9 Rase de câini pentru paza unei case private și pe care să o alegeți

9 rase de câini pentru paza unei case private și pe care să o alegeți

În acest articol vă voi spune cum să alegeți o rasă de câini pentru paza unei case private, ca paznic. Voi lua în considerare caracteristicile mai multor rase, ce să caut atunci când cumpăr un catel. De asemenea, voi descrie regulile de bază pentru dresajul unui câine de pază. Ce rasă este potrivită pentru protecție.

Cum să alegeți un câine pentru a păzi o casă privată

Dintre cele câteva sute de rase cunoscute astăzi, cele mai multe dintre ele pot fi folosite pentru servicii stradale de securitate, pentru căsuțe de vară. De asemenea, pentru protecția copilului și a familiei.

De fapt, orice câine, folosindu-și instinctele, poate fi dresat să păzească teritoriul în care trăiește..

Dar un adevărat gardian născut trebuie să aibă calități suplimentare, nu doar mărime, medie sau mare.

Animalele folosite mulți ani pentru a proteja obiectele și teritoriile sunt dotate cu următoarele calități de la naștere:

  • neîncredere în străini;
  • atitudine indiferentă față de animalele de companie;
  • capacitatea de a lua decizii în situații critice, fără participarea proprietarului;
  • psihic stabil;
  • nepretenție.

Răutatea ca trăsătură de caracter nu este decisivă atunci când alegeți o pază. Câinele prea agresiv care se grăbește cu lătrat la toți cei care trec pe lângă gard îi va obosi rapid pe proprietari și vecini.

Un câine de pază ar trebui să aibă o haină groasă și densă, deoarece va trăi pe stradă tot anul.

Iernile rusești sunt de așa natură încât nu permit utilizarea unor rase atât de frumoase precum doberman, buldog.

Locuirea în curte nu este potrivită pentru toate rasele, iar acest lucru trebuie luat în considerare la alegerea unui animal de companie
Locuirea în curte nu este potrivită pentru toate rasele, iar acest lucru trebuie luat în considerare la alegerea unui animal de companie

Instruire specială pentru securitatea locuinței

Ar fi o greșeală să credem că un câine de rasă de la naștere, fără antrenament, este capabil să păzească o casă și un complot. Pentru a obține un apărător de încredere, trebuie să urmați un curs de formare în direcția corespunzătoare.

Există două tipuri de comportament de dorit pentru un animal de companie dacă detectează un intrus: să atragă atenția proprietarilor de apartamente cu un lătrat puternic sau să atace hoțul și să-l țină până ajung proprietarii. Această din urmă opțiune este de preferat în cazurile în care câinele păzește o zonă mare sau se află într-un obiect fără oameni..

În ambele cazuri, un asistent va trebui să joace rolul intrusului..

O persoană trebuie să aibă experiență lucrând cu câinii și să știe cum să se comporte atunci când este atacată de un animal.

Antrenament vocal

Pentru pregătirea cu succes a acestui tip de protecție, animalul trebuie să cunoască și să execute deja comanda „Vocea”.

Figurantul, imitând o invazie a sitului, face un zgomot lângă gard. Proprietarul monitorizează comportamentul câinelui, surprinzând momentul în care animalul este interesat de ceea ce se întâmplă, dă comanda - Vocea. Câinele latră - hoțul moare imediat, imitându-și plecarea.

Animalul de companie este încurajat cu o delectare.

După un timp, lecția se repetă.

În majoritatea cazurilor, instinctul protector se face simțit, iar câinele însuși dă imediat o voce, prinzând un străin în apropierea teritoriului său.

Pentru ca animalul să nu latre stupid la niciun trecător zgomotos, înainte de începerea lecției, i se dă comanda - Gardă sau - Gardieni. Mai târziu, echipa va instrui câinele să înceapă..

Un câine trebuie să aibă o anumită dispoziție și date înnăscute pentru a deveni paznic al unei case private
Un câine trebuie să aibă o anumită dispoziție și date înnăscute pentru a deveni paznic al unei case private

Instruire pentru detenție

Asistentul, în acest caz purtând un costum de protecție special, intră pe site.

Animalul ar trebui să primească hrană numai din propriul castron, din mâinile unei singure persoane!

Proprietarul animalului de companie îl încurajează pe acesta să atace intrusul, lăsându-l de pe lesă. Dacă o melodie este aruncată asupra unei persoane, mușcă mâneca, aceasta este considerată o acțiune corectă. Animalul este încurajat.

O astfel de pregătire necesită abilități speciale. Un crescător de câini fără experiență ar trebui să solicite ajutor de la manipulatorii de câini..

