"Bravecto": la ce vârstă poate și cum să dai un câine

„Bravecto”În virtutea calităților lor emoționale câine te face să te consideri membru al familiei. Proprietarii încearcă să ofere dieta corectă câinelui, să-i îmbrace cu căldură - la propriu - și, bineînțeles, să-i protejeze boli. Există multe modalități de a-ți proteja prietenul cu patru picioare de paraziți. Astăzi vom vorbi despre „Bravecto” - un remediu pentru demodicoză la câini.

Scurtă descriere și beneficii ale medicamentului

Controlul puricilor se efectuează pe tot parcursul anului. Căpușele sunt active doar vara, dar este foarte dificil să le împiedici să atace animalul. Proprietarul în acest moment poate să nu se afle în apropiere și atunci problemele, dacă nu problemele, sunt garantate.

Căpușele sunt biciul și durerea de cap a proprietarului. Câte necazuri de la ei, dar pentru a proteja câine foarte dificil. Este imposibil de ignorat, insectele se reproduc, trăiesc sub piele și este imposibil să pierzi timpul luând măsuri.

Fiecare zi ratată te apropie de o boală gravă sau chiar de moartea animalului tău de companie. Există o mulțime de boli cauzate de atacul căpușelor. Iată câteva dintre ele.

 • Boala Lyme (borrelioză). Paraziții suge pielea câinelui și îl infectează cu bacterii. Simptomele apar după câteva luni, iar șchiopătarea neașteptată a animalului este un motiv pentru a merge la o clinică veterinară. În plus, animalul este letargic, apatic, stomacul este supărat;
 • babezioză (piroplasmoză) - boli de sânge. Urina sângeroasă este un semn sigur al acestei boli. Există, de asemenea, simptome tipice unei leziuni. câini căpușe. Este necesar să tratați dacă nu doriți să pierdeți un prieten;
 • ehrlichioza canină. Un animal cu un sistem imunitar puternic poate învinge singur infecția. Cu toate acestea, dacă boala este acută, atunci este necesar să se trateze-„Bravecto”
  Aflați cum să vă vindecați aspergiloză a căilor respiratorii superioare, lichen, căpușă subcutanată și bursita cotului la câini.
 • encefalita este foarte rară, dar nici nu o puteți ignora;
 • ureche și mâncărime scabie. Acarianul microscopic se așează pe urechi câini. Dacă există scabie în urechi, o puteți vedea imediat. Comportamentul câinelui nu va lăsa nicio îndoială: animalul își freacă urechile de tot ceea ce este posibil, astfel încât să se spele pe cap până când sângerează. În plus, depozitele caracteristice sunt vizibile în auricule. Scabia netratată este garantată să se răspândească pe tot corpul. Căpușele pe urechi vor provoca otită medie și leziuni ale creierului;
 • demodex. Picioarele, coada și capul sunt afectate mai întâi. Apoi lâna se va dezlipi, se formează cruste caracteristice de culoare gri sau roz.

Știați? Căpușele sunt unul dintre cele mai tenace organisme de pe Pământ. S-a dovedit că sunt capabili să supraviețuiască chiar și în vid..

Arsenalul luptătorilor cu sânge pentru fiecare manipulator de câini este suficient de mare. Unele instrumente sunt foarte eficiente, altele nu prea. Producătorii medicamentului "Bravecto" susțin că acest remediu este eficient timp de trei luni. Și foarte convenabil: odată a dat o pastilă câine, și nu trebuie să vă faceți griji.„Bravecto”Atâta timp cât funcționează „Bravecto” - până la 3 luni - proprietarul nu va avea griji. Animalele mănâncă pilula fără probleme. Fără îndoială, medicamentul facilitează foarte mult îngrijirea animalelor de companie.

Compoziție, formă de dozare, ambalare

„Bravecto” este un produs al producătorului austriac MSDAnimal Health. Ingredient activ al medicamentului - fluralaner.

Forma de eliberare: comprimate rotunde maro deschis pentru uz oral. Există 5 doze de ingredient activ în funcție de greutatea câinelui: 112,5 mg, 250 mg, 500 mg, 1000 mg, 1400 mg.

Disponibil într-o tabletă, sigilată într-un blister din folie. Comprimatul conține instrucțiuni de utilizare pentru câini.

Verificați agenții antiparazitari pentru câini, cum ar fi „Ivermectină”, „Milbemax”, „Ivermek”, Front Line.

Mecanism de acțiune

„Bravecto” - o pastilă împotriva căpușelor și puricilor, este considerat inofensiv în ceea ce privește efectul său asupra corpului câinelui. Principiul său de acțiune este de a deteriora sistemul nervos al insectelor. Paraziții mor de paralizie.

Fluralaner intră rapid în fluxul sanguin, unde se concentrează cât mai mult pe zi. Comprimatul se administrează împreună cu mâncarea, ceea ce îi îmbunătățește efectul. Începe să lucreze la 4 ore după absorbție.Puricii mor după 8 ore, căpușe - după 12 ore. Paraziții nu atacă din nou, deoarece „Bravecto” are și un efect preventiv. Medicamentul este excretat încet în mod natural.

Mod de administrare și dozare

„Bravecto” este dat câinilor, atât în ​​timpul următoarei hrăniri, cât și în orice moment convenabil pentru proprietar. Când mâncați, este de preferat.

