Cum să faci un incubator cu propriile mâini acasă?

Cum se face un incubatorCând se reproduc într-o fermă personală sau într-o fermă de păsări, este pur și simplu necesar un incubator în care puii să fie ecloziți artificial. Pentru o cantitate mică de ouă, cumpărarea nu este practic. Prin urmare, mulți fermieri de păsări care cunosc dispozitivul acestui dispozitiv preferă să-l facă cu propriile mâini..

Dacă știi să ții un instrument în mâini, atunci nu îți va fi dificil să faci un incubator, mai ales că este și profitabil din punct de vedere economic. Întregul proces de eclozare a puilor în incubator va fi supravegheat, iar tinerii vor crește sănătoși și puternici.

Avantajele incubatoarelor de casă

Mulți fermieri de păsări cred că un incubator este un dispozitiv complex, prin urmare, este nerealist să-l faci singur acasă. De fapt, realizarea unui incubator cu propriile mâini este destul de simplă, iar acest lucru se poate face cu un cost minim..

Atunci când creați dispozitivul dvs., puteți alege dimensiunile dorite și îl puteți completa cu funcțiile necesare sub formă de control al temperaturii sau de întoarcere a ouălor. Deoarece o astfel de structură va consta din materiale practic disponibile, aceasta se va dovedi profitabil din punct de vedere economic, care este unul dintre avantajele dispozitivului.

Alte beneficii ale unui incubator DIY includ:

 • fiabilitate în aplicare;
 • posibilitatea reproducerii diferitelor tipuri de păsări;
 • primirea la timp a puiilor;
 • asigurarea ratei de supraviețuire a animalelor tinere de până la 90%;
 • dimensiuni selectate independent pentru depunerea numărului necesar de ouă.
 • consum redus de putere.

Munca pregatitoare

Avantaje ale incubatoarelor de casăNu sunt necesare materiale și scule speciale pentru fabricarea structurii. Materialele care se găsesc în aproape fiecare casă sunt potrivite.

În primul rând, este necesar determinați dimensiunea dispozitivului pentru puii de incubație. Acestea depind de tipul viitoarelor păsări de crescătorie, de numărul animalelor tinere și de condițiile de plasare ale incubatorului în sine. Deci, de exemplu, designul pentru ouăle de prepeliță ar trebui să fie mai mic decât pentru ouăle de pui și rață. De asemenea, se ia în considerare panta tăvilor, care ar trebui să fie diferită pentru fiecare tip de pasăre..

Pentru a oferi ouălor căldură constantă și umiditatea necesară, incubatorul este cel mai bine realizat cu o carcasă care poate fi făcută de casă sau luată dintr-un frigider vechi..

Principalele componente ale incubatorului sunteți:

 • carcasă cu izolație;
 • tăvi pentru ouă;
 • sistem de incalzire;
 • dispozitive pentru monitorizarea temperaturii și umidității în structură.

Realizarea incubatoarelor cu propriile mâini

La domiciliu, corpul poate fi realizat din cutii de carton, un lighean, foi de PAL, polistiren, grinzi de lemn. Folosind imaginația și folosind materialele disponibile, puteți crea un incubator de înaltă calitate.

Dintr-un lighean sau castron

Cel mai ușor dispozitiv de creștere a puiului poate fi utilizat numai dacă există un potențial de întrerupere a curentului. Se face incubator din două recipiente de aceeași dimensiune, ca pe care poți lua bazine sau boluri. Este de dorit ca acestea să fie metalice.

Bolurile sunt stivuite una peste alta și pe o parte sunt ținute împreună de baldachin sau alte dispozitive. Ar trebui să existe un spațiu între boluri pentru ca ouăle să fie plasate. Bolul superior din acest design va servi drept capac. Deoarece recipientele sunt rotunde, ouăle din ele se vor încălzi uniform.

Un strat de nisip de 2 cm este turnat în vasul de jos, care este acoperit cu folie. Deasupra se așază fân sau paie. Pentru evaporarea umezelii, se fac mai multe găuri în folie.

Un cartuș va fi introdus în bolul superior pentru care trebuie făcută o gaură. Dacă recipientul este mare, atunci vor fi necesare mai multe becuri..

Un termometru trebuie așezat în centrul structurii asamblate la înălțimea în care vor sta ouăle. Incubatorul este instalat într-un loc unde constant aceeași temperatură. Apoi ar trebui încălzit, după care poate fi umplut cu ouă de prepelițe, găini sau alte păsări..

Dacă luminile sunt stinse acasă, dispozitivul va trebui acoperit cu o pătură și plasat într-o oală cu apă caldă. Vara poate fi scos la soare, iar iarna poate fi plasat de baterie..

