Australian shepherd (foto): frumusețe, inteligență și dăruire

Clasificare

Origine: America

Clasificarea FCI: Grupa I (câini de vite și câine de câine), secțiunea 1 (câini de păstor, câini de cioban)

Folosind: Câine însoțitor, prieten de familie, câine de păstorit, câine de salvare, asistent de aplicare a legii (poate găsi medicamente cu pregătire specializată)

Culoare: Negru, maro închis, albastru marmură, roșu marmură, roșiatic (cafeniu sau nu)

dimensiuni: creștere - la femele 46-53 cm, la bărbați - 51-58 cm. Greutate: 15-32 kilograme

Speranța de viață: 15 ani

Câinele ciobanesc australian este unul dintre cei mai fiabili și loiali din lume, este activ, prietenos, minunat pentru copii.

În același timp, este inteligentă, ușor antrenată și muncitoare, ceea ce o face un câine ideal de păstorit, precum și câini de rasă. rhodesian ridgeback, Hovawart, Komondor și groenendael.

Datorită caracterului său plin de bunătate, prieteniei, devotamentului, deschiderii, Ciobanescul australian poate deveni un prieten excelent pentru familie.

Datorită caracterului său plin de bunătate, prieteniei, devotamentului, deschiderii, Ciobanescul australian poate deveni un prieten excelent pentru familie.

Doriți un câine de păstor de încredere pentru ferma dvs. sau căutați doar un animal de companie deschis și amabil, care să fie prieten cu întreaga familie??

Apoi, o alegere excelentă este Ciobanescul australian, al cărui preț este de aproximativ 1.500 - 1.700 USD. e. Acest câine, ca beauceron, una dintre cele mai fiabile și devotati in lume.

Datorită caracterului său plin de bunătate, prieteniei, devotamentului, deschiderii, Ciobanescul australian poate deveni un prieten excelent pentru familie..

În multe privințe, trăsăturile de caracter ale acestei rase sunt similare Est European, maremma-abruzzo și ciobanesc elvetian, pentru că au strămoși comuni.

Locul de naștere al rasei este America, unde a fost crescut prin traversarea mai multor tipuri de colie și ciobanul pirinean

Locul de naștere al rasei este America, unde a fost crescut prin traversarea mai multor tipuri de colie și ciobanul pirinean

Povestea originii

America este considerată locul de naștere al rasei, unde a fost crescută prin încrucișarea mai multor tipuri de colie și câinele ciobanesc pirineic. Ciobanescul australian este, de asemenea, adesea numit australian..

Rasa și-a luat numele datorită asemănării cu câinii ciobănești basci, a căror patrie este Australia.

Inteligența, ascultarea, caracterul binevoitor și munca grea au fost apreciate de către păstoriști care au ca ajutor un păstor australian..

Astăzi, rasa este utilizată atât în ​​scop de păstorire, cât și ca însoțitor. Nu este de mirare că păstorul australian este considerat standardul loialității și fiabilității.

Ciobanescul australian este deschis antrenamentului. Are un nivel ridicat de inteligență, este bine rotunjită și iubește sarcinile interesante în timp ce merge.

Ciobanescul australian este deschis antrenamentului. Are un nivel ridicat de inteligență, este bine rotunjită și iubește sarcinile interesante în timp ce merge.

Psihologie

Inițial, Ciobanescul australian a fost început ca asistent pentru cioban. Îi place să lucreze, să se dezvolte, se distinge prin devotamentul față de proprietar, este fericită să fie alături de familia ei.

