Ciobanesc australian (australian)

Ciobanescul australian are multe talente. În primul rând, ea este un cioban excelent care poate face față nu numai cu o turmă de oi, ci și cu o turmă de tauri. Ciobanescul australian este un însoțitor minunat și câine sportiv, este responsabil pentru protejarea casei și a familiei și, cu o bună pregătire, poate deveni un excelent miros de droguri și poate servi în poliție. Rezistent, puternic, foarte inteligent și, fără îndoială, frumos. Un alt nume pentru rasă este „australian”.

patru ciobani australieni

Istoria australianului este confuză și lungă. Așezarea activă a Australiei și dezvoltarea creșterii bovinelor au dat naștere la încrucișarea spontană a diferitelor rase. Astfel, au apărut mulți mestizii. Mulți dintre ei au venit din Australia în America la sfârșitul secolului al XIX-lea. Existau puține lucruri în comun între câini, dar toți erau numiți „păstori australieni”. În America, au existat atât de mulți entuziaști care au început să se angajeze îndeaproape în dezvoltarea rasei. Înregistrările practice ale muncii lor nu au fost păstrate. În anii 60, era deja posibil să se distingă un grup de păstori australieni cu mai mult sau mai puțin același tip de aspect..

Aussie a devenit faimos după câteva cascadorii efectuate în timpul unei pauze la rodeo american și datorită celor două filme ale lui Walt Disney.

Primul standard de rasă a fost adoptat în 1976, iar în 1980 a fost fondat American Australian Shepherd Breed Club. În 1993 rasa a fost recunoscută de Clubul Kennel American, în 1996 de Federația Cinologică Internațională.

Video despre rasa câinilor Ciobanesc australian (australian):

Aspect

Ciobanescul australian este un câine bine echilibrat, cu o formă ușor alungită, mărime medie și os. Poate fi de diferite culori, flexibil, agil, agil și muscular. Blana este de lungime medie și duritate. Este în mod natural cu coadă scurtă. Înălțimea la greabăn la bărbați - 51-58 cm - cățele - 46-53 cm. Masculii sunt mai masivi, dar nu ar trebui să fie grosiere, iar femelele sunt cu os subțire.

Capul australian este bine definit, uscat, puternic. Partea superioară a craniului este ușor convexă, iar lungimea și lățimea sa sunt aproximativ egale. Stopul este clar marcat. Botul este puțin mai scurt decât lungimea craniului, înclinându-se spre nas și rotunjit la vârf. Lobul poate fi negru sau maro, în funcție de culoare. Mai mult de 25% din petele de lob ușor la câinii de peste un an sunt defecte. Dinții completi, puternici, albi, mușcătura foarfecă dorită, dar drepți este acceptabilă. Ochii sunt în formă de migdale. Culoarea ochilor poate varia, inclusiv heterocromia. Urechile sunt de dimensiuni medii, triunghiulare, înalte, cu vârfurile căzute în jos sau în lateral.

Gâtul este de lungime moderată, puternic, ceafa este ușor arcuită. Spatele este drept și uniform. Crupul este moderat înclinat. Pieptul este adânc dar nu lat. Coaste sunt lungi, bine aruncate. Linia de fund cu creștere moderată. Coada este dreaptă, lungă sau scurtă. Lungimea cozii, dacă este tăiată sau în mod natural scurtă, nu trebuie să depășească 10 cm. Lățimea setată a picioarelor anterioare și posterioare este aproximativ aceeași. Picioarele sunt compacte, ovale, cu degetele bine arcuite. Tampoane elastice, groase.

Păstorul australian este adesea confundat cu Border CollieBlana este dreaptă sau ondulată, de lungime și textură medie. Substratul, în funcție de climă, este mai puțin sau mai pronunțat. Pe cap, urechi, partea din față a picioarelor și sub cârlige, părul este scurt. Partea din spate a picioarelor este moderat acoperită. La masculi, gulerul este mai pronunțat. Diverse culori: negru, roșu, albastru-merle, roșu-merle. Toate culorile cu sau fără marcaje albe, cu sau fără bronz. Gulerul alb nu trebuie să se extindă dincolo de greabăn. De asemenea, albul nu ar trebui să prevaleze pe cap. Culorile Merle devin mai întunecate odată cu vârsta.

standard de păstor australian

Ciobanesc australian miniatural

Câinii mici au fost întotdeauna găsiți în rasă, după cum se poate judeca după fotografii vechi, referințe scrise. Și cu siguranță au fost oameni cărora le-au plăcut mai mult decât cele standard. Una dintre ele este Doris Cordova din Norco, California. Ea a început să crească versiunea mini a Aussie în cadrul unui program special. În curând, Doris a găsit adepți și împreună cu ei a creat Clubul de rasă păstor australian în miniatură. Până în prezent este recunoscut doar de Asociația Americană a Razelor Rare. În afara statelor, australienii în miniatură nu sunt aproape niciodată găsiți.

