9 Specii de câini cu ficat lung care trăiesc mai mult decât alte rase

Câini de lungă durată

În acest articol voi vorbi despre câinii care pot fi considerați centenari. Voi da o caracteristică a aspectului rocilor și o descriere a temperamentului. Vă voi spune despre speranța medie de viață a fiecărei rase și voi descrie categoriile de preț pentru cumpărarea puiilor.

Rase de câini cu ficat lung

Durata medie de viață a unui câine sănătos este de 10-13 ani, dar există rase de reprezentanți de lungă durată în lumea canină.

Yorkshire Terrier

Câinele compact atinge o greutate de 3,2 kg la vârsta adultă. Picioarele anterioare sunt drepte, pieptul nu este lat. Rasa are urechi în formă de V erecte și un strat luxos care cade pe laturi..

Culoarea unui Yorkshire Terrier de rasă: pe corp haina este gri-argintiu, coada este cenușie cu o nuanță albăstruie, membrele și capul cu sânul sunt maro auriu.

Speranța de viață bate practic recordurile pentru viața unui câine - 17-20 de ani.

Animalul de companie jucaus în miniatură este neînfricat, se atașează rapid de proprietarul său și devine un gardian excelent. York este activ și iubește plimbările în aer curat, cu toate acestea, se potrivește bine pentru a păstra într-un apartament.

Contactul corporal cu proprietarul este important pentru animal..

Animalul de companie este afectuos și se înțelege bine cu alte animale de companie.

Prețul cățelușului: 150-400 USD.

Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrier

Chihuahua

Una dintre cele mai mici rase care trăiesc cel mai mult și sunt renumite pentru longevitate (15-20 de ani). Un animal de companie din această rasă nu trebuie să depășească 2,8 kg. Blana reprezentanților rasei poate fi atât netedă, cât și scurtă, și pufoasă.

Chihuahua este renumit pentru caracterul său complex.

Câinele este sincer loial proprietarului, dar gelos și precaut într-o societate necunoscută.

Chihuahua nu este recomandat familiilor cu copii; din zgomote puternice, câinele devine nervos și agresiv. Cu proprietarul, câinele este întotdeauna amabil și afectuos, simte subtil starea de spirit. Socializarea câinelui dvs. la o vârstă fragedă este extrem de importantă.

Câinele trebuie să învețe să înțeleagă comanda „Fu!” care cheamă la tăcere. Rasa tinde să dea voce la cel mai mic stimul din exterior..

Preț: de la 150 USD.

Chihuahua
Chihuahua

Beagle

Beagle-ul compact și robust este un câine de câine. El se caracterizează prin flexibilitate și dexteritate. Membrele puternice și dense sunt în armonie cu un corp dens. Înălțimea la greabăn 33-40 cm. Blana este scurtă, orice culoare este acceptabilă, cu excepția piperului. Speranța de viață 12-15 ani.

Beagle este o rasă însoțitoare care este întotdeauna gata să alerge și să se joace. Antrenamentul este ușor, iar ascultarea este excelentă. Beagle-ul este răbdător și iubește copiii. Câinele este potrivit pentru iubitorii de jogging sau plimbări în afara orașului. Rasa găsește cu ușurință contactul cu alți câini și oameni.

Câinii de vânătoare pot avea probleme cu pisicile. Pisicile, simțindu-se că sunt urmărite și vânate, manifestă agresivitate, iar conflictul dintre animale se dezvoltă rapid.

Costul mediu al unui cățeluș beagle: 330 USD.

Beagle
Beagle

Pomeranian

Un ficat lung, care poartă o blană pufoasă și are o dimensiune modestă. Forma pătrată a corpului, capul în formă de pană, urechile înălțate și o tranziție bine definită de la frunte la bot caracterizează Spitz. Paltonul este dens, cu substrat, de culoare deschisă.

Un câine loial și activ este neîncrezător față de străini.

Câinele este capricios, execută comenzi numai atunci când vrea și este greu de dresat. Pomeranianul jucăuș este potrivit pentru o persoană care duce un stil de viață activ. Animalul de companie dă dragoste proprietarului și necesită în schimb afecțiune.

Preț pomeranian: 160-240 de dolari.

Pomeranian
Pomeranian

Păstor australian

Câinele ciobănesc, înalt de 58 cm, are o haină groasă cu „guler”. Corpul este pliat proporțional, membrele sunt puternice, pieptul este larg, mușchii sunt bine dezvoltați. Culoarea este negru, roșu, marmură. Sunt permise cantități mici de pete albe. Speranța de viață de la 13 la 17 ani.

