisipul curat. Acest lucru are cel mai benefic efect asupra stării penajului, precum și asupra stării de spirit a animalului de companie și, prin urmare, îi sporește speranța de viață..

Durata de viață a papagaluluiEste necesar să încercați să evitați situațiile care pot duce la rănirea papagalului. De exemplu, nu ar trebui să existe colțuri ascuțite în cușcă, contactul cu care poate răni papagalul. Dacă proprietarul îl lasă pe prietenul cu pene să zboare prin cameră, este necesar să monitorizăm cu atenție ca papagalul să nu se prăbușească pe o suprafață de sticlă sau lemn și, de asemenea, că nu mănâncă nimic nepotrivit pentru hrană.. Dacă papagalul se află în afara cuștii, nu-l poți lăsa nesupravegheat un minut. Trebuie amintit că orice traumatism la un animal de companie este mult mai ușor de prevenit decât de tratat.

Budgerigars sunt păsări foarte interesante. Pentru ca aceștia să ducă o viață lungă și fericită lângă proprietar, este necesar să urmați cu strictețe toate recomandările pentru îngrijire și hrănire. Pasărea trebuie să creeze condiții speciale pentru o viață lungă. Dacă aveți grijă în mod corespunzător de animalul dvs. de companie și urmați toate recomandările pentru o dietă echilibrată, speranța de viață a unui papagal va fi destul de lungă.. Cel mai important lucru este să vă monitorizați starea de sănătate animal de companie și evitați orice rănire sau boală. Acesta este cel mai important lucru atunci când aveți grijă de aceste păsări adorabile..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Budgerigars: câți ani trăiesc în natură și acasă