Păianjeni migalomorfi

Păianjeni migalomorfiÎn natură, există reprezentanți frumoși și neobișnuiți ai arahnidelor. Unele dintre ele sunt pur și simplu izbitoare în aspectul lor, în special în ceea ce privește dimensiunea. Aceste creaturi includ păianjeni migalomorfi..

În acest articol vă vom spune ce sunt și ce familii există..

Cine sunt păianjeni migalomorfi

Păianjenii migalomorfi sunt unul dintre infraordinile păianjenilor. Celălalt nume al lor, mai bine cunoscut, este păianjeni tarantula. Principala lor diferență față de păianjenii araneomornici este structura ortognatică a chelicerelor (maxilarelor). Acestea se caracterizează printr-o orientare paralelă a segmentelor în formă de gheare între ele, precum și prin îndoirea lor particulară sub segmentul bazal în timpul plierii.

Important! Mușcătura unui păianjen tarantula nu este fatală, dar poate provoca o deteriorare severă a sănătății, prin urmare, atunci când călătoriți în habitatele lor, ar trebui să fiți extrem de atenți.

Dimensiunea păianjenilor migalomorfi este mult mai mare decât a celor araneomorfe, deoarece chelicerele lor sunt aranjate în moduri diferite. În timpul nostru, au fost identificate aproximativ 2650 de specii ale acestor artropode..

Principalele familii

Astăzi, există 15 familii de păianjeni migalomorfi în lume, dar vom descrie doar cele mai comune dintre ele..

Atypidae

Caracteristici externe. Acestea se disting prin prezența chelicerelor mari, dar dimensiunea lor totală este mică - doar 10-15 mm. Din acest motiv sunt destul de greu de detectat..AtypidaeRăspândire. Găsit în America de Nord, Europa, Asia de Sud-Est și Africa tropicală.

Alimente. Dieta familiei Atypidae este dominată de nevertebrate mici.

Taxonomie. Familia Atypidae include:

 • 43 tipuri;
 • 3 feluri.

Invata despre caracteristici ale păstrării unui păianjen tarantul acasă. De asemenea, aflați despre caracteristicile celui mai mare paianjen tarantul Goliat.

Antrodiaetidae

Caracteristici externe. Au o culoare maronie, abdomenul plin. Ele sunt inerente formelor de relicve.

Răspândire. Găsit în SUA și Japonia.

Taxonomie. Familia Antrodiaetidae include:

 • 2 feluri - moderne;
 • Genul 1 - fosilă;
 • 40 de tipuri.

Baricelide

Caracteristici externe. Majoritatea speciilor au 8 ochi galben-căprui și pot fi, de asemenea, portocalii. Cu toate acestea, există reprezentanți care au 7 ochi. Picioarele au doar 2 gheare.Păianjeni migalomorfiRăspândire. Găsit în Neotropics, Afrotropics, zona Indomalayan, Australia, Madagascar, Oceania, Noua Caledonie.

Taxonomie. Familia Barychelidae include:

 • 44 tipuri;
 • 307 specii.

Ctenizidae

Caracteristici externe. Acestea se caracterizează prin prezența de spini ascuțiți pe chelicere, care sunt necesare păianjenilor pentru a săpa pământul. Locuiesc în găuri din scoarță, care sunt acoperite cu propriile lor pânze de păianjen.

Știați? Păianjenii pot supraviețui 2 ani fără hrană..

Răspândire. Habitatele sunt SUA, America Centrală, Marea Mediterană, Africa de Sud, Asia de Sud-Est.

Alimente. Se hrănesc cu insecte, alți artropode și vertebrate mici.

Taxonomie. Familia Ctenizidae include:

 • 2 subfamilii;
 • 9 nașteri;
 • 128 de feluri.
Păianjeni migalomorfi

Dipluridae

Caracteristici externe. Acestea se caracterizează printr-un corp alungit, lungimea acestuia este de 3 ori lățimea sa. Chelicerele sunt de lungime medie. Negii păianjen mijlocii - mult mai mici decât negii laterali posteriori, care includ 3 segmente.

