9 Rase de câini recunoscute de rusia

9 rase de câini rusești recunoscute

În acest articol voi vorbi despre rasele de câini ruși. Voi lua în considerare caracteristicile raselor, natura câinilor din Rusia. Care rase sunt recunoscute și nerecunoscute de FCI.

Cele mai bune rase de câini rusești

Rasele domestice au rădăcini antice datând de secole de istorie rusă. Reprezentanții ruși se disting prin specificitatea lor, care corespunde climatului schimbător și apartenenței teritoriale a rasei..

Animalele se disting prin loialitatea lor, calitățile excelente de lucru, caracterul încăpățânat.

Terrier rusesc negru

Rasa a fost crescută la ordinul lui Stalin la mijlocul secolului al XX-lea. Adus pentru serviciul militar. Terrier rus câine mare și puternic. Greutatea animalului ajunge la 60 kg, iar înălțimea este de 71 cm. Culoarea hainei este exclusiv neagră, este permisă o cantitate mică de păr gri..

Costul unui cățeluș variază de la 8.000 la 60.000 de ruble.

Câinele are un caracter echilibrat. Terrierul negru este un bun paznic și protector. Câinele este infinit loial proprietarului și își va păzi sensibil teritoriul. Animalul se înțelege bine cu copiii, iertând orice farse. Nu este recomandabil să aveți un câine într-un apartament din oraș. Animalul are nevoie de spațiu pentru joacă și activitate fizică.

Terrier rusesc negru
Terrier rusesc negru

Ogar de vânătoare rusesc

Istoria rasei datează de câteva secole. Câinii erau folosiți pentru vânatul de vânătoare. Ogarul canin poate atinge o viteză mare. Acesta este un animal rezistent, are o constituție puternică și o creștere ridicată. Înălțimea la greabăn atinge 68-86 cm, greutatea 27-55 kg. Paltonul este lung, matasos, de exemplu o bucla mare. Culoarea hainei este diferită: alb, gri, roșu, negru.

Puteți cumpăra un cățeluș pentru 15.000-45.000 de ruble.

Ogar canin un câine calm, echilibrat, dar sensibil, nu tolerează un comportament agresiv față de el. Rasa nu este potrivită pentru persoanele în vârstă și ocupate. Ogarii au nevoie de activitate fizică activă. Ar trebui să mergi de cel puțin 2-3 ori pe zi..

Ogarul canin rus are vedere și auz bine dezvoltate. Datorită acestui fapt, câinele poate vedea prada la o distanță de 800 de metri.

Viteza de rulare se dezvoltă până la 90 km / h. Lungimea săriturii în picioare poate fi de 3 metri.

Ogar de vânătoare rusesc
Ogar de vânătoare rusesc

Câine ciobanesc caucazian

Caucazieni aparțin celor mai vechi rase. Au fost folosite pentru a proteja turmele, casele oamenilor. În prezent, rasa este de gardă la granițe. Greutatea masculilor variază de la 55 la 70 kg, înălțimea 68-75 cm. Cățelele cântăresc 45-60 kg, înălțimea 64-70 cm. Blana este densă, cu un substrat moale subțire. Culoarea stratului: negru, roșu, gri, roșu, maro, pătat. Speranța de viață - 10-12 ani.

Puteți cumpăra un cățeluș ciobanesc caucazian pentru 5.000-60.000 de ruble.

Duri la prima vedere, caucazienii au un caracter calm, prietenos. Câinii se pot adapta la orice condiții climatice, pot trăi în interior și în aer liber.

Aceștia sunt buni paznici, câinele este precaut de străini. Dar are încredere și dragoste pentru membrii familiei..

Caucazianul este devotat proprietarului. Este sensibilă la copii și nu va refuza să se joace cu ei. Este necesar să vă plimbați cu animalul de companie în mod regulat, oferind animalului 1,5-2 ore de timp liber.

Câine ciobanesc caucazian
Câine ciobanesc caucazian

Laika siberiană de vest

Acești câini sunt vânători născuți. Huskii din Siberia de Vest a apărut la mijlocul secolului al XX-lea, grație muncii crescătorilor. În întreaga lume, rasa este apreciată pentru calitățile sale de vânătoare pentru blană și animale de pradă, mistreți, rațe. De asemenea, un câine poate fi un companion excelent..

Înălțime - 51-65 cm, greutate 15-22 kg. Învelișul este scurt, grosier, cu un strat gros, pufos. Conform standardului, sunt permise următoarele culori ale stratului: gri, alb, roșu, piebald, gri-roșu.

Costul pentru pui variază de la 3000 la 25000 de ruble.

Alb-negru, haina neagră și ochii maro deschis sunt considerați un defect la exterior..

Huskii din Siberia de Vest sunt câini curajoși, inteligenți și prietenoși. Loial proprietarului și familiei în care trăiesc.

Animalul își alege un singur stăpân și îl ascultă numai pe el. Câinele are nevoie zilnic de plimbări active și activitate fizică. Conținutul ca în apartament este extrem de nedorit.

Laika siberiană de vest
Laika siberiană de vest

Câine rus

Rasa a apărut natural. Prima mențiune a Câini ruși sunt prezente în cronicile vremurilor lui Ivan cel Groaznic. Folosit pentru vânătoarea de vânat mare și vânat.

