5 Motive posibile pentru care câinele tău mănâncă iarbă și ce să faci

5 motive posibile pentru care un câine mănâncă iarbă și ce să facă

În acest articol, voi explica de ce câinii mănâncă iarbă. Voi descrie principalele motive pentru care un câine ar putea dori să mestece plante, cum ar fi nevoia de a smulge și caca după aceea, îmbunătățirea funcției intestinului, jocul, preferințele gustative și posibile boli. Vă voi explica în ce cazuri merită să contactați un medic veterinar.

Motive pentru care un câine mănâncă iarbă

Nu există atât de multe motive pentru care un câine ar putea dori să mănânce iarbă, să aruncăm o privire mai atentă asupra celor mai frecvente..

Trebuie să vărsăm

Cu o dietă necorespunzătoare, dezechilibrată, abundentă și rară, mâncarea este adesea înghițită de câine împreună cu aerul, nu are timp să digere corect și este lipsită de toate substanțele necesare (de exemplu, fibre). Adesea furajele alimentare se mișcă de-a lungul tractului gastro-intestinal pentru o lungă perioadă de timp, prăjituri. În același timp, are loc fermentarea și degradarea acestuia. În același timp, câinele are disconfort, greutate, balonare, greață, producție crescută de gaze și uneori durere.

Pentru a scăpa de disconfort, animalele de companie înghit iarbă lungă și dură. Tulpinile și frunzele plantelor, intrând în esofag și apoi în stomac, irită membrana mucoasă, provocând un reflex gag.

5 motive posibile pentru care un câine mănâncă iarbă și ce să facă
Dinții animalului de companie sunt adaptați să rupă și să muște, dar nu să mestece

Inducând vărsăturile, câinii scapă de mâncarea care provoacă disconfort sever.

După ce a transferat animalul de companie la o calitate fracționată și mese echilibrate frecvente în porții mici, problema consumului de iarbă cu vărsături ulterioare va fi închisă.

Îmbunătățirea funcției intestinului

Alimentele vegetale sunt fibre. Odată ajuns în intestin, leagă fecalele, irită membrana mucoasă, provocând o motilitate intestinală crescută. Acest lucru ajută coma alimentară să se deplaseze prin tractul gastro-intestinal și să iasă mai repede, accelerează procesul de golire și ameliorează constipația. Dacă dieta câinelui este predominant proteică (carne), consumul de iarbă pe stradă poate indica faptul că este necesar să se introducă cereale și legume în dietă. Prin adăugarea de cereale și legume proaspete animalului dvs. de companie, problema consumului de vegetație sălbatică va fi epuizată.

5 motive posibile pentru care un câine mănâncă iarbă și ce să facă
Dacă câinele simte disconfort în abdomen, atunci consumul de iarbă va crește motilitatea intestinală.

Un joc

Majorității câinilor le place să alerge și să se joace, în special puii și câinii tineri..

În același timp, obiectele provocatoare trebuie încercate pe cale orală. Dacă un animal de companie mușcă puțină iarbă pe gazon, distrându-se în acest fel, nu este nimic special și dăunător. În acest caz, proprietarul câinelui ar trebui să acorde atenție faptului că acestea nu sunt periculoase pentru sănătatea plantelor animale (nu otrăvitoare).

Preferințe de gust

Unora câini le place gustul și textura anumitor plante. Frunzele acestor ierburi sunt suculente, parfumate și atractive pentru animalele de companie. Această dependență poate fi permanentă sau temporară..

5 motive posibile pentru care un câine mănâncă iarbă și ce să facă
Dacă animalul de companie mănâncă iarbă foarte des și pare rău, atunci este mai bine să consultați imediat un medic

Dacă câinele dvs. este mereu interesat de plante, cel mai probabil îi place să se delecteze cu frunze crocante..

Dacă acest comportament apare periodic, atunci putem spune că animalul dezvoltă deficiență de vitamine sau o altă abatere în cursul proceselor fiziologice, ceea ce duce la apariția preferințelor gustative necaracteristice.

Boală posibilă

Consumul constant de iarbă poate indica, de asemenea, că câinele are o boală. O tendință la constipație, probleme digestive, obstrucție intestinală poate determina câinele să dorească în mod constant să scape de disconfort mâncând iarbă.

Dacă, împreună cu consumul regulat de vegetație, apar și alte simptome neobișnuite, cum ar fi diaree, vărsături, scădere în greutate, pofta de mâncare instabilă, letargie, apatie și febră, atunci nu mai vorbim despre preferințele ciudate ale gustului prietenului cu patru picioare, ci despre nesănătosul animalului de companie..

Când să vă duceți câinele la veterinar

Câinele trebuie prezentat medicului veterinar dacă:

  • vărsături necontenite;
  • diaree prelungită;
  • creșterea temperaturii;
  • refuzul de a mânca;
  • letargie și apatie;
  • balonare severă.
Dacă apar convulsii și pierderea cunoștinței, animalul de companie trebuie internat urgent.
5 motive posibile pentru care un câine mănâncă iarbă și ce să facă
Nu există nimic patologic în dorința de a mesteca ocazional buruieni, absolut nu

Mâncând iarbă pe stradă, câinele poate fi otrăvit de o plantă otrăvitoare sau de o substanță chimică care este folosită pentru tratarea peluzelor din curți..

De asemenea, simptomele descrise pot fi un semn al unei boli care apare la câine..

Poate fi vorba de infecții, inflamații, formarea de tumori, invazii helmintice etc. Nu va fi posibil să faceți față în mod independent acasă folosind metode medicinale tradiționale și să vindecați animalul de companie. Doar un specialist cu experiență, cu ajutorul diagnosticării corecte, va prescrie un tratament rapid și eficient pentru animal.

În acest articol, am explicat de ce câinii mănâncă iarbă. S-au descris principalele motive pentru care un câine ar putea dori să mănânce plante, cum ar fi nevoia de a vărsa, îmbunătățirea funcției intestinului, jocul, gustul și posibile boli. Explicați când merită să contactați un medic veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Motive posibile pentru care câinele tău mănâncă iarbă și ce să faci