6 Greșeli frecvente în educarea și educarea câinilor

Există o serie de rase de câini dificil de dresat, dar în majoritatea cazurilor, dresajul „nu merge” din cauza greșelilor proprietarului. Să aruncăm o privire mai atentă la „capcanele” antrenamentului și să ne dăm seama cum să evităm greșelile obișnuite.

Tratament dur și crud al câinelui

„Metodele de antrenament ale bunicului sunt cele mai eficiente”, „doar cu un băț și un morcov”, „trebuie să bateți, altfel nu veți respecta” - acestea sunt cele mai frecvente concepții greșite care sunt ferm înrădăcinate în mintea multor proprietari, chiar cu experiență.

Pentru ca câinele să se supună, nu aveți nevoie de el:

 • Suprima.
 • Umili.
 • Bate.

Vă puteți antrena câinele cu pedeapsă fizică. Cu toate acestea, veți obține un animal infirm care știe comenzile.

Un alt mit crud este că, pentru ca un câine să păzească și să nu-i iubească pe străini, acesta trebuie bătut cu putere. De fapt, există rase care au abilități înnăscute de păzire și nu le au pe acestea din urmă.

Important! Dacă bateți un câine de serviciu, acesta va dezvolta furie față de cel care îl lovește. Dacă bateți un câine prietenos, se va teme de toți oamenii..

Triadă - activități fără mers pe jos, joc sau muncă, fie ea așa cum se va întâmpla

Aceste trei greșeli sunt combinate într-o singură secțiune, deoarece sunt adesea comise în mod agregat, iar una urmează din cealaltă. Deci, dacă câinele tocmai a ieșit în stradă și ați început să-l învățați, este inutil. Câinii tineri activi au nevoie de exerciții haotice - alergare, sărituri etc..

Pentru ca câinele să asimileze cu succes cunoștințele, este necesar să adere la următorul algoritm:

 • La 10-15 minute după ieșirea în stradă, câinele adulmecă, ajustează nevoia, examinează teritoriul.
 • 15-20 mea, câinele aleargă, comunică cu rudele.
 • După, începem să ne antrenăm.

Mulți proprietari nu înțeleg principiul alternării antrenamentului și jocului.

Pentru ca un câine să perceapă corect antrenamentul într-un mod jucăuș, este necesar:

 • Mergeți și antrenați-vă câinele în diferite locuri.
 • Intervalele de antrenament și jocuri ar trebui să fie diferite - am lucrat timp de 10 minute, am mers într-o altă parte a site-ului și am jucat timp de 10 minute.
 • Opriți distragerea câinilor în timpul antrenamentului și permiteți animalului dvs. să fie interesat de factori enervanți în timpul jocului.
 • În timp ce te joci, practică comunicarea gratuită cu câinele tău, dar în timpul antrenamentului ar trebui să fii calm, consecvent și persistent..

După ce au făcut cele două greșeli anterioare, mulți proprietari au pus capăt antrenamentului și, după ce s-au calmat, încep să spere că animalul lor de companie va fi crescut singur.

Indiferent de dificultățile cu care vă confruntați, nu uitați:

 • Tu ești stăpânul și câinele este subordonatul.
 • Câinele fericit este un câine condus.
 • Ascultarea câinilor este cheia siguranței sale.
 • Pentru creșterea cu succes a unui câine ascultător de „oraș”, este suficient să exersezi 30-45 de minute pe zi.
 • Asigurați-vă întotdeauna că comanda este executată bine. Dacă ați sunat câinele și acesta nu vine sau nu stă în fața voastră - nu-l lăsați să plece. Dacă încălcați adesea regulile de executare a comenzii, fiți atenți, cel mai probabil, animalul de companie vă testează puterea.

Tine minte! Proprietarul finalizează antrenamentul, nu câinele. Chiar dacă animalul de companie înțelege că clasele s-au terminat deja și este gata să treacă la joc, el trebuie să aștepte comanda.

Reținerea se dezvoltă treptat. Antrenorii recomandă prelungirea așteptării cu 20-30 de secunde de fiecare dată când câinele este distras, se ridică sau încearcă să fugă de zona de antrenament.