Ochii sunt aproape, nu există fire de păr pe carapace. Păianjenii au de obicei o dimensiune de 3-15 mm. Sunt maro sau negru cu pete.

Răspândire. Sunt prezente în aproape toate regiunile tropicale. Habitatele sunt America Centrală și de Sud, India și Sri Lanka, Africa, Madagascar, Asia Centrală.

Taxonomie. Familia Dipluridae este formată din:

 • 26 nașteri;
 • 180 de feluri.
Păianjeni migalomorfi

Idiopidae

Caracteristici externe. Bărbații au un corp mare și au pinteni pe picioare, pe care îi folosesc pentru a demonstra într-o situație de pericol.

Răspândire. Găsit în Neotropics, Afrotropics, Madagascar, Oceania, zona Indomalayan, Australia.

Taxonomie. Familia Idiopidae include:

 • 22 feluri;
 • 275 specii.

Nemesiidae

Caracteristici externe. Reprezentanții familiei se caracterizează printr-o culoare maro. Lungimea femelelor este de aproximativ 4 cm. Locuiesc în vizuini care nu pleacă aproape niciodată.

Răspândire. Găsit în America de Sud, Australia, SUA, Europa, India, Asia de Est.

Taxonomie. Familia Nemesiidae include:

 • 45 de nașteri;
 • 355 specii.
Păianjeni migalomorfi

Mecicobothriidae

Caracteristici externe. Se caracterizează prin dimensiuni mici, nu mai mult de 1 cm. Chelicera se pliază în jos. Au verucile păianjen alungite.

Important! Când țineți tarantulele acasă, fiecare persoană trebuie să se afle într-un terariu separat, deoarece poate prezenta canibalism.

Răspândire. Găsit în Mexic, SUA, Brazilia, Argentina.

Taxonomie. Familia Mecicobothriidae include:

 • 7 nașteri;
 • 16 tipuri.

Hexathelidae

Caracteristici externe. Au dimensiuni medii sau mari - 10-15 mm, diferă în culoare închisă - pot fi găsiți indivizi de culoare maro sau negru. Cefalotoraxul este de obicei strălucitor, ochii sunt apropiați, verucile păianjen sunt alungite.

Răspândire. Habitatele sunt Australia, Asia, Noua Zeelandă, Africa Centrală, Marea Mediterană. Găsit și în America de Sud.

Taxonomie. Familia Hexathelidae include:

 • 12 nașteri;
 • 105 feluri.
Păianjeni migalomorfi

Theraphosidae

Caracteristici externe. Acestea sunt adevărate păianjeni de tarantulă. Au dimensiuni foarte mari, întinderea picioarelor poate ajunge la 27 cm. Sunt predominant de culoare maro-negru, se disting prin prezența firelor de păr pe care păianjenii le pieptănează sub stres..

Răspândire. Prezent pe toate continentele, cu excepția Antarcticii. Găsit în Africa, America de Sud, Australia, Oceania, Italia, Spania, Portugalia.

Alimente. Deși tarantulele sunt păianjeni prădători, structura tractului digestiv nu le permite să mănânce carne tot timpul. Le place să se sărbătorească cu insecte precum muște și gândaci sau păianjeni mici. Dieta lor poate conține broaște, rozătoare mici, păsări, pești.

Știați? Cel mai vechi pânză de păianjen a fost găsit în chihlimbar înghețat, vechi de aproximativ 100 de milioane de ani.

Taxonomie. Familia Theraphosidae include:

 • 121 gen;
 • 938 specii.
Păianjeni migalomorfiPăianjenii migalomorfi sunt reprezentanți destul de interesanți ai grupului lor, care au un aspect neobișnuit și frumos. Dar, în ciuda atracției lor vizuale, ar trebui să aveți grijă atunci când vă întâlniți cu aceste arahnide.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Păianjeni migalomorfi