Terrier australian

Nu cu mult timp în urmă, Terrierul australian era o rasă exclusiv de lucru, trăia la ferme, lucra ca paznic și exterminator de rozătoare. Astăzi, adorabilul câine de jucărie a devenit un tovarăș. Este inteligentă, veselă și neobosită, în plus, nu necesită îngrijiri complicate. Foarte popular în patria sa, dar puțin cunoscut în afara Australiei.

terrier australian

Australian Terrier poate revendica în siguranță titlul de „prima rasă de câini crescută în Australia”.

Deja în 1870, Terrierul australian s-a format într-un grup de rase. Animalele erau destul de numeroase și de același tip. Câinii mici erau cunoscuți sub diferite nume: terrierul cu păr grosier, terrierul cu părul liber și terrierul cu păr fir. Abia din 1890 au început să fie numiți Terrier australian. Rasa a fost recunoscută oficial de către Kennel Clubul englez în 1933. În 1936 a fost înființat un club de rase. În SUA, Terrierul australian a urcat în anii 1960, în Rusia primii câini au început să apară abia în ultimii 10 ani și, prin urmare, aparțin unor rase rare și puțin cunoscute.

Terrierul australian este unul dintre cei mai mici terrieri care lucrează, crescut ca asistent agricol și însoțitor.

Video despre rasa de câine Australian Terrier:

Aspect

Terrierul australian este un câine mic, robust, care are proporții frumoase, haina grosieră și un guler în jurul gâtului. În exterior pare oarecum deranjat, dar asta îi conferă farmecul său. Dimorfismul sexual este slab. Înălțimea la greabăn aproximativ 25 cm, greutatea - 6,5 kg.

Craniul este lung, plat, cu lățime moderată. Bine umplut sub ochi. Pe cap, lâna moale formează un lacăt. Stopul este clar, dar superficial. Botul este puternic ca lungime atâta timp cât craniul și trebuie să fie puternic. Nasul este de dimensiuni medii, negru. Buzele strânse, uscate, negre. Fălcile sunt puternice, cu o aderență puternică. Dinții converg într-o mușcătură de foarfecă. Ochii sunt ovali, mici, de culoare maro închis, diferiți. Urechile sunt erecte, mici, ascuțite, așezate moderat, foarte sensibile.

Paltonul de pe gâtul Terrierului australian formează un guler gros.

Gâtul este de lungime bună, ușor arcuit, puternic, îmbinându-se ușor în umerii înclinați. Corpul este tăiat strâns, format alungit. Spatele este drept. Loinul este puternic. Pieptul este moderat adânc și lat. Coaste bine răsărite. Coada este andocată la 2/5 din lungimea sa, dar poate rămâne naturală și în țările în care andocarea este interzisă. În orice caz, acesta trebuie transportat vertical și nu trebuie să se aplece peste spate. Picioarele anterioare drepte, osoase și paralele, cu pene ușoare la metacarpieni. Picioarele din spate sunt de lungime medie, văzute din spate, paralele, coapsele sunt musculare, angulația este pronunțată. Picioarele sunt mici, rotunjite cu tampoane puternice, degetele sunt adunate într-o minge, unghiile sunt puternice, de culoare închisă.

Paltonul este dublu, constând dintr-un strat superior rigid, drept, de aproximativ 6,5 cm lungime și un substrat scurt, moale, de aproximativ 6 cm lungime. Paltonul este scurt pe bot și pe picioare. Sunt permise două culori:

  • Negru-argintiu (oțel sau gri închis cu bronz bogat;
  • Roșu pur, în care este permisă o încuietoare mai ușoară.

