Cage - casa papagalului

Suntem obișnuiți să credem că cușca unui papagal este doar habitatul său, deși în realitate totul este mult mai grav. Într-adevăr, pentru el aceasta nu este o volieră, ci o casă cu drepturi depline, unde își petrece cea mai mare parte a timpului. De aceea, atunci când intenționați să furnizați animalului dvs. de companie cu pene o carcasă cu sau fără suport, este foarte important să luați în considerare absolut toți parametrii. Inclusiv prezența unei oglinzi. Abia atunci pasărea se va simți bine..

În primul rând, ar trebui să începeți cu forma cuștii pentru papagali, deoarece acest factor este unul dintre factorii determinanți. În primul rând, pot fi rotunde și dreptunghiulare. Atunci întrebarea se referă la acoperiș: poate fi drept sau elegant..

Experții nu recomandă achiziționarea de cuști rotunde, deoarece în acest caz papagalul din cușcă nu se va simți în siguranță. Dacă nu doriți ca păsările să se piardă în spațiu, atunci aceste cuști ar trebui evitate..

De asemenea, profesioniștii recomandă cu tărie oprirea alegerii lor pe cuști, al căror acoperiș are o formă neobișnuită. Desigur, dacă nu doriți să vă petreceți tot timpul liber curățând incinta prietenului cu pene. Proiectele complicate necesită mult efort în procesul de curățare. În plus, nu este întotdeauna ușor pentru ei să găsească suportul potrivit..

Cea mai bună opțiune este o incintă dreptunghiulară de papagal cu acoperiș plat. Adesea, hobby-ul principal al păsării este limitat la zborul de la un biban la altul. Prin urmare, este foarte important să alegeți dimensiunea potrivită a cuștii și suportul pentru papagalii mari..

Este foarte important ca și pentru un papagal mare să fie convenabil să-și întindă aripile și să facă mișcări cu ele. Luați Budgerigar ca exemplu, deoarece aceștia sunt cei mai frecvenți oaspeți acasă. Pentru o astfel de pasăre, dimensiunea minimă a cuștii (luând în considerare dispunerea liberă a două stinghii la o distanță decentă una de cealaltă) ar trebui să fie de cel puțin 40 de centimetri lungime, 25 lățime și 30 înălțime.

Un alt criteriu foarte important este materialul din care este fabricată cușca. Într-adevăr, pe parcursul vieții sale, un papagal mare sau mic se poate răsfăța cu o varietate de distracții. Unul dintre preferatele dintre prietenii cu pene este „războiul” cu lansetele cuștii, pe care le mușcă și roagă în mod constant.

Pentru ca sănătatea păsării să nu fie în pericol, acest moment trebuie gândit în prealabil. În acest moment, există pe piață voliere dintr-o varietate de materiale: de la toate din metal și lemn la plastic și combinate. În niciun caz nu trebuie să achiziționați voliere din cupru sau galvanizate, deoarece aceste materiale sunt extrem de periculoase pentru papagali, dar oțelul inoxidabil este o alegere foarte bună.

Unde se pune cușca

Este foarte important să poziționați celula la nivelul înălțimii umane. În acest sens, un suport special ajută foarte mult. În acest caz, ar trebui să alegeți partea luminoasă a camerei, cu toate acestea, gândiți-vă la toate în așa fel încât pasărea să nu ajungă într-o schiță. Este logic: standul trebuie poziționat în așa fel încât persoana cu pene să te vadă constant.

Papagalii noștri au nevoie în mod constant de soare, deoarece îmbunătățesc sănătatea păsărilor. Trebuie să aveți grijă de animalele de companie și să lăsați un colț întunecat în caz de soare fierbinte. În niciun caz standul nu trebuie așezat acolo unde sunt amplasate dispozitivele de încălzire sau așezat aproape pe tavan. De asemenea, este interzis să-ți lași prietenul cu pene să locuiască în bucătărie, deoarece aromele nu-i vor face bine..

Cum să faci o cușcă

Un proprietar iubitor și grijuliu poate face întotdeauna o cușcă și chiar un suport cu propriile mâini, deoarece nu este deloc dificil. În primul rând, ar trebui să decideți dimensiunea. Am descris deja cum să facem acest lucru chiar mai sus. În instrucțiunile noastre, vom realiza o cușcă de 60 x 25 x 35 cm.

Materiale și instrumente

 • o foaie de fibră de lemn sau placaj;
 • lamele din lemn cu secțiune transversală de 2x5 cm;
 • plasă metalică cu celule de 1-2 cm;
 • sârmă de cupru;
 • colţ;
 • cuie;
 • profil metalic;
 • șuruburi autofiletante;
 • fişier;
 • burghiu;
 • şurubelniţă;
 • cleşte.

