5 Motive pentru care un câine nu trebuie mângâiat pe cap

În unele cazuri, este foarte bine să nu mângâiți capul câinelui. Cu toate acestea, afirmația că mângâierea capului unui câine este strict interzisă este nefondată..

De unde a venit afirmația că un câine nu poate fi mângâiat pe cap??

Cel mai probabil, când erai copil, tu sau un prieten apropiat aveați un cățeluș și părinții au interzis cu strictețe să-l mângâie pe cap. Dacă cățelul a fost cu urechi, poate Ciobănesc german sau o rasă similară, atenția excesivă din partea copiilor poate duce la leziuni ale urechii. Acesta este motivul pentru care mulți câini nu ridică niciodată urechile..

A doua sursă a originii acestui mit se întinde și din copilărie. Dacă animalul dvs. de companie a avut vreodată otită, cel mai probabil, el a reacționat agresiv la încercările de a-și atinge urechile. Mii de copii s-au trezit în astfel de situații, percepând interdicțiile preventive ale părinților ca fiind adevărul, iar ca adulți l-au dus la masă..

Unde este cel mai bun loc pentru a mângâia un câine

Dacă tocmai ați adus un cățeluș în casă sau cunoașteți un câine, este mai bine să îl abordați din lateral. În timp ce patrupedul nu are încredere în tine, este mai bine să-l mângâi pe:

  • Umeri.
  • Gât.
  • Greabăn.
  • Bărbie.

Pentru a mângâia câinele, nu coborâți mâna în sus și în jos, mișcarea ar trebui să vină din lateral, la nivelul greabănului animalului.

Câinele nu se lasă mângâiat pe cap

O situație complet diferită apare dacă încercați să alinteți ușor un animal de companie, iar acesta își scurtează sau își strânge capul în umeri. Există multe motive pentru acest comportament, dar toate pot fi împărțite în două categorii:

  • Psihologic.
  • Fiziologic.

Cauzele psihologice sunt legate de frică sau disconfort. Fiecare câine are propria personalitate și nu toată lumea, chiar și animalele de companie afectuoase, sunt încântate de mângâieri. Mulți câini preferă să fie zgâriați sau doar în jur..

Notă! Este posibil ca câinele dvs. să fie precaut să mângâie capul dacă nu are încredere deplină în voi. Acest lucru se vede adesea atunci când luați un câine adult care locuia pe stradă sau într-un adăpost. Cel mai probabil, acest fenomen este temporar..

Cauzele fiziologice sunt aproape întotdeauna asociate cu durere sau disconfort sever. Câinele dvs. poate evita sau chiar reacționa agresiv la mângâierea capului dacă:

  • Urechile rănite. Afecțiunea se poate datora inflamației (otitei medii), traume, leziuni parazitare.
  • Durere de cap. La fel ca oamenii, câinii suferă de dureri de cap, inclusiv din cauza dependenței de vreme..
  • Vedere slabă. Problemele de vedere pot apărea ca la vârste tinere și bătrâneți. Dacă câinele dvs. are o viziune slabă, apariția bruscă a mâinii deasupra capului său poate fi intimidantă..
  • Dinții sunt răniți. Cu siguranță mulți au simțit asupra lor ceea ce devine o chinuire o durere de dinți. La câini, comunicarea nervilor în gură, urechi și ochi este mult mai rapidă. Pur și simplu, un câine poate avea dureri de dinți, dar în acest context, va apărea o durere de cap severă, dureri de urechi, fotofobie și alte simptome..

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. reacționează negativ la mângâierea capului

În rare ocazii, dar merită luat în considerare, câinilor nu le place să fie bătut pe cap. Dacă animalul tău de companie reacționează normal la mângâieri în zona pieptului și a gâtului, merită să demisionezi.

În toate celelalte cazuri, este important să vă asigurați că animalul de companie este sănătos din punct de vedere fizic.. Numai un medic veterinar poate face concluzii finale cu privire la sănătatea unui câine. În timpul controlului veterinar, cereți medicului dumneavoastră să examineze dinții, ochii și urechile animalului dvs. de companie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Motive pentru care un câine nu trebuie mângâiat pe cap