În orice culoare, semnele întunecate și albe de pe picioare sau piept sunt nedorite.

standard terrier australian

Caracter

Australienii au un temperament cu adevărat terrier, sunt împietriți și curajoși, au un instinct subtil și o reacție rapidă, precum și un instinct pronunțat de sentinelă și vânătoare. Nu sunt concepute pentru a fi canapele și perne și, prin urmare, sunt minunate pentru tinerii și bătrânii energici, familiile cu copii. Proprietarii susțin că câinii mici nu au niciodată o dispoziție proastă, sunt întotdeauna prietenoși, jucăuși și afectuoși. Terrierii australieni au un psihic echilibrat, rareori sunt excesiv de iritabili sau nervoși. De obicei, se înțeleg bine cu copiii de toate vârstele, în special cu o socializare timpurie competentă. Cu toate acestea, comunicarea câinelui copilului trebuie controlată. Terrierul poate prinde atenția excesivă sau durerea de la copil.

Terrierul australian este un câine mic alert și mereu ocupat, căruia îi place să fie în centrul evenimentelor, nu lasă pe nimeni să iasă din vedere. Este fericită ca animal de companie atâta timp cât este de lucru pentru ea: exerciții zilnice, multă stimulare mentală și jocuri, inclusiv inteligență rapidă.

De asemenea, nu există cele mai pozitive trăsături ale caracterului terrierilor, cum ar fi rigiditatea, independența, încăpățânarea, curajul extraordinar, care uneori duce la acțiuni nerezonabile. După cum se potrivește terrierilor, australienii au o pasiune pentru animalele mici. Cu mare pasiune gonesc păsările și rozătoarele, prind fluturi și alte insecte. Mulți câini au o înăbușire înnăscută. Nu le plac rudele lor și sunt adesea certătoare cu alți câini. Se înțelege bine cu animalele cu care a crescut.

educatie si antrenament

Terrierul australian se împrumută bine antrenamentului cu întăriri pozitive, este ascultător și încearcă să-i facă pe plac iubitului proprietar în toate. Educația ar trebui să înceapă cât mai devreme posibil. Unii câini tind să fie dominanți. Pentru a evita problemele, această caracteristică trebuie oprită la timp..

Este necesar să abordați foarte serios educația acestui câine mic, independent. Dimensiunea sa este foarte înșelătoare și incomparabilă cu puterea caracterului. Terrierul australian trebuie să înțeleagă că este un favorit, dar nu principalul din familie..

Pentru proprietarii cu o dispoziție blândă, câinii cresc adesea răsfățați, ceea ce duce la multe probleme: neascultare pe stradă și acasă, comportament agresiv, lătrat excesiv, etc. Terrierul australian învață rapid diferite comenzi. Le interpretează cu plăcere pentru încurajare. Învață cu ușurință diverse trucuri. Prezintă rezultate bune la diferite competiții sportive: agilitate, flyball, frisbee.

rasa australian terrier

Caracteristicile conținutului

Terrierul australian este absolut nepretențios în ceea ce privește conținutul. Dimensiunea redusă și lipsa de năpârlire cu tăierea în timp util îl fac un rezident convenabil al apartamentului. Acasă, terrierul este îngrijit și curat, uneori poate fi zgomotos inutil. Se adaptează perfect la viața din oraș. Nu a fost folosit de mult timp pentru prinderea iepurilor, exterminarea rozătoarelor și șerpilor, dar va fi fericit să petreacă mult timp în curtea unei case private, teoretic potrivită pentru întreținerea în aer liber și rolul unui mic clopot de pază.

Terrierul australian, cu statura sa mică, este foarte energic și are nevoie de o activitate fizică bună. Mersul pe jos ar trebui să fie lung, cel puțin o oră pe zi, posibilitatea de a merge cu semenii, de a alerga după ce fluturii sunt binevenite. De asemenea, puteți diversifica plimbarea cu jocuri și activități în aer liber. Un Terrier australian plictisit capătă rapid obiceiuri proaste care pot fi dificil de corectat ulterior..

Îngrijire

Terrierul australian aparține câinelui cu sârmă și principala sa caracteristică este că nu există o perioadă pronunțată de năpârlire. Lana crește la o anumită lungime și apoi începe să se destrame. Periodic, trebuie să-l smulgeți pentru a menține un aspect îngrijit și pentru a permite creșterea părului nou. Câinii cu păr sârmă nu sunt de obicei tăiați. Lana este smulsă de trei până la patru ori pe an. Câinii de spectacol sunt ciupiți mai des.