Nisipul din acest design servește ca umidificator și acumulator de căldură, deci trebuie umidificat în mod regulat. Întoarceți și presărați ouăle zilnic.

Incubatorul din cutie

Puteți face un astfel de dispozitiv viabil din punct de vedere economic cu propriile mâini destul de repede..

Etape de fabricație:

 1. Ce să faci un incubatorO gaură este tăiată în capacul sertarului pentru lămpi, iar în marginea laterală - găuri de 1 cm pentru ventilație.
 2. Trei sau mai multe becuri de 25W sunt introduse în funcție de dimensiunile cutiei. Acestea sunt situate la 15 cm de tava..
 3. Toate marginile cutiei sunt învelite cu foi de PAL sau placaj.
 4. Din interior, cutia este izolată cu spumă.
 5. Rezervorul de apă este reglat, cu ajutorul căruia se va menține umiditatea din incubator.
 6. O tavă cu ouă de găină sau prepeliță este instalată pe plastic spumant la o înălțime de 10 cm de la baza cutiei.
 7. Este indicat să faceți un capac de sticlă și să-l puneți strâns pe cutie.
 8. Termometrul și giroscopul sunt atașate astfel încât să poată fi văzute fără a deschide structura. Incubatorul poate fi deschis doar pentru a întoarce ouăle.

Incubator de polistiren

Există un bun material de izolare termică în aproape fiecare casă privată. Prin urmare, nu va fi dificil să faceți un incubator pentru ouă de găină sau prepeliță cu propriile mâini. În plus, îi poți alege singur mărimea.

Etape de fabricație:

 1. Bucățile tăiate de spumă sunt ținute împreună în orice mod convenabil.
 2. Becurile sunt introduse în capacul superior la o distanță de 15 cm una de cealaltă. Puteți cumpăra un încălzitor special pentru incubator. Cu toate acestea, becurile se descurcă destul de bine cu funcțiile lor și sunt cea mai bugetară opțiune..
 3. Tava poate fi achiziționată sau realizată din scânduri de lemn. Pentru prepelițe, dimensiunea celulelor trebuie să fie de 5x5 mm.
 4. Tava cu ouă este așezată în mijlocul structurii astfel încât distanța până la elementele de încălzire să fie egală cu distanța până la recipientul cu apă.
 5. Trebuie lăsat spațiu între ouăle depuse și pereții cutiei de casă pentru ventilarea aerului..

Folosim un frigider vechi

Incubator de la frigidere vechiRealizarea dispozitivului dintr-un frigider vechi este cea mai bună opțiune. Acest lucru se explică prin capacitatea de a utiliza mai multe camere și izolarea termică gata făcută. Este foarte convenabil să folosiți frigiderul chiar dacă, dacă electricitatea se stinge în casă. Puteți pune pur și simplu un recipient închis cu apă fierbinte, care va menține ouăle calde pentru o lungă perioadă de timp..

Trebuie doar să faceți găuri de ventilație, să instalați lămpi incandescente, un ventilator, tăvi de apă și un termostat.

Etape de lucru:

 1. Congelatorul și alte piese inutile sunt demontate.
 2. O fereastră este decupată și sigilată cu sticlă în ușă.
 3. Tăvile pentru ouă sunt fixate.
 4. Două becuri sunt instalate în partea de sus a frigiderului și patru în partea de jos..
 5. Giroscopul și termometrul sunt atașate astfel încât să poată fi văzute prin fereastră.
 6. Un recipient cu apă este instalat în partea de jos a frigiderului.

Poate cumpara tăvi speciale cu mecanism de întoarcere a ouălor și puneți-le în incubator de la frigider. Vor face mai ușor pentru cei care nu pot acorda suficientă atenție clocirii păsării. În plus, la instalarea unei lovituri de stat automate, numărul de deschideri va fi redus la minimum, ceea ce este foarte important la reproducerea păsărilor..

Incubator de prepelițe

Mulți crescători de păsări de curte sunt interesați de ce ar trebui să fie un incubator pentru ouă de prepeliță? Modelele pentru păsările din această specie sunt realizate în conformitate cu același principiu. Se diferențiază doar prin mărime.

Un incubator de prepelițe ar trebui să fie de două până la trei ori mai mic decât un incubator de pui. Într-un incubator gata pregătit pentru pui, ouăle de prepeliță vor include de trei ori mai mult.

Când faceți un incubator cu propriile mâini, trebuie avut în vedere faptul că asamblarea acestuia necesită atenție și precizie. Cea mai mică perturbare a umidității sau temperaturii poate duce la deteriorarea ouălor..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să faci un incubator cu propriile mâini acasă?