5 Moduri de a face față constipației la câinele tău

Constipația este atunci când un câine este incapabil să-și golească intestinele. Condiția este dureroasă și periculoasă, deoarece duce la intoxicație.

Tipuri non-standard de constipație

Este important să ne amintim asta constipație se poate manifesta cu simptome absolut neclasice. Există o constipație falsă și atonică în care câinele are o mișcare intestinală, dar nu golește intestinul.

Cu constipație falsă, câinele face o mișcare intestinală, dar mucusul iese din intestine cu o cantitate mică de fecale. Cantitatea principală de fecale rămâne în intestine, ceea ce duce la intoxicație. În această stare, nu este de dorit să oferiți asistență pe cont propriu, deoarece cauza principală poate fi un blocaj sau volvulus.

Cu constipație atonică, câinele își face nevoile, dar scaunul arată neformat, moale și gras. Cauza constipației atonice este funcția intestinală necorespunzătoare - peristaltism slab. Constipația atonică este doar un simptom, prin urmare, afecțiunea este eliminată numai cu terapia complexă.

Constipație clasică

După cum sa menționat mai sus, cel mai adesea, constipația apare dacă nu există suficientă apă în scaun. Cauza poate fi alimentarea necorespunzătoare, întreruperea tractului digestiv, deshidratarea.

Important! Indiferent de cauză, constipația pe termen lung amenință intoxicația, deteriorarea pereților intestinali, traumatizarea anusului, urmată de inflamație.

Constipația este definită ca absența mișcărilor intestinale în decurs de 12 ore. În mod clar, câinele are nevoie de ajutor dacă se află într-o poziție intestinală, dar nu poate să-și golească intestinele. Să ne dăm seama cum să ajutăm un animal de companie.

Creșterea nivelului de lichid

Câinele este cel mai probabil să sufere de constipație, deoarece nu are suficientă apă în corp. Această situație apare adesea în sezonul cald, cu o ascuțit se transferă în alimente uscate, atunci când hrăniți alimente uscate de calitate scăzută. Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când găsești că câinele tău este constipat este să mărești aportul de apă..

Dacă câinele dvs. refuză să bea apă curată, puteți adăuga zahăr sau miere.. Orice alt lichid va face - produse lactate fermentate, bulion, ceai, suc de legume, decoct de plante medicinale. Dacă lichidul trebuie turnat cu forța, adăugați puțină vaselină sau ulei de in. În funcție de mărimea câinelui, cantitatea de ulei poate varia de la 1 linguriță la 2 linguri..

Masaj

După ce beți o cantitate mare de lichid, trebuie să faceți masaj. Mângâie burta câinelui în sensul acelor de ceasornic de sus în jos (de la cap la coadă).

Palpați ușor peritoneul cu degetele și observați reacția animalului de companie. Dacă câinele suferă clar, trebuie să vă contactați imediat medicul veterinar. O afecțiune dureroasă acută poate indica deteriorarea peretelui intestinal, volvulus, blocaj sau perforație. În acest din urmă caz, o parte din fecale intră în peritoneu, ceea ce va duce la sepsis..

Lumânări sau ulei de vaselină

Cu câteva ore înainte de clătire, sau ca alternativă la o clismă, puteți folosi lumânări cu vaselină sau ulei. Lumânarea se introduce direct în anus. Înainte de introducere, trebuie să fie ușor încălzit în palma mâinii. Uleiul de vaselină se injectează folosind o seringă fără ac sau seringă mică.

Clismă

Dacă câinele continuă să bea apă, răspunde în mod normal la masaj, dar nu se poate goli 4 ore după acesta, este necesar spălați intestinul gros. Procedura poate fi efectuată acasă sau poate solicita ajutor profesional. Pentru a curăța intestinele acasă, câinele trebuie dus la baie. Pregătiți o clismă cu suficient volum și lichid în avans:

  • Apă curată.
  • Un amestec de apă, vaselină sau ulei de in.
  • Decoct de mușețel.

Mulți oameni au o întrebare cu privire la volumul de apă care trebuie introdus în intestine. Volumul exact este calculat în funcție de mărimea câinelui, dar puteți naviga în funcție de situație. Lichidul este injectat până când începe să curgă înapoi. În acest moment, pot apărea probleme cu animalele de companie care sunt preocupate de curățenie și sunt obișnuite să meargă pe stradă. Dacă câinele tolerează și nu golește intestinele, ia rapid animalul în brațe și scoate-l în stradă.

Terapia medicamentoasă

Există un număr imens de medicamente care permit se ocupă de constipație. Cele mai multe dintre ele diferă prin substanțe active, acțiunea unora are ca scop îmbunătățirea peristaltismului, în timp ce altele sunt la umezirea și împingerea fecalelor spre anus. La domiciliu, poate fi utilizat doar al doilea tip de medicament..

Cel mai sigur remediu pentru constipație la un câine este Duphalac., care se vinde în farmacii pentru oameni. Duphalac conține zahăr din lapte, prin urmare este contraindicat câinilor cu intoleranță la lactoză.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Moduri de a face față constipației la câinele tău