Păianjeni de casă: principalele tipuri de păianjeni de casă

Ce păianjeni apar în casăÎn natură, păianjenii sunt foarte obișnuiți, există multe mii de specii. Preferă să trăiască într-un climat cald. Adesea, acești artropode se mută în casa unei persoane ca oaspete neinvitat sau ca animal de companie. Ce tipuri de aceste creaturi pot fi găsite cel mai adesea în casă?

Păianjeni în casă: este periculos

De regulă, artropodele sunt absolut sigure pentru oameni, însă aspectul lor este adesea dezgustător. Deși ajută la curățarea apartamentului de gândaci, ploșnițe și alți dăunători. În același timp, păianjenii se reproduc lent., deci nu este nevoie să vă fie frică, că peste câteva zile locuința ta se va transforma în colonia lor.

Important! Dacă păianjenii sunt în casă, atunci ceva îi atrage. Cel mai adesea acestea sunt insecte care alcătuiesc hrana pentru artropode: muște, țânțari, gândaci. Ar trebui să-i scoți - și păianjenii vor dispărea.

Majoritatea artropodelor pot fi văzute primăvara și vara, deoarece aceste creaturi sunt foarte pasionate de climatul cald și uscat..

Aproape toate tipurile de păianjeni domestici sunt prădători, adică folosesc alte hrană vie pentru hrană, în primul rând insecte. Pentru a prinde victima, își țes pânzele și se ascund în apropiere. Odată nefericita insectă cade într-o capcană și se încurcă, păianjenul își injectează otravă, provocând moartea prăzii, pe care o devorează imediat sau o lasă ca rezervă.

Tipuri de păianjeni domestici

În apartamente și case private cel mai adesea puteți găsi astfel de artropode:

 • negrul;
 • gri;
 • fânar;
 • fereastră;
 • vagabond.

Cum îi poți recunoaște? Trăsăturile distinctive ale unui păianjen negru sunt următoarele:

 • Dimensiune miniatură a corpului, lungime medie de aproximativ 1,5 cm.
 • Pânza are forma unei țevi.

Tipuri de păianjeni domesticiFereastra are o lungime a corpului de cel mult 1 cm, un abdomen oval sau rotund, 8 picioare lungi. Preferă să țese o pânză în colțuri întunecate sau sub pervazuri. Păianjenii negri au deseori modele gălbui pe corp, dens acoperite cu fire de păr. Mai multe perechi disponibile ochii, dar artropodele sunt ghidate în primul rând de alte simțuri.

Cele gri sunt, de asemenea, mici, de până la 15 mm. După ce prada a căzut în rețea, păianjenul restabilește pânza, în principal femelele sunt cele care o țes.

Păianjenul negru vagabond nu țese pânze, dar este de dimensiuni mari. Poate intra în casă printr-o ușă sau fereastră. Se distinge prin picioare lungi, corp alungit. Cum vânează acest uriaș? Se repede la victima selectată, injectează otravă, o mănâncă și continuă. De aceea, astfel de artropode negre nu vor deveni oaspeți obișnuiți ai apartamentului dumneavoastră. După ce au scăpat-o de insecte, vor continua drumul lor.

Păianjenul de fân este adesea numit și centipede sau coasă. Cel mai remarcabil lucru în aspect este picioarele sale lungi (lungimea lor ajunge la 5 cm, cu o lungime a corpului de numai 1 cm). Numărul de picioare opt. Web-ul nu este lipicios, dar atât de viclean împletit încât insecta care dă peste nu are nicio șansă de eliberare. Și vânătorul care așteaptă aleargă deja către victima sa, gata să injecteze o doză letală de otravă în corpul ei tremurând.

Această creatură preferă să se așeze în locuri uscate și calde, în special lângă ferestre și în colțuri greu accesibile, atârnă cel mai adesea cu susul în jos. Este interesant faptul că fânarul încearcă din toate puterile să împiedice pătrunderea unei insecte mari în plasa lui, în caz de pericol începe să balanseze pânza.

Skunkychik. Acesta este un tip special de artropod domestic sărit, proprietarul a opt ochi așezați pe trei rânduri. Poate fi larg varietatea culorii corpului și a modelului abdominal. Datorită prezenței firelor de păr și a ghearelor pe labe, acest artropod se mișcă ușor pe suprafețele de sticlă. Este interesant faptul că acest păianjen este o excepție printre semenii săi, nu aparține prădătorilor, preferând să mănânce flori de salcâm.