Se scaldă la nevoie, de obicei la fiecare 2-3 luni. Un câine curat sănătos nu are un miros specific. Alte proceduri esențiale de igienă includ spălarea regulată a dinților, urechilor și tăierea unghiilor..

Alimente

Nu există recomandări speciale pentru dieta Terrierului australian. Câinilor mici li se administrează o dietă în funcție de vârstă, dimensiune și activitate. Majoritatea crescătorilor și proprietarilor preferă mâncare uscată sau umedă gata preparată, super-premium sau holistică. Uneori este necesar să ajustați ușor dimensiunea porțiunii pentru a controla greutatea sau pentru a trece la o altă marcă de alimente din cauza alergiilor. Terrierii australieni sunt rareori pretențioși în ceea ce privește mâncarea lor, astfel încât poate fi asigurată o dietă naturală echilibrată, dacă se dorește..

catelus terrier australian

Sănătate și longevitate

Cu o bună îngrijire și nutriție, Australian Terrier are o durată de viață de 12-14 ani sau mai mult. Majoritatea câinilor au o stare bună de sănătate, dar rasa are și boli ereditare care apar cu frecvență variabilă:

  • Diabet;
  • Boli ale ochilor (cataractă, atrofie progresivă a retinei, membrană pupilară persistentă, displazie retiniană);
  • Dislocarea rotulei;
  • Ruptura ligamentului incrucisat;
  • Dermatită alergică;
  • Infecții ale urechii.

Pentru a menține sănătatea terrierului australian și prevenirea multor boli, este necesară vaccinarea în timp util, tratamentul împotriva paraziților externi și interni.

Alegerea unui cățeluș de ras Terrier australian

Găsirea unui cățeluș Terrier australian în afara țării dvs. de origine va fi foarte dificilă. Există creșe în America și Europa. În Rusia și țările vecine, există doar aproximativ 100 de reprezentanți ai rasei și doar câțiva crescători care îi cresc profesional.

Deoarece rasa este foarte rară, nu există un club național și, în consecință, nu există cerințe obligatorii pentru examinarea animalelor de reproducție. Cu toate acestea, crescătorii responsabili își fac propriile testări ale câinilor pentru a detecta boli genetice. Este de dorit să luați pui de la astfel de pui. Ar trebui să se acorde atenție părinților litierei, este bine dacă s-au împerecheat deja și puteți urmări soarta puiilor de la litiere anterioare, cariera lor de spectacol și starea de sănătate. Cel mai adesea, bebelușii trebuie rezervați în avans, în acest caz condițiile de cumpărare sunt discutate individual.

Atunci când aleg un cățeluș, aceștia sunt ghidați de standardul rasei și, desigur, de intuiție. Va fi mai ușor dacă decideți în prealabil sexul, culoarea și caracterul dorit. Crescătorul va putea spune care dintre copii este activ și independent și care este mai flexibil și mai calm. De asemenea, acordă atenție sănătății. În exterior, nu ar trebui să existe indicii de boală: letargie, expirații, cruste, erupții cutanate sau pete chele. Semne ale unui catel sanatos: grasime moderata, ochi stralucitori, nas negru umed, haina lucioasa la soare, curiozitate, prietenie, pofta de mancare excelenta si somn sanatos. Nu ar trebui să cumperi un Australian Terrier dintr-o fotografie și vei fi tentat de un preț scăzut. Un cățel terrier australian a priori nu poate fi ieftin.

Prețul unui Australian Terrier în Rusia începe de obicei de la 50.000 de ruble. Adesea, bebelușii trebuie rezervați în avans, chiar înainte de împerechere..

Fotografii

Galeria conține fotografii cu pui și câini adulți din rasa Australian Terrier.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Terrier australian