Frumos pește de papagal de acvariu!

pește papagal în acvariuPești de acvariu papagal

- cel mai popular pește de acvariu. Aparține familiei Tsikhlov. A apărut datorită muncii oamenilor de știință asiatici care au încrucișat diferite tipuri de cicluri. Ca urmare, a apărut o specie hibridă a acestui pește. Peștele are un aspect strălucitor, frumos, asemănător unui papagal.

Descrierea aspectului peștilor papagal de acvariu

Această specie are o formă neobișnuită a corpului. Capul unui pește papagal este complet diferit de rudele sale, deci are o expresie foarte drăguță și amuzantă.

Culoarea principală a corpului unui pește papagal roșu este portocaliu sau roșu. De-a lungul vieții, nuanța se poate estompa treptat, astfel încât acest lucru să nu se întâmple, trebuie să adăugați caroten la mâncare și apoi culoarea va rămâne întotdeauna strălucitoare. Și există, de asemenea, reprezentanți mai rar ai acestei specii, sunt numiți papagali albini, au o culoare albă sau galbenă.

În plus față de aceste culori de bază, orice altele create folosind vopsirea chimică pot fi, de asemenea, îndeplinite. Dar cei care au trecut prin această procedură mor repede. La maturitate, papagalul roșu atinge o dimensiune de 15 până la 30 de centimetri lungime. Capul peștelui seamănă cu ciocul unei păsări, motiv pentru care și-a primit numele.

Habitat

În natură, această specie nu există, deci toți reprezentanții existenți ai speciei papagali roșii trăiesc în acvarii.

Păstrarea peștelui papagal acasă

pește papagalDeși papagalul roșu este un pește de acvariu, rămâne foarte activ pe tot parcursul vieții sale. Deci, pentru ea trebuie să selectați un acvariu cu spațiu pentru manevre. De asemenea, vă recomandăm să cumpărați un dispozitiv special care creează un curent în acvariu, deoarece toți reprezentanții papagalilor roșii adoră să înoate cu fluxul.

Condiții normale de viață peștii papagal sunt: ​​menținerea temperaturii apei la 25 de grade Celsius, aciditatea apei nu trebuie să depășească 7 pH, de asemenea, trebuie să vă asigurați că apa este saturată cu oxigen, pentru aceasta va trebui să instalați un dispozitiv special. Este necesar să schimbați în mod regulat (cel puțin o dată pe săptămână) apa în proaspătă, asigurându-vă în același timp că animalul dvs. de companie nu sare din acvariu, deoarece peștele papagal este foarte sărit.

Puteți adăuga în siguranță alți pești la papagalul roșu din acvariu, dar asigurați-vă că acești pești sunt mai mari decât papagalul roșu, deoarece îi place să mănânce pești mici. În general, sunt pești foarte iubitori de pace și nu vor ataca pe nimeni..

Pentru hrănire este necesar să se utilizeze alimente uscate cu conținut de caroten, acest lucru este necesar pentru ca culoarea peștilor să nu înceapă să se estompeze. Și puteți folosi, de asemenea, alimente vii ca hrană pentru peștii dvs., papagalii adoră să se bucure de viermi de sânge.

Papagalul roșu este foarte ușor atașat de oameni. Așadar, în doar câteva zile îți poți îmblânzi animalul de companie și, când te va întâlni, va înota fericit în fața paharului. Dacă urmați toate regulile de îngrijire a peștilor descrise mai sus, atunci va putea trăi liniștit până la zece ani sau mai mult..

Reproducere

De când primii reprezentanți ai papagalilor roșii au fost creați de oameni de știință, masculii sunt sterili și incapabili să reproducă descendenți. Deși instinctele de reproducere rămân în continuare cu ele. Iar când temperatura apei începe să crească peste 25 de grade Celsius, vor trece la construirea activă a unei case pentru descendenții lor. După care se împerechează cu femela lor, iar ea chiar depune ouă, dar nu este viabilă.

Cu ce ​​se pot îmbolnăvi papagalii??

Acest tip de pește are un sistem imunitar foarte puternic, datorită cărora sunt rezistenți la diferite boli. Deci, cu o întreținere adecvată, peștii tăi nu se vor îmbolnăvi niciodată. Cu toate acestea, uneori apar infecții:

 • Ichthyophthyrioosis - este o boală extrem de frecventă în rândul peștilor domestici. Puteți observa infecția cu această boală uitându-vă la înotătoarea peștilor, acesta va fi acoperit cu tuberculi albi. O astfel de boală poate fi fatală, așa că, de îndată ce găsiți primele semne ale bolii, începeți imediat tratamentul..
 • Pești de acvariuHexamitoza - această boală afectează intestinele peștilor. Semnele infecției sunt: ​​deșeuri mucoase albe, refuzul de a mânca.
 • Otrăvire - dacă există prea puțin spațiu și o mulțime de pești în acvariu, aceștia pot fi otrăviți. Intoxicația este indicată de aripioare roșii sau negre. Pentru ca peștele să se recupereze, trebuie să curățați rezervorul imediat..
 • Și, de asemenea, în cazul oricărei alte boli, primul semn de deteriorare a sănătății animalului dvs. de companie va fi întotdeauna o schimbare a culorii corpului, astfel încât diferite pete vor începe să apară pe o culoare strălucitoare sau culoarea va începe să se estompeze. Pentru a scăpa de majoritatea bolilor, puteți purifica pur și simplu apa și o puteți înlocui cu apă proaspătă, puteți schimba și solul situat în partea de jos a acvariului. Dacă sănătatea peștilor nu începe să se îmbunătățească după aceasta, atunci duceți-l la medicul veterinar..

Cum să echipezi o casă pentru un papagal

Principala cerință atunci când alegeți un acvariu este dimensiunea sa, care ar trebui să fie de cel puțin 150 de litri per pereche de persoane..

Parametrii apei acvariului:

 • Prezența compușilor de azot, cum ar fi amoniacul și amoniul, trebuie să fie zero.
 • Conținutul de nitriți trebuie să fie, de asemenea, zero.
 • Și prezența nitraților nu trebuie să depășească norma permisă de 30 de miligrame pe litru de apă.

Pentru a respecta toate condițiile de mai sus, este necesar să instalați o filtrare și aerare puternice în acvariu. Lumina din acvariu nu trebuie să fie prea strălucitoare, dar nici prea întunecată..

Pești de papagal de acvariuEste recomandabil să plasați diferite plante în partea de jos, deoarece papagalii adoră să-și construiască cuiburile din ele. De asemenea, este recomandat să construiți diverse adăposturi în acvariu, deoarece peștii le place să se ascundă în ele. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza diverse grote, o coajă de nucă de cocos și cel mai bine ar fi să atașați un fel de înțepături în partea de jos a acvariului.

Fapte interesante

 • Peste papagal este o figură a fanteziei oamenilor de știință asiatici, care a traversat împreună mai multe specii de pești, ca rezultat, a apărut această creatură.
 • Una dintre calitățile distinctive ale peștilor este natura sa foarte pașnică, precum și prezența unui nivel ridicat de inteligență..
 • Această specie este incapabilă de propria reproducere, deoarece masculii sunt sterili.
 • Peste papagal - foarte timid și timid, dar în același timp se obișnuiește foarte ușor cu noii vecini din acvariu. Și, de asemenea, își amintește cu ușurință de proprietarii săi și îi poate saluta chiar și atunci când se întâlnesc.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Frumos pește de papagal de acvariu!