Cum să-ți îmblânzești un papagal în mâini

Cum să antrenezi papagalii la îndemânăBudgerigars sunt păsări active, amuzante și foarte prietenoase. Cei mai mulți dintre ei tratează foarte bine oamenii și merg cu bucurie să stea în brațe când sunt chemați. Dar totul nu este atât de simplu, de multe ori trebuie să lucrați din greu pentru a atinge această dispoziție a animalului de companie și să învățați să nu vă fie frică de oameni. Papagalul, care a dobândit recent o familie umană, tratează noile cunoștințe cu prudență și reținere. Este puțin probabil să fie de acord imediat să intre în brațele tale. Apoi, noii proprietari au întrebarea „Cum să îmblânzești un papagal?”.

Cum să îmblânzești un papagal

Papagalii sunt creaturi foarte active și sociabile, nu suportă singurătatea și se străduiesc întotdeauna să comunice cu cineva. Este foarte posibil să îmblânziți aceste păsări, desigur, va trebui să așteptați un timp. Papagalii sunt mari curiozitatea, care de multe ori stăpânește sentimentul de frică și sunt de acord să ia contact pentru a afla ce se va întâmpla în final.

Pentru a se dezvolta o relație de încredere cu periculos, merită să înțelegem că la început, rămânerea într-o casă nouă îi va provoca stres sever. Nu este nevoie să încercați să vă îngrijiți și să comunicați cu pasărea în prima zi după cumpărare. De asemenea, nu este recomandat la început, pentru a pune cușca într-o cameră de trecere sau în sufragerie, un număr mare de oameni, televizor și conversații puternice pot prinde frica unui nou animal de companie. Ar trebui înțeles - papagalul este speriat și până acum se simte inconfortabil, lăsați-l în pace pentru câteva zile și obișnuindu-vă cu noul mediu, animalul de companie în sine va începe să-și arate interesul pentru dvs..

Pentru a nu exista dificultăți atunci când papagalul întâlnește prima dată o nouă casă, pregătiți-o în avans o cușcă și echipați-o imediat cu tot ce aveți nevoie. De la transportator, animalul de companie trebuie să intre imediat în casa familiară și confortabilă, acest lucru îl va ajuta să se obișnuiască mai repede și să-l salveze de stresul nou. Dacă este posibil, întrebați de la crescător cu ce a hrănit papagalul și care sunt alimentele sale preferate. Mâncarea obișnuită într-un loc nou va liniști pasărea și se va putea obișnui rapid cu schimbările..

Cum să-ți îmblânzești animalul

Desigur, toți proprietarii vor să-și obișnuiască papagalul cu mâinile lor, dar, din păcate, astfel de lucruri nu se pot face rapid.. Pentru ca animalul dvs. să fie interesat de comunicare cu o persoană, proprietarul ar trebui să vorbească calm cu pasărea și în niciun caz să nu strige la ea.

Să-ți antrenezi periculosul există câteva reguli importante de luat în considerare:

  1. Papagali îmblânzitiObțineți păsări tinere. Cu cât puiul este mai mic, cu atât va fi mai ușor să-l antrenezi. Este puțin probabil ca papagalii adulți și neprietenoși să fie instruiți. Păsările în vârstă de până la patru luni se pot obișnui cu proprietarul în doar câteva săptămâni. Socializarea puilor este puternic influențată de momentul înțărcării. Cu cât papagalul rămâne mai mult în cuib, cu atât îi va fi mai dificil să se obișnuiască să trăiască singur și cu o persoană. Aceste creaturi au instincte gregare foarte puternice..
  2. Alegeți o cușcă spațioasă pentru papagal. Nu ar trebui să fie prea mic. A fi într-o casă incomodă și înghesuită nu va face ca animalul tău să dorească să comunice și va deveni mult mai dificil să-l obișnuiești cu tine însuți..
  3. Locația cuștii contează și ea. Nu o pune prea jos, cea mai bună opțiune este la nivelul ochilor. Deoarece dacă papagalul vede mișcări deasupra lui, atunci îl va considera ca pe o amenințare și va cădea în depresie.
  4. Animalul de companie trebuie, din propria voință, să iasă din transportator și să se mute în noua sa cușcă. Nu forțați papagalul să o facă.
  5. Cușca ar trebui să fie echipată astfel încât să fie necesară curățarea acesteia nu mai mult de o dată pe săptămână, deoarece papagalii nu tolerează invaziile casei lor.

Dacă urmați aceste sfaturi, îi poți arăta noului tău animal de companie că ești bun cu el și că nu-l vei răni sau deranja. Când papagalul se obișnuiește cu noua casă, va începe să arate interes pentru tine și lumea din jur. În acest stadiu, ar trebui să vă încercați să-l învățați să învețe..

Cum să te comporti corect cu un papagal

Înainte de a continua cu antrenamentul perrușorului la mâini, ar trebui să-l învățați să se raporteze calm la prezența oamenilor. Nu trebuie să fugi imediat bagă degetele în cușcă. În primul rând, asigurați-vă că pasărea poate mânca fără griji în prezența dumneavoastră..

Următorul pas în îmblânzirea unui papagal este mutarea periodică a obiectelor din cușcă dintr-un loc în altul. Acest lucru va ajuta pasărea să se obișnuiască cu faptul că cineva locuiește lângă ea și nu vrea să o facă rău..