Greutatea unui animal adult nu depășește 30 kg, înălțimea sa este de 55-68 cm. Câinele are o constituție musculară puternică. Învelișul este dens, substratul este moale și dens. Culoarea hainei: spate negru, purpuriu, gri cu pete luminoase. Substratul mai ușor decât părul de pază.

Puteți cumpăra un cățeluș pentru 5000-15000 ruble.

Câinele are o dispoziție prietenoasă. Ea se distinge prin rezistență, auzul sensibil și simțul miros acut, ceea ce face ca câinele să fie un vânător excelent..

Proprietarul câinelui alege doar unul, dar îi recunoaște pe toți membrii familiei.

Animalul de companie se joacă cu copii cu plăcere, poate fi o bonă pentru copii. Dar nu interacționează bine cu animalele de companie.

Câine rus
Câine rus

Ciobanesc sud-rus

Câinii Ciobănesc din Rusia de Sud sunt printre cei mai vechi câini în creștere. Au fost crescuți pe teritoriul Crimeii moderne în secolul al XVIII-lea. Acestea sunt animale mari, aparțin categoriei celor mari. Greutatea unui adult este de 45-55 kg, înălțimea de 60-70 cm.

Paltonul este lung, dens, acoperind uniform corpul. Culoarea standard a stratului: crem, alb, fum. Substratul este de obicei de culoare gri..

Prețul pentru pui este de 12.000-60.000 de ruble.

Costul depinde de pedigree-ul câinelui și de clasă.

Yuzhak are un caracter autosuficient și puternic.

Nu este recomandat să aveți un câine din această rasă pentru o persoană slabă, persoanele cu tulburări mintale și persoanele în vârstă. Câinele ciobanesc va proteja familia și casa în care locuiește încă din prima zi a apariției sale.

Înțelegeți-vă cu alte animale de companie.

Ciobanesc sud-rus
Ciobanesc sud-rus

Samoyed

Samoyed a apărut acum aproximativ 3000 de ani. Strămoșul samoyedilor este lupul polar alb. Câinii au fost folosiți în mod activ de popoarele din nordul Siberiei pentru vânătoare, pășunat și ca câine de sanie..

Înălțimea unui animal adult la greabăn este de 50-58 cm, Samoyedul cântărește 17-30 kg. Paltonul este dens și dens. Culoarea stratului este exclusiv alb sau cremos. Costul unui cățeluș depinde de calitățile de lucru și de pedigree.

Preț mediu 10-60 mii ruble.

Ea devine rapid atașată de familia și stăpânul ei. Dar poate lua decizii independente.

Samoyedele sunt animale inteligente și inteligente.

Se înțeleg bine cu copiii, nu manifestă agresivitate. Animalul de companie are nevoie de plimbări regulate și activitate fizică..

Samoyed
Samoyed

Câine ciobanesc asiatic central

Rasa a apărut fără intervenția umană. În arborele genealogic Alabaev existau mastini antici. Câinii Ciobănesc din Asia Centrală sunt considerate pe bună dreptate unul dintre reprezentanții lor majori. Animalul cântărește aproximativ 75-80 kg, înălțimea la greabăn este de 65-75 cm.

Costul pentru pui variază între 15.000-70000 ruble.

Paltonul este gros. Standardul permite atât lungimea scurtă, cât și lungimea de 10 cm. Culoarea lânii este diferită.

Combinațiile de albastru și scorțișoară sunt considerate un defect.

Câinele are un caracter capricios și încăpățânat. Alabai este greu de antrenat.

Educația necesită putere și răbdare. Câinele este un excelent paznic și protector. Iubește copiii și participă la toate jocurile.

Câine ciobanesc asiatic central
Câine ciobanesc asiatic central

Jucărie rusească

Jucăria rusă este una dintre cele mai populare rase decorative. Câinii au fost crescuți la mijlocul secolului al XX-lea. Scopul principal este de a însoți o persoană și de a fi un tovarăș.

Creșterea animalului atinge 25-30 cm, greutatea 1-3 kg. Speranța de viață este de 12-15 ani. Jucăria are o haină scurtă și netedă. Culoare diferită: maro, roșu, negru și cafeniu.

Puteți cumpăra un cățeluș pentru 20.000-30.000 de ruble.

Are un caracter vesel, amabil. Îi place să fie aproape de proprietar.

Simțindu-vă amenințat, grăbiți-vă imediat să protejați proprietarul.

Toy găsește un limbaj comun cu toți cei din jur.

Toy Terrier rusesc
Toy Terrier rusesc

Rase nerecunoscute

Rasele de câini rusești au propria lor istorie unică. Dar nu toate sunt recunoscute de organizațiile canine internaționale. Cele nerecunoscute includ:

Câine de salon rus
Câine de salon rus
Lapidog de culoare rusă
Lapidog de culoare rusă
Spaniel de vânătoare rusesc
Spaniel de vânătoare rusesc
Câinele Piebald
Câinele Piebald
Caine de pază din Moscova
Caine de pază din Moscova

Motivul pentru care rasele nu sunt încă recunoscute este numărul mic de indivizi. Pentru a fi inclus în registru, animalele lor trebuie să ajungă la 1000 de persoane. Mai mult, împerecherea strâns legată este exclusă.

Rasele de câini rusești fac parte integrantă din istoria creșterii câinilor din lume. În fiecare an, ei câștigă din ce în ce mai multă popularitate și ocupă poziții de lider la expoziții și concursuri..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 9 Rase de câini recunoscute de rusia