Păianjenul soldatului rătăcitor brazilian

Păianjen rătăcitor brazilian - aspectMultă vreme, „văduva neagră” a ținut palma printre păianjeni otrăvitori periculoși. Dar a trebuit să împartă primatul cu periculosul păianjen rătăcitor brazilian. Soldat păianjen, alergător, banană - acesta este numele formidabilului ucigaș de artropode din întreaga lume.

Marcat în Cartea Recordurilor Guinness pentru toxicitatea sa. Optzeci și cinci la sută din mușcături sunt fatale. Din fericire, această specie este distribuită într-o zonă limitată..

Păianjen rătăcitor brazilian

Există două tipuri:

 • sărituri - mișcare cu salturi ascuțite;
 • alergare.

Aspect și habitat

Artropodul nu țese pânze. Și-a luat numele din mișcarea constantă. Ca urmare, culoarea sa se schimbă. Mai des nisipos, maro roșcat, maro maroniu.

Cefalotoraxul este relativ mic. Abdomenul este mare. Membre lungi, groase și păroase.

Dimensiuni de până la 15 centimetri, care este egală cu palma unui adult.

Păianjen brazilian agresiv - otrăvitor mortalAmerica Centrală și de Sud, pădurea sa tropicală este cea mai potrivită pentru habitat. De multe ori urmărind păianjenul soldat în case. Urcă în dressinguri, ascunde în cutii de pantofi sau genți de îmbrăcăminte. Se târăște în lucruri împrăștiate pe podea și în locuri izolate din cameră (dulapuri, subsoluri, încăperi utilitare, garaje).

Rătăceste aproape tot timpul, se mută dintr-un loc în altul. Iubește întunericul. În această perioadă, se simte mai bine. Vânătoare activă noaptea. În timpul zilei, el încearcă să păstreze la umbră, se ascunde sub bușteni, se târăște sub pietre, caută locuri izolate în care razele solare directe și arzătoare nu pătrund.

Reproducere și nutriție

Păianjenii sunt dioici. Pentru a atrage atenția femelei, masculul interpretează un anumit dans. Culoare feminină un pic mai strălucitor, decât masculul. Masculul este mult mai mare decât femela și are o pereche suplimentară de membre pe care le folosește în timpul copulării..

Păianjenul cu banane și-a primit numele datorită dependenței sale de banane. Găsit de multe ori în pachete care conțin acest fruct.

Dieta este:

 • insecte;
 • indivizi mici din propria specie;
 • șopârle;
 • broaște;
 • rozătoare mici;
 • afectează păsările mici care au zburat accidental în zona accesibilității sale.

Otravă mortală

Paianjen de banane - caracteristici specialeDatorită neatractivității externe și a dragostei de a te ascunde de ascuns, întâlnirile cu acest artropod sunt întotdeauna neașteptate și se termină cu tristețe pentru căutător. În locuința unui om vine în căutare de pace și liniște. Un păianjen descoperit în mod neașteptat nu lasă de ales. Starea păianjenului soldat vizează întotdeauna vânătoarea. Păianjenul este agresiv, dar atacă o victimă mai mare decât ea numai în caz de apropiere de pericol. El își asumă instantaneu o poziție de luptă, ridicându-și picioarele din față către victimă. Rulează destul de repede pentru un păianjen și poate sări și pe o distanță decentă.

Otrava sa puternică provoacă paralizia mușchilor respiratori, în urma căreia are loc sufocarea și moartea. Din momentul mușcăturii până la moarte, durează de la 2 la 6 ore.

O persoană mușcată trebuie prezentată imediat unui medic.

Primele simptome:

 1. mușcătură dureroasă;
 2. ameţeală;
 3. greutate în respirație;
 4. presiune crescută;
 5. greaţă.

Una dintre victimele unei mușcături de păianjen brazilian și-a împărtășit impresiile.

În 1998, un tânăr de 23 de ani sorta cutii de banane. Un păianjen brazilian se ascunde într-unul dintre ei. Alarmat, a săpat în mâna tânărului. După cum tipul descrie starea lui: „Mușcă arată ca un ghimpe străpuns, foarte adanc. Amețeala a apărut instantaneu, pieptul a fost strâns comprimat, care a fost greu de respirat. Presiunea a crescut astfel încât bătăile inimii să bată în piept. " Nu a fost uimit și a cerut imediat ajutor. Viața a fost salvată. A fost externat din spital chiar a doua zi..

Păianjen brazilian rătăcitor - cum să spuiÎn medicina modernă există un antidot pentru otrava acestui ucigaș, este, de asemenea, toxic și provoacă anumite consecințe pentru organism. Pentru o persoană adultă, puternică, o mușcătură provoacă o reacție alergică puternică. Foarte înfricoșător pentru copii, bolnavi sau vârstnici.

Pentru locuitorii Rusiei, o întâlnire cu monstrul brazilian nu amenință, clima salvează. Dar în zilele noastre mulți ruși iubesc să călătoresc. Locurile exotice și latitudinile tropicale fac semn. Și se pot întâlni cu el vizitând Brazilia, America de Sud. Ajungând în astfel de zone, trebuie întotdeauna să vă gândiți la siguranță. Amintiți-vă, păianjenul alergător brazilian adoră să trăiască în case. Cu o grijă extremă, trebuie să verificați lucrurile și cutiile din dulapuri. La întâlnire, în niciun caz nu efectuați mișcări bruște sau ridicați. Încercați să scoateți din cameră și verificați din nou dulapul pentru prezența altor soldați păianjen brazilieni.

Mergând să călătorești în orice țară, studiază ce fel de insecte trebuie să întâlnești. Machiază-te card de droguri, ce medicamente puteți lua și ce nu puteți. Discutați cu medicul dumneavoastră despre sănătatea dumneavoastră. Majoritatea momentelor neplăcute provin din ignoranța noastră asupra corpului nostru. Țările din sud prezintă un anumit risc.

Oamenii de știință au găsit încă beneficiile otrăvii pentru oameni. Pe baza sa, se dezvoltă medicamente care ajută jumătatea noastră puternică capătă forță masculină. Veninul acestui păianjen poate intra în Cartea Recordurilor Guinness pentru crearea de medicamente în potență crescândă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Păianjenul soldatului rătăcitor brazilian