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Decupăm cu propriile mâini un dreptunghi de 60 x 25 cm din placaj sau plăci din fibră și umplem șipci de lemn de-a lungul marginilor sale, formând laturile - acesta va fi fundul volierei și un fel de suport pentru cușcă.
 2. Tăiem profilul metalic în semifabricate. Pentru fiecare perete lung vom face 2 segmente de 60 cm și 2 de 35 cm. Pentru fiecare perete scurt - 2 de 25 cm și 2 de 35 cm. Pentru acoperiș - 2 de 60 cm și 2 de 25 cm.
 3. Apoi tăiem latura profilului metalic cu propriile mâini și îndoim partea longitudinală la un unghi de 90 de grade. Pentru ea vom atașa ulterior părțile inferioare și superioare.
 4. În conformitate cu dimensiunea cadrelor, măsurăm cantitatea necesară a grilei. Nu ar trebui să existe goluri între acesta și profil.
 5. Aplicăm o grilă cadrelor realizate, marchăm locurile în care se intersectează.
 6. Luăm un burghiu și facem găuri în locul semnelor. Este foarte important ca diametrul găurii să fie același cu cel al firului de plasă..
 7. Ne înarmăm cu clești și căutăm acele capete ale firului care ies afară neascultător. Acestea ar trebui eliminate prin îndoirea lor spre interior. Prin această acțiune puteți face ca celula să fie rigidă. Rezultatul final este de cinci cadre: 2 cadre laterale, 1 față, 1 spate și 1 sus.
 8. Fixăm cadrul cu propriile mâini folosind colțuri și șuruburi.
 9. Tăiați o gaură pentru ușă în peretele frontal. În conformitate cu dimensiunile sale, realizăm un cadru din lamele și întindem bucata decupată a ochiului pe ea. Balamalele și clemele pot fi realizate din sârmă de cupru. Este atât de ușor să faci o cușcă cu propriile mâini. Rămâne să aranjați perci, vase și o oglindă în ea. Dacă doriți, puteți face o poziție.

Echipamente de colivie

Este foarte important ca „camera păsărilor” să aibă totul pentru un trai deplin al unui papagal mare. O problemă separată este o oglindă, dar despre aceasta vom vorbi mai detaliat..

Stinghii

Stinghii sunt un element foarte important într-o cușcă bine făcută. Lucrul este că pasărea petrece aproape tot timpul asupra lor. Aceasta înseamnă că aceste elemente aparent nesemnificative determină starea picioarelor papagalului. Asigurați-vă că stinghii sunt suficient de mari.

Este foarte important ca stinghii să aibă dimensiuni diferite. Acestea sunt instalate una față de cealaltă, astfel încât nimic să nu împiedice un papagal mare să bată din aripi atunci când sare de la un biban la altul. În plus, la întoarcere, prietenul cu pene nu trebuie să atingă tijele..

Boluri și hranitoare pentru băut

Mâncărurile pentru un papagal trebuie cu siguranță să fie făcute dintr-un material de foarte bună calitate, deoarece sănătatea acestuia depinde de acesta. Dacă oportunitatea financiară o permite, atunci cel mai bine este să optezi pentru porțelan. Opțiune bugetară - plastic (ca în fotografie).

Băutorii pot fi deschiși sau închiși. În principiu, fiecare dintre ele este convenabil, dar există dificultăți cu cele închise, deoarece unii papagali categoric nu vor să mănânce de la ei. În nici un caz proprietarul nu trebuie să așeze alimentatorul direct sub biban, deoarece excrementele pot intra apoi în el. Acum ar trebui să vorbim despre oglindă.

Oglindă

O oglindă este departe de a fi un element indispensabil într-o cușcă de papagali. Există părerea că, dacă o oglindă apare în voliera, pasărea nu va putea niciodată să vorbească. Acest fenomen poate fi explicat prin faptul că pasărea este atât de purtată de „rivalii” ei încât încetează să mai fie interesată de orice..

Cu toate acestea, prezența unei oglinzi face ca papagalii mari și mici să fie mai puțin singuri. Dacă nu vă este teamă că pasărea își va concentra toată atenția asupra reflexiei sale, atunci cumpărați o oglindă și nu ezitați. Poate că oglinda va fi fericită cu pene..

Galerie foto

Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Video „Realizarea unei cuști cu propriile mâini”

În acest videoclip, puteți vedea cum puteți crea o volieră pentru o pasăre cu propriile mâini acasă, să ascultați sfaturi utile și să aflați cum să echipați corect casa animalului dvs..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cage - casa papagalului