Datorită originii sale păstor australian independent, activ și vesel. Câinele este puternic atașat de proprietar, se înțelege bine cu copiii. Dacă se stabilește contactul între câine și proprietar, atunci antrenamentul va fi ușor.

Câinele înțelege repede ce vor de la el și încearcă să-i facă pe plac proprietarului. Animalele nu tolerează grosolănimea sau asaltul.

Preț: 1200-1500 de dolari.

Păstor australian
Păstor australian

Lhasa Apso

Lhasa Apso este un câine mic. Înălțimea la greabăn 23 cm. Corpul este dreptunghiular, burta este slabă, picioarele sunt drepte, nu lungi. Blana este lungă, dreaptă și are nevoie de periaj sau tăiere zilnică. Cele mai frecvente culori sunt: ​​alb, bej, auriu, gri, negru. Speranța de viață 14 ani.

Câinele are calități de pază și pază foarte dezvoltate. Câinele este iubitor de libertate, dar nu recunoaște decât un singur stăpân. Cu o pregătire adecvată și regulată, succesul va fi atins. Lhasa apso este potrivit pentru o persoană care este gata să dedice timp în fiecare zi îngrijirii unui animal de companie și jocului cu el.

Câinele nu tolerează singurătatea și neglijarea.

Preț: 350-2000 de dolari.

Lhasa Apso
Lhasa Apso

Jack Russell terrier

Câinele are un corp subțire și agil. Înălțimea la greabăn este de 25-29 cm. Pieptul este de lățime medie, botul este îngust, urechile sunt erecte. Rasa se caracterizează prin membre scurte. Paltonul este scurt sau mediu. Culoare tradițională: albă cu pete negre sau roșii.

Câinele este loial proprietarului și îl protejează bine. Câinii în mișcare au nevoie de un fel de activitate fizică și, în absența acesteia, aruncă energia acumulată în deteriorarea mobilierului sau a agresivității.

Este necesar să exersați cu Jack Russell Terrier, inteligența înaltă vă permite să învățați rapid comenzi. Un contact bun cu proprietarul va asigura ascultarea. Jack Russell Terrier se înțelege bine cu alte animale de companie și se înțelege bine cu copiii mici..

Preț: 260-1000 de dolari.

Jack Russell terrier
Jack Russell terrier

Teckel

Un câine de vânătoare se distinge prin mobilitate și pasiune. Corpul teckelului este alungit, botul este îngust și lung. Înălțimea la greabăn este de 20-30 cm. O caracteristică a rasei este un corp disproporționat de lung, cu picioare scurte. Paltonul este scurt și dur. Culoarea este solidă. Speranța de viață a teckelului 14-17 ani.

Un teckel activ iubește să se joace, dar la antrenament arată încăpățânare și poate să nu acorde atenție comenzilor unei persoane. În ceea ce privește întreținerea câinelui în apartament, se menționează curățenia acestuia. Teckelul are nevoie de o încărcătură zilnică și de comunicare cu proprietarul, acesta se atașează rapid de o persoană.

Preț: 250-500 USD.

Teckel
Teckel

Mops

Pugul se remarcă din alte rase de câini, cu pliurile sale cărnoase pe corp și bot. Înălțimea unui câine adult: 25-28 cm, greutatea 6-8 kg. Pieptul este lat, spatele este drept, mușchii sunt bine dezvoltați. Culoarea este închisă, negru, bej, este necesară o mască întunecată și urechi semi-erecte întunecate. Speranța medie de viață 12-15 ani.

Pugul este sociabil, jucăuș, potrivit chiar și pentru proprietarii neexperimentați.

Câinele este calm și iubește să petreacă mai mult timp cu proprietarul acasă decât să facă jogging. Pugii pot fi încăpățânați, dar o mână constantă și lipsa de agresiune din partea proprietarului pot crește un animal de companie..

Dieta pugului ar trebui să fie strict concepută, rasa este predispusă la obezitate.

Preț: 300-400 USD.

Mops
Mops

Un animal de companie cu ficat lung poate fi un reprezentant al rasei care nu se află pe astfel de liste.

Pentru a menține sănătatea animalului, este necesar să se efectueze examinări de către un medic veterinar și să se trateze bolile în timp util. Și apartenența câinelui la rasele de ficat lung nu oferă nicio garanție cu privire la fiecare animal în parte..

Speranța de viață, indiferent de câine, depinde nu numai de predispozițiile genetice, ci și de grija proprietarului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 9 Specii de câini cu ficat lung care trăiesc mai mult decât alte rase