6 Motive comune pentru atacurile câinilor asupra oamenilor și modul de evitare a atacurilor

6 motive comune pentru care câinii atacă oamenii și cum să evite atacurile

Din păcate, există situații în care câinii atacă oamenii. În acest articol, voi lua în considerare motivele atacurilor și ale acestor incidente. Voi analiza metodele de protecție și comportamentul corect atunci când apare un animal agresiv. Voi lua în considerare opțiuni pentru evitarea atacului.

Motivele pentru care câinii atacă oamenii

Câinele este încă considerat în majoritatea cazurilor un prieten al unei persoane, deci nu există atât de multe motive pentru care un animal poate ataca:

Protecția teritoriului

Cel mai frecvent motiv al unui atac este apărarea propriului teritoriu. Când apare un necunoscut pe un site pe care animalul îl consideră al său.

6 motive comune pentru care câinii atacă oamenii și cum să evite atacurile
Este extrem de important să evitați mușcăturile într-o situație agresivă.

Și nu este vorba doar despre asta luptă sau rase de serviciu. Datorită protecției site-ului, cei mai amabili Labradori se află în primele 10 rase în ceea ce privește frecvența atacurilor asupra oamenilor. Vorbim despre poștași din Statele Unite care intră într-o zonă a casei protejată de un câine..

Protejarea puiilor

Mamele se îngrijesc întotdeauna de copiii lor, câinii nu fac excepție.

La cea mai mică suspiciune de pericol, se vor repezi la o persoană pentru a-și proteja bebelușii. De asemenea, acest motiv nu depinde de creștere sau rasă. În această situație, instinctul natural al animalului este declanșat.

Lipsa creșterii

Dacă animalul nu este socializat de la o vârstă fragedă și nu se implică în creșterea sa, atunci de la orice cățeluș drăguț poate crește un necontrolabil, gata în orice moment să manifeste agresivitate și să latre sau să muște o persoană.

6 motive comune pentru care câinii atacă oamenii și cum să evite atacurile
Există, de asemenea, proprietari care consideră că animalul lor de companie ar trebui să se lovească de alte persoane.

Parentalitate necorespunzătoare

Din păcate, există momente în care proprietarul insuflă în mod deliberat comportament agresiv câinelui. În acest caz, câinele poate ataca fără niciun motiv aparent..

Provocare

Uneori se întâmplă ca trecătorii să provoace un atac. Încep să fluture mâinile, să strige și să atragă în toate modurile atenția câinelui. Rezultatul unei astfel de provocări poate fi o scoarță sau un atac mai grav..

Rabia

Un alt motiv ar putea fi rabie. Poate fi infectat prin contactul cu un alt animal infectat și lipsa vaccinării în timp util.

De fapt, persoana însăși devine cauza comportamentului agresiv al câinelui..

Este important să înțelegeți responsabilitatea suplimentară atunci când cumpărați un animal și, de asemenea, trebuie să cunoașteți regulile de comportament în prezența unui animal..

6 motive comune pentru care câinii atacă oamenii și cum să evite atacurile
Câinii vagabonzi atacă din spate, majoritatea se grăbesc să se ridice în picioare, o fac pe ascuns

Cum să te comporti dacă un animal atacă

Manipulatorii de câini și crescătorii profesioniști oferă câteva sfaturi despre cum să se comporte corect dacă animalul începe să manifeste agresivitate și se pregătește pentru un atac..

 1. Trebuie să stați cu încredere în fața câinelui și să comandați - nu puteți. Dacă comanda eșuează prima dată, o puteți repeta din nou mai tare și mai clar..
 2. Dacă animalul nu se retrage, persoana va trebui să se apere. Pentru a face acest lucru, puteți privi rapid în jur. Dacă ești norocos și există un băț întins, îl poți lua. Dacă nu, va trebui să strângeți mai tare pumnii. Cel mai bine este să lovești câinele în nas sau în gât. Pauza rezultată vă va permite să vă ascundeți sau să solicitați ajutor. Este inutil să bateți câinele în frunte! Animalele au un craniu foarte puternic.
 3. Puteți încerca să copleșiți câinele. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă sprijiniți întregul corp pe animal și să îl apăsați la pământ. Cel mai bine este să apăsați pe gât - acest lucru va neutraliza practic câinele..
 4. Manipulatorii experimentați de câini recomandă în primul rând protejarea gâtului și a feței și încercarea de a menține echilibrul. Când cade, o persoană devine mult mai vulnerabilă la un animal agresiv..
6 motive comune pentru care câinii atacă oamenii și cum să evite atacurile
Exista posibilitatea ca va trebui sa ucizi un animal pentru a-ti proteja viata.