Hrănire

Cel mai simplu mod de a cuceri un papagal Este să-l răsfățați cu delicatese preferate. Chiar și animalele de companie necomunicative acceptă cu bucurie mâncarea delicioasă din mâinile omului. Mai întâi, încearcă să interesezi pasărea cu o bucată de dovleac sau pere. Cel mai bine este să faceți acest lucru seara, deoarece experții observă că papagalii în acest moment al zilei sunt de obicei de bună dispoziție și percep mai favorabil încercările de a comunica sau de a se hrăni din mâinile lor..

Ca o delectare, utilizați:

  1. Îngrijirea papagaluluiMâncarea preferată a papagalului.
  2. Legume, fructe, ierburi. Păsările au o slăbiciune specială pentru boabele încolțite, frunze de păpădie, morcovi. Aceste produse nu sunt doar gustoase, ci și sănătoase. Acestea nu numai că vă vor ajuta să construiți relații cu animalul dvs. de companie, dar îl vor beneficia și de el..
  3. Delicatete cumpărată. Magazinele de animale de companie vând mâncare delicioasă pentru papagali.

Dacă papagalului încă nu îi place mâna invadatoare, oferind chiar și o delicatete, încercați să atașați răsfățul la o scobitoare sau la o frigăruie lungă. Când pasărea începe să ia mâncare în acest mod fără emoții vizibile, puteți trece la etapa următoare. Pentru a face acest lucru, luați deliciul cu două degete și întindeți-l la animalul de companie. Pentru a ajunge la delicatese, pasărea va trebui să te prindă de deget.. În acest moment crucial vezi-te liniștit și, dacă este posibil, nu te mișca, altfel poți speria foarte mult papagalul.

După un timp așa antrenamentul va da primele roade, iar animalul de companie ondulat va sta chiar în palma mâinii, fără teamă să-i guste deliciul. Acesta este un act destul de curajos, așa că atunci când mănânci mâncare, încearcă să vorbești afectuos cu papagalul, numindu-l pe nume. Desigur, o pasăre flămândă se va urca fericit în ambele mâini după mâncare, dar nu ar trebui să flămânzi niciodată un animal de companie.

Amintiți-vă principala regulă a îmblânzirii păsărilor - nu ar trebui să existe constrângeri sau violențe. Papagalii sunt creaturi foarte mândre și atingătoare.. Își amintesc atitudini proaste și greșelile provocate. Prin urmare, papagalii care au fost maltratați nu au încredere în oameni și este puțin probabil să fie de acord să meargă chiar în brațele unui proprietar nou. Încrederea deplină poate fi obținută numai dacă animalul de companie a început să-și vadă în tine prietenul și un membru al haitei.

Învățând să mergi

Îngrijirea papagaluluiDupă ce papagalul devine ia-ți calm mâncarea din mâini, va veni timpul pentru următorul pas. Așezați palma în cușcă și, atunci când animalul de companie urcă pe ea, întindeți ușor mâna înapoi. Fii pregătit pentru primele câteva încercări de eșec și prietenul cu pene va alerga imediat înapoi în cușcă.

Dar după un timp pasărea se va obișnui cu acțiunile tale și va începe să se uite în jur cu interes. poate, ea chiar se va angaja zboruri scurte prin cameră. Dacă aveți alte animale de companie, acestea ar trebui scoase din cameră cu o cușcă, altfel pot speria papagalul și îl pot descuraja să nu părăsească casa lui..

Ce trebuie să faceți dacă nu vă puteți ademeni animalul de companie cu un tratament

Cum să antrenezi papagalii la îndemânăUneori, noii proprietari se confruntă cu faptul că papagalul lor drăguț nu este absolut sociabil și sălbatic. El ignoră deliciile oferite și nu refuză să ia mâncare din mâinile sale. Din păcate, aceste păsări sunt destul de frecvente în rândul papagalilor domestici.. Este aproape imposibil să-i interesezi cu ceva., și cu atât mai mult pentru a atrage sau a forța să stai pe mâna ta. Cum să antrenezi un papagal în mână în astfel de cazuri?

Fiecare animal de companie trebuie să aibă un lucru sau o jucărie preferată. Urmărește-ți papagalul o vreme. Rețineți ce face de obicei, ce îi place să facă. Unii indivizi nu pot trăi câteva minute fără oglindă - își admiră în permanență reflexia, alții se leagănă adesea pe un biban sau își sună clopotul toată ziua.

Puteți folosi hobby-urile pentru păsări în scopuri proprii. Luați în mână lucrul preferat al papagalului dvs. și atunci când este interesat de ea, îndepărtați-l de el în așa fel încât animalul de companie să se urce pe mâna voastră. Este important să nu greșiți și să alegeți exact obiectul pentru care papagalul are sentimente tandre speciale.. Uneori poate fi un adevărat fleac.: o bucată de hârtie sau pietricică.

În procesul de îmblânzire a unui papagal cel mai important lucru este depășirea barierei psihologice. Dacă animalul de companie decide cel puțin o dată să urce în mâinile tale, atunci în viitor, acest lucru nu-l va mai speria la fel de mult ca înainte, iar antrenamentul tău va merge în sus.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să-ți îmblânzești un papagal în mâini