Un câine de pază trebuie crescut diferit de un animal de companie. Este recomandabil să protejați câinele de pază de comunicarea excesivă cu străinii. În mod ideal, câinele ar trebui să cunoască bine doar proprietarul și familia sa..

Nu puteți arunca o delicatese câinelui de pază, astfel încât să poată prinde bucăți din mers sau să permită tuturor oaspeților casei să trateze animalul de companie..

Este important să dedici mult timp antrenamentului, astfel încât câinele să-și asculte stăpânul chiar și într-o criză de furie.
Este important să alocați mult timp antrenamentului, astfel încât câinele, chiar și într-o criză de furie, să-și asculte stăpânul

Cele mai bune rase de câini pentru protecție

Mai jos sunt cele mai populare rase de câini de pază din țara noastră.

Ciobănesc german

Una dintre cele mai renumite rase de serviciu și rase de pază. Diferă în ceea ce privește inteligența ridicată, învățarea rapidă, calitățile de lucru versatile. Ciobanescul german este una dintre cele mai inteligente cinci rase din lume.

Prețul unui cățeluș de rasă ciobanesc german începe de la 25.000 de ruble. Limita superioară poate fi de până la 60.000.

Reprezentanții rasei au dimensiuni impresionante, înălțimea la greaban masculilor ajunge la 65 cm. Animalul este acoperit cu lână groasă, ceea ce îi permite să nu înghețe în timpul iernii..

Câinii de pastor sunt folosiți pentru a proteja teritoriul site-ului și o casă privată, după finalizarea unui curs de formare.

Punctele forte ale rasei includ:

  • minte ascutita;
  • comportament pronunțat al prăzii instinctive (disponibilitatea de a ataca și urmări infractorul);
  • conținut fără pretenții;
  • forța fizică și rezistența.
Ciobănesc german
Ciobănesc german

Din păcate, popularitatea rasei a dus la apariția pe piață a unui număr mare de câini de la crescători fără scrupule. Cazurile de manifestare a bolilor ereditare (displazie, alergii) au devenit mai frecvente. Pentru a vă proteja de cumpărarea unui cățeluș nesănătos, trebuie să contactați cluburi și crescători cunoscuți..

Câine ciobanesc caucazian

O rasă mare și puternică care a fost folosită de mult timp pentru a păzi locuințele șeptelului și a animalelor. Animalele au un aspect impresionant, datorită părului gros și lung, oaselor puternice. Greutatea câinelui ciobanesc caucazian ajunge la 60 kg.

Puteți obține un cățeluș din această rasă, cu toate documentele, pentru 15-25 de mii de ruble.

Animalele sunt nepretențioase în îngrijire, au o sănătate bună. Natura majorității este, prin natura sa, neîncrezătoare față de străini. Dar caucazianul tratează cu calm alte animale de companie.

Câine ciobanesc caucazian posedă calități pronunțate de conducere care ajută animalul, fără participarea umană, să efectueze serviciul de securitate. Dar aceleași calități complică dresajul câinelui. Caucazianul se va supune doar unei persoane puternice și încrezătoare.

Adesea, reprezentanții rasei sunt predispuși la agresiuni excesive. Această rasă ar trebui învățată rezistența și ascultarea..

Câine ciobanesc caucazian
Câine ciobanesc caucazian

Caine de pază din Moscova

Deja din numele rasei este clar că specializarea sa este protecția. A fost derivat dintr-un amestec de sfânt Bernard și caucazian. Ca rezultat, s-a obținut un exemplar mare (peste 60 kg în greutate și 65 - 70 cm înălțime), cu păr gros.

 Prețul pentru un cățeluș de rasă cuprinde între 25 și 60 de mii de ruble.

Caine de pază din Moscova are un psihic echilibrat, o bună capacitate de învățare. Îi lipsește răutatea și dorința de conducere a câinelui păstor caucazian. Făptuitorul teritoriului, fără zgomot inutil, paznicul de la Moscova pur și simplu nu îl va lăsa înapoi de pe site, ținându-l până când sosesc proprietarii.

Cei mai scumpi pui aparțin clasei de spectacol; este obișnuit să îi duci pe acești indivizi la expoziții și să primească descendenți de la ei. Pentru protecție, puteți achiziționa un cățeluș de clasă animal de companie, cu defecte minore interioare care nu afectează calitățile de lucru.

Caine de pază din Moscova
Caine de pază din Moscova

Schnauzer uriaș

O rasă de serviciu potrivită pentru serviciul de pază. Câinele puternic și energic, cu o greutate de 35 - 48 kg, necesită o educație și un antrenament strict de la o vârstă fragedă.

Costul unui cățeluș Schnauzer gigant variază de la 20 la 40 de mii de ruble.