Caracter și comportament

Ciobanescul australian este un câine inteligent, echilibrat, care lucrează, cu un instinct pronunțat de păstorire și păzire. Loial, energic și rezistent. Are o dispoziție plăcută, rareori certătoare. El îi tratează pe străini cu prudență. Aussie nu latră niciodată fără motiv și rareori este agresiv. În ciuda instinctului pronunțat de sentinelă și teritorial, Ciobanescul australian nu este potrivit pentru rolul de bodyguard și o protecție și mai serioasă pentru curte.. Abilitatea bună de învățare, capacitatea de lucru, adaptabilitatea, precum și dorința mare de a petrece mult timp cu proprietarul fac din Ciobanescul australian un partener excelent și un bun prieten al întregii familii..

Ciobanescul australian este un câine incredibil de responsabil, muncitor, prietenos și afectuos. Nepretențios și rezistent. Principalul lucru pentru ea este să rămână în centrul evenimentelor. Este o elevă atentă. Foarte energic și gata să sprijine proprietarul în orice activitate activă. Nu suport să fii singur. Fără un antrenament constant și o educație competentă, un câine îl poate dezamăgi și supăra pe proprietar cu necontrolul său.

Păstorul australian liniștit, adorabil și loial este total previzibil. Va deveni un prieten fidel, de încredere și un companion minunat pentru copii. Vă puteți baza complet pe ea acasă și pe stradă.

Aussies se înțelege bine cu alte animale domestice, de la rozătoare mici și păsări la câini mari. Încearcă să evite conflictele și rareori pretind că sunt primii din pachet. Destul de calm, acest câine poate fi adus într-o casă în care sunt copii mici. Aussie îi va trata pe cei mici cu afecțiune și grijă. Un alt plus este că câinele ciobanesc se supune tuturor membrilor familiei cam la fel. Rareori ignoră comenzile unui adolescent, chiar dacă acesta recunoaște ca proprietar un membru mai în vârstă al familiei.

educatie si antrenament

Aussie este un câine foarte inteligent și inteligent, cu o bună capacitate de antrenament. O legătură strânsă și o muncă regulată cu proprietarul îl vor ajuta pe câine să-și elibereze întregul potențial.. Primul pas cu Aussie este un curs de formare generală.. Poate fi un OKD obișnuit sau un UGS. Atât prima, cât și a doua includ un set de bază de comenzi care vor face ca animalul dvs. să fie ascultător și controlabil. Pentru cei care doresc ceva neobișnuit, puteți acorda atenție diverselor discipline ale sportului cinologic: agilitate, frisbee, flyball, freestyle.

Aussies sunt foarte deștepți, dar asta nu înseamnă că catelul învață totul de unul singur. Proprietarul îl face cuminte și ascultător.

Pasiunea principală a păstorului australian este serviciul de păstorire. La vite, câinele lucrează nesăbuit, este foarte rezistent și ascultător, dar poate lua și ea decizii. Sunt gata să colectez animale și să ajut la conducerea lor și, dacă este nevoie, le voi apăra.

cum arată un cioban australian

Caracteristicile conținutului

Ciobanescul australian este ideal pentru o viață liberă la o fermă sau într-o casă privată cu o curte mare și capacitatea de a alerga liber toată ziua. Cel mai rău lucru pentru ea este viața într-o volieră sau pe un lanț. În ceea ce privește conținutul din apartament, multe depind de proprietari, de stilul lor de viață. Aussies au puțin în comun cu rasele de câini ornamentali de interior.. Are nevoie de un mare stres fizic și mental. Adesea locuitorii metropolei oferă câinelui condiții mai potrivite decât proprietarii care îl dau în curte. Minimul necesar pentru un apartament australian: plimbări zilnice lungi și excursii periodice în afara orașului.

Aussie va fi fericit să însoțească proprietarii în drumeții, să devină un însoțitor pentru jogging, ciclism sau pentru a juca un fel de sport.

Îngrijire

Să ai grijă de ciobanul tău australian nu este complicat. Câinele are nevoie de periaj și scăldat regulat, deoarece se murdărește. Muta abundentă în Aussies este sezonieră, de 2 ori pe an. Între timp, nu vor exista probleme speciale cu haina. Un plus separat este că Aussie nu are deloc miros specific, iar haina sa este foarte moale și plăcută la atingere..