Lipsa unei abordări individuale

O greșeală foarte frecventă atunci când crești un câine este ignorarea caracteristicilor rasei și / sau personalității..

În primul rând, studiați caracteristicile rasei, următorii factori sunt importanți pentru antrenament:

 • Originea - unde și de ce a fost crescută rasa.
 • Indicator de anduranță.
 • caracteristici generale.

Rețineți că o abordare individuală joacă un rol mai semnificativ în formarea suplimentară. Se întâmplă adesea ca un câine să stăpânească cu succes comenzile de bază, dar nu poate învăța trucuri sau nu se supune în activități sportive.

În plus față de caracteristicile individuale ale câinelui, contactul interpersonal bine stabilit cu proprietarul și încrederea absolută sunt extrem de importante.. Câinele trebuie să înțeleagă clar că nu dai ordine pentru nimic și numai comportamentul și reținerea ta îl pot convinge de acest lucru..

Lipsa de consistență și organizare

Mulți antrenori și-au propus să învețe un anumit număr de comenzi cu câinele într-un timp scurt. Imediat, observăm că această abordare este fundamental greșită, deoarece învățarea comenzilor diferite va dura o perioadă diferită de timp. Metoda violentă de antrenament duce la faptul că abilitățile nu sunt ferm fixate.

Important! Executarea comenzilor date de proprietar nu este altceva decât un reflex condiționat.

Pentru a dezvolta abilități de orice complexitate, câinele trebuie să depună eforturi. Volumul de muncă crește de mai multe ori dacă vă antrenați câinele să execute comenzi date de voce și gesturi.

Notă! Începeți simplu și treceți la complex. Dacă începeți să vă antrenați cu comenzi dificile, nu veți avea nimic pentru care să vă lăudați animalul și acest lucru va afecta negativ procesul de învățare în general..

Erorile organizatorice includ lipsa de consistență. Este nerezonabil și ineficient să „alungeți” un câine în executarea aceleiași comenzi. Învățarea trebuie făcută în blocuri. Alegeți câteva comenzi simple pe care urmează să le învățați în scurt timp. Alternează practica abilităților cu jocurile. Dacă este posibil, plimbați animalul de companie cu câini care au stăpânit deja abilitățile studiate.

Pe măsură ce practicați aceeași comandă, complicați treptat sarcina. De exemplu, învățând un câine porunca „Sta", Începeți cu cursuri la un loc îndepărtat, apoi practicați performanța în compania rudelor sau pe fundalul unui iritant.

Apoi, utilizați comanda Sit pentru a opri câinele de la acțiunea dorită. De exemplu, dacă animalul dvs. de companie vede alți câini și se grăbește spre ei, dați comanda „Sit” și asigurați-vă că câinele se supune. Numai în acest caz puteți fi sigur că animalul de companie a stăpânit cu adevărat abilitatea.

Sarcini mari

O altă greșeală obișnuită pe care o fac antrenorii neexperimentați este stresul crescut pentru câine. Cel mai adesea, astfel de greșeli sunt făcute de proprietarii de animale hiperactive. S-ar părea logic ca câinele să primească mai multe încărcături, deci este învățat mai mult, dar o greșeală în neînțelegerea recomandărilor.

Activitatea fizică și dezvoltarea abilităților sunt concepte similare, dar diferite. Chiar dacă alternați antrenamentul cu jocul, antrenamentul este un proces monoton care forțează câinele să-și rețină activitatea potențială..

Notă! Dacă câinele se antrenează prea tare, sistemul nervos devine obosit. Cel mai adesea, astfel de încălcări sunt rezultatul repetărilor monotone ale practicării acelorași abilități..

Este important să înțelegem că suprasolicitarea și tensiunea nervoasă pot apărea atunci când se elaborează absolut orice comandă, chiar și cea mai simplă și mai inofensivă. Cu o pregătire specială, riscul supraîncărcării animalului de companie crește de mai multe ori. Dacă observați că câinele dvs. este slăbit și a încetat să facă progrese în timpul exercițiilor, faceți o pauză de la antrenament timp de 3-4 zile.