  • Inteligența și ușurința antrenamentului. Deoarece Ciobanescul australian trebuie să învețe multe noi comenzi pentru a-și gestiona efectivele, este foarte deschis învățării. Are un nivel ridicat de inteligență, este bine rotunjită și iubește sarcinile interesante în timp ce merge..
  • Prietenie. Ciobanescul australian este una dintre cele mai deschise și prietenoase rase din lume. Ea găsește cu ușurință un limbaj comun cu alți câini și animale, se comportă bine la expoziții. Este important să vă prezentați câinele prietenilor și familiei încă din vârstă mică. Un câine din această rasă nu tolerează singurătatea.
Ciobanescul australian este una dintre cele mai deschise și prietenoase rase din lume. Ea găsește cu ușurință un limbaj comun cu alți câini și animale, se comportă bine la expoziții

Ciobanescul australian este una dintre cele mai deschise și prietenoase rase din lume. Ea găsește cu ușurință un limbaj comun cu alți câini și animale, se comportă bine la expoziții

  • Atitudine bună față de copii. Datorită bunătății și naturii sale prietenoase, Ciobanescul australian se împrietenește cu un copil foarte ușor. Un astfel de câine va fi un mare prieten pentru copii.
  • O responsabilitate. Ciobanescul australian este foarte muncitor și încearcă întotdeauna să-i mulțumească pe proprietar. Este un student atent, devotat și prieten de încredere. Ea îndeplinește toate comenzile. Vă puteți baza pe ea.

Alte rase care sunt potrivite pentru copii pot fi găsite în articol https://rum.animalefans.com/câini/4209-top-10-rase-de-câini-pentru-copii.html

Este important să vă prezentați câinele prietenilor și familiei încă din vârstă mică. Un câine din această rasă nu tolerează singurătatea

Este important să vă prezentați câinele prietenilor și familiei încă din vârstă mică. Un câine din această rasă nu tolerează singurătatea

Cerere

Acești câini de lucru sunt încă folosiți ca păstori pentru animale: capre, oi și chiar păsări de curte..

Un astfel de însoțitor este ideal pentru fermierii care nu dețin o fermă mare, așa că nu au nevoie de câini de ciobănesc atât de mari Câine ciobanesc caucazian.

Ciobanescul australian este adesea folosit ca asistent de salvare. De asemenea, un câine din această rasă este un prieten excelent pentru întreaga familie, este foarte loial proprietarilor.

Acești câini de lucru sunt încă folosiți ca păstori pentru animale: capre, oi și chiar păsări de curte. Un astfel de însoțitor este ideal pentru fermierii care nu au o fermă mare, așa că nu au nevoie de câini ciobănești atât de mari precum Ciobanesc caucazian

Acești câini de lucru sunt încă folosiți ca păstori pentru animale: capre, oi și chiar păsări de curte.

Cum să alegi un cățeluș

Un cățeluș ciobanesc australian are o culoare pronunțată la o vârstă fragedă, deși există posibilitatea ca culoarea să se schimbe ușor odată cu vârsta..

Dacă culoarea este importantă pentru dvs., este logic să cereți crescătorului fotografii ale părinților. Cățelușul trebuie să fie activ și curios. Urechile și ochii trebuie să fie curate, haina trebuie să fie netedă.

Articolul vă va spune ce să faceți dacă un câine are puroi în ochi. https://rum.animalefans.com/câini/7042-pus-în-ochii-unui-câine-cauze-și-metode-de.html

Dacă doriți să cumpărați un cioban australian pentru spectacole, ar trebui să știți în prealabil ce devieri în culoarea și aspectul hainei sunt considerate descalificatoare.

Cățeluș timid australian

Cățeluș timid australian

Caracteristici de îngrijire

Pieptănare

Ciobanescul australian, fotografii pe care le puteți găsi pe multe site-uri pentru crescătorii de câini, are o haină de lungime medie și, prin urmare, are nevoie de periaj regulat (de cel puțin 2-4 ori pe săptămână).

În perioada de năpârlire, câinele trebuie pieptănat furminator în fiecare zi, altfel „haina de blană” se va încurca.

Este important să vă tăiați în mod regulat unghiile și să vă spălați urechile. Însă poți scălda acest câine ciobanesc nu mai mult de o dată la 2-3 luni..