Modalități de a te proteja de un câine care atacă

Pentru persoanele care sunt depășite de frică la vederea oricărui câine, există echipamente de protecție speciale..

Puteți purta întotdeauna fondurile cu dvs.:

 • Spray cu piper. Este un mijloc de apărare versatil împotriva atacurilor de la oameni și câini. Ardeiul iute, care cade pe membrana mucoasă, începe să-l corodeze și să creeze durere.
 • Deiser. Acesta este un dispozitiv care funcționează folosind unde ultrasonice. Vizând un câine, o persoană îl poate speria cu ușurință..
 • Cayenne Blend. Acesta este un spray de casă alternativ. Pentru a-l face, aveți nevoie de următoarele ingrediente: piper negru măcinat - tutun tocat în firimituri mici. Acest amestec se potrivește în orice recipient care va fi convenabil de transportat cu dvs. Când este atacat, se varsă pe fața câinelui.
6 motive comune pentru care câinii atacă oamenii și cum să evite atacurile
Atacul unui câine de luptă pune în pericol viața în mod direct, se poate paraliza cu ușurință, lăsând fără o parte a brațului sau piciorului

Cum să eviți un atac

În plus față de metodele de protecție, manipulatorii de câini oferă mai multe sfaturi pentru a ajuta la evitarea unui atac:

 • nu provocați un câine (evitați contactul vizual, atingerea animalelor necunoscute și mișcările bruște lângă el);
 • nu atingeți câinele în timp ce dormiți sau mâncați alimente;
 • nu intrați pe teritoriul câinelui fără un stăpân;
 • nu încercați să luați nimic de la câine (jucărie, baston etc.);
 • nu vă apropiați de câinele de pe lanț;
 • nu vă comportați agresiv față de proprietarul animalului de companie;
 • nu încercați să hrăniți un câine necunoscut;
 • comportați-vă cât mai încrezător posibil în compania câinelui, nu arătați frică sau entuziasm;
 • da orice comandă chiar și unui câine necunoscut ferm și natural;
 • nu începeți să alergați sau să faceți mișcări bruște. Mai bine să rămâi pe loc sau să te miști cât mai lin.
Dacă vă este frică de câini, atunci este mai bine să evitați inițial compania lor și, când vedeți, să vă plimbați în jurul acestuia la distanță..

Cum să te comporti într-un atac de ciclist

Unii câini aleargă după bicicliști și este posibil să nu răspundă corespunzător la acest vehicul.

6 motive comune pentru care câinii atacă oamenii și cum să evite atacurile
Principalul lucru nu este să intrați în panică, să nu vă arătați frica.

Când se confruntă cu un animal agresiv, un ciclist ar trebui să respecte câteva reguli:

 • În primul rând, ar trebui să strigați cu încredere porunca - uf, sau - nu puteți. Cu animalele de companie, conflictul se termină deseori acolo..
 • Dacă câinele aleargă în față, trebuie să încercați să rotiți roata din față, astfel încât să întâlniți cu o lovitură fața și pieptul animalului..
 • Puteți să coborâți rapid de pe bicicletă și să o așezați între dvs. și câinele care se apropie ca un obstacol. În acest caz, trebuie să protejați gâtul și fața cât mai mult posibil. În plus, puteți călca pe câine mutând bicicleta lateral în fața dvs..
 • Dacă există mai multe atacuri din direcții diferite simultan, este mai bine să aruncați bicicleta și să găsiți un suport care să vă protejeze spatele. Sarcina principală a unei persoane este să rămână în picioare și să nu fie doborâtă.
 • Dacă, cu toate acestea, a avut loc o cădere, puteți înfășura o jachetă sau o jachetă pe o mână, cu cealaltă faceți pumnuri sigure în nasul și gâtul câinelui atacator.
Atacarea unei persoane este o situație care necesită o concentrare maximă.

Principalul lucru este să renunțați la frică și să vă concentrați asupra acelor metode de protecție disponibile în acest moment. Comportamentul persoanei trebuie să fie cât mai încrezător posibil, iar comenzile date să fie ferme.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 6 Motive comune pentru atacurile câinilor asupra oamenilor și modul de evitare a atacurilor