Inteligență înaltă Schnauzer uriaș vă permite să setați sarcini complexe pentru el: paza unui obiect fără prezența unei persoane, arestarea a doi sau mai mulți infractori.

Câinele are o haină scurtă, dar groasă, care îi permite să trăiască afară. Cu toate acestea, iarna, animalul trebuie să fie prevăzut cu o cabină izolată și o alimentație bună..

Un câine din această rasă nu ar trebui să fie început de către începători și oameni nesiguri..
Schnauzer uriaș
Schnauzer uriaș

Alabai

Turkmen Alabay sau Câine ciobanesc asiatic central (SAO) este foarte popular în zonele rurale. Această rasă puternică și rezistentă combină în mod ideal calitățile unui paznic și cioban de încredere..

Prețul unui cățeluș ciobanesc din Asia Centrală este de 20-40 de mii de ruble.

De la naștere, Alabai are un instinct bine dezvoltat de a-și proteja teritoriul și membrii gospodăriei, simte neîncredere față de toți străinii. Dezvoltând cu competență date naturale, puteți crește un paznic excelent pentru o casă sau o fermă privată.

Greutatea vie a unui adult poate ajunge la 60 kg. Haina groasă cu un strat dens permite Alabaiului să doarmă pe zăpadă chiar și în îngheț sever.

Independența înnăscută și independența câinelui creează dificultăți în încurajarea ascultării față de proprietar.
Alabai
Alabai

Doberman

O rasă de serviciu, cu inteligență ridicată și calități de lucru remarcabile. Musculare mari (înălțimea la greabăn până la 65 cm) este utilizată pentru munca poliției, păzind diferite obiecte (lucrează în interior).

În condițiile climatice ale țării noastre, el nu poate sta mult timp afară iarna. Din această cauză, nu este folosit pentru a proteja teritoriul cu o casă privată.

Doberman
Doberman

Cane Corso

O rasă veche care a devenit la modă în ultimii ani în țara noastră. Inițial, erau folosite pentru paza, vânătoare de animale mari (urs, taur, leu) și pentru luptă. În prezent, se acordă puțină atenție calităților de lucru, accentul pus pe reproducere este pe un aspect spectaculos.

Preț ridicat al Cane Corso - 60.000 de ruble.

Cane Corso au o construcție atletică și o dimensiune impresionantă (înălțimea la greabăn între 62 și 68 cm). Natura animalelor este eterogenă, pot exista câini echilibrați și calmi și persoane cu comportament agresiv sau laș. Ar trebui să adoptați o abordare responsabilă în ceea ce privește cumpărarea unui cățeluș, achiziționându-l doar de la o canisa oficială.

Incapacitatea de a ține câinele afară în timpul iernii (haina scurtă) face ca rasa să nu fie potrivită pentru paza unei moșii private.
Cane Corso
Cane Corso

Rottweiler

Rasa germană utilizată cu succes pentru protecție. Animalele sunt puternice și puternice, cântărind până la 50 kg, înălțimea de 42 - 47 cm. Acesta nu este un câine mic. Rottweiler diferă prin pretenții în ceea ce privește păstrarea și hrănirea (dar predispuse la obezitate). În prezența unui stand cald, acesta poate fi ținut afară tot timpul anului.

Prețul unui cățeluș Rottweiler este de 150 - 250 de dolari SUA.

Caracterul hotărât, mintea ascuțită și abilitatea bună de învățare, permit utilizarea câinelui pentru a păzi orice obiecte.

Dezavantajele rasei includ dificultăți în a câștiga respect de la câine, deoarece indivizii tind să domine.

Rottweiler
Rottweiler

Staffordshire terrier

O rasă veche de câini de luptă, păstrată acum ca tovarăș. Este un animal compact, cu o înălțime de 46 - 48 cm la greabăn. Câinele are o structură atletică - o bucată solidă de mușchi de oțel. Bun bodyguard. Părul scurt al staffordului nu permite câinelui să stea mult timp afară iarna.

Crescătorii au făcut multe eforturi pentru a suprima agresiunea naturală staffordshire terrier.

Antrenarea unui animal care vizează atacarea unei persoane este strict interzisă!

Acest câine nu poate fi considerat ca un câine de pază..

Staffordshire terrier
Staffordshire terrier

Alegând un adecvat pentru protecția unei case de țară, ar trebui să fie ghidat nu numai de caracteristicile naturale ale câinelui, ci și de realitățile rusești. Rasele domestice sunt mai bine adaptate condițiilor noastre dure: păstori caucazieni și din Asia Centrală, câini de pază din Moscova.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 9 Rase de câini pentru paza unei case private și pe care să o alegeți