Important! Când introduceți „Bravecto”, este imposibil să spargeți comprimatele.

Trebuie să-l faci pe câine să înghită medicamentul. În caz contrar, trebuie doar să împingeți pastila în gură. Dozele de substanță activă sunt calculate la 1 kg de greutate corporală și sunt disponibile pentru diferite animale, mari și mici.

Când cumpărați un medicament, asigurați-vă că acordați atenție cantității de fluralaner din Bravecto, aceasta este indicată pe ambalaj. 112,5 mg de ingredient activ se calculează pentru 2-4,5 kg greutate câine.

Pentru câinii uriași de la 56 kg, nu va fi dificil să calculați cât să adăugați medicamentul. În ultimă instanță, medicul veterinar vă va ajuta.

Măsuri de siguranță și igienă

Normele de siguranță se aplică în primul rând animalului însuși.„Bravecto” Există reguli de protecție dezvoltate de mulți ani de experiență.

 • Examinați-vă câinele după fiecare plimbare, mai ales dacă vă aflați în mediul rural.
 • În zona pădurii, trebuie să verificați animalul de companie simțindu-vă la fiecare 3-4 ore. Dacă căpușele atacă, o modalitate bună de a scăpa de ele instantaneu este să vă scufundați câinele în apă. Desigur, dacă în apropiere există un corp de apă.
 • Este recomandabil să purtați o salopetă pe animal dacă câinele merge în natură. Se recomandă tratarea hainelor de câine cu uleiuri parfumate intolerante la acarieni. De exemplu, căpușele nu suportă mirosul de gălbenele. Unii crescători de câini frecă urechile animalului cu sucul acestei plante înainte de a merge..
 • Faceți profilaxie acasă la fiecare 3 luni.

Aici este „util” Bravecto..

Un crescător de câini suficient de nefericit pentru a face față consecințelor unui atac al acestor insecte răuvoitoare va aprecia acest indicator..

Este de la sine înțeles că voliera câinele și canisa acestuia trebuie păstrate curate și dezinfectate în mod regulat. Gardul curții trebuie să fie fiabil, astfel încât câinii vagabonzi să nu intre pe teritoriul animalului de companie.„Bravecto”În condițiile de detenție într-un apartament, riscul contractării căpușelor este mai mic, dar posibil. Insectele microscopice pot pătrunde chiar și prin plasă de țânțari.

Unele tipuri de căpușe sunt, de asemenea, periculoase pentru oameni. Virușii se transmit prin contactul cu o insectă. Nu vom vorbi despre consecințe, ele sunt cunoscute de toată lumea.

Important! Folosiți mănuși atunci când îndepărtați căpușele de pe pielea câinelui.

Dacă bănuiți că a apărut o infecție ca urmare a contactului cu un artropod, trebuie să acționați rapid, este puțin timp. Testele de sânge sunt recomandate pentru a verifica infecția.

Cea mai fiabilă este PCR (reacția în lanț a polimerazei). Dacă medicul nu a dat o sesizare pentru această analiză, atunci este posibil să o facă în diferite laboratoare private.

Contraindicații și efecte secundare

În era alergiilor, frații noștri mai mici sunt, de asemenea, susceptibili la aceasta. Prin urmare, este posibilă intoleranța la medicamente. Veți vedea acest lucru atunci când câinele începe să vomite și să diaree. În acest caz, utilizarea în continuare a medicamentului este contraindicată. Utilizați picături de greabăn și guler de purici ca înainte.ContraindicațiiContează la ce vârstă să aplici „Bravecto” pentru pui. La puii și câinii cu vârsta de două luni mai mici de 2 kg, acest tratament nu se practică.

Producătorii declară că medicamentul este inofensiv pentru cățelele de pui. Regimul medicamentului nu este încălcat, ceea ce face ca tratamentul să fie inutil. Banii plătiți pentru drog sunt irosiți. În cazul lipsei perioadei de administrare a medicamentului, se începe o nouă numărătoare inversă.

Este posibil ca câinele să primească altă terapie în același timp. Producătorii susțin că eficacitatea medicamentului atunci când este luat împreună cu alte medicamente nu este redusă sau anulată.

O supradoză nu duce la nimic bun. Simptomele sunt aceleași ca și pentru alergii. Trebuie să lăsați câinele să se recupereze și apoi să repetați injecția medicamentului, respectând deja strict recomandările pentru calcularea cantității de medicament pe 1 kg de greutate.

Termenul și condițiile de depozitare

Este imposibil să spui ceva nou aici. „Bravecto” este depozitat, ca orice medicament, într-un loc uscat, întunecat, rece, protejat de copii, fără a se amesteca cu mâncarea. Data expirării - 36 luni.Bravecto

Știați? O căpușă de câine (Ixodes ricinus) care a supt sânge cântărește de 223 de ori mai mult decât una flămândă.
Deci, am examinat tabletele pentru căpușele „Bravecto” și principiul lor de acțiune. În cele din urmă, observăm că consumatorii și medicii veterinari, observând avantajele medicamentului, au numit ușurința utilizării, durata lungă și eficiența ridicată a substanței active. Printre dezavantaje se numără costul ridicat, dar ce nu poți face pentru a-ți menține prietenul sănătos.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Bravecto": la ce vârstă poate și cum să dai un câine