20 Explicații rezonabile pentru comportamentul ciudat al animalelor de companie

Uneori animalele de companie se comportă foarte ciudat. Își înclină capul atunci când vorbești cu ei sau merg cu tine la baie când vrei să faci duș. Probabil că vă întrebați: „De ce fac asta?” Oamenii de știință au analizat diferite exemple de comportament ciudat al animalelor de companie și s-a dovedit că există un motiv pentru fiecare caz..

Pisicile sunt drăguțe și pufoase, dar sunt prădători prin natură. Prin urmare, le place să se ascundă atât de mult acolo unde îi pot observa pe alții în secret. Cutiile îi ajută în acest sens. Așadar, nu vă mirați dacă pisica dvs. preferă cartonul obișnuit decât canapeaua scumpă pe care i-ați cumpărat-o..

Dacă un câine se apropie de tine și începe să-ți lingă fața, nu pentru că ai mâncare pe obraz - încearcă să-ți arate că au venit în pace și sunt foarte bucuroși să te vadă.

Pisica ta a înghețat vreodată cu gura deschisă? Nu pentru că este șocată de ceva. În zoologie, acest lucru este numit „flemen”. Astfel gustă pisicile aerul. Au un organ vomeronazal în gură care preia mirosuri pe care nasul lor nu le poate recunoaște..

Când oamenii căscă, este o reacție fizică la oboseală sau plictiseală. Câinii căscă și ei când obosesc. Dar o fac și pentru a arăta că sunt relaxați. Dacă câinele se simte confortabil, atunci căscând, îi informează pe ceilalți că nu există agresiune și totul este cool.

Există multe spini mici în limba pisicii - ajută animalele de companie să aibă grijă de ei și de familia lor. Când te ling, este ca un șmirghel - nu este cel mai bun sentiment din lume. Dar ar trebui să fii mândru că au grijă de tine pentru că te consideră familia lor..

Cel mai emoționant lucru de pe planetă este atunci când un câine își înclină capul și își coboară urechile în timp ce te privește. Oamenii de știință au sugerat că așa animalul încearcă să înțeleagă ce se dorește de la el. Câinele dvs. își poate înclina capul pentru a vă vedea mai bine expresia. Este, de asemenea, una dintre modalitățile de a vă „regla” urechea interioară pentru a vă auzi mai bine..

Catnip eliberează compusul chimic nepetalactonă în aer. Când pisicile mănâncă frunzele acestei plante sau îi inspiră mirosul, moleculele de nepetalactonă acționează asupra receptorilor lor interni. Din această cauză, pisicile încep să miaune isteric și să se zvârcolească activ..

Când vă scăldați câinele, riscați să vă udați foarte mult. Motivul pentru care câinii scutură apa atât de activ după scăldat se datorează reflexelor lor. Fac asta pentru a se usca mai repede. Dacă pardoseala este umedă, atunci riscă să înghețe. Strămoșii câinilor în sălbăticie ar fi putut să moară de hipotermie. Câinii domestici nu trebuie să se teamă de el, dar există reflexe..

Pisicilor le place să zgârie pereții, mobilierul și orice altceva în care își pot scufunda ghearele. Au glande pe labe care lasă miros asupra lucrurilor pe care le zgârie. Acesta este modul în care pisicile își marchează teritoriul..

Dacă un câine miroase un miros interesant asupra unui obiect, acesta se va rostogoli pe suprafața sa, astfel încât acest miros să „se agațe” de blana sa. Aceasta este moștenirea strămoșilor lupului - aceștia au adus diferite mirosuri în haita lor pentru a le spune familiei despre ceea ce au văzut. Pentru câinele domestic modern, familia ei este om, așa că vă împărtășește știrile..

Un alt motiv pentru care câinii se freacă de iarbă și covoare este să scape de mirosurile care nu le plac. Dacă ți-ai scăldat câinele cu un șampon cu miros puternic, atunci el va încerca să îndepărteze mirosul obsesiv, rostogolindu-se pe podea. Acesta este, de asemenea, unul dintre modurile în care animalele raportează iritații pe pielea lor..

Pisicile care sunt eliberate afară mănâncă iarba, chiar dacă se simt rău după aceea. Îi ajută să scape de lucrurile nedorite care au intrat în tractul lor digestiv, cum ar fi oasele și bilele de păr..

Câinii domestici sunt obișnuiți să-și urmărească stăpânii peste tot, chiar și la baie. Conceptul de spațiu personal există doar la oameni - câinii vă văd viața împreună într-un mod diferit. Pentru ei, faceți parte din haita lor, iar câinilor le place să fie mereu cu haita lor..

Se acceptă în general că, atunci când un câine dă din coadă, înseamnă că este fericit. Dar nu este întotdeauna cazul. Dacă un câine dă din coadă joasă, este inconfortabil în această situație. Dacă coada se mișcă spre stânga, acesta este un avertisment că este mai bine să nu o atingeți. Dacă mișcarea este dreaptă, atunci o puteți aborda în siguranță.

Pisicile adulte nu miau niciodată la alte pisici. O fac doar cu oamenii. Ei comunică între ei șuierând, mârâind și adulmecând. Dacă pisica ta miau, înseamnă că îi este foame sau vrea niște mângâieri..

Când pisicile se întind pe spate în fața ta, se pare că cer să-și mângâie burtica. Și când începi să faci asta, te mușcă. De fapt, nu le place când le atinge burtica. Rulcându-se pe spate, ei arată că au încredere în tine. Așadar, data viitoare, încearcă să le mângâi capul.

Câinilor le place să alerge în cercuri într-un singur loc înainte de a merge la culcare. În sălbăticie, acest lucru i-a ajutat să netezească iarba pentru a scăpa de insecte în locul lor de ședere. Deci, acesta este un alt reflex moștenit de la strămoșii sălbatici - ei încearcă doar să se simtă confortabil.

Pisicile dorm mult în timpul zilei. Dar asta nu pentru că sunt leneși. Deci, în sălbăticie, rudele lor economisesc energie pentru vânătoare..

Când un câine își lasă câinele să se urce pe spate, arată clar că îl ascultă. Dar acest comportament în timpul jocului face parte din strategie. Dacă un câine mare permite unui mic să sară pe spate, atunci încearcă să facă jocul mai interesant pentru amândoi..

Mirosul unui câine este de 100 de mii de ori mai bun decât cel al unui om. Ea își folosește nasul pentru a aduna informații. Când un câine vede o rudă necunoscută, își adulmecă reciproc glandele anale. Conține toate informațiile despre starea reproductivă, sănătatea și starea emoțională a animalului..

Mestecarea reduce anxietatea la câini. Dacă animalul tău de companie îți mestecă lucrurile, înseamnă că încearcă să scape de stres..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 20 Explicații rezonabile pentru comportamentul ciudat al animalelor de companie