Ciobanescul australian are un strat mediu și, prin urmare, are nevoie de periaj regulat (cel puțin de 2-4 ori pe săptămână). În perioada de năpârlire, câinele trebuie să fie pieptănat în fiecare zi, altfel „haina de blană” se va încurca

Ciobanescul australian are un strat mediu și, prin urmare, are nevoie de periaj regulat (cel puțin de 2-4 ori pe săptămână)

Mersul pe jos

Dacă Ciobanescul australian nu este implicat în îngrijirea animalelor, trebuie să-și aplice în mod constant și să-și cheltuiască mintea și energia..

Are nevoie de cel puțin 2-3 ore de mers activ pe zi, în timp ce o poți lua cu tine în siguranță dacă te hotărăști să mergi la fugă sau să mergi cu bicicleta.

Vor deveni buni tovarăși în drumeții, vor înota cu tine în iaz etc..

Dacă Ciobanescul australian nu este implicat în îngrijirea animalelor, trebuie să-și aplice în mod constant și să-și cheltuiască mintea și energia. O femeie australiană are nevoie de cel puțin 2-3 ore de mers pe jos activ în fiecare zi și o poți lua în siguranță cu tine dacă te hotărăști să mergi la jogging sau să mergi cu bicicleta

Dacă Ciobanescul australian nu este implicat în îngrijirea animalelor, trebuie să-și aplice în mod constant și să-și cheltuiască mintea și energia. O femeie australiană are nevoie de cel puțin 2-3 ore de mers activ pe zi, în timp ce o poți lua în siguranță cu tine dacă te hotărăști să mergi la jogging sau să mergi cu bicicleta

Ciobanescul australian pe care decideți să îl cumpărați ca prieten de familie va necesita antrenament activ cu echipament sportiv, antrenament frecvent, o distracție interesantă precum agilitate.

Puteți învăța cum să antrenați corect un câine din articol https://kot-pes.com/dressirovka-sobak-v-domashnix-usloviyax-sekrety-uspexa/

Dacă țineți un câine australian în propria casă, nu limitați plimbările sale la o volieră mică sau în jurul curții, are nevoie de teritorii mari.

Un cățeluș ciobanesc australian are nevoie de o plimbare mai lungă decât un câine adult.

Important! Ciobanescul australian nu tolerează căldura și mersul pe soare arzător, așa că pentru activități și sporturi active este recomandabil să căutați un loc la umbră.

Asigurați-vă că câinele dvs. are acces gratuit la apă pe vreme caldă

Oferiți acces gratuit la apă pentru câinele dvs. pe timp cald

Alimente

Ciobanescul australian este modest în mâncare. Potrivit pentru ea mâncare uscată de elită, dar este recomandabil să alegeți acele furaje cu conținut scăzut de proteine.

La o vârstă fragedă, un cățeluș ciobanesc australian trebuie hrănit cu carne răzuită, brânză de vaci, care poate fi amestecată cu chefir și ouă de prepeliță..

Un câine adult poate fi hrănit cu cereale (orez, fulgi de ovăz, hrișcă), carne (pui, carne de curcan, carne de vită, carne de cal, pește slab).

De asemenea, este necesar ca produsele lactate fermentate să fie prezente în dietă. Nu este de dorit să se dea carne de porc, acest lucru se poate face în ultimă instanță, după ce a opărit anterior carnea cu apă clocotită.

Acești câini adoră dovleceii, dovleceii, napii, morcovii, merele. Poate fi servit atât crud, cât și gătit.

Acești câini adoră dovleceii, dovleceii, napii, morcovii, merele. Puteți oferi atât legume crude, cât și fierte

Acești câini adoră dovleceii, dovleceii, napii, morcovii, merele. Poate fi servit atât crud, cât și gătit

Important! Iarna, mai multe grăsimi vegetale și animale ar trebui introduse în dieta Ciobanescului australian. Acest lucru va permite corpului să facă față cu ușurință înghețului, să mențină temperatura stratului..

