Viața și nutriția unui soldat roșu fără aripi

Chiar la începutul primăverii, când prima căldură abia începe, puteți vedea pe sol cum apar gândacii roșii cu puncte negre. Mulți oameni numesc aceste insecte primii purtători de primăvară. O astfel de insectă se numește gândac soldat sau bug de soldat. Deși este greșit să-l numim gândac, deoarece aceste insecte aparțin exclusiv ploșnițelor.

Informații despre soldații de jucărie

Denumirea științifică a insectei - bug-roșu fără aripi sau bug soldat. Insecta aparține ordinii hemipterelor din subordinea Shytnikovid. Bug-urile de pat pot avea dimensiuni de până la 11 milimetri. În unele cazuri, gândacul poate fi mai mic, de la 7 milimetri și mai mult.

Redbird fără aripi și-a primit numele datorită culorii sale. Gândacul în sine are culoarea neagră, dar zona din spate și o parte a colților are o culoare roșie foarte aprinsă. Dacă te uiți la soldat de sus în jos, gândacul pare aproape plat datorită particularităților structurii corpului. Larvele bugului soldatului au o culoare similară. În cazuri foarte rare, bug-urile roșii pot avea portocaliu în loc de pete roșii.

Bugul soldatului este destul de asemănător cu gândacul pompierilor. Mulți oameni pot confunda aceste insecte. Diferențele sunt după cum urmează:

 • bug-ul are o formă a corpului mai rotunjită;
 • gândacul are aripi de care bug-ul îi lipsește.

Caracteristicile sursei de alimentare

Persoanele se pot hrăni cu un anumit aparat de aspirare situat în partea inferioară a capului. Dispozitivul este echipat cu un portbagaj special. Este destul de dur și este minunat nu numai pentru extragerea sevei din plante, ci și pentru străpungerea cojilor altor insecte..

Reproducerea ploșnițelor de soldat

Cum se reproduce bugul soldatuluiRedbirds se reproduc foarte repede și intens. Dacă pe sol apare o insectă, este foarte probabil ca în viitorul apropiat numărul de indivizi să crească de câteva zeci de ori.. Pentru fertilizare la femele și bărbați suficient pentru a apăsa unul împotriva celuilalt cu spatele corpului. Un ambreiaj de gândac poate conține aproximativ trei duzini de ouă, care sunt foarte asemănătoare cu boabele de orez. Zece zile mai târziu, larvele „ies din ele”, care sunt foarte asemănătoare cu insectele adulte.

Ce mănâncă insectele soldaților

O persoană nu ar trebui să se teamă de sănătatea sa dacă apare lângă el o bugă roșie. Aceste insecte sunt absolut inofensive pentru oameni.. Nu pot mușca sau deveni paraziți. asupra corpului uman. Dar, cu toate acestea, ele aduc prejudicii pe latura economică.

Ce este inclus în dieta ploșnițelor soldaților

 1. Cum mănâncă gândacul soldatInsectele roșii se pot mânca reciproc. La populațiile de bug-uri soldați apar adesea cazuri de canibalism. Dar nu vă bazați pe acești gândaci pentru a se extermina. Redblog-urile fără aripi sunt capabile să se hrănească exclusiv cu cadavrele lor. Cu proboscisul lor dur, străpung cochilia unui alt gândac și își suge sucul hrănitor.
 2. Sevă de plante. Aceasta este principala sursă de hrană pentru bunicii roșii fără aripi. Pentru a mânca, străpung tulpina celei mai comune plante cultivate și se hrănesc cu seva. Spre deosebire de alte insecte care folosesc nectarul și seva plantelor pentru hrană, blogurile roșii dăunează grav plantei, ca urmare a acesteia moare
 3. Pentru persoanele tinere, sursa de nutriție sunt lăstarii tineri ai plantei..

Prin activitatea lor vitală, aceste insecte provoacă mari daune. agricultură. Invazia ploșnițelor soldaților poate distruge plantațiile de struguri într-un timp scurt, poate deteriora lăstarii morcovilor și sfeclei ascendente și poate duce la o încălcare a înfloririi florilor. Insectele nu sunt mai puțin periculoase pentru fructele deja formate. În majoritatea fructelor de pădure și a fructelor, ploșnițele își depun ouăle, astfel încât larvele să aibă ceva de mâncare..

Cum să faci față ploilor cu soldații

Combaterea diferitelor insecte are metode și mijloace diferite. Înainte de a continua cu distrugerea insectei, trebuie să vă asigurați că gândacul soldat fără aripi este cel care strică plantele. Nu este necesar să inspectați toate plantele pentru acest lucru.. Există următoarele semne de activitate ridicată a insectelor:

 • Apariția soldațilormugurii și florile plantelor cultivate în paturi și paturi de flori se ofilesc și cad foarte repede, mult mai devreme decât data scadenței;
 • pe frunzele varzei albe apar pete galbene specifice;
 • mărarul, coriandrul și alte plante de acest tip încep să devină rapid galbene, se ofilesc și se sfărâmă;
 • morcovii și sfecla apar destul de încet, chiar și cu suficientă udare și o ușoară activitate solară, lăstarii tineri se curbează și se ofilesc rapid.

Luptați cu activitatea gândacului negru cu pete roșii în următoarele moduri pe tot parcursul anului:

 1. Care este răul provocat de bug-urile soldațilorÎn cazul găsirii ghearelor de ouă pe plante, acestea trebuie distruse foarte repede sau mai bine zis - arse. De asemenea, la începutul iernii sau toamnei, este necesar să se elimine copacii putredi vechi, buturugi, iarbă uscată prin ardere.
 2. Înainte de plantarea plantelor cultivate, este necesar să curățați complet zona de plante, cum ar fi pelin, quinoa și muguri de leguminoase..
 3. Dacă insectele negre au intrat pe teritoriul site-ului și au început să „strice” plantele cultivate, strugurii și florile, puteți planta orice plantă de leguminoase în apropierea locurilor de plantare, inclusiv lucerna. Bugul soldatului iubește mai ales sucul acestei plante, așa că va părăsi fericit restul. Toamna, pentru a distruge populația, plantele sunt cosite cu grijă și arse..
 4. În cazul unui număr mare de insecte, un remediu popular poate fi folosit pentru a le distruge. Pentru a face acest lucru, este necesar să preparați coaja de ceapă, să o răciți la temperatura camerei și să pulverizați plantele afectate. În același mod, se folosesc soluții de cenușă, muștar și săpun de rufe..
 5. Dacă există puține insecte, dar acestea apar în mod constant pe site, în primăvară puteți planta o plantă cynicifugu. Această plantă are un miros specific care sperie orice bug-uri și părăsesc site-ul..

Există, de asemenea, o selecție largă diverse substanțe chimice. Ele pot fi pulverizate pe o plantă, ceea ce va provoca moartea insectelor. Dar experții recomandă să nu folosiți această metodă, pentru a nu deteriora fructele și lăstarii tineri. Mulți oameni încearcă să colecteze bug-uri de la plante și să le distrugă separat..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Viața și nutriția unui soldat roșu fără aripi