5 Tipuri de toalete pentru un câine într-un apartament și cum să antrenezi un cățeluș

5 tipuri de toalete pentru un câine într-un apartament și cum să antrenezi un cățeluș

Puii și unele rase de câini, de obicei în interior miniatural, se scutesc adesea de un apartament, din acest motiv mulți proprietari de câini se confruntă cu problema organizării unei toalete pentru animale de companie în casă. În acest articol voi lua în considerare tipurile de toalete pentru câini: scutec, toaletă pe coloană, toaletă cu colector, iarbă de gazon, cutie de gunoi. Voi enumera caracteristicile și caracteristicile fiecăruia dintre ele. Vă voi spune cum să vă îmblânziți eficient câinele adult la toaletă acasă într-o lună și să vă dau câteva recomandări dacă metodele de antrenament utilizate nu ajută.

Tipuri de toalete pentru câini domestici

Există o gamă largă de toalete pentru câini. Din varietatea de modele de pe piață, pot evidenția următoarele:

Scutec

Potrivit pentru puii mici care nu sunt încă obișnuiți să meargă pe scutec, precum și dacă umplutura, dintr-un anumit motiv, nu s-a potrivit cu câinele. Îmi place comoditatea utilizării scutecului: trebuie doar să înlocuiți cel folosit cu unul nou.

5 tipuri de toalete pentru un câine într-un apartament și cum să antrenezi un cățeluș
Scutec cu încuietoare

Coloană de toaletă

Este un palet cu o grilă care împiedică umezirea picioarelor și cu un stâlp mic în mijloc. Conceput special pentru cabluri, deoarece acestea trebuie să-și alimenteze instinctele prin marcarea teritoriului.

5 tipuri de toalete pentru un câine într-un apartament și cum să antrenezi un cățeluș
Toaletă - coloană

Cu colecționar

Include un recipient pentru colectarea urinei și o plasă pentru a împiedica labele câinelui să intre în contact cu lichidul.

Cu iarbă de gazon

Conceput pentru câinii obișnuiți cu condițiile naturale. Include mai multe niveluri: cel inferior colectează lichid, cel din mijloc este un grătar și cel superior este un covor cu gazon artificial.

5 tipuri de toalete pentru un câine într-un apartament și cum să antrenezi un cățeluș
Toaletă cu buruieni

Tavă

Diferă de modelele anterioare prin faptul că nu are plasă superioară. De obicei, gunoiul este turnat în tavă, care reține umezeala și mirosul, sau este acoperit cu un scutec absorbant.

În plus față de diferențele dintre modele, toaletele pentru câini domestici sunt de dimensiuni diferite, în funcție de mărimea animalului de companie.

Am întâlnit și opțiuni de colț, acestea sunt convenabile de utilizat în camere mici..

5 tipuri de toalete pentru un câine într-un apartament și cum să antrenezi un cățeluș
Tava pentru câini

Cum să-l înveți în mod eficient pe catelul tău să meargă la toaletă

Este necesar să-l antrenezi pe cățeluș la toaleta de acasă încă din primele zile de la apariția lui în casă..

Iată câțiva pași cheie care trebuie luați pentru a învăța un câine să meargă într-o cutie de gunoi sau pe un scutec, într-o zonă desemnată:

 • Evidențiați locul în care va fi cutia de gunoi a animalului de companie, plasând un scutec sau o cârpă cu mirosul de urină sau spray special.
 • Alegeți o cutie de gunoi în funcție de dimensiunea câinelui dvs..
 • În timpul antrenamentului, se recomandă îndepărtarea tuturor covoarelor și a altor materiale textile de podea.
 • Zonele nedorite din casă pentru diversiune pot fi tratate cu un lichid cu efect de descurajare, iar oțetul este, de asemenea, potrivit pentru aceste scopuri..
 • Observând că un animal de companie face pipi într-un loc greșit, ar trebui să-l mutați în tavă.
 • Asigurați-vă că laudați și încurajați-vă prietenul cu patru picioare pentru succes..
 • Dacă este necesar, limitați spațiul în care câinele se poate mișca cu ajutorul unei voliere sau a unei camere separate.
 • Păstrați locul curat și proaspăt.
Este necesar să monitorizați cu atenție comportamentul câinelui dvs.: de îndată ce începe să se grăbească în căutarea unui loc unde puteți lăsa o baltă, trebuie să o duceți rapid la o toaletă pregătită.

Cum să înveți un copil să meargă pe un scutec

Procesul de obișnuire a unui animal de companie cu un scutec nu este deosebit de diferit de cel pe care l-am descris mai devreme. Trebuie remarcat faptul că scutecul are o serie de avantaje față de alte opțiuni: sunt ieftine, ușor de schimbat și, de asemenea, elimină necesitatea de a spăla în mod constant tava.

Există două tipuri de dispozitive:

 • de unică folosință, care sunt aruncate după fiecare urinare;
 • reutilizabil, lavabil și reutilizabil.
De asemenea, este convenabil ca scutecele să poată fi folosite pentru a acoperi mai mult spațiu..

Mai mult, dacă este necesar, puteți muta scutecul în locul dorit, în timp ce acest proces ar trebui să fie gradual - mișcarea zilnică nu trebuie să depășească 10 centimetri. Numărul de așternuturi este, de asemenea, redus, până la sfârșitul antrenamentului ar trebui să existe un scutec.

5 tipuri de toalete pentru un câine într-un apartament și cum să antrenezi un cățeluș
Este foarte important ca procesul să fie cât mai plăcut pentru câine.

Ce trebuie făcut dacă metodele de predare nu funcționează

Există mai multe motive pentru care animalul dvs. de companie refuză să folosească toaleta de acasă. Pentru a înțelege cum să rezolvați problema cu obișnuința, trebuie să le observați și să le identificați:

 • Inconvenient pentru utilizare: umplutură necorespunzătoare, poziție instabilă a tăvii, dimensiune inadecvată. De exemplu, proprietarii câinilor mici cumpără uneori tăvi cu laturi prea înalte sau se întâmplă, dimpotrivă, că animalul de companie să se elibereze de toaletă. Vă recomand să urmăriți ceea ce vă sperie animalul și să încercați să creați condiții potrivite pentru acesta..
 • Cățelușul nu este mulțumit de designul în sine: câinele poate avea nevoie de un post sau animalul este obișnuit să meargă pentru a scrie și a caca pe stradă, de aceea are nevoie de iarba familiară.
 • De asemenea, unii proprietari observă că animalele lor de companie încearcă să le atragă atenția cu un comportament similar. Vă sfătuiesc să petreceți mai mult timp cu animalul dvs. de companie, să vă jucați cu ea și să vă arătați dragostea..
În niciun caz nu trebuie să-ți certezi sau să-ți pedepsești animalul, acest lucru poate duce la traume psihologice, făcându-l înfricoșător sau agresiv.

Nu este nimic dificil în predarea unui animal de companie în casă: principalul lucru este să arăți răbdare și înțelegere. Urmând sfaturile pe care le-am dat în acest articol, puteți accelera semnificativ procesul. În plus, o observare atentă a comportamentului animalului îl va apropia pe proprietar de animalul său de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Tipuri de toalete pentru un câine într-un apartament și cum să antrenezi un cățeluș