În timpul iernii, ar trebui să îi dați câinelui mai multă băutură și o mulțime de mâncare lichidă caldă. Ciobanii australieni sunt predispuși la deshidratare pe vreme rece..

Este necesar să se introducă noi furaje sau suplimente vitaminice treptat, adăugându-se treptat la hrana obișnuită. Ouăle sunt date câinelui nu mai mult de o dată pe săptămână..

De asemenea, laptele trebuie introdus treptat în dietă, la început diluându-l cu apă, astfel încât câinele să se obișnuiască cu el..

Dacă țineți un câine australian în propria casă, nu limitați plimbările sale la o volieră mică sau în jurul curții, are nevoie de teritorii mari

Dacă țineți un câine australian în propria casă, nu limitați plimbările sale la o volieră mică sau în jurul curții, are nevoie de teritorii mari

Sănătate

Boli tipice

Ciobanescul australian este considerat unul dintre cei mai duri și cei mai rezistenți la boli. În ciuda acestui fapt, chiar și această rasă are o serie de boli comune:

  • epilepsie
  • displazia articulațiilor șoldului
  • cataractă
  • probleme de auz sau de vedere

Cataracta, epilepsia și alte boli sunt transmise genetic.

Pentru a evita bolile aparatului locomotor, este necesar să se efectueze un studiu de către un radiolog de cel puțin 1-2 ori pe an.

Un cățeluș ciobanesc australian are nevoie de o plimbare mai lungă decât un câine adult

Un cățeluș ciobanesc australian are nevoie de o plimbare mai lungă decât un câine adult

Vaccinări

Experții recomandă vaccinarea ciobanului australian la 8-10 săptămâni de boli precum tulburarea, hepatita, leptospiroza, enterita, tuse de canisa.

După 4 săptămâni, se efectuează o revaccinare, de multe ori, după alte 4 săptămâni, se efectuează o a treia revaccinare. Cursul de vaccinare trebuie discutat cu medicul dumneavoastră.

Nu uitați de informațiile de la producătorul vaccinului. Rabia este vaccinată la vârsta de 3-6 luni, iar în unele cazuri este necesară revaccinarea.

Mai departe grefă pentru rabie se face o dată pe an, iar pentru alte boli - o dată la 2-3 ani.

Păstorul australian pe care l-ați decis să îl cumpărați ca prieten de familie va necesita antrenament activ cu echipament sportiv, antrenament frecvent și o distracție interesantă

Păstorul australian pe care l-ați decis să îl cumpărați ca prieten de familie va necesita antrenament activ cu echipament sportiv, antrenament frecvent și o distracție interesantă

Tricotare

Ciobanescul australian este considerat matur sexual încă din 12-14 luni.

Dar nu trebuie să vă grăbiți împerecherea, deoarece acest proces (în special primul) determină capacitatea de reproducere a animalului de companie, își formează atitudinea față de acest lucru.

Până la doi ani, nici masculul, nici femela nu este recomandat să participe la împerechere, deoarece organismele câinilor nu sunt încă suficient de puternice, iar femela nu este încă pregătită pentru naștere.

Perioada în care puteți începe împerecherea la femele este determinată de a treia estru. Bărbatul este selectat în funcție de mărime și vârstă, trebuie să aibă și cel puțin 2 ani.

Ciobanesc australian: frumusețe, inteligență și dăruire

Ciobanescul australian este un câine care va deveni nu numai un mare prieten pentru întreaga familie, ci și un câine cioban responsabil, un asistent indispensabil pentru orice salvator..

Anna Lyakhovich7 Rezumat general CaracteristicăAgresiune0Adaptare8Activitate10Greutate6Formare10Prietenitor10Jucațiune8Inteligență10Zgomot4 |
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Australian shepherd (foto): frumusețe, inteligență și dăruire