De asemenea, artropodele încep adesea în rolul animalelor de companie, sunt iubite și îngrijite. Cele mai populare tipuri includ următoarele:

 • Ce trebuie făcut dacă este găsit un păianjenTarantula cu părul alb. Aceasta este o specie foarte calmă, lungimea corpului său atinge în medie 7 cm, picioarele în lungime ating 16 cm. Durata de viață a tarantulei depinde direct de sex: dacă masculul trăiește doar 3 ani, atunci femela - de până la 4 ori mai mult. Pentru oameni, aceste creaturi sunt aproape complet sigure, dar păianjenii flămânzi sunt capabili să muște.
 • Tarantula bicolor. Aceasta este o creatură foarte calmă, cu o durată lungă de viață, femela poate trăi până la 20 de ani, masculul - de 5 ori mai puțin. Cu toate acestea, mușcătura unui astfel de păianjen poate provoca o reacție alergică, deci trebuie să fii extrem de atent. Această tarantulă preferă insectele mari.
 • Tarantula uriașă. Un animal de companie foarte interesant pentru gospodărie, lungimea corpului poate ajunge la 10 cm, labe în lungime - 25 cm. Femela va trăi până la 12 ani, dar masculul va fi devorat imediat după împerechere. Această specie mare este originară din tropicele Braziliei..
 • Tarantula cu dungi. Este, de asemenea, o specie mare, întinderea picioarelor ajunge la 20 cm, corpul are o lungime de cel puțin 10 cm. Aceasta este o creatură foarte vorace, care ar trebui hrănită cel puțin de două ori pe săptămână. Puteți folosi greieri, gândaci, larve de gândaci ca hrană.
 • Tarantula cu coarne. Aceasta este o creatură foarte agresivă și capricioasă, așa că un începător în creșterea păianjenilor domestici ar trebui să refuze un bărbat atât de frumos. Păianjenul este activ mai ales noaptea, iar trăsătura sa distinctivă este cornul care împodobește cefalotoraxul. Poate mușca.

Speciile otrăvitoare sunt recomandate pentru reproducere numai de proprietarii experimentați, pentru începători este cel mai bine să alegeți indivizi cu un caracter calm și echilibrat.

Sunt păianjenii de casă periculoși?

De regulă, speciile găsite în casele și apartamentele noastre sunt absolut inofensive, deoarece nu emit otravă. Un anumit pericol pot reprezenta vagabonzi negri care trăiesc în regiuni cu climă caldă - adesea provoacă reacții alergice. Mai exact, nu păianjenii înșiși, ci secretul glandei orale secretat de ei. Aduse accidental din regiunile sudice pe banda de mijloc, astfel de creaturi prezintă, de asemenea, un pericol.

O mușcătură accidentală a unui păianjen domestic este inofensivă pentru oameni, deoarece veninul acestor artropode este periculos doar pentru insecte - victimele lor. Cu toate acestea, pentru a preveni, medicii recomandă tratarea locului mușcăturii cu peroxid de hidrogen sau alcool.

Cum să scapi de păianjenii casei

Păianjeni în casăPrimul pas este să scoți acele insecte, care servesc drept hrană pentru păianjeni, motiv pentru care, în primul rând, este necesar să distrugeți gândaci, gândaci, muște și alte insecte neplăcute.

Următorul pas este eliminarea pânzei de păianjen. Este foarte convenabil să faceți acest lucru cu un aspirator, a cărui pungă este golită în afara casei după procedură..

De asemenea, puteți lupta cu pânza de păianjen cu o mătură obișnuită. Cu toate acestea, dacă există un număr mare de artropode, acest lucru poate indica prezența zidăriei, care poate fi îndepărtată cu ajutorul substanțelor chimice de uz casnic - aceste creaturi nu tolerează arome puternice. Dacă este posibil, suprafețele în care artropodele trăiau în mod regulat pot fi vopsite.

De asemenea, dacă păianjenii încep să apară frecvent, puteți așeza recipiente cu lichide parfumate în jurul camerei. Deci, artropodele nu suportă aromele de castan, citrice, mentă, eucalipt. Numărul de păianjeni va scădea brusc și, după un timp, vecinii neplăcuți vor părăsi casa ta.

Totuși, dacă păianjenii aveau timp înmulțiți, va trebui să achiziționați substanțe chimice speciale care vizează distrugerea lor. În primul rând, acestea sunt medicamente pe bază de piretroid..

O măsură preventivă excelentă va fi păstrarea camerei curate, curățarea regulată a prafului și a murdăriei, în special în locuri greu accesibile. Păianjenii nu sunt degeaba considerați indicatori de curățenie: în acele camere în care există o mulțime de ele, condițiile sunt departe de igienizarea completă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Păianjeni de casă: principalele tipuri de păianjeni de casă