Pentru a nu aduce câinele la epuizare nervoasă, stabiliți o regulă să nu faceți mai mult de 3-4 abordări pentru a studia o comandă în timpul unei sesiuni de antrenament. De asemenea, asigurați-vă că comenzile și practica lor nu sunt interconectate. Faceți toate eforturile pentru ca învățarea să fie variată și distractivă.

Utilizarea necorespunzătoare a stimulilor și / sau comenzilor

Această greșeală este făcută de proprietari neexperimentați, care sunt bine pregătiți teoretic, dar nu s-au consultat cu proprietari sau formatori cu experiență. În timpul antrenamentului, este important să combinați corect stimulii condiționați și necondiționați. Evident, stimulii condiționați sunt delicatese, smucituri din lesă, jucării etc. Acești stimuli sunt importanți și influenți, dar stimulii necondiționați sunt singurul factor care influențează păstrarea abilității..

Exemplu comun: proprietarul învață câinelui comanda „Din apropiere»Și face o pauză cu lesa înainte de a da comanda. Câinele are un conflict, este cauzat de disconfort din motive necunoscute și apoi este necesar să executați comanda. Nu e corect? O situație similară se observă atunci când învățați un câine să execute comenzi date prin gesturi. Dacă comanda este dată mai devreme decât este prezentat gestul, reflexul condiționat nu este dezvoltat.

Important! În mod ciudat, destul de des în timpul antrenamentului, proprietarul dă comenzi greșite câinelui. Este important să aflați că cu cât repetați mai des aceeași comandă fără a realiza executarea acesteia, cu atât este mai proastă calitatea instruirii în general..

Comanda este servită o dată, în etapele inițiale ale antrenamentului, este permisă retransmiterea. Dacă dați comanda de 5-6 ori, nu ar trebui să vă așteptați ca într-o zi câinele să învețe să vă urmeze comenzile prima dată.

Dacă devine necesară repetarea comenzii, așteptați cel puțin 30 de secunde. Dă-i câinelui tău timp să se gândească, multe rase au nevoie de el. Pentru a vă asigura că puteți determina câinele să urmeze comanda. La început, practicați doar cu o lesă lungă. În acest caz, veți putea controla mișcarea câinelui în orice moment și veți putea să îl abordați în tăcere..

Este important să înțelegem că cea mai mică îngăduință în această chestiune are un efect dăunător asupra învățării și ascultării câinelui. Nu este vorba doar despre executarea comenzilor, ci și despre comportamentul în viața de zi cu zi..

Ce se întâmplă dacă urmați toate instrucțiunile, dar câinele încă nu se supune? Mai sus, am recomandat reținerea și persistența. Această situație este o excepție. Chiar dacă ești o persoană reținută și calmă din fire, va trebui să faci un efort asupra ta și să arăți emoții violente..

Nu trebuie să țipi la câine, trebuie să demonstrezi resentimente, dezamăgiri, frustrări. Refuzați să comunicați cu animalul de companie timp de 5-10 minute, nu vă jucați cu el, nu reacționați la încercările sale de a „privi în ochi”. Dacă spui ceva, ar trebui să auzi clar nemulțumirea și iritarea în voce..

Notă! Când ignorați, este important să faceți câinele să se agite și să-și dea seama că a făcut ceva greșit..

După aceea, puteți elimina „masca” proprietarului ofensat, distrageți animalul de companie cu un joc scurt și puteți începe din nou antrenamentul.. Dacă aceste recomandări vi se par ilogice, vă recomandăm să vizionați filme despre viața sălbatică, mai precis despre viața haitelor de lupi.

Liderii sunt întotdeauna reținuți în emoții, dar când acuzațiile depășesc limitele, primesc o palmă bine meritată. După aceea, liderul înlocuiește furia cu mila, iar turma continuă să trăiască ca de obicei. Nu uitați că în pachetul dvs., sunteți liderul.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 6 Greșeli frecvente în educarea și educarea câinilor