Îngrijirea expoziției include spălarea, uscarea, perierea și tunsorile cosmetice ușoare. De obicei, părul este îndepărtat între degetele de la picioare și tampoane, iar penele de pe picioarele din față și din spate sunt tăiate. Uneori tunderea gulerului, urechilor și cozii cu o tunsoare dacă este scurtă.

Alimente

Aussies nu au cerințe nutriționale speciale. Obișnuiți-vă cu ușurință regimul obișnuit și mâncarea oferită. Majoritatea crescătorilor și proprietarilor preferă să hrănească câinele cu produse naturale: carne, măruntaie, pește, cereale, legume, fructe, produse lactate. Cu toate acestea, există și adepți ai alimentelor uscate gata preparate. Pentru australieni, mâncarea este potrivită pentru rasele medii de câini care duc un stil de viață activ, peste clasa premium.

Câinele ciobanesc australian are rareori alergii. Câinele nu este predispus la supraalimentare, dar iubește să cerșească și nu va ezita să ridice ceva pe stradă.

Catelus ciobanesc australian

Sănătate și longevitate

În general, australienii au rareori probleme de sănătate. Reprezentanții rasei sunt rezistenți, puternici, cu o imunitate bună. Cu toate acestea, există mai multe boli în rasă care sunt transmise descendenților de la părinți:

  • Atrofia progresivă a retinei;
  • Cataractă ereditară;
  • Anomalie ochi Collie;
  • Mielopatie degenerativă.

Pentru toate bolile rasei australiene, astăzi puteți trece teste genetice disponibile oricărui crescător.

În plus, australienii au uneori intoleranță la anumite medicamente (ivermectină, loperamidă, dioxină, tacrolimus, chinidină, lizină, vinblastină, ciclosporină, paclitaxel, verapamil, docetaxel, doxorubicină, hidrocortizon, dexametazonă, levofloxetronacină, pe spardardan. Patologia nu este o boală, dar poate duce la moarte, deci nu poate fi ignorată.

Având în vedere sensibilitatea crescută a Aussie la anumite substanțe, preparatele pe bază de ivermectină și derivații săi ar trebui utilizate cu precauție, precum și antihelmintice care conțin lactone macrociclice (Milbemax).

Selecție de pui de cioban australian

America este țara principală pentru creșterea păstorului australian. Dar în Rusia efectivele sunt destul de puternice. Unul dintre principalii indicatori ai succesului crescătorilor domestici este că câinii lor sunt cumpărați în străinătate. Un potențial proprietar ar trebui să țină cont de faptul că există două tipuri de păstori australieni. Crescătorii preferă adesea unul dintre ei. Aussies-urile de lucru sunt mai mici, cu oase subțiri, blana lor nu este atât de groasă și voluminoasă, capul arată mai simplu. Câinii de spectacol sunt mai osoși, mai mari, cu o haină bogată și un cap expresiv. Cele două soiuri nu pot fi comparate în ceea ce privește cine este mai bun. Fiecare dintre ele are propriile sale argumente pro / contra și este utilizat într-un scop specific..

Ciobanescul australian nu este o rasă comercială, dar este destul de populară. Nu este dificil să găsești anunțuri pentru vânzarea de pui gratuite. De exemplu, pe Avito, majoritatea anunțurilor aparțin pepinierelor și crescătorilor profesioniști, dar există și unele frauduloase. Prin urmare, trebuie să alegeți foarte atent un cățeluș..

Părinții cățelușului trebuie verificați dacă există boli majore de rasă, ar fi bine dacă va exista posibilitatea de a-i urmări în direct sau video. Fiecare cățeluș trebuie să aibă o marcă și un card de cățeluș. Doar ei sunt dovada rasei. Atunci când examinează o așternut, de obicei aleg cățelul care le place mai mult, la dorința inimii. Dar, înainte de a-l lua acasă, trebuie să vă asigurați că bebelușul este sănătos din punct de vedere fizic, psihologic și îndeplinește standardul (mai ales dacă câinele este cumpărat pentru o carieră de spectacol și o reproducere ulterioară). Poate fi dificil pentru un laic să vadă defecte la un cățeluș mic. Aici puteți avea încredere în crescător, sau puteți alege un cățeluș cu un manipulator de câini cu experiență.

Preț

În Rusia, costul mediu al unui cățeluș ciobanesc australian este de 40.000 de ruble. În Europa și America, cățelușii costă cam la fel, dar costul transportului și al documentelor trebuie adăugat la preț..

Fotografii

Galeria conține fotografii strălucitoare ale cățelușilor și câinilor adulți din rasa Australian Shepherd (Aussie).

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ciobanesc australian (australian)